• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın bana davranisi

Valla yardim etme.
Uç kuruşluk salca için.

He lafı gelince derlerse niye ypamiyosun önceden yapıyordun diye dersin ki
Yaptım da yapmamış gibi muamele gördüm gerek yok herkes yiyeceğini işini kendi yapsın.
Ben kimseden bisey beklemiyorum. Kimsede benden bisey beklemesin kimse başkasına güvenerek bir işin altına girmesin.

5 yıllık evliyim. Kaynanamlarla aynı binadayiz malesef. Kendisine ne yapsam nankör olmasından bıktım. Kaynım yeni evlendi iki ay önce. Yeni gelin ben kadarı bırakın pek biseye yardım etmez ve bu durum eşimin tarafının bile dikkatini çekmiş. Her neyse kaynanam iki çuval domates almış salça için yeni gelin ilk gün gelir sandım çünkü kaynanamda öyle diyodu gelmemiş ertesi gün kaynanam dün bir çuvalı tek başıma bitrdim iki tane gelin var bilmem ne laf ediyo eşime gerekçesi siz yemiyonuz mu salcadan ... Diğer çuvala gttm hamile halimle yardım ettim ve yaparken de yeni gelin daha gelcek dedi söylendi.dort gibi geldi yeni gelin bizimde iş bitti zaten az bsy kaldı sonra ben eve gectim. Kalanı onlar halletti.aksam oldu evdekiler gülerek ee anne sana kim yardım etti dediler kaynanam da önce eşimi diyo çünkü oda biraz yardım etti onu demiyoz anne dediler yani gelinlerden demek istediler kaynanam yeni gelini gösterdi.anne ben yardım etmedim mi akşama kadar dedim hiç Cvp vermedi ikinci üçüncü sordum dilinin ucuyla sende ettin diyo. İnanın kadın bana karşı hep boyle . Kaç kere evine yardıma gittim aşırı nankör bana karşı özellikle. Geçen hafta merdivenleri supuruyodu elinden aldım yaptım. Sizce sinir olunmaz mi inanın buz gibi soğudum gitmeyi bırak gormeye tahammül edemiyorum.
Yapmayın. Neden Elinden alıyorsunuz? Siz yaparsanız nankör olur tabi. Bak yeni gelini nasıl akıllı. Geç geldiği halde işleri o yaptı olmuş. Biraz uyanık olun

Sanirim yeni gelin kendini kullandirtmadan yine deger görmesi, seni kiskandiriyor. Ve yeni gelin en iyisini yapiyor. Kusura bakma ama sen yillarca kendine hizmetci muamelisini reva gördün, tabiki deger görmezsin. Yeni gelin cizgilerini belli ediyor ve kendini kullandirtmiyor. Aferin ona. Sende bundan ders cikar.

Esin ile evlisin diye, kv'denin hizmetcisi degilsin. Onun gözüne girmek zorunda degilsin. Sen saniyorsun ki yeni gelinden dolayi degersiz oldugunu, hayir insan kendi degerini, kendi biciyor. Sen kendine deger vermezsen, kimse vermez.

Sanirim yeni gelin kendini kullandirtmadan yine deger görmesi, seni kiskandiriyor. Ve yeni gelin en iyisini yapiyor. Kusura bakma ama sen yillarca kendine hizmetci muamelisini reva gördün, tabiki deger görmezsin. Yeni gelin cizgilerini belli ediyor ve kendini kullandirtmiyor. Aferin ona. Sende bundan ders cikar.

Esin ile evlisin diye, kv'denin hizmetcisi degilsin. Onun gözüne girmek zorunda degilsin. Sen saniyorsun ki yeni gelinden dolayi degersiz oldugunu, hayir insan kendi degerini, kendi biciyor. Sen kendine deger vermezsen, kimse vermez.

5 yıllık evliyim. Kaynanamlarla aynı binadayiz malesef. Kendisine ne yapsam nankör olmasından bıktım. Kaynım yeni evlendi iki ay önce. Yeni gelin ben kadarı bırakın pek biseye yardım etmez ve bu durum eşimin tarafının bile dikkatini çekmiş. Her neyse kaynanam iki çuval domates almış salça için yeni gelin ilk gün gelir sandım çünkü kaynanamda öyle diyodu gelmemiş ertesi gün kaynanam dün bir çuvalı tek başıma bitrdim iki tane gelin var bilmem ne laf ediyo eşime gerekçesi siz yemiyonuz mu salcadan ... Diğer çuvala gttm hamile halimle yardım ettim ve yaparken de yeni gelin daha gelcek dedi söylendi.dort gibi geldi yeni gelin bizimde iş bitti zaten az bsy kaldı sonra ben eve gectim. Kalanı onlar halletti.aksam oldu evdekiler gülerek ee anne sana kim yardım etti dediler kaynanam da önce eşimi diyo çünkü oda biraz yardım etti onu demiyoz anne dediler yani gelinlerden demek istediler kaynanam yeni gelini gösterdi.anne ben yardım etmedim mi akşama kadar dedim hiç Cvp vermedi ikinci üçüncü sordum dilinin ucuyla sende ettin diyo. İnanın kadın bana karşı hep boyle . Kaç kere evine yardıma gittim aşırı nankör bana karşı özellikle. Geçen hafta merdivenleri supuruyodu elinden aldım yaptım. Sizce sinir olunmaz mi inanın buz gibi soğudum gitmeyi bırak gormeye tahammül edemiyorum.
En iyisi hiç yapmamak yaranamazsin o yüzden bırak ugrasma zaten yapsanda yapmıyor gözü ile bakıyor bari hiç yapma en azından bakışına değsin öyle daha kıymetli olunuyor valla deveye diken diye bir laf vardır tam böyleleri için

