- 23 Ocak 2016
- 32.773
- 49.171
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
ama calismiyorsaniz laf etmeye hakkiniz yok. esiniz kazaniyor esiniz annesine harciyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ama calismiyorsaniz laf etmeye hakkiniz yok. esiniz kazaniyor esiniz annesine harciyor.
Maalesef eşiniz kök ailesi tarafından kullanılıyor ve bunun suçlusu da yine eşiniz ve tavizleri ...Şimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
İyi kötü ayağımızı yerden kesen bir arabamız var obur kardeslerinin de var kimse araçsız değil.
Konu şu ki; eşimin annesi iki güne bir, bir yerim ağrıyor diye doktora gitmek istiyor her seferinde tahlilller falan maşallah süper çıkıyor gönderiyorlar eve. Ama şuram ağrıyor deyince haliyle doktorlar önce araştırıyor git şu gün bir daha gel, geçmezse yine gel diyolar doğal olarak. Ve eşim bir hafta 10 gun git gel yapıyor hastane ev arasinda. Benim kendi kendime kurulduğum mu diyeyim, kızdığım konu mu diyeyim bilemedim , kardeşleri anneleri geldiğinde direkt randevuyu alıp esime mesaj olarak saatini atıyorlar emri vaki yapip gel şu saatte götür annemi diyolar. Ne masraf çıkarsa çıksın (1 ay önce doktor teyze önemli birşey göremedim istersen kolojen iğnesi yapalım hücre yeniler dediği için kaynanam 4 bin TL lik iğne aldırdı esime ve kardeşler oralı değil. Eşim kendi ağzıyla taksitlerim var bunu odeyemeyecegim için üstüne faiz eklenecek demesine rağmen kimseden ses çıkmadı.) Asla kardeşim sen götürüyorsun getiriyorsun o gün işe gidemiyosun yetmezmiş gibi masraf ediyosun Allah razı olsun bile demiyorlar. Kullanıldığımizi hissediyorum ve inanılmaz stres oluyorum düşüne düşüne. Bir taraftan kendi kendime diyorum ki , "eşinin annesi bırak düşünmeyi Allah katındaki sevabını düşün" diyorum ama vesveseler öldürüyor beni. Sanki ensemde bir ses sürekli saf misin sesini çıkarsana hep size yukleniyorlar eşek niyetine kullanıyorlar diye kulağıma fisildiyor. Sonra sus artık diye kızıyorum o sese, estağfurullah çekip Allah'ım beni affet diye af diliyorum. Sonra ister istemez suratım asılıyor. İnanın anne babaya hizmetin Allah katındaki yerini çok iyi biliyorum yalan veya doğru orası onları ilgilendirir diyorum. Benim eşim götürsün getirsin kardeşleri yapmıyor diye eşim siz goturmuyorsunuz bende göturmem desin de kadın ortada mi kalsın diuorum.
Ama çok geçmiyor yarım saat sonra yine kötü düşünceler basıyor beynimi. Ve eşimle tartışana kadar gitmiyor o düşünceler, kullanılmışlik hissi..
Aile toplantılarına bizi cagirmiyorlar bir yere gezmeye gidecekler bizi asla arayıp sizde gelin demiyorlar veya ne bileyim bir yemek yenilecek asla akıllarına gelmiyoruz ama bir masraf edilecek veya hastane işi olacak hemen ilk aradiklari kişi eşim. Ne olur içimi rahatlatacak bişey söyleyin inanın küçük hesaplar yapmaktan bende igreniyorum. Kendime hakim olamıyorum.
Bilemedim. Ama bence karışmamak en iyisi çünkü kötü siz olursunuz. Eşinizle bu konuda konuştuğunuzda tepkisi ne oluyor? Size hak veriyor mu?Şimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
İyi kötü ayağımızı yerden kesen bir arabamız var obur kardeslerinin de var kimse araçsız değil.
