- 22 Haziran 2012
- 8.472
- 37.321
-
- Konu Sahibi new_yorker
Konu sahibine Allah kolaylık versin de,bu konuda sana katılıyorum.Sefaletse,o heryerde bulunur.Birde vatan,aile hasreti çekmeye gerek varmı bunun için.(Bebek için söylemiyorum)İşler planlandığı gibi gitmeyebilir.O zaman ne yapılır,kürkçü dükkanına geri dönülür,başının çaresine bakılır bence...Bu yurtdışına neden gidiliyor?
Okul eğitim iş para pul maddiyat
Sizde bunlar yok yada yolunda gitmiyorsa elin memleketinde bir başınıza ne duruyorsunuz ?
Eşi işten atılmış , düşük ücretli bi işte çalışıyor, maaş kesilmiş, tek çocuğa zor bakılıyor ne bileyim burda da olsa daha kötüsü olmazdı herhaldeKonu sahibine Allah kolaylık versin de,bu konuda sana katılıyorum.Sefaletse,o heryerde bulunur.Birde vatan,aile hasreti çekmeye gerek varmı bunun için.(Bebek için söylemiyorum)İşler planlandığı gibi gitmeyebilir.O zaman ne yapılır,kürkçü dükkanına geri dönülür,başının çaresine bakılır bence...
Eşi işten atılmış , düşük ücretli bi işte çalışıyor, maaş kesilmiş, tek çocuğa zor bakılıyor ne bileyim burda da olsa daha kötüsü olmazdı herhalde
Kimse açkıktan ölmez de en azından insanın yakınlarının yanında olmasıyla gurbette olması arasındaki manevi farkı yaşanamış olur
Uzakta olma duygusu bana çok zor geliyor belki de...
Doğum kontrol hapı ile korunurken hamile kaldım, diyare olduğum için. Öyle ya da böyle olacak olan oluyor. Konu sahibinin dini inancı beni ilgilendirmez, ancak doğurmak istemiyorsa Amerika'da klinikler bu konuda yardımcı oluyor.
İki eş arası bozukken cinsellik paylaşıyorsa, bu iki eşin de sorumluluğu, hanımefendiye madem kocanla aran kötü, ne diye hala? diye sormak da bana düşmez.
Çocuğunuzu doğurmak istiyorsanız, tek tavsiyem ilk çocuğunuza verdiğiniz Amerikan vatandaşlığı şansını ikincisinden esirgemeyin, eşit şartlara sahip olsunlar.
Kolay gelsin. Kararınız ne olursa olsun, sonucu sizin için iyi olsun.
Çok bilindik bir kk konusu. Konu gibi yorumlar da aynı haliyle... Bu konularda anlamadığım çok şey var, maddi yönden bu kadar kötüyken niye düzgün korunmamak, boşanılacak eşle çocuk yapacak kadar cinsellik yaşamak, vs vs gibi. Ama sormuyorum bile, çünkü sorunca alacağım cevapları da biliyorum yani, hep aynı cevaplar geliyor. Dedim ya, aşırı bilindik konu bu, en az 100 konu okuyup yorumladım aynısından. :)
Yurtdışı mevzusunda arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişler. İnsan yurtdışına sonradan gittiyse bir şey bulduğu, bir şey yaptığı için gider kalır genelde. Sizde hiç bir numara yok ki, niye orada beklediğinizi ben de anlamadım. Bir de ABD'de doktora için okula kimbilir ne paralar veriyorsunuz üstüne üstlük. İşsiz, sigortasız Abd' de çocuklu yaşamak ne cesaret... Dönün yurdunuza, karı-koca çalışıp çocuklarınıza bakın bence. Bari ailelerinize yakın olur, oradan kâra geçersiniz.
Ya konu sahibinden boşanma haberi bekliyorduk bebek haberi geldi. Ki kendisi söylüyor ilk yorumunda biz daha birinciye bakamıyoruz diye.
Dönerler mi ?buraları beğenmezler ki .aç yaşayayım ama Abd olsun illa .güzel bir hayatın olur orda ok dönmezsin ama böyle bir hayat yaşıyorlar ama yinede dönmezler .sonra burası çok kötü insanlar şöle böle der dururlar ..Çok bilindik bir kk konusu. Konu gibi yorumlar da aynı haliyle... Bu konularda anlamadığım çok şey var, maddi yönden bu kadar kötüyken niye düzgün korunmamak, boşanılacak eşle çocuk yapacak kadar cinsellik yaşamak, vs vs gibi. Ama sormuyorum bile, çünkü sorunca alacağım cevapları da biliyorum yani, hep aynı cevaplar geliyor. Dedim ya, aşırı bilindik konu bu, en az 100 konu okuyup yorumladım aynısından. :)
Yurtdışı mevzusunda arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişler. İnsan yurtdışına sonradan gittiyse bir şey bulduğu, bir şey yaptığı için gider kalır genelde. Sizde hiç bir numara yok ki, niye orada beklediğinizi ben de anlamadım. Bir de ABD'de doktora için okula kimbilir ne paralar veriyorsunuz üstüne üstlük. İşsiz, sigortasız Abd' de çocuklu yaşamak ne cesaret... Dönün yurdunuza, karı-koca çalışıp çocuklarınıza bakın bence. Bari ailelerinize yakın olur, oradan kâra geçersiniz.
Yok, öyle kolay olmuyor. Ama bir de şöyle bir şey var. Amerika'da bu derece fakir olmak için çaba sarfetmen lazım. Hani tek bir çocuğa iki yetişkin ebeveynin zor bakması filan kolay değil. İş bulmak, çalışmak zor değil, herkese iş var. Ben konu sahibi ve eşini anlamadım, nasıl maddi olarak bu derece düşebilmişler Amerika'da... Hariçten gazel okumuyorum, 12 senedir ABD'de yaşıyorum. Burada herkese iş var, 80lik dedeler nineler bile marketlerde, mcdonaldslarda çalışıyor yeminle.Bir şey sorucam anne babanın durumu kötüyse zaten çocuklar aileden alınmıyor mu? amerika sonuçta