Ya gozunuz aydın allah sagkıklı hayırlı uzun omurler nasıp etsın evladnza. İlk gebelıkmıydı bende 9 haftalıgm hanı boyle gebeler yururken belını falan tutarlar ya ıkına ıkına yürürler onlara ozenıyorum daha kanrım bıle sısmemısken🤭🤭 esım abartma bebek daha fetüs bıle olmadı dıyo. Ya sanane ilk bebegım heralde gebe hareketlerı yapacam dıyorm🤣
Amin cok teşekkür ederim darısı basınıza olsun :)
Hiç öyle elim belimde gezmedim kurumsal bi firmada calısıyorum calısma iznimin sonuna kadar calıstım
Eve gecincede kıslık hazırlıklar yaptım
Hamilelikte hareket cok önemli hem hamlamıyorsun hem agrın sızın minimum oluyor sanada nacizane tavsiyem eli belindeki hamilelere değil tülin sahin gibi fit hamilelere özenmen :)

Siz ona yardım edip veya onun yanında iş yapıp övgü bekliyorsunuz sanki yapmak içinizden geliyorsa yapın ama övgü beklemeyin belki takdir edilmek istediğinizi bildiği için ısrarla size böyle davranıyor bırakın azcık işlerin yükünü yeni geline devredin bakın o ne kadar akıllı şimdiden yanaşmıyor ki sonra çok iş buyurmasınlar ve yapıp takdir beklemesin diye

Kaynanam da gelinler yardım edecek beklentisi çok yüksek. Takdir edilmek değil derdim herkesin ortasında sadece onu gösterip beni yardım etmemiş gibi göstermesi şaşırttı beni. Haklısın kendim yaparim artik
Canı cehenneme.
Milletin içinde ne derse desin. Allah bilmiyor mu neyin ne olduğunu?
Benimki de bütün evi dip köşe temizledigim halde bağırıp cagirmaya başladı. " bu evin hali ne? Bir işi beceremiyorsunuz. Ben olmasam ev harabeye dönecek demek ki...."
Sen misin bunları diyen. Bir daha da elimi evine sürmedim. Şimdi de geberiyor evinde temizlik yapmıyorum diye 🤭🤭🤭🤭

Yardımlaşmak iyidir ya..
Galiba yardım ettiğiniz kayınvalide olunca ayar olmuşsunuz.
Sizin yardımınız demek ki yeterli olmamış yoksa kadın neden öyle yapsın?

Ayrıca 6 haftalık sağlıklı bir gebeyseniz durumu bu kadar abartmayın.
Hamilesiniz hasta değilsiniz biraz rahat bırakın kendinizi.

Hep böyle ise, kadir kıymet bilmiyorsa neden hala yapıyorsunuz ki bişeyler? Yeni gelin en iyisini yapıyor, herkesin kendisine göre bir hayatı var. Kimsenin istediği saatte istediği yerde olmak zorunda değil. Onu takip edin :)

Kaynanam da gelinler yardım edecek beklentisi çok yüksek. Takdir edilmek değil derdim herkesin ortasında sadece onu gösterip beni yardım etmemiş gibi göstermesi şaşırttı beni. Haklısın kendim yaparim artik
valla benim de hayattan ne beklentilerim var ama olmayınca olmuyor :halay: yapmayıverirsiniz olur biter, kendi salçanızı kendiniz yapın ne var onu yapmakta.hamile halimle nazına da girmeyin böyle bize komik geliyor gülüp geçiyoruz ama evde sizinle yaşayanları bıktırır bunaltır.

Ya gozunuz aydın allah sagkıklı hayırlı uzun omurler nasıp etsın evladnza. İlk gebelıkmıydı bende 9 haftalıgm hanı boyle gebeler yururken belını falan tutarlar ya ıkına ıkına yürürler onlara ozenıyorum daha kanrım bıle sısmemısken🤭🤭 esım abartma bebek daha fetüs bıle olmadı dıyo. Ya sanane ilk bebegım heralde gebe hareketlerı yapacam dıyorm🤣
konuyla alakasız ama ay nolur özenecek başka yararlı şeyler bulun :KK76: :halay:

Mesele şu: biz gelinler yaptığımiz birçok şey görülsün isteriz hatta içimizde gizli bir takdir isteği de var diyebilirim . Kv giller ise şunu düşünüyor: gelinler bunu zaten yapmak zorunda bu onlarn görevi bu bir lütuf değil. Dolayısıyla biz gelinler yaptıklarımız takdir edilmeyince karşı tarafı nankör olarak görüyoruz kv giller ise biz herşeyi dört dörtlük yaptık diyelim ki bir yerde bir pürüz çıktı işimiz çıktı yardım edemedik o zaman y bugüne kadar yaptığımız her güzel şeyi unutup o an için gerekeni yapmadığımiza odaklaniyorlar bizi hayirsiz vefasiz olarak nitelendriyorlar buyrun size gelin kv savaşları.

canım umarım herşey dilediğin gibi olur ama bu konuda pasif olmamak lazım bak benım arkadaşım nişanlıydı nişan atıldı kaynanası ile mahkemelikler şuan burnundan fitil fitil getiriyor

konuyla alakasız ama ay nolur özenecek başka yararlı şeyler bulun :KK76: :halay:
Evlı mısın cocuk varmı bılmıyorum ama ne bıleyım boyle gebe olunca nazlanası gelıyor ınsanın bırde ilk, akrabalar aileler hep uzerıme dusuyor ınsanın hosuna gıdıyor🤣hıc ara vermeden sureklı hamıle kalıyormusum🤭

Back