Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Her şeyi düşünen, yapan taraf olmak bence yorucu. Bizim toplumda iyi olmak çok kolay, ot gibi yaşayan insanlar iyi olur hemen. Aslında bu insanların çoğunun ne kendine, ne yakınlarındakine bir faydasi oluyor. Ama hele erkekse bu kişi ise gidip gelmesi, zaten yapılmaması gereken birkaç şeyi yapmaması onu iyi eş yapıyor. Sırf böyle diye tercih ediliyor bazı erkekler hâlâ.Kadınlar burada yanlış yapıyor.
Eşiniz değişmez, siz yurt dışına çıksanız da onun hayat algısı şuan olduğu kadar.
Bir kıyas yapmakta doğru değil aslında ama siz kendisinden memnun olmadığınız için böyle bir duruma düşüyorsunuz muhtemelen.
Sizin durumunuzda yapılacak sey de ya bazı iyileştirmelerle eşinizi olduğu gibi kabul etmek ya da hayatınıza yalnız devam etmek. Sadece olumsuza odaklanırsanız ömür geçmez bu şekilde.

Son düzenleme:
hakli oldugunuz yerler var ama bu adami siz seçtiniz. degismemis ki ayni adam. eskiden teknige kafası basiyordu - is bitirici biriydi de bir anda mi birakti?
yoo hep boyleydi. görmüş begenmis almissiniz, evlenince sevgide azalma olunca her seyi batmaya baslamis. insan hayatindaki insanin, sabah aksam iletisimde oldugu kisinin kafasinin neye basmadığını bilmez mi? benim sevgilim bilir mesela benim yer yön , hesap kitap, santimetre kilogram bilgim yok - 300 metre diyince az mi cok mu kafamda belirmiyor. bunu farketmemesi icin salak olmasi lazim. ya da ben bilirim ki onun teknik zekasi - pratik cozumleri boldur en olmadik esyadan en güzel çözümü bulur "eger sorun hallolduysa sacma degildir" der falan. ama iki isi ayni anda yapamaz - vida sıkarken konusamaz bile once konusur sonra devam eder. iki sekme ayni anda acik olunca beyni donuyor.
yani demek istedigim bu adamin bu huyunu saklamasi imkansiz. sevgiliyken de eve teknolojik aletler alirken de emin olmaliydiniz teknige kafasinin basmadigindan. sevgiliyken planlari sizin yapmanızdan - sizin yonetmenizden anlamaliydiniz evliligin geleceğini.
begendiginiz, sectiginiz ve sevdiginiz adam bu. onu suclamayi birakin -- zaten hep oldugu insan olmaya devam ettigi icin.
asla da degismeyecek çünkü o böyle biri. onun karakteri, ozellikleri bu.
araba konusunda da "ben olsam bisiklete binerim" diyorsunuz. siz sizsiniz ve günlük hayatınızda bisiklete biniyor musunuz mesela? ben olsam diye idealize etmek cok yersiz.
ayrica siz araba kullanamadiginiz icin uzaktaki ise yollarda sürünüyorsaniz bu sizin probleminiz. "ben olsam almanca öğrenirim, ben olsam kendimi gelistiririm" diye farazi akil verene kadar siz olun da araba kullanmayi öğrenin mesela.
ayrica almanyada sadece onun meslegine ihtiyac yok ki. nice beyaz yakali almanyaya gidiyor çalışmaya. nice sosyal calismaci, hemsire falan hep oralarda. cok inanıyorsanız kendinize siz ogrenin dilinizi - siizn aracılığınizla gidin.
ayrica her seyi onbin kere soylemek, sigarani burada icme, ders calis, spor yap, saglikli beslen, brokoli ye, isinde yuksel, sunu yap, bunu yap, sunu suradan al buraya koy, yaptin mi, niye yapmadın vs vs
siz buna evlilik mi diyorsunuz?
bunlarin hepsi anne ve ergen oglu iliskisi.
adam evde resmen ergenliğini yeniden yasiyor. basinda dirdirci bir anne - oglum calis - oglum sebze ye , oglum sigara icme diye dirdir yapiyor. o da "off anneee" diyor tüm sorumsuzluguyla ergen ergen oyun oynuyor.
kari - koca iliskisi boyle olmaz. olmamali.
bence hala genc ve guzelken ve geride cocugun yokken bosa gitsin bu ergeni

