Kaza ile gelen bebek

Yok, öyle kolay olmuyor. Ama bir de şöyle bir şey var. Amerika'da bu derece fakir olmak için çaba sarfetmen lazım. Hani tek bir çocuğa iki yetişkin ebeveynin zor bakması filan kolay değil. İş bulmak, çalışmak zor değil, herkese iş var. Ben konu sahibi ve eşini anlamadım, nasıl maddi olarak bu derece düşebilmişler Amerika'da... Hariçten gazel okumuyorum, 12 senedir ABD'de yaşıyorum. Burada herkese iş var, 80lik dedeler nineler bile marketlerde, mcdonaldslarda çalışıyor yeminle.

1700 dolar ama TL hesabı yapmayın burda hayat pahalı demiş, 1000 dolar kira gerisi öyle böyle geçinmeye yetiyo demek ki,kondom kaç dolar Allah aşkına

Çok bilindik bir kk konusu. Konu gibi yorumlar da aynı haliyle... Bu konularda anlamadığım çok şey var, maddi yönden bu kadar kötüyken niye düzgün korunmamak, boşanılacak eşle çocuk yapacak kadar cinsellik yaşamak, vs vs gibi. Ama sormuyorum bile, çünkü sorunca alacağım cevapları da biliyorum yani, hep aynı cevaplar geliyor. Dedim ya, aşırı bilindik konu bu, en az 100 konu okuyup yorumladım aynısından. :)

Yurtdışı mevzusunda arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişler. İnsan yurtdışına sonradan gittiyse bir şey bulduğu, bir şey yaptığı için gider kalır genelde. Sizde hiç bir numara yok ki, niye orada beklediğinizi ben de anlamadım. Bir de ABD'de doktora için okula kimbilir ne paralar veriyorsunuz üstüne üstlük. İşsiz, sigortasız Abd' de çocuklu yaşamak ne cesaret... Dönün yurdunuza, karı-koca çalışıp çocuklarınıza bakın bence. Bari ailelerinize yakın olur, oradan kâra geçersiniz.
Evet sevde,sen orada yaşıyorsun,belki bir çok zorluğa katlanıyorsun.Belki seviyorsunda...Peki seni maddi anlamda tatmin etmese orada yaşamaya devam edermisin,çoğunluğun rüyası,sürünsemde dönmem mi dersin,maddi kazancın olmasa, yada azalsa,bütün avantajlar dezavantaja dönmez mi?
Bir programda amerikalının biri demişti ki,ben bugün işimi kaybetsem,bu gece de evimi kaybederim,yarın sokaklarda yaşayanlara karışırım,bunun bilinciyle çalışıyorum...Doğru bence,çarktan dışarı düşülmeye görsün...

Bence basaramadı yapamadı diyecek millet ondan dönmüyorlar .oysa dönseniz burda mis gibi işbulursunız ikinizde .ingilizceniz zaten süperdir ne kapılar açılır .çocuklarınızıda güvenle büyütürsünüz .ben zaten hiç anlamıyorum bu ABD Sevdasını milletimizde .bende hiç olmadı .daha ziayede Avrupa daha cazip gelmiştir .ordada iyi bir iş yoksa gitmezdim..

Arkadaslar,

ABD deyim, bir kizim var 25 aylik. Esim isten kovuldu, benim maasim kesildi. Esim 4 ay sonra gecici, dusuk ucretli bir is buldu. Su an ucu ucuna geciniyoruz sukur. Benim doktora derslerim cok kotu, hani nerdeyse atilabilirim. Esimle aramiz da zaten iyi degil. Kizima zor bakiyoruz zaten, ama ikinciye hamile oldugumu ogrendim. Tamamen kaza, hic istemiyorduk. Isyan etmiyorum, Allah saglikla kucagima almayi nasip etsin, biliyorum bircok insan hamile kalmak icin ugrasiyor, ben de en az uc cocugum olsun istiyordum zaten ama o kadar ani ve o kadar zamansiz oldu ki, sindiremedim, alisamadim, cok saskinim, soktayim hatta uzgunum bayanlar.

Ne olur bana bir akil ve moral verin, ne yapacagim ben Allah in gurbet ellerinde, dar gelirle hem de doktoranin en zor zamanlarinda? Ilkine bakamiyoruz ki biz ikisini birden ne yapacagiz :'(
Bu sana doktoranı başarıyla bitirmen için gaz versin. Vaktiniz var, doğuma kadar belki işletiniz de düzelir.

