Kaynana kıskanclıgı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabikide biliyorum farkındaydım ama ben uzak durunca neden gelıp görmek istedilerji torunlarını bunıyunlar neden anlamıyorum
Ben uzakmdurunca yaklaşıyorlar ben iyi oluncaya böyle garıp garıp seyler çıkarıyorlar artık aklımı kullanamaz haldeyım

Bacim ben de yurtdisinda yasiyorum ve senin gibi gelen cooook kadin gördüm hepsi de 50 sini gecmis en az 3 cocuklu kocasi ya bosamis ya da bariz sekilde baska kadinlarla acik iliski yasayan bir sekilde cok aci hikayeleri olan kadinlardi. Muhtemelen dogulu ya da karadenizlisin bilhassa o ailelerde bu durumu gözlemledim ( ayrim icin söylemiyorum, bu benim kisisel gözlemim) kocanin yaptigi sey öncelikli suc polisin kapisina gidip internetten yazarak tercüme etseniz dahi ( muhtemelen yasadiginiz yerin dilini bilmiyorsunuz) kocani aninda enselerler. Buralarda böyle seylerin pek affi olmaz, adami ailesini iyice gözlemlemeden hamile kalip, cocuk yapmissiniz. Iyi olmamis ancak olan da olmus artik. Gercekten bu evlilikten beklentiniz nedir? kendine bakamayan devlet yardimi ile gecinen insanlar diyorsunuz? cok cok üzgünüm sizin adiniza ama saniyorum ki sizde 50 yasina gelince cok cok aci hikayeler biriktirmis kadinlardan olacaksiniz. bir tanidigmiz böyleydi cok erken dayisinin ogluyla evlenip gelmis evde herkes dövermis. Kocasi, kaynana, kayinpeder. cocuklari buyudu meslekleri eline aldi da analarini kurtardilar evden. kadin belki kurtuldu ama ardinda cok aci bir gecmis birakti. sizin adiniza üzüldüm ama o evlilikte kaldiginiz sürece sizi malesef guzel anilar beklemiyor.

Evet ama cocukla çocuk olmaya gerek yok ona gerekeni yaptm dert olsun
Engellemek derken ben boşanmayı kastettim. Adam sizi dövmüş. Hemde ailesinin yanında. Aileside gıkını çıkarmamış. Üstüne birde sizi engelliyorlar. Siz kendinize yapılanlara ses çıkarmadıginiz için iyice tepenize çıkıyorlar. Aileniz yokmu neden evinize dönmüyorsunuz?

Yurtdisinda hamile kadini nasil dovuyor ya?Sinir disi olmaasi gerekmiyor mu?Ona takilmadiniz kvdenin engeli mi agiriniza gitti🤦
Aslında tam kendınmi anlatamadım ben eşimi şikayet etseydim bu güne kadar onunhallederledı ben hep üzerini kapattım oda benı kımsesız bılıyor o yüzden yapıyor bazen ama asıl sorunumuz aılesı onlar ıcın tartışıyoruz ben dıyorum aılene sınır cızmeyı bol bana değer ver bak annen herseyı yapıyor bıze sen ses çıkarmıyorsun yenı demem oki kaynana olacak haset ne iyilikle yola geldı nede uzak durmayla o kadar kavga ettiğimiz günlerde engellese sorun deil ama bi kaç ay içicide her gün arayıp torununusorN kadın birden englemrsı szcede sorun deilmi

Engellemek derken ben boşanmayı kastettim. Adam sizi dövmüş. Hemde ailesinin yanında. Aileside gıkını çıkarmamış. Üstüne birde sizi engelliyorlar. Siz kendinize yapılanlara ses çıkarmadıginiz için iyice tepenize çıkıyorlar. Aileniz yokmu neden evinize dönmüyorsunuz?
Babam öldü ben buraya geldikten 1 yıl ıcınde hep babama sıkıntı verdıler bunyaotıkları ıcın benı sahıpsız görüyorlar ama bende saf biri deilm ağzıma gelenı yapıstırım altta kalmadım hiç oğlu benm eşim yaptı haksızlığı bana gergin bana vurmuyor su an erkek kardeşimde yanımda kalıyor bu ülkeye yerlestı

Babam öldü ben buraya geldikten 1 yıl ıcınde hep babama sıkıntı verdıler bunyaotıkları ıcın benı sahıpsız görüyorlar ama bende saf biri deilm ağzıma gelenı yapıstırım altta kalmadım hiç oğlu benm eşim yaptı haksızlığı bana gergin bana vurmuyor su an erkek kardeşimde yanımda kalıyor bu ülkeye yerlestı
Şimdi iyi olmanıza çok sevindim. Ezdirmeyin kendinizi. Gerekirse polise gidin. Eşinizin ailesini de umursamayin. Sizi engellemeleri daha iyi, uzak dursunlar zarar vermezler en azından.