Konu şu ki; eşimin annesi iki güne bir, bir yerim ağrıyor diye doktora gitmek istiyor her seferinde tahlilller falan maşallah süper çıkıyor gönderiyorlar eve. Ama şuram ağrıyor deyince haliyle doktorlar önce araştırıyor git şu gün bir daha gel, geçmezse yine gel diyolar doğal olarak. Ve eşim bir hafta 10 gun git gel yapıyor hastane ev arasinda. Benim kendi kendime kurulduğum mu diyeyim, kızdığım konu mu diyeyim bilemedim , kardeşleri anneleri geldiğinde direkt randevuyu alıp esime mesaj olarak saatini atıyorlar emri vaki yapip gel şu saatte götür annemi diyolar. Ne masraf çıkarsa çıksın (1 ay önce doktor teyze önemli birşey göremedim istersen kolojen iğnesi yapalım hücre yeniler dediği için kaynanam 4 bin TL lik iğne aldırdı esime ve kardeşler oralı değil. Eşim kendi ağzıyla taksitlerim var bunu odeyemeyecegim için üstüne faiz eklenecek demesine rağmen kimseden ses çıkmadı.) Asla kardeşim sen götürüyorsun getiriyorsun o gün işe gidemiyosun yetmezmiş gibi masraf ediyosun Allah razı olsun bile demiyorlar. Kullanıldığımizi hissediyorum ve inanılmaz stres oluyorum düşüne düşüne. Bir taraftan kendi kendime diyorum ki , "eşinin annesi bırak düşünmeyi Allah katındaki sevabını düşün" diyorum ama vesveseler öldürüyor beni. Sanki ensemde bir ses sürekli saf misin sesini çıkarsana hep size yukleniyorlar eşek niyetine kullanıyorlar diye kulağıma fisildiyor. Sonra sus artık diye kızıyorum o sese, estağfurullah çekip Allah'ım beni affet diye af diliyorum. Sonra ister istemez suratım asılıyor. İnanın anne babaya hizmetin Allah katındaki yerini çok iyi biliyorum yalan veya doğru orası onları ilgilendirir diyorum. Benim eşim götürsün getirsin kardeşleri yapmıyor diye eşim siz goturmuyorsunuz bende göturmem desin de kadın ortada mi kalsın diuorum.
Ama çok geçmiyor yarım saat sonra yine kötü düşünceler basıyor beynimi. Ve eşimle tartışana kadar gitmiyor o düşünceler, kullanılmışlik hissi..
Aile toplantılarına bizi cagirmiyorlar bir yere gezmeye gidecekler bizi asla arayıp sizde gelin demiyorlar veya ne bileyim bir yemek yenilecek asla akıllarına gelmiyoruz ama bir masraf edilecek veya hastane işi olacak hemen ilk aradiklari kişi eşim. Ne olur içimi rahatlatacak bişey söyleyin inanın küçük hesaplar yapmaktan bende igreniyorum. Kendime hakim olamıyorum.
Bir kadın çalışmasa da eşinin kazandığı her kuruşta söz hakkı vardır, o kadın gece yatağa girene kadar fazla mesai yaparak gece gündüz eşi ve çocukları için durmadan çalışıyor ve bir karşılığı olmadan hizmet ediyor, bir cafe de sadece tepsi taşısa asgari ücret alır lakin Eşiyle yaşadığı ortak evinde herşeye koşarken nasıl oluyor da esinin kazandığı para hakkında söz sahibi olamıyor? Tamamen ataerkil bir düşünce bu ...yarin o kadin ölüp gidince en azindan esinin ici rahat edecek, anama baktim rahatlasin diye iğneler aldim diyecek. bence bunun tatmini bile yeter.
bu arada siz calisiyor musunuz? calisiyorsaniz yine bir çirkeflik cikarabiliesiniz sizin de paranızdan gidiyor sonucta
ama calismiyorsaniz laf etmeye hakkiniz yok. esiniz kazaniyor esiniz annesine harciyor. siz ailesisiniz ama o da ailesi.
Cıx o öyle değil bence. Kadın çalışmıyorsa söz hakkı yok diye bir şey yok. Neden eşler 2002 senesinden sonra evlilikte alınan mallarda 1/2 oranında hak sahibidir diye değişikliğe gidildi? Kadın çalışmasa bile yemeği, ütüsü, temizliği, çocuk varsa çocuğa bakımı, bunlar olmasa bile eşe yarenlik yapması, manevi desteği, iki derdini dinlemesi çalışma yerine geçer denildi. İlle para kazanmak şart değil, ev hanımlığı da iş olarak görüldü, ki öyle. Ortak yaşamda illaki bir şeyle katkı sağlıyordun. Senin bu dediğine katılırsak, eski kafalar gibi parayı kazanan erkek, onun dediği olur, evin reisi erkektir dememiz gerekir.yarin o kadin ölüp gidince en azindan esinin ici rahat edecek, anama baktim rahatlasin diye iğneler aldim diyecek. bence bunun tatmini bile yeter.
bu arada siz calisiyor musunuz? calisiyorsaniz yine bir çirkeflik cikarabiliesiniz sizin de paranızdan gidiyor sonucta
ama calismiyorsaniz laf etmeye hakkiniz yok. esiniz kazaniyor esiniz annesine harciyor. siz ailesisiniz ama o da ailesi.
