K Kkedi Müge gibi tutun kaynınızı sarsın "Senin kendi paran yok ki, beni çıldırtmak mı istiyorsun, senin paran yok" diyerek silkeleyip kendisine getirin
İşin esprisi aile sistemine göre belki belli bir meblağ yardım edilir lakin şımarıklık ve keyfi durumlar hariç. Burda sizin kendi aile planlamanız öncelikle olacak şekilde ilerlemenizi gerekiyor. Eşiniz de kırılmasın yani, şu ekonomik krizde biraz insanın barınma olayını öncelikte tutarak çözüme ulaştırması gerekir. Masraf ve olay bitmez. Yarın asker olur öbür gün düğün sonra çocuk Allah korusun bir ölüm bir hastalık bunları planlamak mümkün değil. Şartlar uygunsa öncelik tabi çekirdek aile için sonra aciliyete göre. Bedelli askerlik parası bana göre tercih meselesi ve şahsi bir durum sizi ilgilendirmez. Düğün de çoğu genç artık kendi yapıyor, parası yoksa ona göre yapacak düğünü, elalem için ben niye 2 saatlik düğüne ev araba paramı çarçur edeyim der insan.. o parayı sonradan alsanız da enflasyon karşında eriyecek , borç olarak dolar veya altın olarak isteyin madem :) yoksa bugün 100 bin verilse yarınki 100 bin ile aynı şey alınamıyor ne yazık ki