bazı kadınlara rahat batıyor demek ki. iyi düzgün adamlara kulp bulmak için kılı kırk yarıyorlar.
şöyle döven söven hakaretler eden bir adam olsa bu ikilemlerin hiçbirini yaşamazdın eminim.
yok şarj girişi şöyle babam böyle..
sizinki mükemmelliyetçilik idealistlik değil şımarıklık bildiğin.

adamın durumu belli. bunu bilerek evlendin.
unutmayın evlilik tarafların mükemmel olması değil bazı şeylerin hoşgörülmesiyle ilerler. böyle sürekli osuna busuna takılırsan orada mutlu evlilik olmaz.
ilgisi olması gerekir, öyle olması gerekli, böyle olmalı gibi senin genel kalıplarınla evliliğe bakamazsın ki sen farklı bir bireysin o farklı.

kendini düzeltmen gereken çok detay var zira adamın huyu suyu bu değişmez bu saatten sonra.
yoksa ayrılık kaçınılmaz.
aslında en temel sorun ataerkil toplumda erkeğe yüklenen gereksiz fazla değer/saygıdan kaynaklanıyor. Özellikle belli bir yaşın üstündeki biz kadınlara hep şöyle şeyler söylendi veya öyle mesajlar verildi hayatları boyunca “ erkek bilir, erkek haklıdır, erkeğin sözü dinlenir, erkek yapar, erkek senden güçlüdür/beceriklidir/ hatta zekidir, sen bilmezsin kocan bilir, reis erkektir, erkekten izin almalısın, sen eksiksin erkek seni çekip çevirir bla blaaaaa”
Tüm bunlarla yetişen kadınlar da aklı ermeye başlayıca yetişkin olunca evlenince bi ilişkide olunca bi bakıyor ki adam yarım akıllı gibi bişey??
Konum zeka karizma eğitim kültür soy sop yaş ahlak hiçbişey farketmeksizin tüm erkekler kendilerini yanındaki kadından üstün zannederek ve kadına da bu empoze ettirilerek büyütülüyor ve sonra gerçekler hiiç de öyle olmayınca kadın da “ee şimdi bu salak mı benim liderim/aile reisim sözünden çıkmamam gereken errkek ?? Bu biras saf yaa ne yapcam ben bunu şimdi??” Diye sızlanıyor. Hikayenin en sonunda da aynı toplum sizin de yazdığınız gibi “ehem kehem herkes mükemmel değil , sen de çok şey bekleme, erkek de eksik olabilir ne var bunda sen de elindekiyle yetin..” diyor

