Kaynanamı aramalı mıyım?

Bir eltim var kaynanam nasıl hareket ederse öyle yapıyor nereye çağırırsa çağırsın gidiyor sürekli görüşüyorlar ben onlar gibi değilim diye kötü gelin oldum zaten yapı meselesi sürekli akrabalara git gel yapabilecek biri değilim kaynanam evine iki kişi çağırsa ben ve eltimi de çağırıyordu ve çağırdığı kişiler 55 yaş üstü onların yanında ne yapacaksam ben gitmemeye çalışıyorum ama eltim ile hep birlikteler
İyi gelin olmak için mutsuz olmayı göze alıyorsanız, tamam.
Zaten bunun sonu da yok, nereye kadar kayınvalidenizin istediği gibi yaşayacaksınız?
Siz bilirsiniz yine de.

Allah razı olsun. Ben söylersem çok daha farklı anlar diye düşündük eşim oğlu yanlış anlamaz gözüyle baktık ama dediğiniz gibi ben konuşsam da aynı kırgınlığı yaşayacaktı.
Eşiniz bize sormadan neden çağırdın demesi senin soylemenle yapmış havası verdi. Siz çok haklısınız asla yanlış anlamayın kaynanaya hak vermiyorum sizin bu süreci daha kolay atlatabileceginizi düşünüyorum.

Eşinize söyleyin anneni yarın öbür gün çağırırsan eğer bütün işi sen yaparsın ben çok hastayım ben dinleneceğim. Umreden gelmişsiniz ya daha böyle manevi daha huzurlu olmanız gerekirken yine kavga.
Sormayın o kadar üzüldüm ki yeni geldim öylesine güzel bir yerden ki gerçekten inşallah Rabbim herkese nasip eder yine bir kaosa girdim ki regl öncesi hormonlar aşırı duygusalım ben insanları kırmamak için kırk takla atıyorum onlar böyle kırıp geçiyor beni

oğlu aramış konuşmuş oğluyla çözsün derdini boşver küsen küssün kendi kendine barışır.
bende kv ile küsüm düşüncesizliğinden bıktım dünya kadar laf saydı küstü bana şmdi kendi kendine barışmış heralde açmıyorum ona rağmen düzenli aralıklarla arıyor 😂🤭
üstelemeyin fazla üstüne düştükçe nazlı gelin yapar kendini.
çek kendini otur evinde dinlen annen baban gelince damlar.

İyi gelin olmak için mutsuz olmayı göze alıyorsanız, tamam.
Zaten bunun sonu da yok, nereye kadar kayınvalidenizin istediği gibi yaşayacaksınız?
Siz bilirsiniz yine de.
Ben iyi gelin olmak istemiyorum sadece anlayış istiyorum bana karşı tavır almasınlar güzelce anlaşıp geçinelim istiyorum netice de eşimin ailesi maalesef görüşmeye devam etmek zorundayız bu yüzden işkence gibi olmasın normal standart kimsenin sınırı geçmediği normal bir ilişki çok mu şey istiyorum anlamadım ki eşimle bana da yansıyor bu durum annesi kırgınlığı çok net belli ettiği için eşim dert ediyor ve bana yansıtıyor

oğlu aramış konuşmuş oğluyla çözsün derdini boşver küsen küssün kendi kendine barışır.
bende kv ile küsüm düşüncesizliğinden bıktım dünya kadar laf saydı küstü bana şmdi kendi kendine barışmış heralde açmıyorum ona rağmen düzenli aralıklarla arıyor 😂🤭
üstelemeyin fazla üstüne düştükçe nazlı gelin yapar kendini.
çek kendini otur evinde dinlen annen baban gelince damlar.
Siz de benim gibi üzüldünüz mü ya da evliliğinizin başlarında üzülüyor muydunuz ben de takmamak umursamaz olmak istiyorum

Eşiniz bize sormadan neden çağırdın demesi senin soylemenle yapmış havası verdi. Siz çok haklısınız asla yanlış anlamayın kaynanaya hak vermiyorum sizin bu süreci daha kolay atlatabileceginizi düşünüyorum.
Aslında açık açık benim de kırıldığımı söylemiş annesine bir nevi ikimiz adına konuşmuş eşim. Hayırla inşallah atanıp gidersem benim için o zaman süreç güzel olur teşekkür ederim desteğiniz için her şey gönlünüzce olsun.

