Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Ayrılıyorum ama bildirim geliyor :) bir bakiyorum minikgirl cimbizla laf çekmiş veya yazilana cevap vermemiş :)
Ay üzgünüm o zaman güzel yazdığın şeyler varsa görmediysem bu benim hatam . Diğerlerine odaklanmışım demekki kusura bakmayın . Bu konuda da siz haklısınız :))

Ay üzgünüm o zaman güzel yazdığın şeyler varsa görmediysem bu benim hatam . Diğerlerine odaklanmışım demekki kusura bakmayın . Bu konuda da siz haklısınız :))

İşte, biraz güzeli görme sorununuz var :) Hayatin her alaninda negatife (kendi algınız) odaklanirsaniz üzülürsünüz.

Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar . Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 tly dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.
Öncelikle sizin adınıza üzüldüm , ilk başta okumaya başlarken acaba siz mi fazla şey bekliyorsunuz adamdan diye düşündüm ama okumaya devam ettikçe eşinizin bazı konularda tembel, düşüncesiz ve bencil olduğunu anladım.
Aslında kıyaslama yapmanız çok normal, çünkü karşınızda size daha uygun birini istiyorsunuz. Bence biriyle evlenirken en önemli şeylerden biri de yaşam tarzının benzerliği. Ha farklılıklar olur mu olur, ama genel olarak aynı kafada olmak işleri kolaylaştırıyor.

Bakınca siz eşinizi beğenmemeye başlamışsınız. Ki bence haklısınız da. Ya zamanla soğacaksınız böyle giderse ya da kabul edip devam edeceksiniz. Tavsiye verilecek bi konuda göremiyorum, çünkü eşinizi değiştiremezsiniz neyse o belli ki kocaman adam. Yani dilerim her şey sizin adınıza güzel olur, ama belli ki daha iyisini daha güzelini hak ediyorsunuz bu hayatta

Ben sizi çok iyi anladım ve hak verdim konu sahibi, "bu adam hep böyleymiş, sen sevmiş secmissin" diyenlere de herkes hata yapabilir ama hata yaptı diye ömür boyu çekip çürümesi gerekmez diyorum. Evet yol yakınken, çocuk yokken bosayin gitsin yoksa sizin gibi bir kadın bu tip biriyle ömrünü çürütür, baska da birşey olmaz

sadece zaman içinde şu oldu ondan ne öğreniyorum bana ne katıyor. Birşey yapsın ve beni şaşırtsın olay buna döndü içimde.
yani eşler birbirini sevmek ve güzel anılar biriktirmek için aynı hayatı paylaşırlar geleceğe dair hedefleriniz hayalleriniz uymuyorsa zorla uydurmanın anlamı yok. Adam yönetilmeyi seviyor sizde yönetmeyi aslında gayet uygunsunuz ama her konuda yönetemezsiniz doğal olarak böyle pürüzlerde çıkar sizin açınızdan. Yani evlilik öyle çarpım tablosunu neden bilmiyor öğrenmiyor diye dert etcek bir şey değil ki. Demekki kişisel olarak istediği noktada görüyor kendini sizin için yetersiz olması onun derdi olmaz kabul etmiyorsanız ayrılcaksınız. Ha ortak yaşam alanınızda sigara vs gibi konuları dahil etmiyorum tabi söylediklerime.

1. Almanca öğrenmek kolay değil.
2. Eşiniz Almanca öğrenmek zorunda değil.
3. Eşiniz mesleğinde kendini geliştirmek zorunda değil.
Siz kendi hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili ideallerinizi eşinize yaptıramazsınız. Kolaylıkla mühendisliği geçebilir diyorsunuz. Çok istiyorsanız siz sınava girin mühendislik kazanın, okuyun.
Bu tavrınızın bir annenin 15 yaşında liseye giden çocuğuna yaptığı baskıdan hiçbir farkı yok. Hem de yanlış bir baskı. Eşiniz sizin ideallerinizi gerçekleştirmek zorunda değil.
Adam sorumsuzluğa meyilliymiş. Siz de bütün sorumluluğu ondan alarak ona daha da alan açmışsınız.
Evet, eşinizin hatalı olduğu yer çok fazla.
Evet, bu kadar sorumluluk kadını yorar ve yıpratır. Uzun vadede sürdürülebilir değildir. Sizi hasta eder.
Fakaaaatt siz de bu idealist anne tavrınızdan vazgeçmelisiniz. Her şeyi/herkesi kontrol edemezsiniz. Ben bu tavrınızı düzeltmeden çocuk büyütmenizi de sakıncalı buluyorum. Çocuğunu kaygı bozukluğuna itecek anne adayısınız.
Hatta eşinizin anne babası da muhtemelen sizin gibi mükemmeliyetçiydi, o da hata yapmaktan korka korka silik, sorumsuz, özgüvensiz birine dönüştü.
Eşiniz yanlış ama siz de doğru değilsiniz.

Hukuk fakültesini okuduysanız sizin de değiniz gibi ezberiniz iyimiş . Hukuk ezberden geçer. Keşke yanına birde çarpım tablosu ekleyiverseydiniz:))
Çarpım tablosunu hiç ezberlemeden mühendis oldum, dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde mühendislikte doktora yaptım.
Bence siz çok sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama çoooook yanılıyorsunuz. Biraz sonradan görme bir tavır sezdim.
Eşinize bu kadar baskı yapacağınıza mühendislik okuyup Almanca öğrenerek Almanya'ya tek başınıza gitmenizi tavsiye ederim. Ben yaptım, hem de çarpım tablosu bilmeden. Siz kesin yaparsınız.