aslında en temel sorun ataerkil toplumda erkeğe yüklenen gereksiz fazla değer/saygıdan kaynaklanıyor. Özellikle belli bir yaşın üstündeki biz kadınlara hep şöyle şeyler söylendi veya öyle mesajlar verildi hayatları boyunca “ erkek bilir, erkek haklıdır, erkeğin sözü dinlenir, erkek yapar, erkek senden güçlüdür/beceriklidir/ hatta zekidir, sen bilmezsin kocan bilir, reis erkektir, erkekten izin almalısın, sen eksiksin erkek seni çekip çevirir bla blaaaaa”
Tüm bunlarla yetişen kadınlar da aklı ermeye başlayıca yetişkin olunca evlenince bi ilişkide olunca bi bakıyor ki adam yarım akıllı gibi bişey??
Konum zeka karizma eğitim kültür soy sop yaş ahlak hiçbişey farketmeksizin tüm erkekler kendilerini yanındaki kadından üstün zannederek ve kadına da bu empoze ettirilerek büyütülüyor ve sonra gerçekler hiiç de öyle olmayınca kadın da “ee şimdi bu salak mı benim liderim/aile reisim sözünden çıkmamam gereken errkek ?? Bu biras saf yaa ne yapcam ben bunu şimdi??” Diye sızlanıyor. Hikayenin en sonunda da aynı toplum sizin de yazdığınız gibi “ehem kehem herkes mükemmel değil , sen de çok şey bekleme, erkek de eksik olabilir ne var bunda sen de elindekiyle yetin..” diyor
aynen o şekil oluyor. konuya bakarsak sürekli bir erkekten ev işi bekleme erkeğin her şeyi halletmesi gerektiğini düşünme hali var. koca mı alıyoruz tamirci mi?
erkeğin vicdanı iyiliği düzgün karakteri önemli bu zamanda. öyle her şeyi tamir eden ama sabah akşam karısına küfürler edip dayak atan birisi olması daha mı iyi?
değil ama bazı kadınlar dayak atan adama daha çok saygı duyuyor. erkeklik zannediyor.
ben net eminim böyle karısını döven söven birisi olsa konu sahibi bu konuyu açmazdı. iyi bir adam olunca şaşırmış rahatlık batmış.
şimdi sürekli adama bir bahane bulma derdinde. buradaki konulara bakınca inanın incir çekirdeğini doldurmayacak saçma şeyler.
işte insan elindekinin kıymetini bilmiyor.

Evet sanırım arkadaşınla aynı durumu yaşıyorum. Tam olarak böyle bir durum yoksa iyi biri elbette . Ayarladı benim eşim tatil ama 5 yıldır ben ayarlıyordum bu yıl sensyapmazsan asla yapmıycağım dedim öyle bundada %50 katkım oldu yine. Fikir olarak. İlerleyemiyor onayım olmadan sanki . Yoruyor bu beni ama
Belki de siz gidince bula bula burayı mı buldun dersiniz diye size soruyordur. Ben sizi haksız buldum. Yani haklı olduğunuz noktalar da var ama herkes her şeye meraklı olacak analitik düşünecek diye bi şey yok. Şarj kablosu mesela dönüştürücü yerine orijinal telefonun uzun ömürlü olması için daha iyi. Öyle düşünmüş olabilir. Sürekli babanızla abilerinizle kıyaslamayın. Herkes farklı.

Araba kullanmayı biliyorum Sadece yetersizim yani korkuyırum şehirler arası 350 km kullanmışlığım var 3,4 kez ama niyese sürekli cesaret edemiyorum, eşim yanıma otursun hani desinki sen kullan teşvik etsin ben onu her anlamda ediyorum o yapmıyor ama o beni teşvik etmiyor ben ne yapıyorsam kendim yapıyorsam başarmış oluyorum. Evlenmeden önce ben o kadar iş bitiriciydim ki fark etmedim işin aslı. Zaten herşeyi halletmiş oluyordum . Sorun zaten şu ki çok zeki isterse ilk sınavda bir mühendislik kazanır ama umursamıyor hayata geçirmiyor bu senin hayalin sen gerçekleştir diyor . Yurt dışı için onun bölümünden gitmemiz çok kolay . Benim bölüm teknik olsa zaten şuan oradaydık emin olun eşim bölümü gereği zaten talep ediliyor. Tek yapması gereken almanca çalışması yani. Yoksa söylemez yapardım. Herkese genel yazmaya çalıştım.