Evet sevde,sen orada yaşıyorsun,belki bir çok zorluğa katlanıyorsun.Belki seviyorsunda...Peki seni maddi anlamda tatmin etmese orada yaşamaya devam edermisin,çoğunluğun rüyası,sürünsemde dönmem mi dersin,maddi kazancın olmasa, yada azalsa,bütün avantajlar dezavantaja dönmez mi?
Bir programda amerikalının biri demişti ki,ben bugün işimi kaybetsem,bu gece de evimi kaybederim,yarın sokaklarda yaşayanlara karışırım,bunun bilinciyle çalışıyorum...Doğru bence,çarktan dışarı düşülmeye görsün...
Canım ben çözüm odaklı bir insanım, bir de en nihayetinde mutlu olmak için yaşarım. Ona göre cevaplıyorum. :) Ben bulunduğum şartlar beni maddi olarak tatmin etmese, edebilecek şartları oluşturmak için kendimi parçalardım. 2. İş mi olur, başka iş bakmak mı olur, daha gücümün yeteceği bölgelerde yaşamak mı olur, tahsilimi ilerletip maddi olarak kazanabileceğim bölümlere yönelmek mi olur... Artık ne yapabiliyorsam. Ama hiç bir yerde sürünerek yaşamam. Benim yapıma ters o. Bak Abd'de 50 tane eyalet var. 500 dolar kirası olan evler de var, aynı boyutta olup 3 bin dolara kiralık evler de var. Eyaletine, bölgene göre değişir. Konu sahibi işsiz güçsüz, newyorka yerleşir, bir de orada doktora yaparsa tabii ki sürünür. Bu işler çok para gerektirir çünkü. NY pahalı bir eyalet sayılır. Bunun sonunun kötü olacağını bilmek için kahin olmaya gerek yokmuş. Eşi işten dün mü çıkarılmış? Çıkarıldıysa başka işe girseydi. Çocuklarına zor bakıyorlarsa konu sahibi de girseydi çalışsaydı bir yerde. Dediğim gibi, çalışana iş çok burada.

Amerika kapitalist bir ülke, her şey parayla. Bahsettiğin Amerikalı doğru söylemiş. Onun dediklerini ben de kendi adıma söyleyebilirim bir bakıma. Burada işsiz güçsüz oturamazsın, kaybolur gidersin. Her şey para. Sağlık ve eğitimi zaten ateş pahası. Herkes çalışır burada. Çoluk çocuk 16sında başlar çalışmaya. Üst yaş sınırı yok, bahsettiğim gibi millet 80li yaşlarında bile çalışıyor. Konu sahibi en baştan çok sakat iş yapmış.

Anlayamadigim için soruyorum kusura bakmayın kimsenin tarafını tutmak gibi bir amacım yok. Konu sahibinin hamile kalması hariç olmak üzere örneğin eşimle aram 5 aydan beri kötü olsa ancak ondan once seks hayatımız iyi olsa ben bu 5 aylık süreçte hem sekse ihtiyacım olduğu için hem de belki bizi tekrar birbirimize yakınlaştırır diye seks yaparim. Ne yapayım yani evliyken ihtiyacimi başka nasıl karşılamalıyım? Yorumlarda bu çok sorgulanmış demekki seks yapacak kadar kötü değil denmiş. Ben bu ifadeyi yanlis buldum Çoğu zaman hepimiz biliriz ki kavganın sonunda gelen seks her zaman iyidir candir:)ikincisi paran yoksa dön memlekete denmiş de belki insanlar memleketi sevmiyo olamaz mi eşi dostu çevresi iş bulabilme ihtimali ordadir. Insanca yaşayabileceklerini dusuniyolardir ya da bekledikleri bişey vardır belki 6 ay sonra düzlüğe çıkacaklardır. Ama tüm bunlar konu sahibinin hamileliği hariç anlatmaya çalıştığım seyler. Ikıncı çocukla ilgili de aldırmak istiyorsa aldırsın bakabilirim diyosa baksın bence:))

çocugu aldırmayı düşünüyorsunuz biraz destek istiyorsunuz burdan anladıgım kadarıyla
aldırmayın ilerde çok pişman olursunuz hepsi geçer düzelir belki şansınız olcak o bebek
belkide türkiyeye dönmelisiniz ne desek boş, son kararı siz verceksiniz
aile buyuklerinizede danışın kendi başınıza karar vermeyin

Anlayamadigim için soruyorum kusura bakmayın kimsenin tarafını tutmak gibi bir amacım yok. Konu sahibinin hamile kalması hariç olmak üzere örneğin eşimle aram 5 aydan beri kötü olsa ancak ondan once seks hayatımız iyi olsa ben bu 5 aylık süreçte hem sekse ihtiyacım olduğu için hem de belki bizi tekrar birbirimize yakınlaştırır diye seks yaparim. Ne yapayım yani evliyken ihtiyacimi başka nasıl karşılamalıyım? Yorumlarda bu çok sorgulanmış demekki seks yapacak kadar kötü değil denmiş. Ben bu ifadeyi yanlis buldum Çoğu zaman hepimiz biliriz ki kavganın sonunda gelen seks her zaman iyidir candir:)ikincisi paran yoksa dön memlekete denmiş de belki insanlar memleketi sevmiyo olamaz mi eşi dostu çevresi iş bulabilme ihtimali ordadir. Insanca yaşayabileceklerini dusuniyolardir ya da bekledikleri bişey vardır belki 6 ay sonra düzlüğe çıkacaklardır. Ama tüm bunlar konu sahibinin hamileliği hariç anlatmaya çalıştığım seyler. Ikıncı çocukla ilgili de aldırmak istiyorsa aldırsın bakabilirim diyosa baksın bence:))

