hakli oldugunuz yerler var ama bu adami siz seçtiniz. degismemis ki ayni adam. eskiden teknige kafası basiyordu - is bitirici biriydi de bir anda mi birakti?
yoo hep boyleydi. görmüş begenmis almissiniz, evlenince sevgide azalma olunca her seyi batmaya baslamis. insan hayatindaki insanin, sabah aksam iletisimde oldugu kisinin kafasinin neye basmadığını bilmez mi? benim sevgilim bilir mesela benim yer yön , hesap kitap, santimetre kilogram bilgim yok - 300 metre diyince az mi cok mu kafamda belirmiyor. bunu farketmemesi icin salak olmasi lazim. ya da ben bilirim ki onun teknik zekasi - pratik cozumleri boldur en olmadik esyadan en güzel çözümü bulur "eger sorun hallolduysa sacma degildir" der falan. ama iki isi ayni anda yapamaz - vida sıkarken konusamaz bile once konusur sonra devam eder. iki sekme ayni anda acik olunca beyni donuyor.
yani demek istedigim bu adamin bu huyunu saklamasi imkansiz. sevgiliyken de eve teknolojik aletler alirken de emin olmaliydiniz teknige kafasinin basmadigindan. sevgiliyken planlari sizin yapmanızdan - sizin yonetmenizden anlamaliydiniz evliligin geleceğini.
begendiginiz, sectiginiz ve sevdiginiz adam bu. onu suclamayi birakin -- zaten hep oldugu insan olmaya devam ettigi icin.
asla da degismeyecek çünkü o böyle biri. onun karakteri, ozellikleri bu.
araba konusunda da "ben olsam bisiklete binerim" diyorsunuz. siz sizsiniz ve günlük hayatınızda bisiklete biniyor musunuz mesela? ben olsam diye idealize etmek cok yersiz.
ayrica siz araba kullanamadiginiz icin uzaktaki ise yollarda sürünüyorsaniz bu sizin probleminiz. "ben olsam almanca öğrenirim, ben olsam kendimi gelistiririm" diye farazi akil verene kadar siz olun da araba kullanmayi öğrenin mesela.
ayrica almanyada sadece onun meslegine ihtiyac yok ki. nice beyaz yakali almanyaya gidiyor çalışmaya. nice sosyal calismaci, hemsire falan hep oralarda. cok inanıyorsanız kendinize siz ogrenin dilinizi - siizn aracılığınizla gidin.
ayrica her seyi onbin kere soylemek, sigarani burada icme, ders calis, spor yap, saglikli beslen, brokoli ye, isinde yuksel, sunu yap, bunu yap, sunu suradan al buraya koy, yaptin mi, niye yapmadın vs vs
siz buna evlilik mi diyorsunuz?
bunlarin hepsi anne ve ergen oglu iliskisi.
adam evde resmen ergenliğini yeniden yasiyor. basinda dirdirci bir anne - oglum calis - oglum sebze ye , oglum sigara icme diye dirdir yapiyor. o da "off anneee" diyor tüm sorumsuzluguyla ergen ergen oyun oynuyor.
kari - koca iliskisi boyle olmaz. olmamali.
bence hala genc ve guzelken ve geride cocugun yokken bosa gitsin bu ergeni