aynen o şekil oluyor. konuya bakarsak sürekli bir erkekten ev işi bekleme erkeğin her şeyi halletmesi gerektiğini düşünme hali var. koca mı alıyoruz tamirci mi?
erkeğin vicdanı iyiliği düzgün karakteri önemli bu zamanda. öyle her şeyi tamir eden ama sabah akşam karısına küfürler edip dayak atan birisi olması daha mı iyi?
değil ama bazı kadınlar dayak atan adama daha çok saygı duyuyor. erkeklik zannediyor.
ben net eminim böyle karısını döven söven birisi olsa konu sahibi bu konuyu açmazdı. iyi bir adam olunca şaşırmış rahatlık batmış.
şimdi sürekli adama bir bahane bulma derdinde. buradaki konulara bakınca inanın incir çekirdeğini doldurmayacak saçma şeyler.
işte insan elindekinin kıymetini bilmiyor.
Ev işiyle ilgisi yok bunun tatil ayarlamak diyorum bu ev işimi veya teknolojiden bahsediyorum bu ev işi mi. Yemek niye yapmıyor yazmadım ki oraya ben. Siz beni anlamamışsınız ya kastettim şey çok farklı birşey . Düşünce birliği, idealistlik kendini geliştirme banada birşeyler katma . Olumsuz yönlerini saydım zaten . Beni dövse zaten ayrılırdım konuyu niye açayım

Babanızın evinde kira ödemeden oturuyorsanız oradan taşının. Kirasını eşinizin ödeyeceği bir eve geçin. Durumlar değişmese de eşinize bakış açınız değişir. Siz içgüveysi almış gibi olmuşsunuz. Eşinize saygı duymuyorsunuz

Ev işiyle ilgisi yok bunun tatil ayarlamak diyorum bu ev işimi veya teknolojiden bahsediyorum bu ev işi mi. Yemek niye yapmıyor yazmadım ki oraya ben. Siz beni anlamamışsınız ya kastettim şey çok farklı birşey . Düşünce birliği, idealistlik kendini geliştirme banada birşeyler katma . Olumsuz yönlerini saydım zaten . Beni dövse zaten ayrılırdım konuyu niye açayım
ev işinden kastım yemek bulaşık çamaşır değil siz tamir tadilat olsun elektronik işler olsun onun bu alanda süper olması gerektiğini düşünüyorsun ama hayaller hayatlar meselesi.
bu adam bir anda bu hale gelmedi ki?
bile bile evlendiniz.

sürekli bir idealistlik diyorsunuz da sizin idealistliğiniz ne işe yaradı?
güler sabancı mı oldunuz? emrinizde 500 kişinin çalıştığı şirketiniz mi var? hayatta nasıl bir başarınız var ki kocanızdan böyle gelişim noktasında şikayet ediyorsunuz?
bence gerçekten rahat batıyor.

Babanızın evinde kira ödemeden oturuyorsanız oradan taşının. Kirasını eşinizin ödeyeceği bir eve geçin. Durumlar değişmese de eşinize bakış açınız değişir. Siz içgüveysi almış gibi olmuşsunuz. Kirv

ev işinden kastım yemek bulaşık çamaşır değil siz tamir tadilat olsun elektronik işler olsun onun bu alanda süper olması gerektiğini düşünüyorsun ama hayaller hayatlar meselesi.
bu adam bir anda bu hale gelmedi ki?
bile bile evlendiniz.

sürekli bir idealistlik diyorsunuz da sizin idealistliğiniz ne işe yaradı?
güler sabancı mı oldunuz? emrinizde 500 kişinin çalıştığı şirketiniz mi var? hayatta nasıl bir başarınız var ki kocanızdan böyle gelişim noktasında şikayet ediyorsunuz?
bence gerçekten rahat batıyor.
Sabancı mı olmak gerekiyor ? Zenginlik demedim idealistlik dedim bakın siz ayrımları ayırt edemiyorsunuz mesela ben kazandığım memurluğun en üst mertebesine çıktım 5 yıl içinde. Ama o ilk basamaktan öte geçmedi çünkü sınava bile girmiyor . Bahsettiğim şey bu. Parasızlıktan şikayet etmedim. Tadilat konusunda evet ölçüyü bile aldım kağıda yazdım marangozada ben mi gitmeliyim sizce?? Teknolojide evet bir zahmet bilmeliler az çok birşey bu konuda arkasındayım cümlemin ben.

