Kendi harcamalarınız

Turkiyedeyken kahve ve donuta çok para harcardım
Burada hiçbişey yok mesela en yakın donutcu başka sehirde o yüzden tek harcamam market, okulda yersem arada okul kantini
Toplu taşıma yok taksiye de harcıyorum
Fazla dışarı çıkamıyorum, ama gidersem arada kahve sinema vs
Bir de bazen odada yemek yapamıyorum yemek söylediğim oluyor
Sigaram yok
Bir ara bira içerdim bağımlı gibi değil tabi ama bir olaydan sonra bıraktım (gerçi onu masraftan saymasak da olur çok ucuz burada)
Örgü örüyorum en son Istanbuldan şiş vs almıştım
Bir de bu ay duty free den çikolata almıştım almaz olaydım euro ile işlediğini unuttum

Ama hedefim para biriktirmek, 4 ay sonra sevgilim askerden gelecek yanıma gezebilmek için çünkü burası acayip pahalı. Gerçi istanbul da böyleydi

Düşününce her ay kesintisiz aldığım şey parfüm sanırım, makyaj falan yapmadığım için artık malum kozmetik marketlerinden de ayağımı kestim. Birde ağda işlerim var her ay.öğrenci halimle anca bu kadar :)

evet amatör resim çalışmaları...bu sene karakalem ve suluboya yapıyorum ben de.ama gidince yağlıboya malzemesi de alıyorum,yaparım diye.evde her boyutta tuval var,düşün artık.

Aynı huydayız. :/
Kara kaleme geçtim, öncesinde sulu boya ve akrilik çalışırdım ben de amatör. Daha biri yarım mesela akrilik tablonun ki biliyorum bu sene kara kalem ile geçecek, yine de 3 tane farklı ebatlarda tuval boşta duruyor, boyaları saymıyorum bile, farklı numara bir renk gördüğümde alsam-almasam git geli yaşıyorum... Her girdiğimde de bi fırçaları incelemeler vs., aynı fırçanın başka rengi evde olduğu halde, elimin alıştığı-en çok kullandığım fırçalar belli olduğu ve alsam o fırçayı kullanmayacağımı bildiğim halde işte bi bakarım. İlgi alanıyla ilgili bir heves gibi sanırım, eşimde araç içi kamera, yok işte telefon tutacağı, çakmaklığa uygun şarj aleti vs vs alma takıntısı olduğu gibi.

Yani ne denebilir, umarım aldıklarımızın hepsini içimize sine sine kullanır, israfa kaçmayız.

Eskiden sürekli kıyafet, makyaj malzemesi, tabak çanak alırdım. Sık sık kuaföre giderdim. Sürekli kitap alırdım. Her ay mutlaka aldığım dekorasyon ve moda dergileri olurdu. Kızımıza sürekli kıyafet ve oyuncak alırdım. İş yerime gelen kargocular onca personel içinden en çok beni tanırdı. Hemen hemen ger gün bir kargom olurdu.
Ama sonra baktım ev doldu taşıyor, aldıklarım artık kimseyi mutlu etmiyor. Birkaç kitap okudum sadeleşme ile ilgili. Kafama iyice yerleşti. Kıyafeti sadece indirim zamanı, ihtiyacım kadar alıyorum. Makyaj malzemesi o kadar çok ki, hiç bakmıyorum bile. Süs ve mutfak eşyasını da ancak çok çok beğenirsem alıyorum. Kuaförde saçımı Nadiren yaptırıyorum, sadece manikür nice kaş için her ay gidiyorum. Kütüphanem fazlasıyla dolu. Ayda yılda bir o an almam gereken kitap varsa alıyorum. Dergi almıyorum, Dergilik uygulamasından takip ediyorum. Kızıma da ihtiyacı kadar alıyorum, özel günler dışında pek oyuncak almıyorum.
Bütün ay hiç para harcamayabilirim yani artık:))

Eskiden tabak çanak alirdim, artik gercekten ihtiyacim kalmadi, almiyorum. Tantitonilere girip bos cikiyorum

kozmetik vs kullanmiyorum. Hindistan cevizi yagi benim kremim yiyemeyeceginiz şeyi vucudunuza da surmeyin, cildiniz emiyor sonucta diyorlar, hak veriyorum.

Kilo vermek ve hali hazirdaki kiyafetlerimi kullanmak istedigim icin kiyafet almiyorum

ne alirim, kitap. Merak ettigim her kitabi alirim. Ayda 1-2 herneyse =)

asacak yer belirlediysem puzzle alir yaparim ama tum duvarlari doldurmayacagim icin bu da sık sık olmaz.

