Arkadaslar,
ABD deyim, bir kizim var 25 aylik. Esim isten kovuldu, benim maasim kesildi. Esim 4 ay sonra gecici, dusuk ucretli bir is buldu. Su an ucu ucuna geciniyoruz sukur. Benim doktora derslerim cok kotu, hani nerdeyse atilabilirim. Esimle aramiz da zaten iyi degil. Kizima zor bakiyoruz zaten, ama ikinciye hamile oldugumu ogrendim. Tamamen kaza, hic istemiyorduk. Isyan etmiyorum, Allah saglikla kucagima almayi nasip etsin, biliyorum bircok insan hamile kalmak icin ugrasiyor, ben de en az uc cocugum olsun istiyordum zaten ama o kadar ani ve o kadar zamansiz oldu ki, sindiremedim, alisamadim, cok saskinim, soktayim hatta uzgunum bayanlar.
Ne olur bana bir akil ve moral verin, ne yapacagim ben Allah in gurbet ellerinde, dar gelirle hem de doktoranin en zor zamanlarinda? Ilkine bakamiyoruz ki biz ikisini birden ne yapacagiz :'(
Bayanlar saat farkindan dolayi sahurda actigim konuma yeni donup bakabildim ve gordugum cevaplar karsisinda sasirdim kaldim dogrusu.
Size bir aciklama yapmayi istiyorum:
1. Biz ilk cocugu cok istememize ragmen klasik yontemle korunmamiza ragmen hic kazaya gelmedik hem de 3. yilin sonunda ancak cocuk sahibi olduk.
2. Asla ama asla cocugumu aldirmam. Dini inancim geregi aldirmaya, cana kiymaya karsiyim.
3. Esim ve ben ogrenci vizesiyle geldik, ikimizin toplam geliri 5000$ in uzerindeydi ama ne yazik ki tr deki olaylar en cok biz yurtdisindaki ogrencileri etkiledi, esim tr deki isinden kovuldu, benim maasim kesildi ve esim o kadar cok is basvurusu yapmasina ragmen kimseler is vermeye sicak bakmiyor cunku biz ogrenci vizesiyle buradayiz, bunu bizzat yuzumuze soyluyor patronlar, ogrenci vizesine is veremeyiz diyorlar. Cunku esim muhendis ve basvurdugu sirketlerde hep muhendis pozisyonuna basvuruyor, ve kimse bu kadar onemli bir pozisyona "ogrenci" vizeli birini almak istemiyor. Adamlar garantici cunku. En son buldugu isi de hocasi yani "professor" derecesindeki adam buldu ve esime dedi ki seni sirkete kabul ettirebilmek icin cok ugrastim. Esim doktorayi bitirip de oturma izni alirsa cok iyi bir isi olacak cunku is vermeme sebepleri "ogrenci" vizesi.
4. Arkadaslar tr ye gelmeyi bizim kadar cok isteyen aile gormedim burada. Herkes abd de kalmanin yollarini ararken biz esimle tr ye donmenin hayallerini kurduk. Acikcasi biz buradaki bircok turk gibi tr ye gelmekten korkuyoruz su an yoksa asla o sandiginiz ABD hayrani, tr dusmani tiplerden degiliz.
5. Aclik seviyesinde yasamiyoruz tabi ki. Ama aylik geliri 5000$ olan bir aileden 2000$-2300$ (esim is bulduktan sonraki gelirimiz bu yoksa benim maasim daha da dusuktu) seviyesine dusmek basta bize zor geldi ve garantisi olan da bir durum degil sonucta esim hocasinin buldugu sirkette part time calisan bir "ogrenci" yani aslinda maddiyat benim en cok taktigim konu degil aslinda, kafama taktigim asil konu hic hazir degilken "hamile" olmak.
6. Esimle kavgali ve gecimsisiz evet, ama bebek sanirim yaklasik iki aylik olmustur, en az 5-6 haftaliktir diye dusunuyorum. Esim garip bir sekilde mutlu oldu, ben tum gece aglarken yandan yandan siritti, tek uzuldugu onun da iyi bir isinin olmamasi, doktorayi bitirip iyi bir is bulayim diye soylendi. Onunki daha kolay, cunku sadece tez yazacak. Doktorada son yillari. ben ne yapabilirim bilmiyorum, daha ilk yili yeni bitirdim. Onumde uzun yillar var. Herhalde ya ara verecegim ya da malesef birakmak zorunda kalacagim. Ne yapayim hayirlisi olsun :'( En cok da ona agliyorum zaten.