• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın bana davranisi

Ben yardıma gttgme değil etmemişim gibi hareketine sinir oldum
O konuda %100 haklısınız. Ama benim demek istediğim eğer yardımınızı görmezden geliyorsa siz de onu görmezden gelin. Bunun yolu da mesafe koymaktır. Mesafe koyabilmeniz için de onun da yardımını siz kabul etmeyeceksiniz.

Canım neden öyle diyorsun ki, şakayka karışık bi ses tonuyla ortamda sesli sesli “aaa anne aşkolsun ilk gün zaten yalnız kalmışsın ben de sana kıyamadım dün sabahtan geldim akşama kadar X(yeni gelin) gelene kadar saat 4 olmuştu seninle yapmadım mı domatesleri 😅 kırılıyorum valla hiç benden bahsetmiyosun”
De gül ve geç. Yalanlayacak hali yok. Asla sinirlenme gayet samimi bi şekilde olayın doğrusunu orda öylece söyle. Bidaha da yardıma gitme ne derse desin hastayım hamileyim de bu kdar.

Bende yeni gelin gibi davraniyorum.ne kaynanama yardim etmek zorundayim nede eltimin gozune girmek zorundayim.canim isterse sabahtan degil bende 4 gibi cikar gelirim.bu benim insiyatifime kalmis bir sey. Salcada cok onemli degil yani marketten 20 lira veriyorum aliyorum ne kimsenin lafini cekiyorum ne keyfimi bozuyorum.sizde oyle yapin
Bana teklif ettiler mesela yok benim vaktim yok gelemem.gerekirsede kendi evimde bir kac konserve yaparim dedim onlerini kestim.

Yeni gelin nedir ya? Eltiniz değil mi? Bari eltim diye bahsetseymissiniz. Kadinin yaptigi salcadan yiyorsaniz, yardim edeceksiniz tabii.

Veya oncesinde dersiniz ki; anne ben hamileyim bu sene salcana yardim edemem kendi yapabilecegin kadar al da yorulma. Ki 6 haftalikken insanlar daha öğrenmiyor bile, onunuzde daha 34 hafta var kendinizi buna alıştırın.

Zorla yardim etmedim mi etmedim mi etmedim mi diye bin kere sormaya ne gerek var. Etmissiniz ve o da takdir etmemis. Bu kadar. Bundan sonra ne yapın, ne de sorun

CAnım bnden fazla yapma tek kelime ile yaranamazsın

Yeni gelini ilk günden küstürmek istememiştir ondan onun adını söylemiştir. 😂
Ama boşver ya herseyini kendin yap, yapamıyorsanda satın al.
Sıfır beklenti, biraz vurdumduymazlık, biraz kendi halinde takılmak,biraz umursamazlık, damarına basarlarsa birazda çirkeflik (kişiye göre) sonra kıymetli olursun. Sonrası sonsuz mutluluk 😉

5 yıllık evliyim. Kaynanamlarla aynı binadayiz malesef. Kendisine ne yapsam nankör olmasından bıktım. Kaynım yeni evlendi iki ay önce. Yeni gelin ben kadarı bırakın pek biseye yardım etmez ve bu durum eşimin tarafının bile dikkatini çekmiş. Her neyse kaynanam iki çuval domates almış salça için yeni gelin ilk gün gelir sandım çünkü kaynanamda öyle diyodu gelmemiş ertesi gün kaynanam dün bir çuvalı tek başıma bitrdim iki tane gelin var bilmem ne laf ediyo eşime gerekçesi siz yemiyonuz mu salcadan ... Diğer çuvala gttm hamile halimle yardım ettim ve yaparken de yeni gelin daha gelcek dedi söylendi.dort gibi geldi yeni gelin bizimde iş bitti zaten az bsy kaldı sonra ben eve gectim. Kalanı onlar halletti.aksam oldu evdekiler gülerek ee anne sana kim yardım etti dediler kaynanam da önce eşimi diyo çünkü oda biraz yardım etti onu demiyoz anne dediler yani gelinlerden demek istediler kaynanam yeni gelini gösterdi.anne ben yardım etmedim mi akşama kadar dedim hiç Cvp vermedi ikinci üçüncü sordum dilinin ucuyla sende ettin diyo. İnanın kadın bana karşı hep boyle . Kaç kere evine yardıma gittim aşırı nankör bana karşı özellikle. Geçen hafta merdivenleri supuruyodu elinden aldım yaptım. Sizce sinir olunmaz mi inanın buz gibi soğudum gitmeyi bırak gormeye tahammül edemiyorum.
Ee yeni gelinde başında tavrını koymus gitmiyor. Sizde yapmak zorunda degil seniz kaynananızın beklentisini neden yeni Geline yıkıyorsun anlamadım

6 haftalık gebesiniz ve hamile halimle demişsiniz ya, yapmayın çok itici oluyorsunuz. Bismillah zaten yeni gebe olduğunuzu öğrenmişsiniz, sanki son zamanlarınuzmış veya gebeliğiniz ilerlemiş de sıkıntılarınız olmuş gibi yapmayın böyle, buldumcuk gibi, gebeliği ağır bir hastalık göstermek gibi.........

Onun dışında istemiyorsanız ben kendi salçamı yaparım anne zahmet etme bizim için, herkes kendi yiyceğini düşünsün deyin gitmeyin yardıma.

Sıfır beklenti sıfır zarar. Kimseden bir şey beklemeyin o zaman kafanız da rahat olur.

Çünkü bir kere yapınca artık vazifen oluyor yardımdan sayılmıyor o. Benimki de söyledi durdu gel yapalım bilmem ne he dedim bak şöyle yapacaksın çok kolay böyle yapacaksın çok kolay yaparsın sen . Tabi laf sokmayı ihmal etmedi telefonda ama umrumda mı hayır. Aygır gibi kızı var övünmeye gelince marifetli diye övünüyor çağırsın yaptırsın banane yani. Sonra her sene bana kitlesin kışlık yapma işini

siz Özverili oldukça göze gelmez alişmıştır ayrıca nasılsa yapacak yardım edecek düşüncesinde belli ki ..eltiniz çok akıllıca davranmış ..

Back