• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi harcamalarınız

Her ay 1 akşam mutlaka dışarıda yeriz. Ama topuklu ayakkabı/abiye havasında yemeklerimiz olur (İşim gereği bu tür restaurantları insanlara tavsiye etmem gerekiyor, e mecbur gidip de test etmem lazım)

Yine her ay mutlaka bir haftasonu memleketime giderim uçakla. Cuma akşam gider pazar akşam dönerim. Cumartesi günü de memlekette Ulus Pazarı olur, oradan bişiler alırım.

Benim insan çocuğum yok ama köpek evladım var. Ona takıntılı derece alışveriş yaparım. Zaten 2 kilo maması 150 TL.
Arabamın kredisini de ödeyince maaşım biter :KK70: Ondan sonra servisle işe, işten eve :KK70:

Onların dışında, sigara içmem, makyaj asla yapmam, kuaföre saçımı kestirmek dışında ihtiyaç duymam (saçımı da eşim boyar), pahalı/marka elbise çok fazla almam, alırsam da internetten alışveriş yaparım ya da Pazardan :KK70:Bir tane motorum var elektrikli, her yere onunla giderim, arabayı şehir dışı ve yağmurlu havalarda kullanırım, benzin bitince de eşim arabayı alır doldurur getirir.

kendime özel her ay illa almam gereken birsey yok
ihtiyacım olan seylerı alırım
marka ve pahalı alırım az öz alırım
sadece saat ayakkabı takıntım var
bakmamaya calısıyorum bakarsam muhakkak bir saat daha alırım kendıme

aslında herseye canım kalıyor abartısız:)
ama her istediğimi alsam aylık maasımı bırakır cıkarım

ve almanın sonu yok dıye dusunuyorum
hayat ınanılmaz derecede pahalandı
eskıdenbirikim yapıyordum artık onu da zor yapıyorum

Kırtasiye sapığıyım ben. Renkli kalem, farklı boyalar, kapağı güzel defterler gördüm mü heyecandan ellerime bi titreme geliyor, kırtasiye içinde adrenalin doluyorum. :)

Şimdi çizim derslerim var. Zaten gerekenleri topladım da işte arada bi uğruyorum illa kırtasiyeye. Çok hoşuma giden renkli kalem filan görürsem yapışıyorum. Bunun belli bir harcaması illa olur aylık. Duruma göre 50 lira çıkar.

Sigara var zaten.
Abur-cuburlarım var.

Kahveden vazgeçemem. Mutlaka kahve-çay stoğu yaparım ve züccaciye zaafım da var bu durumun devamından gelen. Kahve bardakları, renkli kupalar vb. Her ay düzenli olmasa da 2-3 aya bir uyumlu bulduğum kupalardan 3 lü takım filan yaparım, evde koyacak yer olmaz, annemlere alırım. Oraya gittiğimde o bardaktan içmek için. Vs vs... (Bunu baya azalttım ama vazgeçiyorum ufaktan)
yetişkinler için boyama kitaplarına takmıştım bende ama ben ali....ten.com çok çok ucuza alıodum boyama kalemlerini hem beklemeside çok zevkli alıosun mesela unutuosun aldığını bir kaç aysonra gelio aa hediye almış seviniosun kırtsiye için tavsiye ederim

Kırtasiye sapığıyım ben. Renkli kalem, farklı boyalar, kapağı güzel defterler gördüm mü heyecandan ellerime bi titreme geliyor, kırtasiye içinde adrenalin doluyorum. :)

Şimdi çizim derslerim var. Zaten gerekenleri topladım da işte arada bi uğruyorum illa kırtasiyeye. Çok hoşuma giden renkli kalem filan görürsem yapışıyorum. Bunun belli bir harcaması illa olur aylık. Duruma göre 50 lira çıkar.

Sigara var zaten.
Abur-cuburlarım var.

Kahveden vazgeçemem. Mutlaka kahve-çay stoğu yaparım ve züccaciye zaafım da var bu durumun devamından gelen. Kahve bardakları, renkli kupalar vb. Her ay düzenli olmasa da 2-3 aya bir uyumlu bulduğum kupalardan 3 lü takım filan yaparım, evde koyacak yer olmaz, annemlere alırım. Oraya gittiğimde o bardaktan içmek için. Vs vs... (Bunu baya azalttım ama vazgeçiyorum ufaktan)

ay bu bende de var.her hafta kırtasiyedeyim.boyalar,fırçalar,kalemler.mutlaka birşeyler alırım.sizin yine iyiymiş.benim hafta da 50 tl yi bulabiliyor.nasıl vazgeçeceğiz,bu sevdadan?

