• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zehirleyen kaynana

Mahvoldum evet cektigimi ben bilirim 2 ay zehırlendım durdum ayrıcı tedavılerımı devam etiremedm hayatımdakı en önemlı istedgimi bundan daha önemlısımı var allah askına
Ben bir kere oldu sandım. 2 aydır kusuyor musun 😮
Eşin alışmış demek ki ona birşey olmuyor. Sakın bir lokma yeme orda

Kayınbabam yemiyor ama kaynanam sürekli yiyor hic bisey olmuyor ve aşırı kilosu var bilmiyorum ona hic bisey olmuyor ben bugun kaynanamın kaynanasına yani eşimin babannesine gittim sabah hap götürmek icin o bile kaynananda biseymi yedin dedi ya bu kadar insan biliyordu madem beni neden kimse uyarmadı degilmi
Tüm sülale zırdeli şaka maka. Kendini kurtarmaya bak, yoksa işin yaş, 40 yaşını zor görürsün.

Bencede eşim biliyor ama benden saklamış olabilir günahını almak istemem …
Ya bile bile insan yermi
Birde kötü niyetle yapmıyor ,demekki kendıde yıyor
Buzluktakı tavuklar vs alta saklamasanın sorunu olmaz
Bizde aldıgımızı buzluga atıyoruz ,tarihi gecmezde
Sütler, yağlar derken şaşırdım
Sonucta stoklayabılıyorsa alabılıyor yada tüketebılıyor demektır
Neden ozaman bunların tarıhı gecıyor
Yani mesela kolanın 2 sene gecmesı cok sacma degılmı ,bu ıkı sene ıcerısınde neden hic tüketilmemişki
Hani buzluga attıklarınıda söylüyorsanız onlara biley olmazda
Size inanıyorum olmaması gereken bırsey ama margarınde sütte vs abartıyor olabılırmısınız
Kendıde yememesı gerekır sonucta

Ya bile bile insan yermi
Birde kötü niyetle yapmıyor ,demekki kendıde yıyor
Buzluktakı tavuklar vs alta saklamasanın sorunu olmaz
Bizde aldıgımızı buzluga atıyoruz ,tarihi gecmezde
Sütler, yağlar derken şaşırdım
Sonucta stoklayabılıyorsa alabılıyor yada tüketebılıyor demektır
Neden ozaman bunların tarıhı gecıyor
Yani mesela kolanın 2 sene gecmesı cok sacma degılmı ,bu ıkı sene ıcerısınde neden hic tüketilmemişki
Hani buzluga attıklarınıda söylüyorsanız onlara biley olmazda
Size inanıyorum olmaması gereken bırsey ama margarınde sütte vs abartıyor olabılırmısınız
Kendıde yememesı gerekır sonucta
Ürünleri buzlukta saklamanın da bir süresi var. O süreyi aşınca bozuluyorlar. Bahsi geçen kv evine giren hemen hiçbir şeyi kendisi kullanmıyor, sadece misafire çıkartıyor. Öyle olunca da tarihleri geçiyor. Yağ uzun ömürlü bir ürün evet ama doğru koşullarda saklanmazsa o da bozuluyor. Pastörize sütler tarihi geçince görüntü olarak bozulmuyor ama zehirliyor. Baklagil belki kurtlanıp lüflenmeden bozulmaz ama diğer ürünler görsel ya da koku olmasa da zehirler.

Ama onlar buzluktaymış bişey olmazki
Kadın 4 aydır defalarca zehirlenmiş, hastanelik olmuş 😂 Buzluk zamanı durduramıyor arkadaşlar, komik misiniz? En güçlü aminoasit bile ev buzlugunda maximum 6 ay dayanır. KV resmen 2-3 yıllık ürün yedirerek canına kast etmiş insanların, dava açsa kazanırlar.

Yani psikolojik bir sorun belki de, atamıyor ürünleri istifliyor. Ben olsam eşime söylerdim tabi ki sağlık söz konusu. kayınvalide ve kayınpeder kendileri de yiyorlardır o ürünleri belki de.

