• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zehirleyen kaynana

Kızlar nöbetciydim dün gece anca müsait oldum yazamadım eşimle evet konustum biliyordum evet ama bu kadar abartı oldugunu asla bilmiyordum arada tarihi gecik olurdu atardık ama bizden sonra abartı olmus dedi bütün fotoları gösterdim aşırı şaşırdı asla yedirmem kendimde yemem dedi annesiyine gittik konustuk eşimle attık cöpe bidaha ne 2 günden fazla yemek tutmak nede tarıhı gecmıs seyLer tutmak yOk dedi tabi inanmadık ama gözlemliycez olmazsa eşim pskologa fln götürürz dedi bakıcaz üzüldüm açıkcası agladı konusunca falan

Kızlar nöbetciydim dün gece anca müsait oldum yazamadım eşimle evet konustum biliyordum evet ama bu kadar abartı oldugunu asla bilmiyordum arada tarihi gecik olurdu atardık ama bizden sonra abartı olmus dedi bütün fotoları gösterdim aşırı şaşırdı asla yedirmem kendimde yemem dedi annesiyine gittik konustuk eşimle attık cöpe bidaha ne 2 günden fazla yemek tutmak nede tarıhı gecmıs seyLer tutmak yOk dedi tabi inanmadık ama gözlemliycez olmazsa eşim pskologa fln götürürz dedi bakıcaz üzüldüm açıkcası agladı konusunca falan
Psikologa "falan" götürmek nedir siz sağlıkçı değil misiniz ben mi yanlış okudum? Kadının psikiyatriste gitmesi gerekiyor. Eşinizin ciddiye almadım demesini ciddiye almamanız da inanılmaz adam sizin zehirlenmenizi görüyor ve demiyor ya benim annem de böyle böyle diye, siz acı çekmeye devam ediyorsunuz. Ama sorsam şimdi iyi adam dersiniz...

Benim kayınvalidemde böyleydi.Onlara göre bu normal bir durum.Kücükken biraz yokluk çektiyse direk saklama moduna giriyolar.Benim ki üvey anne elinde büyümüş cok aç kalmış ve çöp gibi şeyleri tüketmiş hep.Insan dinleyince üzülüyor.Elinde değil ve kötü olduğunu algılayamıyor.Ve en kötüsü terapi bile pek işe yaramıyor beyin ona kodlanmış ve değişemiyorlar.Işin ilginci onlar aynı seyi tükettiği halde onlara en ufak bisey olmazken bizler hastanelik oluyoruz.Bünye alışıyor demekki zamanla.Ben sürekli onların yediğini yesem çoktan göçüp gitmiştim.

Psikologa "falan" götürmek nedir siz sağlıkçı değil misiniz ben mi yanlış okudum? Kadının psikiyatriste gitmesi gerekiyor. Eşinizin ciddiye almadım demesini ciddiye almamanız da inanılmaz adam sizin zehirlenmenizi görüyor ve demiyor ya benim annem de böyle böyle diye, siz acı çekmeye devam ediyorsunuz. Ama sorsam şimdi iyi adam dersiniz...
Ne yapayım hanım efendi kocayımı boşayım haberim yoktu dedi kaç yıllık kocam anlamazmıyım yalanmı dogrumu ? Ben ebeyim sonucta kadın agladı şans verdik belki takıntıdır hastalık degildir belki sonra gercekten yapmayacak sans verdik işte yaparsa tabiki durmam herkese kolay geliyor öyle degil bu işler herkesin karekteri baska ben düsmanıma bile acıyan türdenim işte bırak kaynanamda bir denesin herseyini attık çöpe