Sabancı mı olmak gerekiyor ? Zenginlik demedim idealistlik dedim bakın siz ayrımları ayırt edemiyorsunuz mesela ben kazandığım memurluğun en üst mertebesine çıktım 5 yıl içinde. Ama o ilk basamaktan öte geçmedi çünkü sınava bile girmiyor . Bahsettiğim şey bu. Parasızlıktan şikayet etmedim.
siz evliliğin ne olduğunu anlayamamışsınız.
evlilik böyle bir yarış değil. ben o oldum o bu oldu değil ya da sürekli ben şöyle iyiyim böyle iyiyim kocam öyle değil demek de değil.
konunuzda sürekli bir kocayı aşağıda görme hali var. ne aşağı ne yukarı. eş diyoruz değil mi?
madem sınava girmiyor, sınava girmesi için destek oldunuz mu mesela?
ya da illa girmesi gerekiyor mu?

iyi günde kötü günde diyoruz.

siz evliliğin ne olduğunu anlayamamışsınız.
evlilik böyle bir yarış değil. ben o oldum o bu oldu değil ya da sürekli ben şöyle iyiyim böyle iyiyim kocam öyle değil demek de değil.
konunuzda sürekli bir kocayı aşağıda görme hali var. ne aşağı ne yukarı. eş diyoruz değil mi?
madem sınava girmiyor, sınava girmesi için destek oldunuz mu mesela?
ya da illa girmesi gerekiyor mu?

iyi günde kötü günde diyoruz.
Evet destek oldum hatta kitaplarını satın aldım yönetmeliklerini kanunlarını çıkarttım ama çalışmadı. İyiliğe bakacak olursak bence o benden daha iyi biri benim öyle bir yarışım yok benim canımın sıkıldığı yönleri yazdım ben kendimi de yazdım . Ona sorsanız bende çok şey çıkar ben benim rahatsız olduklarımı yazdım neler yapabilirim bu konuda diye .

Araba kullanmayı biliyorum Sadece yetersizim yani korkuyırum şehirler arası 350 km kullanmışlığım var 3,4 kez ama niyese sürekli cesaret edemiyorum, eşim yanıma otursun hani desinki sen kullan teşvik etsin ben onu her anlamda ediyorum o yapmıyor ama o beni teşvik etmiyor ben ne yapıyorsam kendim yapıyorsam başarmış oluyorum. Evlenmeden önce ben o kadar iş bitiriciydim ki fark etmedim işin aslı. Zaten herşeyi halletmiş oluyordum . Sorun zaten şu ki çok zeki isterse ilk sınavda bir mühendislik kazanır ama umursamıyor hayata geçirmiyor bu senin hayalin sen gerçekleştir diyor . Yurt dışı için onun bölümünden gitmemiz çok kolay . Benim bölüm teknik olsa zaten şuan oradaydık emin olun eşim bölümü gereği zaten talep ediliyor. Tek yapması gereken almanca çalışması yani. Yoksa söylemez yapardım. Herkese genel yazmaya çalıştım.
adam cok dogru söylemiş
"bu senin hayalin"
neden kendi istemedigi - gerek duymadigi bir seyi sirf senin hayalin oldugu icin yapsin ki? hayalinse sen yap
"istese mühendislik kazanir" falan. bunlar dedigim gibi anne sozleri. anneler der "oglum cok caliskan istese muhendis olur" diye, dirdir yaparlar "ah oglum oku calis muhendis ol bak sen yaparsin" falan diye. siz esisiniz. rolleri bu kadar degismeniz disaridan bakinca cidden cok korkunc. bir süre sonra siz de farkina varirsiniz anne ogul iliskinizi - yatakta bile sıkıntı yasarsiniz çünkü dengeleriniz cok degismis. cidden normal degil bu kadari.
o sizin oglunuz degil, o sizin hayallerinizi gerceklestirmek zorunda degil. cok hayalinizse siz gerceklestirin kendiniz yapin.
annemin de hep benimle ilgili hayalleri vardır. mesela okumayi sevmediğim halde sirf kendi hevesinden "akademik kariyer yap universitede kal" dedi durdu yillarca, araba al dedi - ki benim bisikletim var evimin onunde metro metrobus var asla ihtiyacim yok bir arabaya - köyde bir kir bahcesi yapmışlar, kinani orada yap falan.
hep derim "bunlar benim hayalim degil - senin hayallerin icin caba harcayamam. akademik kariyer yapmak kolaysa gir sinava sen oku lise diploman var. araba almak istiyorsan söyle kocana alsin sana, koyde kina yapmak hayalinse 40. yiliniza az kaldi organize edelim orada nikah tazeleyin aile arasinda kutlayalim"
yani neden ben annemin hayali icin calisayim ki? hayali olan kendi yapsin
iste bizim anne - kiz catismamiz sizin kari koca catismaniz olmus. coook yanlis yoldasiniz siz de esiniz de. bu evlilik degil siz resmen evlat büyütüyorsunuz. ayrica istese yapar istese yapar , ben hirsliyim o degil falan diyorsunuz. neden esinizin sizi motive etmesini bekliyorsunuz? verin para alin ozel ders yola cikmaya cesaret etmenize yardimci olur. sonra da alin arabasini ister yürüsün istrer taksiye binsin.
"tek yapmasi gereken almanca calismasi yani" cümleniz de insani güldürüyor. kolay mi allah askina almanca calismak? dünyanın en sacma sapan dillerinden. masanın bile cinsiyeti var , her cinsiyete gore cumle yapısı degisiyor, kibrit demiyorlar da streichen (sürmek) ve Holz (tahta)u birlestirip Streichholz diyorlar. her kelimesi uzun uzun - o kelimeyi bilmek icin cumleyi parcalayip parca anlamlarını bilmek gerekiyor. nesi kolay?
ben almanin biriyle evlenecegim, babasi telefonda birkac kelime ogretmisti - soz vermistim son konuşmamızda soyleyecegim diye. birkac basit kelime. onlari bile ezberleyemedim. bence dunyanin en zor dillerinden biri

