• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın bana davranisi

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
5 yıllık evliyim. Kaynanamlarla aynı binadayiz malesef. Kendisine ne yapsam nankör olmasından bıktım. Kaynım yeni evlendi iki ay önce. Yeni gelin ben kadarı bırakın pek biseye yardım etmez ve bu durum eşimin tarafının bile dikkatini çekmiş. Her neyse kaynanam iki çuval domates almış salça için yeni gelin ilk gün gelir sandım çünkü kaynanamda öyle diyodu gelmemiş ertesi gün kaynanam dün bir çuvalı tek başıma bitrdim iki tane gelin var bilmem ne laf ediyo eşime gerekçesi siz yemiyonuz mu salcadan ... Diğer çuvala gttm hamile halimle yardım ettim ve yaparken de yeni gelin daha gelcek dedi söylendi.dort gibi geldi yeni gelin bizimde iş bitti zaten az bsy kaldı sonra ben eve gectim. Kalanı onlar halletti.aksam oldu evdekiler gülerek ee anne sana kim yardım etti dediler kaynanam da önce eşimi diyo çünkü oda biraz yardım etti onu demiyoz anne dediler yani gelinlerden demek istediler kaynanam yeni gelini gösterdi.anne ben yardım etmedim mi akşama kadar dedim hiç Cvp vermedi ikinci üçüncü sordum dilinin ucuyla sende ettin diyo. İnanın kadın bana karşı hep boyle . Kaç kere evine yardıma gittim aşırı nankör bana karşı özellikle. Geçen hafta merdivenleri supuruyodu elinden aldım yaptım. Sizce sinir olunmaz mi inanın buz gibi soğudum gitmeyi bırak gormeye tahammül edemiyorum.

Sizde yardım etmeyin bakınız ki iyiliğe geçmiyor ben olsam anında elimi üzerinden çekerim . O salçadan da almam herşeyi kendim hallederim kendim yerim . Bu arada hamile halimle lafı için yolun başındasınız söylemeden geçemeyeceğim

5 yıllık evliyim. Kaynanamlarla aynı binadayiz malesef. Kendisine ne yapsam nankör olmasından bıktım. Kaynım yeni evlendi iki ay önce. Yeni gelin ben kadarı bırakın pek biseye yardım etmez ve bu durum eşimin tarafının bile dikkatini çekmiş. Her neyse kaynanam iki çuval domates almış salça için yeni gelin ilk gün gelir sandım çünkü kaynanamda öyle diyodu gelmemiş ertesi gün kaynanam dün bir çuvalı tek başıma bitrdim iki tane gelin var bilmem ne laf ediyo eşime gerekçesi siz yemiyonuz mu salcadan ... Diğer çuvala gttm hamile halimle yardım ettim ve yaparken de yeni gelin daha gelcek dedi söylendi.dort gibi geldi yeni gelin bizimde iş bitti zaten az bsy kaldı sonra ben eve gectim. Kalanı onlar halletti.aksam oldu evdekiler gülerek ee anne sana kim yardım etti dediler kaynanam da önce eşimi diyo çünkü oda biraz yardım etti onu demiyoz anne dediler yani gelinlerden demek istediler kaynanam yeni gelini gösterdi.anne ben yardım etmedim mi akşama kadar dedim hiç Cvp vermedi ikinci üçüncü sordum dilinin ucuyla sende ettin diyo. İnanın kadın bana karşı hep boyle . Kaç kere evine yardıma gittim aşırı nankör bana karşı özellikle. Geçen hafta merdivenleri supuruyodu elinden aldım yaptım. Sizce sinir olunmaz mi inanın buz gibi soğudum gitmeyi bırak gormeye tahammül edemiyorum.
Yapmayacaksınız ! Net ne kadar çok yaparsanız o kadar çok beklerler ve nankörlük yaparlar.Yapmassaniz bir beklenti içine de girmeyecekleri için ayda yılda bir bişey yapsanız se_n_299 yaptı sağolsun derler.Tecrubeyle sabit. Mesafe candır :kahve:

Kv bir işe kalkışınca gelinlerin anında yardıma koşması farz falan heralde sizin ailede? Ev ahalisi olarak kaynananın ağzında hep birlikte çıkacak ismi beklemek, takdir edilmeyi beklemek de... bilemedim.
Size de ders olmuş. Artık domatesinizi alır kendi yiyeceğiniz kadarını yaparsınız.