Mutfak masrafı dedik,aileye verilen paralar ,vs. dedik te dedik . Kendiniz için vazgeçemediğiniz harcamalar mutlaka vardır. Kiminiz sigarasından , kiminiz makyaj malzemelerinden vazgeçemez. Aylık mutlaka kendiniz için harcamalarınız olur. Misal ben her ay en az 2 kitap alırım. Yün alırım vs. Bu bir dert değildir ama her ay sinemeya gitmesem ölmem. Ama daha önce yazdığım bir yorumun birinde kitap okumadan yapamam demiştim. Sizin de varmı böyle vazgeçemediğiniz şeyler. Anket tadında oldu bu post. Varsa ne kadar harçarsınız ? Kalın saygıyla ve sevgiyle :)
Faydalı olarak kitap ama benim satın alman lazım benim olduğunu hissetmem lazım ödünç okumayı sevmiyorum.Zararli olarak malesef çanta her ay almam ama birinin taksidi bitmeden başkasını gözüme kestirmiş oluyorum malesef

yetişkinler için boyama kitaplarına takmıştım bende ama ben ali....ten.com çok çok ucuza alıodum boyama kalemlerini hem beklemeside çok zevkli alıosun mesela unutuosun aldığını bir kaç aysonra gelio aa hediye almış seviniosun kırtsiye için tavsiye ederim

İnternetten kırtasiye alış-verişine dadanırsam çok kötü olur ama benim için :D
Kırtasiyeye girdikçe, gördükçe alıyorum, buradan hususi açıp bakarsam iyice abartabilirim gibime geliyor :)
Ama teşekkür ederim, burada bulamadığım ve cidden ihtiyaç olan şeyleri netten sipariş edebilirim, bu kısmı atlıyordum hatırlattınız. Kalem silgi alacaktım mesela, onu bulamamıştım, bakayım bi ^_^

ay bu bende de var.her hafta kırtasiyedeyim.boyalar,fırçalar,kalemler.mutlaka birşeyler alırım.sizin yine iyiymiş.benim hafta da 50 tl yi bulabiliyor.nasıl vazgeçeceğiz,bu sevdadan?

Direkt sanat evi-kırtasiyeye girersem dediğiniz gibi, haftalık 50yi buluyor ve geçebiliyor. Boyalar çat çat götürüyor zaten, simlisine kadar boya yapmışlar, dayanamıyorum görünce :D
Sizin de tablo çalışmalarınız var sanırım, kırtasiye zaafıyla birleşince böyle gidiyor dediğiniz gibi :)
Ben elimden geldiğince düz kırtasiyeye giriyorum hani kara kaleme döndüğüm için şu an.
Orada da işte renkli kapaklı defterler, kalemler, gözüm kalıyor hepsinde :)

Her ay 1 akşam mutlaka dışarıda yeriz. Ama topuklu ayakkabı/abiye havasında yemeklerimiz olur (İşim gereği bu tür restaurantları insanlara tavsiye etmem gerekiyor, e mecbur gidip de test etmem lazım)

Yine her ay mutlaka bir haftasonu memleketime giderim uçakla. Cuma akşam gider pazar akşam dönerim. Cumartesi günü de memlekette Ulus Pazarı olur, oradan bişiler alırım.

Benim insan çocuğum yok ama köpek evladım var. Ona takıntılı derece alışveriş yaparım. Zaten 2 kilo maması 150 TL.
Arabamın kredisini de ödeyince maaşım biter :KK70: Ondan sonra servisle işe, işten eve :KK70:

Onların dışında, sigara içmem, makyaj asla yapmam, kuaföre saçımı kestirmek dışında ihtiyaç duymam (saçımı da eşim boyar), pahalı/marka elbise çok fazla almam, alırsam da internetten alışveriş yaparım ya da Pazardan :KK70:Bir tane motorum var elektrikli, her yere onunla giderim, arabayı şehir dışı ve yağmurlu havalarda kullanırım, benzin bitince de eşim arabayı alır doldurur getirir.

