Kendi harcamalarınız

Sigaram var malesef. Özel ihtiyacım varsa alırım(mont,bot vs. vs.) Çok fazla harcamam yok aslında. Çok ekstra olarak uzun zamandır şans kolyesi almak istiyordum bu ay buldum bitane 200 ona verdim eşimede gümüş bir kolye aldım 150 de o tuttu. Daha çok elimde varsa harcarım yoksa harcamam.
 
benim kendime değil de çocuklara alma takıntım var.. gerek benimkiler gerekse yeğenlerime her güzel gördüğüm şeyi alırım.. maalesef marka ürünleri de biraz fazla severim :) sonra onları koyacak yer bulamam falan falan.. kendim için sadece parfüm ve saç bakımı ürünlerini alırım her ay sektirmeden
 
Paramın her ay 3'te 2'si aileme gidiyor.
Kendime kalanla;
Aksesuar takıntım var maalesef, dışarıya her çıktığımda (ayda en az 15 kez sokağa çıktığımı düşünün) mutlaka ama mutlaka 2 çift küpe alırım.
Kupa takıntım var, görünce dayanamıyor, alıyorum.
Sevdiklerimi mutlu etmek için ufak tefek hediyeler kesin alıyorum, yiyecekte oluyor, eşya da.
Sinemayı çok seviyorum, ayda 1 kere mutlaka yapmaya çalışırım, yapmadığımda da eksik hissediyorum. Sinemada izlemenin keyfini ayrı seviyorum. Yalnız evde de gün aşırı film izlerim :)
Her kadın gibi kıyafete de düşkünlüğüm çok, üst baş alışverişi kesin oluyor. İndirimleri yakalamaya çalışıyorum sadece. Genelde internetten yapıyorum bu alışverişleri, ama daha çok teşvik ediyor diyeyim, mağaza da 100,00 tl olan bir ürünü 25,00-30,00 'a yakaladığımda kalan parayı da mutlaka başka şeylere harcıyorum. Bir de gerek olmadığı halde indirim görünce alıyorsun, ucuz buldum diye.
Çalışan biri olduğum için her pazar benim kendime ayırma günümdür. Ya gezerim dışarıda bir ton para harcarım, yemeden asla kısmıyorum, 6 gün çalıştım hakettim diye :) Ya da evdeysem stok yapıyorum abur cubur, şu sıra onlara verdiğim parayı kumbaraya atmaya niyetlendim, iyi gidiyor tavsiye ederim.
Kahvenin her çeşidine takıntım var, ölürüm de kahvesiz kalamam. Bizim aile de kahveyi hiiiiiç kimse sevmez çaycılar daha çok, o yüzden o bana ait şahsi harcama oluyor
Ay sonunda da kredi kartı ekstremi görünce şok oluyorum, ben ne ara bu kadar harcama yaptım diye :)
Uslu uslu ödüyorum sonra..
 
Ay canım yaa onların mutluluğu sana yetiyor demek ki ne güzel :)
Yok yetmiyor aslında Ama düzenli alışverişten daha çok mevsimlik alışverişim var kıyafet konusunda.O da eksiğim neyse o. Biraz spontanım kendim konusunda sanırım,kafama göre takılıyorum
 
mesela bu ay aldıklarımı düşündüm.. 3 kitap,eyeliner,deodorant,2pantolon,iç çamaşırı,bim e Kipa'ya hergün gidiyorum ve mutlaka bişeyler buluyorum.. saçımı kestirdim boyattım.ay başında fön çektirmiştim birde kaş bıyık manikür ağda falan.. çocuğa mutlaka oyuncaktır kıyafettir bişeyler alıyorum.eve saklama kabı aldım 6lı.. 2arkadasımın çocuklarına d.gunu hediyesi. Haftasonları dışarda yeriz..
sonra bu borçlar neden bitmiyor...neden acabaaaa....????
 
Benim her ay mutlaka harcamam ağda, siyah nokta bandı yüz temizleme ürünlerim , doğum kontrol hapı
Sezon başında kıyafet toplu alırım makyaj pek yapmıyorum. Bir de her ay kızıma muhakkak bişey alıyorum ya oyuncak ya kıyafet
 
Lazer epilasyonu pesin verdim. Her ay degilde 2 ayda bir aldığım diş ürünleri var. Yine 2 ay yetirebildigim sac ürünlerim var. Birde vücut losyonu ve krem bittikce alırım. Makyaj malzemelerine uzun yıllardır para vermedim. Parfüm de kullanmiyorum onun yerine vücut losyonu kullaniyorum. Parfüm kimyasal diye vücut losyonu aldik bunun içeriği daha berbatmis ama kokusu kalıcı ve mis. Su aralar para biriktiriyordum , alışveriş yapmiyim dedim ama yılbaşı indirimi geldiğini düşününce para harcamak içindir diye bir ses geldi.
 
