Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evi şimdilik elde tutup kendinize uygun bir ev bulduğunuzda satmak daha mantıklı olmaz mı? Bankada duran para değerini kaybediyor maalesef çünkü.Ben de şu konunun anlaşılmadığını düşünüyorum. Kirada oturup ev satmak normal değil diyorsunuz da o ev bizim yaşayabileceğimiz bir ev değil. Bir beton parçası sadece. Sırf "evim var" diyebilmek için elde tutulacak bir ev değil.
Eşimin önceliği elbette kendi ailemiz. Zamanında babası istedi vermedi. Ben biraz dertleşmek biraz başka gözlerden yorum okumak için açtım konuyu. Acaba bu durumla ilgili siz ne düşünürdünüz verir miydiniz gibisinden.
Eşimle ilgili de bir şeyler yazdım yorumlarda ama görmemişsiniz belli ki. Ailesine düşkündür ama beni daha öne koyar hayatında. Lafımı ezerek de iş yapmaz. Ben sadece kırmamak dökmemek istiyorum hepsi bu
iyi ettin inek obası.Kendimden şüphe ettim konuyu okuyunca.. millet ev satıp altın almak istiyor. Ben kocamın aklına girdim altın satıp oturacağım evi aldım inşallah doğru yapmışımdır
Valla ben de kocam diye demiyorum bana bağımlılık derecesinde aşık ama yine de böyle biseyle karşıma gelemez Bu erkeklere çok yüz vermemek lazım hocam...Eşim beni çok seviyor çok değer veriyor. Ben de onu kırmak istemiyorum o beni hep kırmamaya çalışır o yüzden ben de öyle davranmaya çalışıyorum yoksa ben çirkefleştim mi çirkefleşirim eşimi sevmesem zaten neler derdim de üzmek istemiyorum ailesini kendisi seçemiyor sonuçta. Olabildiğince huyuna giderek konuyu çözmeye çalışıyorum
Evi ne zaman aldiniz ki siz? Kisa vadede doviz altin kadar kar getirmesini bekliosaniz yaniliosunuz ama 1-2 sene sonra sattiginiza pisman olursunuz. Tüm sistemi bu örnekle yerle bir edemezsiniz turkiyede emlak dışında degerini koruyan bi yatırım daha yok. O kardeşe çar cur olacagina satmayin evinizi, zaten satmayin.Bakın biz de öyle düşünerek zaten ev aldık. Bi emlakçı tanıdık altına yatırın altın artar demişti hatta. Yok ev her zaman daha çok artar dedik ama bakın artmadı. Yani evet çevrenizde görmemiş olabilirsiniz ama biz bunu birebir yaşamaktayız şu anda.
Ödeyemeyecek durumda olsa evet olurdum. Ödeyebilecek insanlara borç veririm20bin bu devirde parami bu kadar abarttininiz kardeşi sonucta verilir askerlik olmasin başka bişey olsun ihtiyaci varsa ne olucak sizinde paraniz varmiş bu durumda eşinin kardeşi değilde senin kardeşin olsaydida ayni düşüncede olurmuydun?
Biz bu evde oturmuyoruz ki. Küçücük bir 1+1 ev. Ben deli miyim kendi oturduğum evi satayım o kadar da salak değiliz çok şükür. Ya da oturacağım evi alacak durumum varken ev yerine altın alayım.Kendimden şüphe ettim konuyu okuyunca.. millet ev satıp altın almak istiyor. Ben kocamın aklına girdim altın satıp oturacağım evi aldım inşallah doğru yapmışımdır
Normalde öyle yapmak için almıştık. Bazı sorunlardan dolayı evden soğuduk üstüne bir de altın daha artınca neden uğraşalım ki evle diye düşündük. O yüzden. Ama bu kadar fazla laf gelince kararı biraz daha sorguluyorum tabii ki.Evi şimdilik elde tutup kendinize uygun bir ev bulduğunuzda satmak daha mantıklı olmaz mı? Bankada duran para değerini kaybediyor maalesef çünkü.
İyi de konu askerlik durumu şu an. Kardeşine acil ilaç lazım olsa ona göre düşünürdü konu sahibi de. Bedelli askerlik, düğün lüks şeyler. Paran neye yetiyorsa o lükse ulaşırsın. 2 öğretmen de bu paraları maldivler senin norveç benim gezerken değil kendi keyiflerinden fedakarlık yaparak biriktirmişlerdir. Niye başkasının isteklerine harcasınlar?20bin bu devirde parami bu kadar abarttininiz kardeşi sonucta verilir askerlik olmasin başka bişey olsun ihtiyaci varsa ne olucak sizinde paraniz varmiş bu durumda eşinin kardeşi değilde senin kardeşin olsaydida ayni düşüncede olurmuydun?
Dedi Görümce20bin bu devirde parami bu kadar abarttininiz kardeşi sonucta verilir askerlik olmasin başka bişey olsun ihtiyaci varsa ne olucak sizinde paraniz varmiş bu durumda eşinin kardeşi değilde senin kardeşin olsaydida ayni düşüncede olurmuydun?