Kız kadınlar sadece düzenli cinsellik için bile para alsa yeter Artık herşey çok pahalı, kolaysa esc ye gitsinler Kadının nasıl hakkı olmuyor eşinin parasında hem de bunu bir kadın söylüyor, çok ayıpCıx o öyle değil bence. Kadın çalışmıyor diye söz hakkı yok diye bir şey yok. Neden eşler 2002 senesinden sonra evlilikte alınan mallarda 1/2 oranında hak sahibidir diye değişikliğe gidildi? Kadın çalışmasa bile yemeği, ütüsü, temizliği, çocuk varsa çocuğa bakımı, bunlar olmasa bile eşe yarenlik yapması, manevi desteği, iki derdini dinlemesi çalışma yerine geçer denildi. İlle para kazanmak şart değil, ev hanımlığı da iş olarak görüldü, ki öyle. Ortak yaşamda illaki bir şeyle katkı sağlıyordun. Senin bu dediğine katılırsak, eski kafalar gibi parayı kazanan erkek, onun dediği olur, evin reisi erkektir dememiz gerekir.
Bende sinir olurdum. Anneye ayrı kardeşlere ayrı ama eşimiz sınır çekmeli. Ses etmeden sürekli götürürse bu iş kaynanan öene kadar hep devam eder üzgünüm kiŞimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
Bi grup oluşturan whatsaptan yaz. Sız gezmelere gıdınce cagırmıosunuz ama esımde ızın alıyor işten ona ayrı para kesılıyor de hastane ısını sıraya koyalım bıde masrafları hepımız ortak yapalım de. Ayıp deıl günah deıl. Eskıden annemın tüm uzerını ben alıodum içimden gelerek herkesde calısıtor şükür ama zamlardan sonra ayakkabı elbıseler her şey 6 bın bazen daha fazla tutup bundan 2 yıl oncesıne kadar benı zorlamıodu whatsapta grubumuz vardı dedımkı gerçekten edkıden benı hıc zorlamıodu ama sımdı ortak yapmamız gerekıyor dedım fıat bu İran'da bu dedım yolladılar yollamayanında canı sağ olsun dedım. Gerçekten ayıp deıl bence. Yapmak isteyen yapar hemde insanlar yıtırmıs olduğu sorumluluğu bılır. Anne babaya yapılan her şey cennete gıden yoldur.Şimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
Bir kadın çalışmasa da eşinin kazandığı her kuruşta söz hakkı vardır, o kadın gece yatağa girene kadar fazla mesai yaparak gece gündüz eşi ve çocukları için durmadan çalışıyor ve bir karşılığı olmadan hizmet ediyor, bir cafe de sadece tepsi taşısa asgari ücret alır lakin Eşiyle yaşadığı ortak evinde herşeye koşarken nasıl oluyor da esinin kazandığı para hakkında söz sahibi olamıyor? Tamamen ataerkil bir düşünce bu ...
alt tarafi esi annesini hastaneye götürmüş 4 binlik igne vurmus.Cıx o öyle değil bence. Kadın çalışmıyorsa söz hakkı yok diye bir şey yok. Neden eşler 2002 senesinden sonra evlilikte alınan mallarda 1/2 oranında hak sahibidir diye değişikliğe gidildi? Kadın çalışmasa bile yemeği, ütüsü, temizliği, çocuk varsa çocuğa bakımı, bunlar olmasa bile eşe yarenlik yapması, manevi desteği, iki derdini dinlemesi çalışma yerine geçer denildi. İlle para kazanmak şart değil, ev hanımlığı da iş olarak görüldü, ki öyle. Ortak yaşamda illaki bir şeyle katkı sağlıyordun. Senin bu dediğine katılırsak, eski kafalar gibi parayı kazanan erkek, onun dediği olur, evin reisi erkektir dememiz gerekir.