Hamilelikten önce kozmetik alırdım, kozmetik derken de bakım ürünleri yani, yurt dışından alırdım deli gibi kullanırdım. Çünkü yüzümde tek bir leke dahi olmasına tahammülüm yok. Hamile kaldım ve bari boşa gitmesin bunlar diye aileme verdim baktım ki veriyorum veriyorum bitmiyorlar, şok oldum nasıl bu kadar almışım diye. Ama benim sayemde ailemdeki herkesin cilt sorunu halloldu :))
Bir kaç aydır hiçbir şey almıyorum. Önceden ayakkabı ve çanta hastalığım vardı, hala da var ama kendimi tutuyorum. Aynı elbisenin farklı renklerinden alıyordum çok saçma. Bakıyorum dolabım dolu, çoğunu da hiç giymemişim bile. O yüzden artık almamaya karar verdim. İçim gitse bile almıyorum, evde var diyorum. Paça olur, dikiş olur, yırtık olur kendim evde hallediyorum. Kursa gitmiştim iyiki öğrenmişim, değiştirmek istediğim bir kıyafeti anında değiştirebiliyorum Harika bir duygu.
Kaş bıyık için de 2 ayda bir kuaföre giderim çünkü benim yüzümde hiç kıl tüy yoktur. 2 ayda anca ufak tefek gelir. Vücudumu zaten yıllar önce lazer yaptırmıştım.
Mutfak ihtiyaçlarını saymıyorum onlar zaten alınması gereken mecburi şeyler. Boş şeyler değil ki. Böyle işte.

Benim bariz o şekilde giderim yok aslında ama her ay mutlaka bir Kıyafet almak isterim .

her ay düzenli aldığım bişey yok ama mutlak alışveriş yaparım. kitap olur, kıyafet olur, makyaj malzemelesi olur... yani kendime bişey alırım mutlaka hediye gibi.

Kiyafet senede 2 defa begenirsem alirim. Eskiden istanbuldan aliyordum belirli markalardan. Iki yildir gidemiyorum cocuktan dolayi.
Ayda bir kuafore giderim. Kas biyik agda manikur pedikur. Sacimda boya yok.
Makyaj malzemesi mutlaka alirim. Kiyafet kadar butce gerekiyor. Bir parfum bir sene yetiyor.
Kitap ve kirtasiye olmazsa olmaz zaten. Ozel harcamam saymiyorum. Benim aldiklarim esim tarafindan da kullaniliyor sonucta kisisel birsey degil
Bunlar disinda ozel harcamam yok. Disari ciktikca ogluma birseyler aliyorum ama onu da kendi harcamam olarak saymiyorum yani

internet alisverisi yapilan her sitede gold, elit,premium uyeliklerim var.
Sen dusun ne kadar yapiyorum.. Ayakkabida asla paraya acimam, marka ve materyal takintim var. Ama kiyafeti cok pahali bir marka da, dandik bir marka da alabiliyorum skala genis o konuda:)

Kıbrısta ogrencisin sanırım:)

Düzenli tek harcamam Mehmet Efendi Türk kahvesi ve görünüşünü beğendiğim faklı defterler Aa azmış ya.Oysa eşim ve çocuklarıma harcadıklarımdan niye kendimeymiş gibi zevk alıyorum ki

Bende ruj manyaklığı var her gün makyaj yapan biri değilim ama bi yere giderken mutlaka bi ruj rimel sürerim. Far sürmeyi fondöten aydınlatıcı vs onları kullanmayı beceremem. Ama ruj deyince çıldırıyorum. Sadece 1 kez sürdüğüm rujlarım var ama sorun değil onlar orada dursun ben onları seveyim uzaktan yeter ama bu ay almadım henüz doğurucam diye çıkamadım

Hamile kalmadan da her ay bir pantolon gömlek bluz ayakkabı bunlardan bir tane alırdım kendime ayda bir kıyafet hakkı verirdim.
Eşimle kendimize sürpriz yaparız yemeğe çıkarız ya da kahvaltıya
Bir de aldığım dergiler var kafka okur gibi. Kitapları da internetten toplu alırım kitap yurdundan falan öyle hesaplı oluyor.
Bayağı da masraflıymışım aslında

Kendime kıyafet ve ayakkabı nadiren uygun bulursam alırım internet, pazar, mağaza farketmez.

Ancak yaklaşık her iki ayda bir değişik bir kutu oyunu alıyorum. Çocuklarla güzel vakit geçsin diye. Şuan lüksüm bu. Çünkü fiyatları 50-100 arasında. Özellikle kışın dışarda az vakit geçtiği için çok makbule geçiyor. Bir de kitap. Şuan kendim için durakladım ama çocuklar için alıyorum bol bol. Okumayı sevdiği için de değiyor.

Onun dışında arada bir dışarda yeriz. Kıyafet marka tercih etmem cocuklarda da kendimizde de. Marka olsa da en uygun fiyat zamanında alırım.

Mutfak eşyası takintim da yok. Az ve özdür.
Makyaj bakım ürünü vs de almadığım için böyle dengeliyorum diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…