Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Illa ayni düşünmeniz ayni seyleri yapiyor olmaniz gerektigine inaniyorsaniz boşanmak tek çare.

Eşim ve bana benzettim iş kismini. Eşim evlendigimizden bu yana iş konusunda çok ilerledi sinavdi sertifikaydi en sonunda (sayemde) avrupaya geldik calisiyor. Ben Trdeyken calismiyordum suan calisiyorum ama iş konusunda hayallerim sadece daha az calismak
oyle sinavdi bilmem neydi koşuşmak yogun calismak bana göre degil mesela sevmiyorum yapasim yok keyifci bi insanim eglenceliyim vs çook baska özelliklerim var. Herkesin kendini gerceklestirmesi ve hayali dil ogrenip en yuksek meslek seysine gelmek degil ki.

Bu adamin iyi ozelligi var mi bilemedim ama cok istiyorsaniz siz baska yollar bulup gidin yurtdisina yani bi yandan bosanin.

İyi özellikleri elbette var tabi dedim ya iyi yanları var ben rahatsız olduğum şeyleri yazıyorum iyi yanları çok çok fazla . Beni rahatsız eden bunlar sadece ben buraları aşmak istiyordum . Ben bayanlarda daha normal karşılıyorum ama bunu. Cinsiyetcilik olarak algılansın istemem ama sizin daha az çalışmak istemenizi daha normal karşılıyorum ama erkek sanki kariyer olarak daha iyi yerlerde olmalı gibi geliyor bana. Ya birde hani başta bunları yapacağım diye kendini anlatıp sonradan bunlar için çaba göstermemesi belkide beni hayal kırıklığına uğratan şeydir .

Yani ben de evin ana gelir kaynagi olmak istemezdim cok kazanan bir kadin olsaydim da bu fikrim degismezdi ama ona göre biriyle evlilik yapmaniz lazim. Yani bu eşler gökten düşmüyor taniyip evlenmiyor musunuz? Ben senelerce flort etmedim bi kac ayda evlendik ama yani azcik gezip tatile matile ciksaniz 2 ayda çözerdiniz adami. Oturup kendini anlatmasini dinleyerek evlilige lkarar verilmez ki

Hayır, şöyle başta ikimizde eşittik konum olarak . Ama sonra zamanla hani geleceğe dair planlarımızı anlattığımızda . Ben ne anlattıysam gerçekleştirdim o ise sınava bile girmeyi tercih etmedi yani o söylediklerini yapmadı bunu tatile çıksaydımda bilemezdim ki. Bu biraz şans işimi desem ne bilmiyorum ama bunu bilmem mümkün değildi yani. Para da değil mevzu ne bileyim bir bayan olarak ben bu kadar hedeflerimi gerçekleştirmek için sabahlara kadar çalışırken aynı saatlerde oyun oynaması mesela rahatsız ediyordu beni. O da yapabilirdi birkere okuyunca benden iyi anlıyor sorun idrak edememesi de değil hevessiz .

Bu konuya siz haklisiniz diyemem .esiniz yanlis yapiyor da diyemem .hayati yasayisi ,beklentileri ve motivasyonlari bambaska iki insan evlenmis ve uyumsuz olmus .kendi hayallerinizi cok fazla dikte ediyorsunuz .

Hala yapabilirdi diyorsunuz. Olay yapamamak degil zaten sizin yaptiginizi yapmayanlar sabahlara kadar calismayanlar aptal degil sabahlara kadar calişan ortalama bir zekadaki herkes bir seyler yapar ama az ama cok istemiyor adam. Bu arada ben de oyun oyun oynuyordum az once esiniz de biraz bana benziyor ama eşiniz gibi biriyle ben de evli olmak istemezdim iki kişi de keyifci olursa sıkıntı

Artik ayni yöne bakmiyorsaniz cozum ya kabullenmek ya yolu ayirmak. Zorla olmaz boyle seyler

Çok benziyorsunuz gerçekten yaklaşımın bile aynı :)) salak demedim zaten . Diyorum ya birkere okusa benden iyi anlıyor istemiyor diyorum bende. İstemiyor yani o halde neden bakış açılarımız aynıymış gibi anlattı ki deseydiki ben keyifçi adamım sabaha kadar oyun oynarım idealist değilim. Ama adam kendini böyle amlatmadıki gerçekleştirmek istediklerini anlatırken birbirimize çok benziyor gibiydik:)

Gaza gelmiş herhalde yaparim ederim demiş.

Karısını aldatan denyolara denyo dedigim için özür dileyecek değilim. Çoğalmak mahalle ağzı değil, biyolojik bir terim.
Bomboş bir insansın. Hayatta boş insan olmaktan daha kötü bir şey varsa o da kendini bir şey sanan boş biri olmaktır herhalde. Yazık kimin çocuğuysan.

Ben bu cehaletle daha fazla muhatap olamayacağım. Tekrar söylüyorum, inşallah çoğalmazsın.

Yine mahalle ağzı yine arsız konuşmalar yine terbiyesizce yaklaşım . Her konudaki mesajlarınız böyle . Ama her konudaki . :)) Siz çoğalınca kaç ettiniz:))) olmayalım lütfen seviyesizsiniz.. birtane düzgün cümle kuramıyorsunuz. Ya terk edilmişsinizdir ya da terk edilirsiniz bu üslupla çok uzak değildir hiçbir erkek sizin gibi birini çekmez .