Asla annesini neden hastahaneye götürdü diye bir yorum yapmadım o bütün evlatlarin görevi, sorun şu ki siz bir ev hanımı için eşinin parasında hakkı yok tarzında yorum yaptınız, her evli kadının eşinin parasında hakkı vardır, yeri gelir hesap sorabilir...alt tarafi esi annesini hastaneye götürmüş 4 binlik igne vurmus.
eee bunda laf edecek ne var?
kari koca eve toplam 40 bin getiriyorsa adam o 40in 4 binini anasina harciyorsa kadın diyebilir belki "ana senin anan ama para benim de param" diye hak veririm. ama buradaki meblag yüksek bir rakam degil. adam uygun bulmus anasina vermis.
yok benim kocam enayi mi o verdi, benim kocam isinden geri kaldi da hastaneye gitti vs, sanki kocasini düşündüğü icin üzülmüş gibi cümleler kurup kocasini daha da sıkmanin bir alemi yok.
adam nasil karisina 4 binlik ayakkabi aliyorsa anasina da 4 binlik iğne yaptırır yani ne var bunda?
ataerkil düşünce yapisiyla uzaktan yakindan alakasi olan biri değilim ama k.çindan ter damlayip ev gecindiren insan da öz annesine saglik masrafi yaparken karisina sormak zorunda değil. her gün calisrken yuz kisinin sıkıntısıyla ugrasan kadin da eve akittigi ortak butcenin disinda kendisine gereksiz bir sey alirken kocasina hesap vermek zorunda degil.
bunun ataerkillikle ne alakasi var?
adam anasina sacarken kadindan sakinmiyor ya. yarin konu sahibinin annesi hastalansa ondan da para sakınacak biri degil.
gereksiz yere dolup kocayi da kardeslerine fişteklemesin - adamin canını sıkmasın.
epi topu bi tane annesi var o da gidici belki de hastanelerden cikmiyor. ne büyük çiglik bu konuda laf etmesi.
benim annem calismiyor diger kardeslerinde is yok. biz de onu ailenin amelesi gibi görürüz (konu sahibinin kocasi gibi) . annesi erkek kardesinde kalirken bile adamin altinda araba oldugu halde acile babamin götürmesini ister. yeteri kadar empati kuruyorum konu sahibiyle, bu sinir bozucu bir sey. bjzde de doktor alternatif bjr seyler onerse belki iyi gelme ihtimali olan annem babamin kartından öder tedavi ettirir. babam buna icten ice gicik da olabilir bilemem ama lafını asla etmez. çünkü anneye babaya yapilan sağlık harcamasina laf etmek igrenc bir sey. annem dedeme de ne alternatif tedaviler buldu, ne gereksiz görülen seylere paralar akıttı. dedem öldükten sonra kadini ayakta tutan sey "en azindan elimden geleni yaptim" oldu. bu tatmin duygusuyla kendini toparladi. ama kardesleriyle "hep ben mi götüreceğim ya alemin amelesi miyim, bana ne gitmesin o zaman" kavgasi yapsa, uc kurusu bes kardese bolseler bunun kavgasini mucadelesini verse dedem öldükten sonra yaşayacağı şey derin bir huzursuzluk olurdu.
o yuzden konu sahibi ses etmesin sussun. adam eşeklik yapiyorsa da kendi anasina yapiyor . para yediriyorsa da kadinin agrisini azaltacak iğneye para yediriyor- kumar borcuna, yeni eltiye takilan altınların borcuna degil
Sanki ben açtım bu konuyu iller arası şurda şu Dr var diye gittiği de oluyorsa hahh bu benŞimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
Borç varken, ucu ucuna yetiriyorken tabiki eşine sormak zorunda, en azından ortak hareket etmenin yollarını bulmak zorundalar. Ha şimdi diyeceksin zor durumdalarsa kadında çalışsın, adam çalışıyor annesine yardım ediyor. Yok onlar eskidendi, artık gözüm açıldı aksine kadın çalışmak zorunda değil.alt tarafi esi annesini hastaneye götürmüş 4 binlik igne vurmus.