Kendisi de biliyor hacca gitti nasıl zor bir ibadet olduğunu yorucu olduğunu en iyi bilen kişilerden biri yine de hiç bana karşı acıması ve düşüncesi yok. Ben sizin söylediğinizi söylesem tamamen tavır alırdı bunu bildiğimiz için eşim konuşmak istedi ama aslında haklısınız neden bu kadar çekiniyorum bilmiyorum. Ben de dediğiniz gibi umursamamaya çalışıcam konuşmaya devam edicem o soğuk konuşsa da normal konuşucam.
Aynen oyle. Küsen kendisi sizin bir kusurunuz ayıbınız olmamış kendi kendine küssün 😄

Siz de benim gibi üzüldünüz mü ya da evliliğinizin başlarında üzülüyor muydunuz ben de takmamak umursamaz olmak istiyorum
üzülüyorum tabi ki çok kırıldığım oldu elti mevzusu da geçirmişsiniz bende öyleyim o konuda dışlanmış hissediyorum her cemiyette her organizasyonda her bir araya gelişte illa buluyor beni üzecek bişeyler her gidişimde küstürüp yolluyor geri.
ama ben çareyi oralı olmamakta buldum artık açmıyorum teelfonlarını işime bakıyorum çok gitmiyorum iyi olmaya da çalıştım olmadı öyle de kötüyüm böyle de ama benimki çok kurnazdır kendini belli etmez eşime öyle seninki gibi seni gelin doldurdu filan demez seninki saf gene.
benim ki bana yapar yapacağını çekilir kenara çok sıkışırsa çok üzüldüm oğlum kalbim kırıldı zoruma gitti diye anlatır.
Mesela bana bişey yapmıştır ve tepki görmüştür kendi yaptığı yok sadece benim tepki konu olur öyle de sıyrılır.
Ama biliyo musun Allah kim ne yaparsa çıkarıyor ilerleyen zamanlarda karşsısına bu işler sırayla.
çek kendini şimdi geriye bırak gitsinler gelsinler içli dışlı olsunlar elbet araları bozulur koşa koşa gelir sana yapışır.

üzülüyorum tabi ki çok kırıldığım oldu elti mevzusu da geçirmişsiniz bende öyleyim o konuda dışlanmış hissediyorum her cemiyette her organizasyonda her bir araya gelişte illa buluyor beni üzecek bişeyler her gidişimde küstürüp yolluyor geri.
ama ben çareyi oralı olmamakta buldum artık açmıyorum teelfonlarını işime bakıyorum çok gitmiyorum iyi olmaya da çalıştım olmadı öyle de kötüyüm böyle de ama benimki çok kurnazdır kendini belli etmez eşime öyle seninki gibi seni gelin doldurdu filan demez seninki saf gene.
benim ki bana yapar yapacağını çekilir kenara çok sıkışırsa çok üzüldüm oğlum kalbim kırıldı zoruma gitti diye anlatır.
Mesela bana bişey yapmıştır ve tepki görmüştür kendi yaptığı yok sadece benim tepki konu olur öyle de sıyrılır.
Ama biliyo musun Allah kim ne yaparsa çıkarıyor ilerleyen zamanlarda karşsısına bu işler sırayla.
çek kendini şimdi geriye bırak gitsinler gelsinler içli dışlı olsunlar elbet araları bozulur koşa koşa gelir sana yapışır.
Çok üzüldüm adınıza yaşadığınız her şeye çok şükür ki şu an takmamaya başladınız en iyisini yapıyorsunuz inşallah bir gün farkına varır evliliğime nasıl zarar verdiğini anlayışlı davranması gerektiğini dediğiniz gibi Allah görüyor. Teşekkür ederim desteğiniz için

Merhaba arkadaşlar eşimle beraber umreye gittik 10 günlük ve gidenler bilir çok yorulduk bir gün boyunca yollardaydık dönene kadar dün akşam 9 da eve vardık kaynanam akşamı arayıp yarın 30 kişinin bizim eve geleceğini söyledi hiç bana sormadan yarın zaten hep birlikte gelicez dedi. Adet olmak üzereyim ve olduğum zaman ağrıdan ölüyorum iki gün asla insan içine çıkamıyorum ayrıca aşırı derece de yorgunum ve hasta olduk eşimle gidenler bilir orada ki hava değişimi klimaları. Ben de eşim ile konuştum ve eşim annesini arayıp bizim yorgun olduğumuzu neden bize sormadan onlara gelmelerini söyledin dedi çok normal bir ton da kızarak değil kaynanam küsmüş benimle de konuşmuyor Rica ediyorum siz söyleyin yanlış ne yaptık sadece biraz yorgunuz daha sonra gelsinler tabi ki dedik ki kırılan da benim insan hiç mi demez yeni geldiler hiç mi düşünmez bu kadın hasta mı iyi mi kötü mü eşime demiş ki ben kendim gibi sandım sizi kendisi hacdan döndüğü gün herkesi evine topladı herkes dediğim kendi ailesi. Eşim şu an o büyük ara konuş diyor ama ben ne yaptım ki. Not=akrabalarını çoğu zaman evim de ağırladım hiç bir zaman gocunmadım yani misafir kabul etmeyen biri değilim sık sık kaynanamı da çağırıyorum.
Boşver