Benim kayınvalidemde böyleydi.Onlara göre bu normal bir durum.Kücükken biraz yokluk çektiyse direk saklama moduna giriyolar.Benim ki üvey anne elinde büyümüş cok aç kalmış ve çöp gibi şeyleri tüketmiş hep.Insan dinleyince üzülüyor.Elinde değil ve kötü olduğunu algılayamıyor.Ve en kötüsü terapi bile pek işe yaramıyor beyin ona kodlanmış ve değişemiyorlar.Işin ilginci onlar aynı seyi tükettiği halde onlara en ufak bisey olmazken bizler hastanelik oluyoruz.Bünye alışıyor demekki zamanla.Ben sürekli onların yediğini yesem çoktan göçüp gitmiştim.
Yok canım benım ne yokluk gördü ne baska bisey avrupada paşa paşa yaşıyor sadece bir hastalık yada takıntılık biz şans verdik degisecegini söyledi bakıcaz artık. Senin durumunda farklı evet gecmis olsun haklısın bende senin gibi göcüp gidicigdim son zehirlenmede ateşim 42 tansiyonum 200/170 falandı

Son düzenleme:
Yok canım benım ne yokluk gördü ne baska bisey avrupada paşa paşa yaşıyor sadece bir hastalık yada takıntılık biz şans verdik degisecegini söyledi bakıcaz artık. Senin durumunda farklı evet gecmis olsun haklısın bende senin gibi göcüp gidicigdim son zehirlenmede ateşim 42 tansiyonum 200/170 falandı
Öl diye yapmışlar organize şekilde, pes

Organize şekilde derken eşimdemi diyorsun
Sence?

Sen hastanelik olacak kadar zehirlendiğinde bile hiç mi aklıma gelmemiş biz dün anamda yedik, onun da böyle bir huyu vardı, acaba ondan mı zehirlendi demek?

90 yaşındaki aklı gidik babaannesinin bile hasta olduğunu duyduğunda sana ilk sorduğu soru "orda yemek yedin mi? " olmuş, mümkün mü kocanın farketmemis olması?

Son düzenleme:
Ne yapayım hanım efendi kocayımı boşayım haberim yoktu dedi kaç yıllık kocam anlamazmıyım yalanmı dogrumu ? Ben ebeyim sonucta kadın agladı şans verdik belki takıntıdır hastalık degildir belki sonra gercekten yapmayacak sans verdik işte yaparsa tabiki durmam herkese kolay geliyor öyle degil bu işler herkesin karekteri baska ben düsmanıma bile acıyan türdenim işte bırak kaynanamda bir denesin herseyini attık çöpe

42 derece ateş, beyin hasarı ya da organ yetmezliği yaratmadı mı, sayın ebe hanım? siz besin zehirlenmesi yerine sepsis ya da menenjit falan mı geçirdiniz ki 42 derece ateşi görebildiniz? ayrıca ölüm riski çok yükske olan bu bu vücut ısısını görmenize rağmen şu anda buraya girip kaynanadan dert yanabiliyorsunuz. inanılmaz.
200/170 ile hipertansif kriz geçirmişsiniz aynı zamanda. felç, kalp krizi, aort anevrizması ya da böbrek yetmezliği yaşamadan atlatmanız ne güzel. vücutta bunlar voltran'ı oluşturmuş ama size hiçbir şeycikler olmamış. nasıl oldu bu?

siz atarken tepki vermedi mi sizi oyalamadı mı
atmayın kedi köpeğe vs veririm demedi mi (biçok insan çyle yapıyor ya bozulmuş şeyleri hayvanlara vermeye çalışıyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum)

ay iyi bari konunun çözümlenmesine sevindim. Evdeki çöpe değil de sokaktaki çöpe atsaydınız. Kaynana ne dedi peki gerekçe olarak?

Hayret, kabullendi ve atmanıza izin mi verdi 😱 düzelir inşallah. İstifçiler için korkunç bir şeydir atmak. Çok şaşırdım