kari koca eve toplam 40 bin getiriyorsa adam o 40in 4 binini anasina harciyorsa kadın diyebilir belki "ana senin anan ama para benim de param" diye hak veririm. ama buradaki meblag yüksek bir rakam degil. adam uygun bulmus anasina vermis.
yok benim kocam enayi mi o verdi, benim kocam isinden geri kaldi da hastaneye gitti vs, sanki kocasini düşündüğü icin üzülmüş gibi cümleler kurup kocasini daha da sıkmanin bir alemi yok.
adam nasil karisina 4 binlik ayakkabi aliyorsa anasina da 4 binlik iğne yaptırır yani ne var bunda?
ataerkil düşünce yapisiyla uzaktan yakindan alakasi olan biri değilim ama k.çindan ter damlayip ev gecindiren insan da öz annesine saglik masrafi yaparken karisina sormak zorunda değil. her gün calisrken yuz kisinin sıkıntısıyla ugrasan kadin da eve akittigi ortak butcenin disinda kendisine gereksiz bir sey alirken kocasina hesap vermek zorunda degil.
adam anasina sacarken kadindan sakinmiyor ya. yarin konu sahibinin annesi hastalansa ondan da para sakınacak biri degil.
gereksiz yere dolup kocayi da kardeslerine fişteklemesin - adamin canını sıkmasın.
epi topu bi tane annesi var o da gidici belki de hastanelerden cikmiyor. ne büyük çiglik bu konuda laf etmesi.
benim annem calismiyor diger kardeslerinde is yok. biz de onu ailenin amelesi gibi görürüz (konu sahibinin kocasi gibi) . annesi erkek kardesinde kalirken bile adamin altinda araba oldugu halde acile babamin götürmesini ister. yeteri kadar empati kuruyorum konu sahibiyle, bu sinir bozucu bir sey. bjzde de doktor alternatif bjr seyler onerse belki iyi gelme ihtimali olan annem babamin kartından öder tedavi ettirir. babam buna icten ice gicik da olabilir bilemem ama lafını asla etmez. çünkü anneye babaya yapilan sağlık harcamasina laf etmek igrenc bir sey. annem dedeme de ne alternatif tedaviler buldu, ne gereksiz görülen seylere paralar akıttı. dedem öldükten sonra kadini ayakta tutan sey "en azindan elimden geleni yaptim" oldu. bu tatmin duygusuyla kendini toparladi. ama kardesleriyle "hep ben mi götüreceğim ya alemin amelesi miyim, bana ne gitmesin o zaman" kavgasi yapsa, uc kurusu bes kardese bolseler bunun kavgasini mucadelesini verse dedem öldükten sonra yaşayacağı şey derin bir huzursuzluk olurdu.
o yuzden konu sahibi ses etmesin sussun. adam eşeklik yapiyorsa da kendi anasina yapiyor . para yediriyorsa da kadinin agrisini azaltacak iğneye para yediriyor- kumar borcuna, yeni eltiye takilan altınların borcuna degil
allah allah konu adamin anasinin agri kesicisi için harcadigi 4 bin lira icin açılmamis mi?Asla annesini neden hastahaneye götürdü diye bir yorum yapmadım o bütün evlatlarin görevi, sorun şu ki siz bir ev hanımı için eşinin parasında hakkı yok tarzında yorum yaptınız, her evli kadının eşinin parasında hakkı vardır, yeri gelir hesap sorabilir...
borc varsa ucu ucuna yetiyorlarsa kadin da bir ise girmeyi deneyebilir. en azindan hamile kalip cocuk rahatsiz etmeye baslayana kadar fazla yorulmayacagi bir is bulabilir.Borç varken, ucu ucuna yetiriyorken tabiki eşine sormak zorunda, en azından ortak hareket etmenin yollarını bulmak zorundalar. Ha şimdi diyeceksin zor durumdalarsa kadında çalışsın, adam çalışıyor annesine yardım ediyor. Yok onlar eskidendi, artık gözüm açıldı aksine kadın çalışmak zorunda değil.
Çalışıp geleceğini garantiye alıyorsa kendine yararı olur. Boşanma vs durumunda erkeğe muhtaç olmaz, elinde mesleği olur. Ancak Kadının çalışmak zorunda olduğu tek hayat tarzı şu; erkek işten eve gelip “yardım etmek olarak değil” , ben de bu evde yaşıyorum, benim de sorumluluklarım var diyerek her işe elini kadınla eşit derecede atıyorsa, kadın da çalışmalı. Hem evde çalışsın, hem işte çalışsın kadın, maddi yükü sırtlasın, manevi yük zaten kadında. Bu erkekler ne işe yarıyor.