Gerçekten şaka gibi benim annem babam bir saatlik mesafe de bir hafta sonra görmeye gelecekler 40 kere kalsın yorgunsun biz sizi yorucaz dediler şimdi nerede benim annemin düşüncesi nerede kaynanam sorsan kaynanama kızım gibisin der ama hiç öyle değil ben onun kızı değilim oda benim annem değil.
Ay bu kizim gibisin lafina da bitiyorum annemize istedigimizi söylüyoruz bunlara söylesek soylenmez asla. ama onlar kizlarina(sozde) konusur gibi istediklerini konuşurlar 😅

Asla aramazdim net bir tavir çizerdim. Laubalilik hic sevmedigim seylerdir. Bundan sonrada mesafenizi daha iyi ayarlayin derim

Merhaba arkadaşlar eşimle beraber umreye gittik 10 günlük ve gidenler bilir çok yorulduk bir gün boyunca yollardaydık dönene kadar dün akşam 9 da eve vardık kaynanam akşamı arayıp yarın 30 kişinin bizim eve geleceğini söyledi hiç bana sormadan yarın zaten hep birlikte gelicez dedi. Adet olmak üzereyim ve olduğum zaman ağrıdan ölüyorum iki gün asla insan içine çıkamıyorum ayrıca aşırı derece de yorgunum ve hasta olduk eşimle gidenler bilir orada ki hava değişimi klimaları. Ben de eşim ile konuştum ve eşim annesini arayıp bizim yorgun olduğumuzu neden bize sormadan onlara gelmelerini söyledin dedi çok normal bir ton da kızarak değil kaynanam küsmüş benimle de konuşmuyor Rica ediyorum siz söyleyin yanlış ne yaptık sadece biraz yorgunuz daha sonra gelsinler tabi ki dedik ki kırılan da benim insan hiç mi demez yeni geldiler hiç mi düşünmez bu kadın hasta mı iyi mi kötü mü eşime demiş ki ben kendim gibi sandım sizi kendisi hacdan döndüğü gün herkesi evine topladı herkes dediğim kendi ailesi. Eşim şu an o büyük ara konuş diyor ama ben ne yaptım ki. Not=akrabalarını çoğu zaman evim de ağırladım hiç bir zaman gocunmadım yani misafir kabul etmeyen biri değilim sık sık kaynanamı da çağırıyorum.
Hayatta aramam umrumda olmaz

Küsen anne o kadar zor ki. Bırakın küssün size yazık o yorgunluğa bi de misafir mi ağırlayacaktiniz? Günlerdir ev boş temizlik yapilacak, ikram hazırlanacak vs bosverin küssün siz haklısınız hem de sonuna kadar. Haaa bi de sakın arayan taraf siz olmayın sakin aramayın

Kaynananiz tam dayaklik yani kime sormusts o kadar insanı çağırmış.o gelenlerin de hiç mi akli yok. yeni döndüler dinlesinler diyecek bı tane akıllı yok mu aralarinda.sakin taviz vermeyin kuserse kussun saçma sapan şeyler yapıp bide kusuyor.burdan sinirlendim ya

Bizim buralarda kutsal topraklardan dönene hosgeldine gidilir kalabalik sekilde ama Umre'den donunce yapıldığını bilmiyordum, sasirdim. Belki eş ailenizinde böyle bir gelenegi vardir?

(Hakli bulmadim bu arada gelenek oldugu icin dusunememis olabilir)

Bizim buralarda kutsal topraklardan dönene hosgeldine gidilir kalabalik sekilde ama Umre'den donunce yapıldığını bilmiyordum, sasirdim. Belki eş ailenizinde böyle bir gelenegi vardir?

(Hakli bulmadim bu arada gelenek oldugu icin dusunememis olabilir)
Bizde de gidilir de hemen değil biraz dinlenmelerine fırsat verilir çünkü gerçekten çok yorgun ve hasta olarak dönüyor insanlar gidenler çok iyi bilir bunu.

X