Benim de sokakta baktığım kedilerim var. Her ay 15kg'lık yem alırım. O da ayrı bir zevktir. Onu yazmak aklıma gelmedi. Ayrıca cam önündr beslediğim kumrularım. Onlara özel alınan bir şey yok. Elime ne gelirse bulgur,pirinç , ara sıra denk gelirse buğday alırım :))

İnternetten kırtasiye alış-verişine dadanırsam çok kötü olur ama benim için :KK70:
Kırtasiyeye girdikçe, gördükçe alıyorum, buradan hususi açıp bakarsam iyice abartabilirim gibime geliyor :)
Ama teşekkür ederim, burada bulamadığım ve cidden ihtiyaç olan şeyleri netten sipariş edebilirim, bu kısmı atlıyordum hatırlattınız. Kalem silgi alacaktım mesela, onu bulamamıştım, bakayım bi ^_^
ya çok ucuz orada ama USD hesabı tabi dikkatli olmak lazım çok fena değişik şeyler var bence de bakmayın kırtasiye aşkı fena dır bilrim benim birde yün örgü nakış hobilerim var onlar içinde oradan alıp ürün gelene kadarda aklımdaki projeden vazgeciyorum ev gereksiz iple ve aletle doldu :KK14::KK14::21:

Sigaram var keyif olarak birde her ay minimum 2 kitap alırım mutlaka başka da birşeyim yok

Benim de sokakta baktığım kedilerim var. Her ay 15kg'lık yem alırım. O da ayrı bir zevktir. Onu yazmak aklıma gelmedi. Ayrıca cam önündr beslediğim kumrularım. Onlara özel alınan bir şey yok. Elime ne gelirse bulgur,pirinç , ara sıra denk gelirse buğday alırım :))
zincir marketlerde günü yaklaşan ürünleri kasa yanına koyuyorlar tada sorun çok uygun fiyata alabiliyorsunuz ben her gördüğümde alıyorum sonrada sokkat kadınlarla kavga gayet güzel stres atıyorum kedileri sevmeyen bir insan olabilirmi anlayamıyorum

Direkt sanat evi-kırtasiyeye girersem dediğiniz gibi, haftalık 50yi buluyor ve geçebiliyor. Boyalar çat çat götürüyor zaten, simlisine kadar boya yapmışlar, dayanamıyorum görünce :KK70:
Sizin de tablo çalışmalarınız var sanırım, kırtasiye zaafıyla birleşince böyle gidiyor dediğiniz gibi :)
Ben elimden geldiğince düz kırtasiyeye giriyorum hani kara kaleme döndüğüm için şu an.
Orada da işte renkli kapaklı defterler, kalemler, gözüm kalıyor hepsinde :)

evet amatör resim çalışmaları...bu sene karakalem ve suluboya yapıyorum ben de.ama gidince yağlıboya malzemesi de alıyorum,yaparım diye.evde her boyutta tuval var,düşün artık.

Benim sadece bilgisayar oyunlarına merakım var , ona çok harcıyorum Türk yapımı bir oyuna sardım bu aralar çok oynuyorum her ay silahlara skinlere çok para bayıyorum , hikayeli oyunları aşırı seviyorum hemen alıyorum. Onun dışında ayda sadece bir kez dışarda yerim, giyim kozmetik gibi şeylerde deli gibi kampanyaları takip ederim. İdare ediyorum bu şekilde.

Her ay mutlaka deodorant krem ağda makyaj malzemesi tarzı eksiklerim oluyo onları alırım
Kitap elimdeki bittikçe alırım
Kıyafet ihtiyacım olursa alırım bide begendiğim bişey olursa
Gıda sürekli alıyorum malesef eksik bitmiyo aylık almıyorum ama yine de aybaşında 100tl yi geçmeyecek tarzda gıda alısverişimi yaparım diğer ay başına kadar sürekli bişey biter alırım

Duzenli belli bir harcamam yok her ay. Sigara param var , haftasonlari disarda yeriz cogunlukla yemek yapmam pek. Spor salonu ucretini pesin verdim.
Onun disinda birde kuafore harciyordum heray ama artik manikurumu evde yapiyorum.
Onun disinda aylik ihtiyaclar degisiyor bazen giyim, ev giyim, kozmetik...

sigaram yok, gezmem tozmam yok, kozmetik merakım yok. çok ekonomikmişim sahiden:KK48:şaka bir yana her ay düzenli aldığım bişey yok. bişeyi çok beğenirsem alırım ve eğer kullandığım bişey bitmişse başka şeyle idare etmeyi bilirim. sözgelimi parfümüm bitmişti, bir ay deodorant kullandım.

zincir marketlerde günü yaklaşan ürünleri kasa yanına koyuyorlar tada sorun çok uygun fiyata alabiliyorsunuz ben her gördüğümde alıyorum sonrada sokkat kadınlarla kavga gayet güzel stres atıyorum kedileri sevmeyen bir insan olabilirmi anlayamıyorum

İnternetten alıyorum. Uygun oluyor. Bende size tavsiye ederim. Teşekkürler.

Back
X