K.çmdan ter akıyor, ben kazanıyorum parayı, aileme istediğim gibi harcarım demenin nesi savunulacak bir şey bilmiyorum. Kesinlikle katılmıyorum bu düşüncelerine.
Eş kişisi konu sahibinin anlattığına göre dört bin tl kil iğne için bunu ödeyemeyeceğim taksitlerim var faiz binecek diyor yani söylediğiniz gibi uygun bulmamış aslında eşi.alt tarafi esi annesini hastaneye götürmüş 4 binlik igne vurmus.
e iyi, yarin bir gün senin annen-babanin agrisi dinsin diye doktor ilac önerirse ya da fizik tedavi vs baska bir pahali saglik problemi olursa "ama şu an ucu ucuna yettiriyoruz" diye eşine sorar ortak hareket edersin.Borç varken, ucu ucuna yetiriyorken tabiki eşine sormak zorunda, en azından ortak hareket etmenin yollarını bulmak zorundalar.
Ben cevabını vermiştim aslında. Kadınlar artık hem evde hem işte çalışıyor. Erkek yine aynı erkek, sadece işte çalışıyor. Kadının sırtına daha çok yük biniyor. 2 salata yapsa, yemek karıştırsa, bi süpürge tutsa öpüp başına koyuyor kadınlar erkekleri.sanki onlar o evde yaşamıyor. Kadın çalışmalı mantalitesi erkeklere çok yaradı. Kesinlikle devletin ev hanımlığını sigortaya bağlaması gerek. Emekli etmeli kadınları.allah allah konu adamin anasinin agri kesicisi için harcadigi 4 bin lira icin açılmamis mi?
diyorum ki kadin calissa rahatsiz olabilir belki "bu sactigin para benim de param, bizim ortak butcemizi onay almadan harcayamazsin" diye. kocasina yine konu acmaya hakki olabilir. Ama adam kazanıyor, adam harciyorsa/ harcanan para adamin k.cindan ter damlaya damlaya kazandigi paraysa anasinin hastane masrafına kadinin konusmaya hakkı yok.
konu "esim annesinin koltuk takimlarini yeniledi, kayinbiraderinin kumar borcunu ödedi, mirasta tüm cocuklara bölünecek olan evin tüm masrafını kocamdan istiyorlar" falan olsaydi ona göre yorum yapardık. konu bu buna da yorumum böyle.
borc varsa ucu ucuna yetiyorlarsa kadin da bir ise girmeyi deneyebilir. en azindan hamile kalip cocuk rahatsiz etmeye baslayana kadar fazla yorulmayacagi bir is bulabilir.
9 kardeş varsa milletin enayisi olmayacaksın. Herkesi dürteceksin, onlar yapmasın ben yaparım diyerek kolejen iğnesi yaptırmayacaksın. Doktor bile demiş, bir şeyin yok ama gel sana bir iğne yapalım diye. Oh ne güzel iş. Memur diye binsinler üstüne. evde bekleyen eşin çocuğunu da düşüneceksin.e iyi, yarin bir gün senin annen-babanin agrisi dinsin diye doktor ilac önerirse ya da fizik tedavi vs baska bir pahali saglik problemi olursa "ama şu an ucu ucuna yettiriyoruz" diye eşine sorar ortak hareket edersin.
bana sacma geliyor. söz konusu anne baba kari koca cocuktan birinin sagligiysa gerekirse sıkıntıya girersin ama yapman gerekeni yaparsin.
Onlar yapıyor da peki geride kalan 8 evlat niye yapmıyor hep bu adam hep bu adam ee gezme olunca yemek olunca kimse bu adama haber vermiyor amae iyi, yarin bir gün senin annen-babanin agrisi dinsin diye doktor ilac önerirse ya da fizik tedavi vs baska bir pahali saglik problemi olursa "ama şu an ucu ucuna yettiriyoruz" diye eşine sorar ortak hareket edersin.
bana sacma geliyor. söz konusu anne baba kari koca cocuktan birinin sagligiysa gerekirse sıkıntıya girersin ama yapman gerekeni yaparsin.