Araba kullanmayı biliyorum Sadece yetersizim yani korkuyırum şehirler arası 350 km kullanmışlığım var 3,4 kez ama niyese sürekli cesaret edemiyorum, eşim yanıma otursun hani desinki sen kullan teşvik etsin ben onu her anlamda ediyorum o yapmıyor ama o beni teşvik etmiyor ben ne yapıyorsam kendim yapıyorsam başarmış oluyorum. Evlenmeden önce ben o kadar iş bitiriciydim ki fark etmedim işin aslı. Zaten herşeyi halletmiş oluyordum . Sorun zaten şu ki çok zeki isterse ilk sınavda bir mühendislik kazanır ama umursamıyor hayata geçirmiyor bu senin hayalin sen gerçekleştir diyor . Yurt dışı için onun bölümünden gitmemiz çok kolay . Benim bölüm teknik olsa zaten şuan oradaydık emin olun eşim bölümü gereği zaten talep ediliyor. Tek yapması gereken almanca çalışması yani. Yoksa söylemez yapardım. Herkese genel yazmaya çalıştım.
adam cok dogru söylemiş
"bu senin hayalin"
neden kendi istemedigi - gerek duymadigi bir seyi sirf senin hayalin oldugu icin yapsin ki? hayalinse sen yap
"istese mühendislik kazanir" falan. bunlar dedigim gibi anne sozleri. anneler der "oglum cok caliskan istese muhendis olur" diye, dirdir yaparlar "ah oglum oku calis muhendis ol bak sen yaparsin" falan diye. siz esisiniz. rolleri bu kadar degismeniz disaridan bakinca cidden cok korkunc. bir süre sonra siz de farkina varirsiniz anne ogul iliskinizi - yatakta bile sıkıntı yasarsiniz çünkü dengeleriniz cok degismis. cidden normal degil bu kadari.
o sizin oglunuz degil, o sizin hayallerinizi gerceklestirmek zorunda degil. cok hayalinizse siz gerceklestirin kendiniz yapin.
annemin de hep benimle ilgili hayalleri vardır. mesela okumayi sevmediğim halde sirf kendi hevesinden "akademik kariyer yap universitede kal" dedi durdu yillarca, araba al dedi - ki benim bisikletim var evimin onunde metro metrobus var asla ihtiyacim yok bir arabaya - köyde bir kir bahcesi yapmışlar, kinani orada yap falan.
hep derim "bunlar benim hayalim degil - senin hayallerin icin caba harcayamam. akademik kariyer yapmak kolaysa gir sinava sen oku lise diploman var. araba almak istiyorsan söyle kocana alsin sana, koyde kina yapmak hayalinse 40. yiliniza az kaldi organize edelim orada nikah tazeleyin aile arasinda kutlayalim"
yani neden ben annemin hayali icin calisayim ki? hayali olan kendi yapsin
iste bizim anne - kiz catismamiz sizin kari koca catismaniz olmus. coook yanlis yoldasiniz siz de esiniz de. bu evlilik degil siz resmen evlat büyütüyorsunuz. ayrica istese yapar istese yapar , ben hirsliyim o degil falan diyorsunuz. neden esinizin sizi motive etmesini bekliyorsunuz? verin para alin ozel ders yola cikmaya cesaret etmenize yardimci olur. sonra da alin arabasini ister yürüsün istrer taksiye binsin.
"tek yapmasi gereken almanca calismasi yani" cümleniz de insani güldürüyor. kolay mi allah askina almanca calismak? dünyanın en sacma sapan dillerinden. masanın bile cinsiyeti var , her cinsiyete gore cumle yapısı degisiyor, kibrit demiyorlar da streichen (sürmek) ve Holz (tahta)u birlestirip Streichholz diyorlar. her kelimesi uzun uzun - o kelimeyi bilmek icin cumleyi parcalayip parca anlamlarını bilmek gerekiyor. nesi kolay?
ben almanin biriyle evlenecegim, babasi telefonda birkac kelime ogretmisti - soz vermistim son konuşmamızda soyleyecegim diye. birkac basit kelime. onlari bile ezberleyemedim. bence dunyanin en zor dillerinden biri