Evet aynı düşüncede olurdum. Premses heriflere kimsenin ihtiyacı yok. Ayranı yok içmeye tahtravalli ile gider gezmeye. Bedelli askerlik parası ihtiyaç değil. Çok istiyorsa o yaşa kadar düzenli çalışıp biriktireydi. Ne kolay elalemin parasını harcamak demi ?20bin bu devirde parami bu kadar abarttininiz kardeşi sonucta verilir askerlik olmasin başka bişey olsun ihtiyaci varsa ne olucak sizinde paraniz varmiş bu durumda eşinin kardeşi değilde senin kardeşin olsaydida ayni düşüncede olurmuydun?
Canım en başta sana kırılırsa kırılsın demiştim bak eşin tepkilerini nasıl rahat gösteriyor sana kırılır filan demeden.Biraz da senin ailene güveniliyor gibi miras kalacak ev alırken borç verirler filan diyorsun ya.Neden onun ailesi böyleyken sen ailenden borç alma fikrini ortaya atıyorsun ki.Sen çalışmayıp eşin evi geçindirse yine bu şekilde mi davranacaklardı acaba bu ne rahatlık.Senin sayende birikim yapılıyor üstüne ailen sayesinde mal sahibi olunacak bide para yetişmezse borç verirler diyosun.Eşin bu gidişle çok şımarır ki araba yenileyecek eskiyeceğini bile bile.Nasılsa kazanan birikim yapan bi eşi var.Boşver birikim diye uğraşma sende harca gez dolaş yemeyenin malını yerler bunu unutmaGüncelleme:
Evi satmaktan ben şahsım adına vazgeçtim. Çünkü eşim bunu ailesine çıtlattığı anda babası "satın da şu kıza (görümceme) bi arka çıkın araba alsın" demiş. Eşim de gülerek "he he" yapmış yani vermeyeceğini ima ederek. Ama ben buna güvenemem. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Sanki ben başkalarının bi şeylerini ödemek için mi çalışıyorum, bizim bir hayatımız yok mu? Kenarda paramız olsa sürekli istenecek belli oldu. O yüzden olmasını istemiyorum. Evde dursun. Kendi birikimimiz de arabaya gitsin elimizde hiç para kalmasın. Sonra da ben ücretsiz izne ayrılana kadar üç beş birikim yaparız çocuk için. En mantıklısı böyle görünüyor.
Eşime söyledim o da birkaç gün dursun söylerim emlakçıya dedi. Direkt söylesek daha yeni koymuştuk dalga geçiyor gibi oluruz gibisinden. Bir iki güne kaldırtacağız ilanı yani.
Bedelli parasıyla ilgili de şımarıklık dediğim için eşim bana tepki gösterdi ailemle ilgili yorum yapma diyerek. Zaten bunlar böyle şımartmışlar kaynımı. Kimse çıkıp da paran yok bu ne bedellisi paşa oğlu musun sen demiyor. Eşim bana kendisi naparda yapsın laf etme dedi ben de ama ucu bize dokunuyor dedim falan filan.
Tüm birikim arabaya gidecek diye üzülüyordum. Gitsin hepsi. Yoksa başkaları alacak. Eşim toplu bi altın yaparız isteyemezler diyor da gayet de isterler. Yani ne bu anlamıyorum. Paran yoksa bedelli yapma. Paran yoksa araba alma. Bu ne canım içim şişti. Sürekli bi borç isteme trafiği canımdan bezdim artık evi daha satmadan direkt satın da arka çıkın araba alsın ne. Eşim vermem diyor da öyle bir verir ki. Ailesini çok seviyor. Bi şımarıklık dedim diye tepki verdi bana. Ama şımarıklık yani paran yoksa bedelli yapma. Bunu kaynıma söyleyen kimse yok o yüzden paşam bedelli istiyor zaten. Bunlar nasıl aile ben cidden anlamadım hayal aleminde yaşıyorlar.Canım en başta sana kırılırsa kırılsın demiştim bak eşin tepkilerini nasıl rahat gösteriyor sana kırılır filan demeden.Biraz da senin ailene güveniliyor gibi miras kalacak ev alırken borç verirler filan diyorsun ya.Neden onun ailesi böyleyken sen ailenden borç alma fikrini ortaya atıyorsun ki.Sen çalışmayıp eşin evi geçindirse yine bu şekilde mi davranacaklardı acaba bu ne rahatlık.Senin sayende birikim yapılıyor üstüne ailen sayesinde mal sahibi olunacak bide para yetişmezse borç verirler diyosun.Eşin bu gidişle çok şımarır ki araba yenileyecek eskiyeceğini bile bile.Nasılsa kazanan birikim yapan bi eşi var.Boşver birikim diye uğraşma sende harca gez dolaş yemeyenin malını yerler bunu unutma