bilmiyorum ben zaten kendi yemeğini kendi yapan, bundan zevk alan, son 18 yili kendi evini silip süpürmekle gecen, sallanmaya baslayan birsey görürse vidasını sıkıştıran, kesmekten bicmekten tamirden ev duzeninden anlayan birini sectim koca diye. kendine zor yeten, anasinin kuzusu sevgililerimden sevsem bile yol evlilige gidecekken ayrılmayı bildim. Ablam da ayni secimi yapti misafir agirlarken borekleri tatlilari eşi yapar, bebege bakan anne bari iki gün deliksiz uyusun diye cocugun uyku duzeni oturana kadar her haftasonu sabahtan cocugu evden çıkarıp kahvaltiyi hazirlayip oglene dogru esini uyandiran bir kocaso var. annem de seksenli yillarin sosyal hayatina göre benzer- 15 yildir ailesinden uzak kendi hayatini cevirebilen bir erkek secti. sectigi kocasi da 36 yildir her pazar ve bayram kahvaltilarini hazirlar, esini - kazik kadar olmus kizlarini uyandirir, elinden geldigince eve yardimda bulunur, misafir geldiyse onlari caylar eder...
yani nisanliyken bile sorumluluktan kaçan adamlarla evlenip, ilk günden hevesle tüm işlere sarilip bir de akşam adama elma soyan, cay getiren, adamin ailesi gelecek diye yedi cesit yemek hazirlarken eksik malzeme icin markete giderken oflayan kocasinin sulalesine yine de her seferinde ziyafet sofralari kuran kadinlarda hic mi yok suc??
bence bazi seyler karsilikli. sonradan duzeltmek yerine elinden is gelmeyen, ana evinde bir gün bulasik yikamamis adamlarla evlenmeyerek bu sorun cozulebilir
herkes ayri ayri iste. ben kendi kardesime diyebilirim "şu kadar tuttu şöyle yapalim böyle yapalim" diye. ama benim eşim beni tiftikleyemez "sen enayi misin neden sen yapiyorsun yaz abine mesaj at kavga et" falan filan diye.
hayatim sence ben bunu "adam kazanir adam harcar, kadinin asla hakki yok sussun otursun kendine verilen ekmeği kemirsin" anlaminda yazmis olabilir miyim?
saglik icin harcanmis bir rakam, adamin anasina harcanan bir para. "konusunu acma, adamin canını sikma" dedim. ha eger bu bonkorce harcanan paranin icinde kadinin da haftalik 45 saatlik emeginin bedeli varsa yine bjraz laf soyleyebilir. ama o da yoksa boyle rakamlara laf edip kendinden sogutmasin diyorum.
konu saglik icin acilmis. "esim annesini hastaneye götürüyor" diyor. "herkesin arabasi var ama tüm düğünlere akraba gezmelerine esim götürüyor" demiyor