Bacim ben de yurtdisinda yasiyorum ve senin gibi gelen cooook kadin gördüm hepsi de 50 sini gecmis en az 3 cocuklu kocasi ya bosamis ya da bariz sekilde baska kadinlarla acik iliski yasayan bir sekilde cok aci hikayeleri olan kadinlardi. Muhtemelen dogulu ya da karadenizlisin bilhassa o ailelerde bu durumu gözlemledim ( ayrim icin söylemiyorum, bu benim kisisel gözlemim) kocanin yaptigi sey öncelikli suc polisin kapisina gidip internetten yazarak tercüme etseniz dahi ( muhtemelen yasadiginiz yerin dilini bilmiyorsunuz) kocani aninda enselerler. Buralarda böyle seylerin pek affi olmaz, adami ailesini iyice gözlemlemeden hamile kalip, cocuk yapmissiniz. Iyi olmamis ancak olan da olmus artik. Gercekten bu evlilikten beklentiniz nedir? kendine bakamayan devlet yardimi ile gecinen insanlar diyorsunuz? cok cok üzgünüm sizin adiniza ama saniyorum ki sizde 50 yasina gelince cok cok aci hikayeler biriktirmis kadinlardan olacaksiniz. bir tanidigmiz böyleydi cok erken dayisinin ogluyla evlenip gelmis evde herkes dövermis. Kocasi, kaynana, kayinpeder. cocuklari buyudu meslekleri eline aldi da analarini kurtardilar evden. kadin belki kurtuldu ama ardinda cok aci bir gecmis birakti. sizin adiniza üzüldüm ama o evlilikte kaldiginiz sürece sizi malesef guzel anilar beklemiyor.
Evet bende doguluyum çok haklısınız söylediklerinizde ben 3 yldr buradaym eşimi çok uyardım seni şikayet ederim diye hem korkuyonhemde sinir hastası gbi birden patlıyor ama ben onu şimdi şikayet etsem alırlar banada sahip cıkar devlet ama ailesinin istediği bu benm rezil olmam oğullarına bak biz demediğim bunu boşa evlenme diye size yemin ederim bunkadar sabırlı bir insan deilm ama. Bende artık kafa olarak iyi deil. Ve onlara bu mutluluğu yaşatmamak için direniyorum allah büyük

Şimdi iyi olmanıza çok sevindim. Ezdirmeyin kendinizi. Gerekirse polise gidin. Eşinizin ailesini de umursamayin. Sizi engellemeleri daha iyi, uzak dursunlar zarar vermezler en azından.
Evet öyle ama kayınbaba bize yanaşmaya calısıyo oda bıraz sapık gbi bakışlarından hoşlanmıyorum ve karısının bu kadar dengesz hareketler. Yapmasına göz yumuyor sonrada benle konuşmaya calısıyo aptlal yerıne. Koyar gbi ben bunların oyunlarından bıkmışım ama şükür kendını koruyorum bır şekilde onlardan allah yar ve yardmcım olsun

Esiniz sizi hamileyken ailesinin yaninda dövmus siz kayinvalidem beni engelledi diyemi uzuluyorsunuz? Bence siz esinizdende ailesinden de uzak durun. Hatta bu konuyu esinize bidaha acarsaniz tekrar bi dayak yiyebilirsiniz.
😂ağlanacak halıme güldüm su an sanırım bende bunların içinde kalmaktan sıyırdım eşimizde aılesının yaptığı herseyıde Allah’a havale ettım ben kayınvalidenin engellemesine üzülmedim her gün arayıp soran kadın birden bunu neden yapar Düzce’de garıp deılmı