Babamın evinde de cok kıyafet almazdım hatta üni.deki arkadaslarım sen nasıl kızsın alısveriş yapmayı sevmiyorsun derdi onların zoruyla bot aldıgımı hatırlıyorım simdi evlendim yine aman aman kıyafete harcamıyorum eşim istediğini al marka markasız farketmez bir kaban begendim 200 tl diye cok geldi mesela ama eşim al nolcak diyor bende böyleyim kıyafete cok para vermeyi sevmiyorum ki 200 ün cok olmadıgını da biliyorum .ben markette alısveriş yapınca cok mutlu oluyorum ijtiyacım yoksada gidip boş boş geziyorum bakıyorum :):) onun dısında haftada bir paket sigara bitiyorum evet buna da az para veriyorum :) parfüm deodrant krem bunlara harcıyorum haftada bir dısarda yemek yiyoruz. ama bircok kadına göre az para harcıyorum eşim cok sanslı maaşıda 5 bine yakın .elimde var ama kıyamıyorum kıyamadıgım tek şey gıda ve dısarıda kahve içmek yemek yemek :):)
 
Kendime belirli bir miktar ayırmam ne zaman istersem o zaman harcarım bazen hiç harcama yapmadığmda olur. Ama genelde çekirdek abur cubur vazgeçilmezim :)
 
Bende kitaplara bayılıyorum ama mesela 3 4 ay önce bir sahaftan temiz ama ikinci el 50 ye yakın kitap aldım bana baya gidecektir sizde böyle birşey yaoabilirsiniz. Aynı yün falan bendede oluyor mesela bu ay yüne 50 tl harcadım. Ama bir yandan yaptıklarımı satıyorumda.
Kişisel olarak gezme tozmayıda katarsak sadece bu ay için konuşuyorum. 200 civarıda gezmeye verdik ama tabi bunlar birazda fuzuli şeyler.

Sizde kitapları toptan ucuza alabilirsiniz yaptığınız elişileri satıyorsanız nötürler zaten. :)
 
Evlenmeden önce kendi paramı kazanırken sürekli dışarda yemek yerdim arkadaşlarla. Her ay mutlaka aldığım bişi olmazdı sadece Boğazıma harcardım. Evlenince başka şehire geldim arkadaş falan yok çalışmıyorum da ben de kendimi ev eşyası mutfak eşyası almaya adadım.şuan Evde bir sürü gereksiz şey var. Hiç iyi bişi değil. Uğraşacak başka şeyler bulsam iyi olacak
 
Her şeyden vazgeçebilirim saç bakım ürünümden asla. Keçe gibi saçlara hayır. Bizim adam bakımlı saç sever...
 
Aylık kendim için düzenli tek harcamam ped :) her ay mutlaka alırım bunun dışında
2-3 senede bir kıyafet alırım oda toplu ve yüklü alışveriş olur . Camasirdan kıyafete kıs ise pardesü ayakkabı falan en az 1000 TL tutar ama 2/3 senede bir olduğundan gözümüze gelmez

Kızıma da senede 2 kere yaz ve kış olmak üzere toplu alışveriş yaparım

Eşimde 2 senede bir toplu alır benimki gibi

Oyuzden aylık özel giderimiz yok sigaramiz alkolumuz yok olmazsa olmazimiz yok ... Kitapları arkadaş kuzen akrabaya dönüşümlü okudugumuzdan kitap parası da yok

Bizim tek zorunlu gider dışında olan giderimiz misafir agirlamaktir hobi gibi :) elimden gelse tüm dünyayı misafir edicez :) bu bizim olmazsa olmazimiz . Hergun düzenli pasta börek yapılır bunun gideri var okadar
 
Kendime para harcamak istediğimde kuaföre atıyorum kendimi. Manikür pedikür ağda boya kaş bıyık bişeyler. Orası mutlu ediyor. Sinema sevmem kültürsüzün tekiyim kitap okurum ama bu ara iş üzerine okumalar yapıyorum. Beni mutlu eden iyi hissettiren aklıma gelen ilk aktivite kuaför :))
 
O kupe takintisi bende de vardi
Cesit cesit her gun takardim
Sonra ne olduysa uzun bir sure kullanmadim simdi istesemde kullanamiyorum aninda alerji oluyor kulagim...cok ozledim kupe takmayi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…