Diyen benim, boşanmayacaksa elbette cinsellik olacak ona lafım yok ama kronik olarak boşanmayı düşündüğün bir ilişkide üstelik ilk çocuğuna bile güç bela bakarken düzgün korunmadan cinsellik yaşamak sıkıntı, yorumumda buna dikkat çektim anlaşılmadı sanırım

Konuya yorumum.

Bence oturup eşinizle konuşun.

Bir yol haritası çizin.

Doktora zaten çok çaba gerektiren bir program.

Hepsini bir arada yürütebileceğiniz bir program yapmaya çalışın.

Ama eğer olmuyorsa bu açlığa, sefalete bir bebek dünyaya getirmeyin.

Ona yazık değil mi?

Rızkıyla gelir cart curta inanmıyorum çünkü kimse size altın tepside gıda paketi falan vermeyecek sırf bebek doğurdunuz diye.

Avrupada olsanız çocuk yardımı alırsınız.

Ama Amerikadan bahsediyoruz.

Sosyal devlet anlayışı pek yok oralarda.

Kendiniz çabalayıp o parayı kazanmazsanız sürünürsünüz.

Konu sahibinin ben 4-5 kınusuna denk geldim. Amerikada yaşamaktan memnun değil, orada çevre edinememiş, tüm konularında gurbet ellerde yalnız başımayım teması var.

Eşiyle cinsel yönden sorunları olduğunu da kendisi söyledi yine. İkisinin ev arkadaşı gibi olduklarını bağlayan tek şeyin çocuk olduğunu hep yazdı.

Size is ekmek gelecek saglamayan yer icin neden ulkenizi terkediyorsunuz? Cok memleket sevdalisi degilim yanlis anlasilmasin ama burda olsaniz en azindan komsu arkadas akraba herhangi birisi arada ders calisin diye 2 saat cocugu oyalardi. Ne bileyim 2 tabak yemek getirirdi.

Benim babam isci olarak gitmis bulasikci garsonluk vs yaptigi isler. Fransada dogdum buyudum. Babam bu bircoklari tarafindan kucumsenecek islerle istanbulda servet sayilacak mal mulk aldi bogazin iki yanindaki semtlerden tek tek aldikca aldi.
Yoksa zaten burda is mi yok niye gitsin sadece gecim icin?
Sizin bu imkaniniz yok mu?

Arkadaslar,

ABD deyim, bir kizim var 25 aylik. Esim isten kovuldu, benim maasim kesildi. Esim 4 ay sonra gecici, dusuk ucretli bir is buldu. Su an ucu ucuna geciniyoruz sukur. Benim doktora derslerim cok kotu, hani nerdeyse atilabilirim. Esimle aramiz da zaten iyi degil. Kizima zor bakiyoruz zaten, ama ikinciye hamile oldugumu ogrendim. Tamamen kaza, hic istemiyorduk. Isyan etmiyorum, Allah saglikla kucagima almayi nasip etsin, biliyorum bircok insan hamile kalmak icin ugrasiyor, ben de en az uc cocugum olsun istiyordum zaten ama o kadar ani ve o kadar zamansiz oldu ki, sindiremedim, alisamadim, cok saskinim, soktayim hatta uzgunum bayanlar.

Ne olur bana bir akil ve moral verin, ne yapacagim ben Allah in gurbet ellerinde, dar gelirle hem de doktoranin en zor zamanlarinda? Ilkine bakamiyoruz ki biz ikisini birden ne yapacagiz :'(

Rabbim o bebeği nasip ettiyse rızkını da gönderir merak etmeyin. Hiç aklınız takılmasın.

Doktorayı geçip iş bulun zaten derslerim çok kötü demişsiniz. Masterla kralından iş bulunur.

Ben gerçekten sizi anlayamıyorum.

Adamı sürekli horluyorsunuz burda ben güzelim o tipsiz beni kandırdı sevmeyerek evlendim vs

Mutsuzsunuz boşanmak istiyorsunuz

İlk çocuk bir şekilde olmuş ona da eyvallah

Beğenmediği sürekli aşağıladığı, görmeye tahammül edemediği biriyle insan nasıl cinsellik yaşar bunu aklım almıyor????

Sizin yerinizde olsam

1. Her durumda bu çocuğu dünyaya getirmem

2. Ya orda iş bulurum ya türkiyeye dönerim ya da daha ucuz bir eyalete taşınırım . NYde parasız, işsiz ,çocuklu yapamazsınız imkanı yok.

X