Evet destek oldum hatta kitaplarını satın aldım yönetmeliklerini kanunlarını çıkarttım ama çalışmadı. İyiliğe bakacak olursak bence o benden daha iyi biri benim öyle bir yarışım yok benim canımın sıkıldığı yönleri yazdım ben kendimi de yazdım . Ona sorsanız bende çok şey çıkar ben benim rahatsız olduklarımı yazdım neler yapabilirim bu konuda diye .
yapabileceğin şey basit. kocanı olduğu gibi kabul edeceksin.
dün siteye gelmiş birisi de değilsin yani burada bu kadar kocasından kocasının ailesinden şiddet zulüm gören aldatılan kadınlar varken kocam tatil rezervasyonu yapmadı diye konu açmak biraz şımarıklık kusura bakma.
adam zaten dün de böyleymiş bugün de. madem evlendin o halde olduğu haliyle kabul edip bu konularda şikayet etmemek gerekiyor. bu saatten sonra değişmez çünkü. huyu suyu bu adamın.

burada bu kadar kocasından kocasının ailesinden şiddet zulüm gören aldatılan kadınlar varken kocam tatil rezervasyonu yapmadı diye konu açmak biraz şımarıklık kusura bakma.
su kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye sukretmesi gerekiyor.

*mesajin kalanina hak veriyorum kendi sevdi kendi secti

Arkadaşlar bu konuda neler yapılabilir dedim zaten diyorum ki bu yönleride olsa mükemmel olurmuş yani bu ne demek biliyor musunuz adamı mükemmele yakın buluyorum demektir. Bir arkadaş demişki almanca çalışmak kolaymı evet kolay bir insan isterse herşeyi başarır . Onlar örnek olay orada Almanca veya ingilizce değil idealist olmaması ne bileyim siz evliliklerinizde hiç mi birbirinizi geliştirme odaklı değilsiniz. Eğer buysa evlilik evet hepiniz haklısınız sorun bende. Dayak yemediğim veya küfür yemediğim için şanslıyım deyip beklentiye girmemeliyim genel olarak herkes böyle ise evet siz haklısınız arkadaşlar benimki şımarıklık ve fazla büyütme. Herkes de durum böyle imiş demekki.