Selamlar herkese benim içinden cıkamadıgım bir konu var sizlerin güzel fikirlerini almak isterim yorum yapan herkese teşekkür ederim
Arkadaşlar ben 3 yıllık evlıyım yurtdışına gelin geldim severek evlendik eşimin annesi beni istememsti ben açığım diye hepsı kapalı neyse bi şekilde evledk geldm ülkeye evimiz ayrı olsun dıye başta aıleler konuştu anlaştık geldım 1ay sonra kv kaynbb ve görümcem benım evime yerlestıler evlerinin kirasını ödemeynce devlet bunları evden atmış nyse bnde dedim misafir olarak olarak kabul ederim biraz kalsnlar bende yeni hamıleyymn4 ay kaldılar kaynana görümce is yapmıyo yemek yapmıyo Kaynbaba sapık gbi bakışları üzerimde çok rahtsz oldum eşimle her gün Tartstk esım aılesın yanında benı kaç defa dövdü ama onlar evimden gtmedi ky ve görümce bana diyordu burası onun babasının evi deil beğenmiyorsa gtsn hamıleyım bana bunları yaşattılar en sonda esım dedı abımlere gıdın bıraz kalın neyse olanlar oldu ben evımı bırakıp başka yere kıtaya tasındm çocuğum oldu bunları affetm geldık gıttık bayramda gttm dedim büyükler sonuçta arada tartışma oluyordu neyse son ıkı ay aramız çok çok iyiydi bana gel diyorlardı evlerine gittim mısralarını evıme yemeğe çağardım kaynanam hep bana soguktu çünkü etrafa benım dedıkodumu çok yaptı ve ben onun aöyledıklerıne utandırdım çok iyi oldum herseye rağmen neyse 2 hafta önceye kadar konusuyorduk arıyordu bir baktm numarası görünmüyor beni engellemiş ve ortada hiç sorunumuz yokken bu benım çok zoruma hattı esıme dedim birdaha görüşme onla bu yaptığı sacmalık çocukluk bı sebebı olmalı sormuş bi bahane bıle uyduramamıs ama neden ınsan küser kırılır konuşma aramaz yada söyler bırıne engellemek ne demek neyse esımde halen onla konuşuyor kaldıramıyorum artık esım bu yaptığına rağmen ona bir ders vermedi ne yapacam bılmıyorum
Eşinizin ailesiyle görüşmek istemeyebilirsiniz ama onun ailesiyle görüşmesini engelleyemezsiniz. Tıpkı eşinizin de sizin ailenizle görüşmenizi engelleyemeyecegi gibi. Üstelik sizin dayak yemek gibi daha önemli bir sorununuz var.

Eşinizin ailesiyle görüşmek istemeyebilirsiniz ama onun ailesiyle görüşmesini engelleyemezsiniz. Tıpkı eşinizin de sizin ailenizle görüşmenizi engelleyemeyecegi gibi.
Peki öyle olmalı da bu soruna tepkısızmı kalmalı sözce adaletmı bu

Sizi döven adamdan adalet mi bekliyorsunuz gerçekten? Vicdanı, saygısı, sevgisi olmayanın adaleti mi olurmuş?
Tabi sizde haklısınz ama bunun donunu ben yıkıyom yemegi bende madem beni o kadar kötü biliyo neden boşanmıyor gitsin anası karılık yapsın böyleleri yaşamalı valla insana herseyi söylettirirler

Tabi sizde haklısınz ama bunun donunu ben yıkıyom yemegi bende madem beni o kadar kötü biliyo neden boşanmıyor gitsin anası karılık yapsın böyleleri yaşamalı valla insana herseyi söylettirirler
Siz yine de biraz haddinizi bilin anası karılık yapsın demeyin.
Adam neden boşasın ki sizi. Dayağı yiyip donunu yıkamaya devam ediyorsunuz. Hizmeti görülüyor niye boşasın yani?

Takıldığınız bu mu gerçekten? Kabile gibi bir evde yaşarken hemen hamile kalmışsınız eşiniz sizi dövmüi. Derdiniz telefondan engellenmek mi? Eşiniz ailesiyle konuşmaya devam edecek çünkü onu doğurup büyüten insanlar neticede. Sizi savunsun bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Nasıl bir ders versin annesine mesela? Gitsin onu da mı dövsün?
Dövmesini isterdim açıkçası çünkü kadın kocasından yemıyo azmış ne yapacagınınsasrms sadece oda engellese ona yeterliydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X