Psikolojik bir sorun size kastı olduğunu sanmıyorum, mutfağınız yapılana kadar bir küçük tüple bile halledebilirsiniz yemek işini, bunca yıl düzelmemiş insan uğraşmayın hiç, evinizde ya da dışarıdan yiyin. Bir kaç gün sandviçle bile geçer zor bir şey değil

Kadın 4 aydır defalarca zehirlenmiş, hastanelik olmuş 😂 Buzluk zamanı durduramıyor arkadaşlar, komik misiniz? En güçlü aminoasit bile ev buzlugunda maximum 6 ay dayanır. KV resmen 2-3 yıllık ürün yedirerek canına kast etmiş insanların, dava açsa kazanırlar.
Buzluk kısmı için normal görmüştüm
Ay ne bileyim türk halkı herseyı buzluga atıyoruz alışmısız cok anormal gelmedı😀
Haklısınız
İyiki kötü sınuclara yol acmamıs . Ben olsam yemezdim

Ürünleri buzlukta saklamanın da bir süresi var. O süreyi aşınca bozuluyorlar. Bahsi geçen kv evine giren hemen hiçbir şeyi kendisi kullanmıyor, sadece misafire çıkartıyor. Öyle olunca da tarihleri geçiyor. Yağ uzun ömürlü bir ürün evet ama doğru koşullarda saklanmazsa o da bozuluyor. Pastörize sütler tarihi geçince görüntü olarak bozulmuyor ama zehirliyor. Baklagil belki kurtlanıp lüflenmeden bozulmaz ama diğer ürünler görsel ya da koku olmasa da zehirler.
Aa baklagıl vs hiç duymamıstım
Atıyoruz uzerınede tarıhte yazmıyoruzki
Bundan sonra dıkkat edeyım

Konu sahibi başka önemli şeylerle meşgul olabilir. Mesela eski sevgilisiyle nasıl sevişmek istedigi ya da şişko ama hamile eltisinin arkasından burada kıskanç diye dedikodusunu yapmasına rağmen nasıl arayıp da uyardığı hakkinda falan. Buyurun eski konular;
Merhaba kizlar bana akil verin lütfen.. Ben 29 yasindayim 58 kilo Hemsireyim Bakimliyim bunlari neden söylüyorum asagida okursaniz anliycaksiniz.. Esim birbirimizi cok severek evlendik ama esimin 2. esiyim benden önce evliydi ve ailem o evlenip bosandigi icin beni vermek istemedi ben kactim esimle fransanın kücük bi köyünde yasadik. sonra esim artik sehrimize geri dönüp evlenelim dedi herseyi göze aldik ve döndük ev tuttuk ailesi esimle kactigim icin beni pek istemediklerini anladim telefonda duydum.. benimkilerde hic istemiyordu babam falan benimle asla görüsmedi sonra birgün annesi bize geldi böyle küslük olmaz evlenin senin ailenlede ben konuscam dedi neyse sonra küslük bitti hemen eve hoca getirdi imam nikahı yaptırdı cünkü eltımın dügününe gelmem icin arada bisey olması gerektigini söyledı. 1 gün icinde imam nikahı yaptıı sonra 4-5 gün sonra kaynım evlendi. eltim aşırı kilolu asla kilolulara lafım yok ama hep beni bi süzüyor evlenmeden öncedende onu tanıyorum ama icim asla ısınmadı neyse bizde onlar evlendikten 3 hafta sonra resmi evlendik dügünüm olmadi kücük bir yemek aksami yaptik ama gelinligimi giydim neyse sonra ailem icin tabikide bu sorun oldu cünkü babamda annene dügün yapmamis annem ben bebeken öldü ben öksüz büyüdüm babannem halam herkes bana cok düskün onlari asla üzmek istezdim ama oldu birkere.. Kaynanamla git gide cok sıkı olduk fransizca bilmedigi icin herseyine ben kosturuyorum bu böyle yıllarca devam etti neyse biz eltimle artık telefonda konusmaya yazısmaya basladık aıle toplantılarında yemekte bayram vs biraraya cok gelmeye basladık bu eltim baslıyor bana bu yapıldı şu yapıldı ayy ben bunu giymem yaaa kardesım benim giydigim sana olmazki zaten tabi giymezsin yok bana kaynanam şunları taktı ne biliyim beni kıskanıyor aşırı hemde ben her istedigimi giyen alan calısan bi insanım sürekli kendini kıyaslıyor kendide sacma sapan biyerde 2 saat calısıyor. onla konustugum zaman kaynanamı kötülüyor sürekli kadına hakaret edıyor gercegini bildigim seylerin yalanını söylüyor. Aileye demedigini bırakmıyor kocasıda varya yani kaynım melek gibi cocuk ya. Ben kaynanama cıtlattım biraz anlasın ne mal oldugunu diye ama kaynanam bana demezmi bosver onun anası babası var hani senin kimsen yok onun var bisey diyemem gibisine… cok agrıma gitti neyse biz 2 katlı ev yaptırdık eşimle calısyoruz eşiminde işi iyi arkamizdan demedigi kalmadı yok bende alıcam söyle böyle beni düsman belledi ev aldık diye arkadaslar benim 4 senedir cocugum olmuyor eltim benden Kücük oldugu halde suan hamile sürekli üstüme geliyorlar o 150 kılosuyla oluyor senın yok yada whatsappde sürekli bebek seyleri koyması biliyor yıllardır istedigimi ama olmadıgını işin en komigide biliyor cok sevdigim ismi ve whatsappe cocuguna o ısmı koycagını yazmıs eşime anlatıyorum sacmalama laz o karakterı öyle fln sacma sapan konusuor sizce ben bu kötü kalpli eltime ne yapsam dünyanın kac bucak oldugunu anlar?!