Son düzenleme:
su kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye .
Tamda bununla ilgili birşey yazdım arkadaşların kriterleri dayak, hakaret ve aldatma onlar zaten olmaması gereken birşey yani onun için konumu açılıyor direkt ayrılırım zaten ben kendim seçtim evet yine olsa ya onunla evlenirdim yada hiç evlenmezdim sadece eksik yönlerini nasıl iyileştirebilirimin derdindeyim ben keza aynı şeyi eşimde benim için düşünüyordur eminim. İlk başta böyle değilmiydi diyenler haklı evet böyleydi ama ben herşeyi hallettiğim için fark etmem uzun sürdü yeni yeni araştırmacı bir yönü belirmeye başladı
Ufak tefek .

Son düzenleme:
su kadınların bu kadar aza kanaat etmesi de beni öldürüyor. erkek dedigin en ufak bir şeyini begenmesin kolayca ayrilir herkes de hak verir "aaa nasil oyle yapmaz? iyi yapmissin" diye. oysa kadin olunca zaten yapmamasi gereken aldatma - siddet gibi seyleri yapmadi diye sukretmesi gerekiyor.

*mesajin kalanina hak veriyorum kendi sevdi kendi secti
aza kanaat değil bu mesela konu sahibi evlenme aşamasında olsa herkes der ki ya bu herifle yapamazsın boşver ayrıl. ama evlenmiş o sebeple evliliğin huzurlu devam etmesi için iyi yanlarına bakacaksın başka yolu yok. hem ayrılmak istemiyor hem de adam değişsin istiyor e sihirli değnek yok ki elimizde hop hemen değişsin.

erkekler de öyle ha deyince boşanmıyor merak etmeyin ama erkek kalitesinin bu kadar yerlerde olduğu bir yerde dövmeyen sövmeyen adam bulursanız öpün başınıza koyun gerçekten yoksa biz istemez miyiz her şeyi 4 4lük olsun?
malzeme bu.
olay bu.
erkekler kendini iyi yetiştiremiyorsa kabahat da bizim değil ama evlenmeme şansımız var. kocayı ona göre seçme hakkımız var.

Bazı konularda sizi haksız buldum. Almanca çalışmaya zorlama, yurt dışına gitmek isteme gibi. Siz bunu istiyorsunuz ama belli ki eşiniz istemiyor. Eşiniz istemediği, hayalini kurmadığı bir şey için neden çaba harcasın ki?
Bunun dışında temel şeyleri bile yapmaması, araştırmaması, hazır bilgiye konması beni de rahatsız ederdi. O ne öyle çocuk gibi her şeyi bana soracak falan. Biraz araştırıp öğrenmesini, bana bir şeyler katmasını isterim karşımdaki kişinin. Ama onun bu potansiyelini bana kalırsa sevgiliyken de anlamışsınızdır ama aşk, sevgi gözünüzü kör etti sanırım ki şimdi yeni yeni o aşk bitince sizin gözünüze batar oldu. Ama bunu ya böyle kabulleneceksiniz ya da kendi yolunuza bakacaksınız. İnsanlar değişmezler. Zorla ona çevreye karşı meraklı olmayı, araştırmayı, tamir tadilat nasıl yapılması gerektiğini öğretemezsiniz. Bunlar çocukken edinilen alışkanlıklar. Yine aynı şekilde bi adamın idealleri yoksa yoktur, bunun için çaba harcamaz. O şuan ki konumunda mutluysa ve halinden mutluysa böyle devam eder.
Bu arada eşiniz gibi bir adam benimde hiç ilgimi çekmezdi bu konuda haklısınız ben de bir adamın atak, idealist, çalışkan, kendi kendine bir şeyleri halledebilen olanı severim, çekici bulurum. Ama değiştirmeye çalışıp, söylenmek konusunda haksızsınız. Siz onu ya gerçek anlamda tanımalıydınız öyle evlenmeliydiniz ya da bu şekilde kabullenmeliydiniz.

Back
X