O kadar yazmışsınız ama ben ortak bir yanınıza baktım bulamadım. Birbirinizin tamta zıttısınız. Bence sorumsuz üşengeç bir adam sizde bıkmışsınız ya değiştiremediğiniz şeyleri kabulleneceksiniz ya da başka bir yolu yok böyle gelmiş böyle gidecek bu saatten sonra değişmez yani

Bence babanız iş bitirici biriymiş. Sizin de kafanızda erkek figürü bu şekilde oluşmuş.
Ben sizi anlıyorum. Herkesin eksik tarafları olabilir. Ama hırslı ve idealist bir kadın için hayatını hevessiz ve hedefsiz yaşayan biri insanı boğar. Üstelik yapma kapasitesi var ve yapmıyorsa sizin(kendi karakterinize göre) bunu normal görmeniz beklenemez zaten
Dediğim gibi tamamen eski eşimi hatırladım. Yatak odasının ampulu patlamıştı da 3 gün değiştirmemişti. Halbuki bir ampulü bende değiştirebilirdim. Ama o kadar rahattı ki 3 gün akşamları karanlık kullanmak zorunda kaldık. Bende inadına ellemedim. En son babamlar geldi de “eee kızım ne diye karanlık bu oda” demişti. Babam değiştirmişti ampulü. Hee eşime sorsan babam ve ben ona fırsat vermemişizdir. Ama bir ampul değiştirmek de 3 gün sürmesin yani. Zaten hep içimden derdim. Çocuk olsa bütün sorumluluk bende olacak gibi, kendine faydası olmayan biri çünkü. Bende hem çocuk hem ev işi hem kariyerim derken yıpranacaktım.

Bizim ülkede hayattan bezmiş, tembel, ilgisiz insanlar da efendi ve saygılı zannediliyor.her hır gür çıkartmayan insan efendi ve saygılı değildir şunu bir öğrenmemiz lazım ülkecek.kisaca sizin ne düşündüğünüz ve hissettiğiniz önemli.bizim millete bakarsan seri katillere bile sessiz sakin kendi halindeydi falan diyor.

Aaa işe mi başladın? Ne iş yapıyorsun?

Haklısın.benim babam avukat mesela.annem biraz da geleceği parlak diye evlenmiş ama tam bir fiyasko çıktı.hiç işiyle doğru dürüst ilgilenmedi.öyle dar boğaz bir hayatla geçti ömürleri.annem de zengin olacak diye evlendim nasıl çıktı derdi.

Konu dışı bişey sormak istiyorum. Çarpım tablosu bilmemek derken ne kastediyorsunuz? “7 kere 5 kaçtır ? “Sorusuna cevap verememek mi? Veya aklınızda 35 beklemiyor ezberinizde değil ama o an parmak hesabı veya başka bir şekilde hesabı baştan yapıyorsunuz, böyle mi? Veya gerçekten nasıl hesaplandığını mı bilmiyorsunuz? Ciddi manada anlayamadığım için soruyorum. Okuma yazmayı bilen birisinin mesela “ben gazete okumayı hiç öğrenmedim” demesi ile matematik eğitimi ilkokul seviyesini tamamlamış birisinin “ben çarpım tablosunu bilmem” demesi bana aynı geliyor.
Lütfen açıklayın, 7*5’in kaç olduğunu bilmemek nasıl mümkün?

O kadar meraklıysan babanın evinde kalsaydın derler adama
Adamın huyu bu, evlenmeden önce hiç mi fark etmediniz? Tabi ki saydıklarınızda haklı olduğunuz konular vardır ama hepsinde haklı mısınız sizce? Benin babam böyleydi ama eşim böyle demek ne kadar saçma. Mesela size ne adamın iş yerine arabayla gitmesinden, ister yürüsün ister koşsun size ne? Size de lazım değilmiş araba.
Sizin ilkokul 3te çarpım tablosu bilmenizle eşinizin matematiğinin iyi olmamasının ne ilgisi var? Duyan da dünya matematik şampiyonu oldunuz da köylü okuma yazma bilmeyen bir adamla evlendiniz sanacak.
Kısacası biraz kendinizi beğeniyorsunuz ve hırslısınız, eşinizin böyle dertleri yok ve biraz sorumsuz bir adam. Eşinizin artıkarının eksilerinin listesini yapmak yerine biraz daha çözüm odaklı olun bence. Hiçbir ortak noktanız yok, tam zıt karakterdesiniz. Ya kabul edeceksiniz ya ayrılacaksınız

Soru bana sorulmamiş ama bende bilinçli bir şekilde hiç ezberlemedim carpim tablosunu.
Almanyada okudum. Burda ezbere ögretilmiyor. Tabiki 7×5' in kaç olduğunu biliyorum ama 13 senelik okul hayatimda +8 senelik üniversite hayatimda hiç ihtiyacını duymadığım için aktif ezberlemedim. Ayrıca cevremde (hangi mesleğe mensup olursa olsun) kimsenin aktif bir şekilde ezberlediğini sanmiyorum. Konusu geçmedi ama bir insan neden carpim tablosunu ezberlerki? Gerekçesi ne olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…