Kv bir işe kalkışınca gelinlerin anında yardıma koşması farz falan heralde sizin ailede? Ev ahalisi olarak kaynananın ağzında hep birlikte çıkacak ismi beklemek, takdir edilmeyi beklemek de... bilemedim.
Size de ders olmuş. Artık domatesinizi alır kendi yiyeceğiniz kadarını yaparsınız.
Kaynanam da gelinler yardım edecek beklentisi çok yüksek. Takdir edilmek değil derdim herkesin ortasında sadece onu gösterip beni yardım etmemiş gibi göstermesi şaşırttı beni. Haklısın kendim yaparim artik

Yardım ettiğiniz kişiden karşılık beklemeyeceksiniz
Karşılık beklediğinize değiyorsa yapacaksınız

Yaptığın halde, sen ısrar edince ağzının ucuyla söylüyorsa yapma, ne zorun varki?
Hertürlü bilenmeyecek en azından yapmazsında bilinmez
Evet inan tavrına o kadar sasrdim ki. İki üç kere tekrar edince zorla Cvp verdi. Yapmicam artik

Gelinler hizmetçi değildir. Gidip yardım ediyorsanız, karşılık beklemeden, bunu göreviniz zannetmeden yapabilirsiniz çok istiyorsanız ama ben olsam yapmam mesela. Herkesin evi de evinin işi de kendine. Kendine güvenmeyen altından kalkamayacağı işe girişmesin. 2 ay önce evlenmiş elti de en güzelini yapıyor, inşallah bu mesafede devam eder.

Merdiven siliyo parayla halbuki hiç ihtiyacı yok. Esimde kaç kere dedi silme diye. Ama silerken de biri yardım etmedi mi geriliyo yüzünden belli oluyo. Diğer ogluda geçen anneme yardım edin merdivene dedi eşim yapmasın ihtiyacımı var o paraya dedi. Kaynanam hiç ses cikartmiyo.etmiyom iki senede bir iki kere yardım ettim supururken . Yapmasın yapamicaksa

Hamileligin ilk zamanları riskli olur zaten dikkat edilmesi lazm siz çuval taşımaktan bahsedysnz. Illa karnı burnunda olması gerekmyo hamile kadın ağır iş yapmamalı bunu belirtmek istedim. Kaynananza gelince o ayırım her yerde var benm kaynnamda daha yeni evliyim çoluk çocuk yok diye her işine beni çağırırdı. Diger 3 Eltim cocukları bahane edio hep. Bende tepki gösterdm. 3 tane eltim var üçüde geldiğinde beni de çağır dedim. Sonra eşim çok tepki gösterdi kaynanama diğer gelinlernde gelecek hepsi bir yapacak dedi. O günden sonra beni çağırmaya korkar oldu sadece misafir gibi gidip gelyrm araya mesafe koyun. Kimse kimseye mecbur degl. Ben kendi salçami şu an kendim alyrm sizde yapamyosanz kendiniz alın kimseye minnet etmeyin. Mesafe iyidir haddini aşan olmuyo

Ben bu tarz durumlarda yardin edeni haksiz buluyorum.kadinin tavri belli ne yapsanizda olmuyo madem,yapmicaksiniz bukadar basit.

Hem yardim etmedigin zamanda evet etmedim dersin. sen rahat, o rahat.

Ne o yalan soylemis olur nede siz yaptiginiz halde yapmamis durumuna sokulursunuz.
Bak eltine ne guzel yapmadigi halde yardin eden o olmus

El yapımı yemek istiyosaniz satin alin, yada kendiniz yapın. Böylece kimseye yardim etmek zorunda kalmaz ve laf vermezsiniz.
Hamile halinizle neden elinden süpürge aliyorsunuz madem nankor almayiverin siz de... azicik nazlayin kendinizi, gecen gun burda ayakkabi almaya eğilirken karnini tutan bi hamis vardi 😂😂

E yapmasaydiniz. Yeni gelin sizi ilgilendirmez ki o ne guzel kimseyi takmiyormus,cani istemezse gelmiyormus yardima bu kadar basit. 6 haftalik hamilelikte ne var ki? Ekstra bir rahatsizliginiz varsa siz de yatsaydiniz evinizde sacinizdan tutup mu getirdiler salcanin basina? Cok sasiriyorum ben boyle seylere. Alirsiniz kendi salcanizi kendiniz yaparsiniz ya da marketten alirsiniz sart mi yani

Back