Merhaba kızlar … Ben Annesiz büyüdügüm için Kaynanama düşkünüm beni sever aslında lakin bu gördüklerim beni şokun şoku etti konuya şöyle başlayayım.. Ben kaynanama gidince sürekli midem bozuluyor cok kötü oluyordum ama hiç aldırış etmedim midemde sorun var diye düşünüyordum. Yeni ev yaptırıyoruz mutfagımız yok kaynanam bize yakın evimizde odamızda kalıyoruz fakat mutfak olana kadar kaynanada yiyelim dedik evine bütün alışverişide ben ve eşim yaptık dogal olarak. Neyse ben yine işten geldim kaynanamda yemek yedim evime gittim aşırı şekilde zehirlendim öldüm bittim aglaya aglaya hastanelik oldum sonra gıda zehirlenmesi vs dediler ayni şekilde eşimdede oluyordu iste sonra eltimle konustum oda seda bak dikkat et kayınvalidem sürekli tarihi geçik seyler önümüze koydu annemlerle oraya gittik kolalar bile 2 senelikmiş dedi inanmak istemedim hiç bakmamıstım neyse benim içime kurt düstü öbür gün kaynanaya gittim kayınbabam açtı. Kaynanam evde yokmus kayınbabamda kaynanamla iki yabancılar adam tek uyumaya geliyor o sırada cıkıyordu sen gel kızım yemek ye annen gelir birazdan dedi bende o firsat herseyin tarihine baktım ve ne göreyim eltim haklıymıs aldıgı herseyin buzdolabında buzluktakı herseyin tarihi gecik benim aldıklarımı depolamış en arkalara raflara koymus en önde eski sütler yogurtlar 6 ay 7 ay gecmiş yaglar hersey 1 sene gecmıs fantalar hepsini odasında depolamıs yemin ederim mayalar bile aylarca gecmıs aldıgım etleri tavukları en alta koymus koskocaman buzluk düsünün üstünde 20 tane et vardır abartmıyorum o hırsla şokla iyicene baktım benım aldıgımıda ben posetlemıstım mavı bir posetle ordan biliyorum inanınki durumu kötü biri degil öyle olsa yardım ederiz öyle birsey degil hastalık gibi birsey sanırım bu sekile eşimi ve diger cocuklarını nasıl büyütmüş anlamıyorum hemen eltimi aradım dedim sen haklıymısın böyleyken böyle eltımde bana beni eşim uyarmıstı annem böyle böyle sakın orda yeme içme diyince beynimden vurulmusa döndüm sonra ben kaynanama bir kac gün gitmedim dısardan yedik eşimle bu delirdi asla para harcamamızı istemez şüphelendi bende gelirim aksam dedim öylesine bi gittim size yemin ediyorum 5 gün önce yaptıgı bulguru mantıyı ve tavugu önüme koydu eskiden ben dıkkat etmezdim anlamazdım yapardı yerdım işten gelince sonra kaynanama sordum anne bunu ne zaman yaptın falan bana dıyorkı dün ya dün evde bile degildi aksam dügündeydi düpedüz yalan bizi bu sekılde hep zehirlemis ben mahvoldum kızlar eşime söylemelımıyım sizce??????? Siz olsaniz ne yapardınız??? Eşime söylemek sıkıntı degil benim pskolojim bile bozuldu inanın
gecenin kaçı cok aglıyorum mide rahatsizlıgımdan günlerce işe gidemedim, aşılama tedavim iyi gitmedi ignem yaramadı eşimle ilişki dermanım olmadı hastalıklar beni mahvetti dile kolay belki ama cok cok kötü durum kaynanam benı mahvetti 😔
Sağlık bu şakaya gelmez. Kayınvalide sağlığınızla oynuyor. Açıkça söyleyin.

Baharat ve kuruyemişlerdeki aflatoksini düşünemiyorum.
Tavuk zehirlenmesi öldürür bile Allah korusun. Psikiyatriye nasıl ikna edeceksiniz çok zor ...
Siz kendinizi kurtarmaya bakın

ay iyi bari konunun çözümlenmesine sevindim. Evdeki çöpe değil de sokaktaki çöpe atsaydınız. Kaynana ne dedi peki gerekçe olarak?
Sokaga attık canım sokak cöpüne o gün nohutlu et yapmıstı bugun hala yiyor tmm 3. Gün bisey olmayabılır ama yarın bakalım ne yapacak gözetlemedeyım

Back