Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Ayrılıyorum ama bildirim geliyor :) bir bakiyorum minikgirl cimbizla laf çekmiş veya yazilana cevap vermemiş :)
Ay üzgünüm o zaman güzel yazdığın şeyler varsa görmediysem bu benim hatam . Diğerlerine odaklanmışım demekki kusura bakmayın . Bu konuda da siz haklısınız :))

Ay üzgünüm o zaman güzel yazdığın şeyler varsa görmediysem bu benim hatam . Diğerlerine odaklanmışım demekki kusura bakmayın . Bu konuda da siz haklısınız :))

İşte, biraz güzeli görme sorununuz var :) Hayatin her alaninda negatife (kendi algınız) odaklanirsaniz üzülürsünüz.

Öncelikle sizin adınıza üzüldüm , ilk başta okumaya başlarken acaba siz mi fazla şey bekliyorsunuz adamdan diye düşündüm ama okumaya devam ettikçe eşinizin bazı konularda tembel, düşüncesiz ve bencil olduğunu anladım.
Aslında kıyaslama yapmanız çok normal, çünkü karşınızda size daha uygun birini istiyorsunuz. Bence biriyle evlenirken en önemli şeylerden biri de yaşam tarzının benzerliği. Ha farklılıklar olur mu olur, ama genel olarak aynı kafada olmak işleri kolaylaştırıyor.

Bakınca siz eşinizi beğenmemeye başlamışsınız. Ki bence haklısınız da. Ya zamanla soğacaksınız böyle giderse ya da kabul edip devam edeceksiniz. Tavsiye verilecek bi konuda göremiyorum, çünkü eşinizi değiştiremezsiniz neyse o belli ki kocaman adam. Yani dilerim her şey sizin adınıza güzel olur, ama belli ki daha iyisini daha güzelini hak ediyorsunuz bu hayatta

Ben sizi çok iyi anladım ve hak verdim konu sahibi, "bu adam hep böyleymiş, sen sevmiş secmissin" diyenlere de herkes hata yapabilir ama hata yaptı diye ömür boyu çekip çürümesi gerekmez diyorum. Evet yol yakınken, çocuk yokken bosayin gitsin yoksa sizin gibi bir kadın bu tip biriyle ömrünü çürütür, baska da birşey olmaz

sadece zaman içinde şu oldu ondan ne öğreniyorum bana ne katıyor. Birşey yapsın ve beni şaşırtsın olay buna döndü içimde.
yani eşler birbirini sevmek ve güzel anılar biriktirmek için aynı hayatı paylaşırlar geleceğe dair hedefleriniz hayalleriniz uymuyorsa zorla uydurmanın anlamı yok. Adam yönetilmeyi seviyor sizde yönetmeyi aslında gayet uygunsunuz ama her konuda yönetemezsiniz doğal olarak böyle pürüzlerde çıkar sizin açınızdan. Yani evlilik öyle çarpım tablosunu neden bilmiyor öğrenmiyor diye dert etcek bir şey değil ki. Demekki kişisel olarak istediği noktada görüyor kendini sizin için yetersiz olması onun derdi olmaz kabul etmiyorsanız ayrılcaksınız. Ha ortak yaşam alanınızda sigara vs gibi konuları dahil etmiyorum tabi söylediklerime.

1. Almanca öğrenmek kolay değil.
2. Eşiniz Almanca öğrenmek zorunda değil.
3. Eşiniz mesleğinde kendini geliştirmek zorunda değil.
Siz kendi hayatınız ve mesleğiniz ile ilgili ideallerinizi eşinize yaptıramazsınız. Kolaylıkla mühendisliği geçebilir diyorsunuz. Çok istiyorsanız siz sınava girin mühendislik kazanın, okuyun.
Bu tavrınızın bir annenin 15 yaşında liseye giden çocuğuna yaptığı baskıdan hiçbir farkı yok. Hem de yanlış bir baskı. Eşiniz sizin ideallerinizi gerçekleştirmek zorunda değil.
Adam sorumsuzluğa meyilliymiş. Siz de bütün sorumluluğu ondan alarak ona daha da alan açmışsınız.
Evet, eşinizin hatalı olduğu yer çok fazla.
Evet, bu kadar sorumluluk kadını yorar ve yıpratır. Uzun vadede sürdürülebilir değildir. Sizi hasta eder.
Fakaaaatt siz de bu idealist anne tavrınızdan vazgeçmelisiniz. Her şeyi/herkesi kontrol edemezsiniz. Ben bu tavrınızı düzeltmeden çocuk büyütmenizi de sakıncalı buluyorum. Çocuğunu kaygı bozukluğuna itecek anne adayısınız.
Hatta eşinizin anne babası da muhtemelen sizin gibi mükemmeliyetçiydi, o da hata yapmaktan korka korka silik, sorumsuz, özgüvensiz birine dönüştü.
Eşiniz yanlış ama siz de doğru değilsiniz.

Hukuk fakültesini okuduysanız sizin de değiniz gibi ezberiniz iyimiş . Hukuk ezberden geçer. Keşke yanına birde çarpım tablosu ekleyiverseydiniz:))
Çarpım tablosunu hiç ezberlemeden mühendis oldum, dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde mühendislikte doktora yaptım.
Bence siz çok sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama çoooook yanılıyorsunuz. Biraz sonradan görme bir tavır sezdim.
Eşinize bu kadar baskı yapacağınıza mühendislik okuyup Almanca öğrenerek Almanya'ya tek başınıza gitmenizi tavsiye ederim. Ben yaptım, hem de çarpım tablosu bilmeden. Siz kesin yaparsınız.

7X8 bilmedikten sonra mühendis olmuşsun ne :)) boşuna okumuşsun.

Eşim silik biri değil öncelikle onu belirtmek isterim sadece her insanda olduğu gibi yetersiz olduğu konular var bunlarda beni yoruyor.

Eşim silik biri değil öncelikle onu belirtmek isterim sadece her insanda olduğu gibi yetersiz olduğu konular var bunlarda beni yoruyor.
Yorulmaktan haklısın ama senin tavrın da çok çirkin. Ben böyle baskıcı annelere bile "git sen oku çok istiyorsan" diyorum. Değil ki eş, eşe böyle baskı yapacak.
Eşin silik, silik olmasını senin bu tavrın da körüklüyor.
Bir çok kişi yazmış. Bence biraz dikkate al. Kişisel gelişim illa ki meslekte ilerlemek değildir. Sen de kendi hatanı görerek ilerleyebilirsin.
Benim bile meslegime laf edecek haddi kendinde bulabilen inanılmaz bilmiş birisin. Allah hem eşine hem de sana sabır versin. Keşke çoğalmadan boşansanız.

Sen doktora yaptığına eminmisin çoğalmadan boşansanız falan ne kadar da üslupsuz cümleler kuruyorsun. Mesleğine laf etmedim mesleğini bilmiyorum ki laf edeyim, doktora yapmak meslek mi:). Edebiyatım iyi değildir ama senin ki daha kötü okuduğunu da anlamıyorsun:)

İlkokul 3 te öğrendik çok şükür:)) sende doktoraya kadar yapmışsın maşallah da çarpım tablosundan yoksunsun ama nasıl olacak bu iş:))
Çok da güzel oldu valla :))
Ezberlemeye gerek duymam ben canım, kafamda başka bir mantıkla hesaplarım. Senin kafan basmaz, sen ezberle. Bassa sen de mühendis olurdun. Öyle kendi yapamadığını eşine yap deyip duramazdın.

Mühendislik meslektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…