• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi harcamalarınız

Evlenmeden önce kendi paramı kazanırken sürekli dışarda yemek yerdim arkadaşlarla. Her ay mutlaka aldığım bişi olmazdı sadece Boğazıma harcardım. Evlenince başka şehire geldim arkadaş falan yok çalışmıyorum da ben de kendimi ev eşyası mutfak eşyası almaya adadım.şuan Evde bir sürü gereksiz şey var. Hiç iyi bişi değil. Uğraşacak başka şeyler bulsam iyi olacak:super:
Bende ev eşyalarına çok bakarım,ama daha bugün mesela,içimden,evet çok güzelsin,ama bana lazımmısın,değilsin bence dedim ve zor da olsa yürüdüm gittim:D
Ben alma işini hediyeyle tatmin ediyorum.
Mesela yeğenlerimin ya da arkadaşımın doğumgünü yakınsa ve güzel bir şeyi uyguna bulduysam alıp kenara koyuyorum.Aynı şekilde ev hediyesi ya da elim boş gitmeyeyim hediyeleri bulunduruyorum elimin altında.
Hem birikmiyor,hem işe yarıyor;)

Dermo kozmetik cinsi cilt bakım ürünlerine ve yemeğe para verrim çoğunlukla giyim çok fazla almam.

Selam herkese.benim ayakkabı takıntım vardı onu yendim şükür aynı şekilde kitapta. Onu da yendim :) nasıl derseniz mağazalara gitmeyerek, bakmayarak. Yoksa alırım. Sigaram var maalesef

Aylık kendim için düzenli tek harcamam ped :) her ay mutlaka alırım bunun dışında
2-3 senede bir kıyafet alırım oda toplu ve yüklü alışveriş olur . Camasirdan kıyafete kıs ise pardesü ayakkabı falan en az 1000 TL tutar ama 2/3 senede bir olduğundan gözümüze gelmez
Takdir edilesi.

Kızıma da senede 2 kere yaz ve kış olmak üzere toplu alışveriş yaparım

Eşimde 2 senede bir toplu alır benimki gibi

Oyuzden aylık özel giderimiz yok sigaramiz alkolumuz yok olmazsa olmazimiz yok ... Kitapları arkadaş kuzen akrabaya dönüşümlü okudugumuzdan kitap parası da yok

Bizim tek zorunlu gider dışında olan giderimiz misafir agirlamaktir hobi gibi :) elimden gelse tüm dünyayı misafir edicez :) bu bizim olmazsa olmazimiz . Hergun düzenli pasta börek yapılır bunun gideri var okadar

Ne sigaram var, ne kozmetik masrafım, ne de rutin olarak ilgilendiğim bir hobim:işsiz:Ot gibi yaşıyorum sanırım.
Düzenli olarak yaptığım tek şey 3 haftada 1 kez kaş aldırmak...

O kupe takintisi bende de vardi
Cesit cesit her gun takardim
Sonra ne olduysa uzun bir sure kullanmadim simdi istesemde kullanamiyorum aninda alerji oluyor kulagim...cok ozledim kupe takmayi
İlk imitasyon küpe takmaya 13-14 yaşlarında başladım, o zamanlar felaket alerji oluyordu kulaklarım anlatamam.
Altın dışında gümüş bile takamıyordum düşün, yara oluyordu resmen ilerledikçe.
Yalnız vazgeçmedim, alerji bittikçe yine taktım, sonuç olarak şu an hiç öyle bir şey olmuyor.
Cildi alıştırmakla alakası var diye düşünüyorum :)

Mutfak masrafı dedik,aileye verilen paralar ,vs. dedik te dedik . Kendiniz için vazgeçemediğiniz harcamalar mutlaka vardır. Kiminiz sigarasından , kiminiz makyaj malzemelerinden vazgeçemez. Aylık mutlaka kendiniz için harcamalarınız olur. Misal ben her ay en az 2 kitap alırım. Yün alırım vs. Bu bir dert değildir ama her ay sinemeya gitmesem ölmem. Ama daha önce yazdığım bir yorumun birinde kitap okumadan yapamam demiştim. Sizin de varmı böyle vazgeçemediğiniz şeyler. Anket tadında oldu bu post. Varsa ne kadar harçarsınız ? Kalın saygıyla ve sevgiyle :)
Kendimden hiç kızamıyorum kendimi üzmüyorum bu da sıkıntı cebim ağlıyor hoş :))
Ama kıyafetten vazgeçmem sanırım öyle bi doyumsuzluk
Roman güzel bi yatırım ama vazgeçmeyin

Kırtasiye sapığıyım ben. Renkli kalem, farklı boyalar, kapağı güzel defterler gördüm mü heyecandan ellerime bi titreme geliyor, kırtasiye içinde adrenalin doluyorum. :)

Şimdi çizim derslerim var. Zaten gerekenleri topladım da işte arada bi uğruyorum illa kırtasiyeye. Çok hoşuma giden renkli kalem filan görürsem yapışıyorum. Bunun belli bir harcaması illa olur aylık. Duruma göre 50 lira çıkar.

Sigara var zaten.
Abur-cuburlarım var.

Kahveden vazgeçemem. Mutlaka kahve-çay stoğu yaparım ve züccaciye zaafım da var bu durumun devamından gelen. Kahve bardakları, renkli kupalar vb. Her ay düzenli olmasa da 2-3 aya bir uyumlu bulduğum kupalardan 3 lü takım filan yaparım, evde koyacak yer olmaz, annemlere alırım. Oraya gittiğimde o bardaktan içmek için. Vs vs... (Bunu baya azalttım ama vazgeçiyorum ufaktan)
Kıyafetten geçemiyommm aç kalırım ama ondan vazgeçemiyorum ki :))

Back
X