Kızlar birsey sorucam ? inanin kendımı bazen cok kötü hissediyorum .. Ben eşimle tanışmadan önce 9 sene biriyle ilişkim vardi onu aşırı çok seviyordum herşeyimi onunla yaşadım. beraber büyüdük ilk okuldan beri beraberdik sonra yine ilk okul arkadaşımız olan biriyle beni aldattı ve evlendi. ben 17 yasında fransaya taşındım ve fransada yaşadıgım icin gelmeyi göze alamadı aslında beni seviyordu biliyorum avuç içimi öperdi severdi koklardı gözümün icine bakardı cok guzeldı askımız, sadece cesaret edemedi fransaya gelmeye her 2-3 ayda bir yanına gidiyordum yada istanbulda onla kalıyordum ama artık bu durum ciddi yola gidince bilmiyorum birşey oldu anlatamıyorum tuhaf bir yer aldı neyse işte sonra evlendi. bende o pskolojiyle 1 sene sonra başkasıyla evlendim kocamı seviyorum tamam asık degilim ama bazen diyorum iyiki bununla evlenmisim ama aklıma bazen eski sevgilim geliyor onu özlüyorum her konuda ama .. rüyama bile giriyor onla sevişmeniz cılgınlıklarımız denize karsı sabaha kadar baş başa olmamız bazen igrenc bisey oluyor sinopa 1 gün bile gitsem onla 5 dk icinde yakınlaşabilcegim aklıma geliyor igrenc seyler yaa allahım neden böyle oluyor lütfen kınamayın kocamı asla aldatmam ama bu pskolojiden nasıl çıkabilirim hep aglıyorum kocama sarılıp allahım bunları nasıl düşünüyorum diyorum😞
Bu da güzel bir özet;
Evlendiği adamla kaçarak evlenmiş hamile kalmaya çalışıyor ve eltisi çok kiloluymus o hamile diye onu kiskaniyor . Bu nasıl bir hayat anlamıyorum . Aldatan eski sevgilisiyle fantazi dünyasında yaşarken eşinden hamile kalmaya çalışmak.
belli ki üye buraya tuhaf tuhaf konular açıp ilgi görmeye geliyor.

Ama onlar buzluktaymış bişey olmazki
Hepsinin güvenli bir buzluk süresi var.
Tavuk en tehlikelisi.
Gıda zehirlenmesi ortalama bir bünyeyi ciddi sarsar, çok nadiren zayıf bir bünyeyi felce veya ölüme götürebilir. Konu sahibinin en aşağı bağırsak florası bozulmuş durumda.
İki aydır da devam ediyor.
Eski haline gelmesi aylar sürer.

Annem titizdi bu konularda.
Tavuk dün pişmişse çocukken bize asla yedirmez kendi yerdi.
Pişer pişmez yenecek. Artan hemen dolaba kaldırılmadıysa eyvahlar olsun.
Tavuğu pek buzluğa atmaz attıysa da hızlıca kullanır.
Et, kıyma aynı şekilde senesi dolmadan bitecek.
Mesela kıymanın süresi 3-4 ay.
Açılan kutu sütü kim açtıysa iki gün içinde tüketecek. Üçüncü güne sarkıtmazdı. Hesabı da şöyleydi dün birinci gün, bugün ikinci😂
Ben de derdim ki 24 saat yeni doldu daha birinci gündeyiz. Olmaz derdi.
Konserve domateste öyle dün açtıysa bugün bitirir. Ki abartı değil domates bu anlamda sinsi biraz.

Tarihi geçmiş tavuk 5 gün sonra ısıtılarak önüne gelmiş konu sahibinin.
Kayınvalidenin yaptığı normal gibi duruyor ama ciddi bir konu.
Yani tasarruf amaçlı eski ürün depolamıyor sadece bu insanlar. Günler geçse de tüketime devam
ediyor.

Back