Çarpım tablosunu hiç ezberlemeden mühendis oldum, dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde mühendislikte doktora yaptım.
Bence siz çok sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama çoooook yanılıyorsunuz. Biraz sonradan görme bir tavır sezdim.
Eşinize bu kadar baskı yapacağınıza mühendislik okuyup Almanca öğrenerek Almanya'ya tek başınıza gitmenizi tavsiye ederim. Ben yaptım, hem de çarpım tablosu bilmeden. Siz kesin yaparsınız.
7X8 bilmedikten sonra mühendis olmuşsun ne :)) boşuna okumuşsun.

1. Almanca öğrenmek kolay değil.
2. Eşiniz Almanca öğrenmek zorunda değil.
3. Eşiniz mesleğinde kendini geliştirmek zorunda değil.
Siz kendi hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili ideallerinizi eşinize yaptıramazsınız. Kolaylıkla mühendisliği geçebilir diyorsunuz. Çok istiyorsanız siz sınava girin mühendislik kazanın, okuyun.
Bu tavrınızın bir annenin 15 yaşında liseye giden çocuğuna yaptığı baskıdan hiçbir farkı yok. Hem de yanlış bir baskı. Eşiniz sizin ideallerinizi gerçekleştirmek zorunda değil.
Adam sorumsuzluğa meyilliymiş. Siz de bütün sorumluluğu ondan alarak ona daha da alan açmışsınız.
Evet, eşinizin hatalı olduğu yer çok fazla.
Evet, bu kadar sorumluluk kadını yorar ve yıpratır. Uzun vadede sürdürülebilir değildir. Sizi hasta eder.
Fakaaaatt siz de bu idealist anne tavrınızdan vazgeçmelisiniz. Her şeyi/herkesi kontrol edemezsiniz. Ben bu tavrınızı düzeltmeden çocuk büyütmenizi de sakıncalı buluyorum. Çocuğunu kaygı bozukluğuna itecek anne adayısınız.
Hatta eşinizin anne babası da muhtemelen sizin gibi mükemmeliyetçiydi, o da hata yapmaktan korka korka silik, sorumsuz, özgüvensiz birine dönüştü.
Eşiniz yanlış ama siz de doğru değilsiniz.
Eşim silik biri değil öncelikle onu belirtmek isterim sadece her insanda olduğu gibi yetersiz olduğu konular var bunlarda beni yoruyor.

Eşim silik biri değil öncelikle onu belirtmek isterim sadece her insanda olduğu gibi yetersiz olduğu konular var bunlarda beni yoruyor.
Yorulmaktan haklısın ama senin tavrın da çok çirkin. Ben böyle baskıcı annelere bile "git sen oku çok istiyorsan" diyorum. Değil ki eş, eşe böyle baskı yapacak.
Eşin silik, silik olmasını senin bu tavrın da körüklüyor.
Bir çok kişi yazmış. Bence biraz dikkate al. Kişisel gelişim illa ki meslekte ilerlemek değildir. Sen de kendi hatanı görerek ilerleyebilirsin.
Benim bile meslegime laf edecek haddi kendinde bulabilen inanılmaz bilmiş birisin. Allah hem eşine hem de sana sabır versin. Keşke çoğalmadan boşansanız.

Yorulmaktan haklısın ama senin tavrın da çok çirkin. Ben böyle baskıcı annelere bile "git sen oku çok istiyorsan" diyorum. Değil ki eş, eşe böyle baskı yapacak.
Eşin silik, silik olmasını senin bu tavrın da körüklüyor.
Bir çok kişi yazmış. Bence biraz dikkate al. Kişisel gelişim illa ki meslekte ilerlemek değildir. Sen de kendi hatanı görerek ilerleyebilirsin.
Benim bile meslegime laf edecek haddi kendinde bulabilen inanılmaz bilmiş birisin. Allah hem eşine hem de sana sabır versin. Keşke çoğalmadan boşansanız.
Sen doktora yaptığına eminmisin çoğalmadan boşansanız falan ne kadar da üslupsuz cümleler kuruyorsun. Mesleğine laf etmedim mesleğini bilmiyorum ki laf edeyim, doktora yapmak meslek mi:). Edebiyatım iyi değildir ama senin ki daha kötü okuduğunu da anlamıyorsun:)

İlkokul 3 te öğrendik çok şükür:)) sende doktoraya kadar yapmışsın maşallah da çarpım tablosundan yoksunsun ama nasıl olacak bu iş:))
Çok da güzel oldu valla :))
Ezberlemeye gerek duymam ben canım, kafamda başka bir mantıkla hesaplarım. Senin kafan basmaz, sen ezberle. Bassa sen de mühendis olurdun. Öyle kendi yapamadığını eşine yap deyip duramazdın.

Sen doktora yaptığına eminmisin çoğalmadan boşansanız falan ne kadar da üslupsuz cümleler kuruyorsun. Mesleğine laf etmedim mesleğini bilmiyorum ki laf edeyim, doktora yapmak meslek mi:). Edebiyatım iyi değildir ama senin ki daha kötü okuduğunu da anlamıyorsun:)
Mühendislik meslektir.

Back
X