Anlatsam roman olur da..
Kına gecesinden sonra başladı her şey. Saçma bir kuruyemiş muhabbeti yüzünden. 500 km uzağa evlendim annem ve o dönem on yaşındaki kardeşimle geldiğimizde gecenin bir yarısı bizi bildiğin dışarıda bıraktı. Gecenin bir yarısı evlendikten sonra yerleşeceğimiz evde koltukların üzerindeki muşambaları söküp yatmak zorunda kaldık. Düğün günü kuaförünü değiştirdi yüzüme bakmadı. Beni taktığı beşi bir yerdeyi değiştirmekle suçladı. Düğümün ertesi günü balayına gideceğimiz için altınları götürdüğümüzde altınlarımı peçeteye sarıp altına imzamı attırdı. Hamileyken bir gün merdivenlerden düştüm aynı sokakta oturuyoruz geldi geçmiş olsun dedi ocakta yemeğim vardı oğlum arayınca geldim dedi iyiyim merak etme dedim iyi o zaman ben gideyim evime dedi eşimi arayıp kendisini evden kovaladığımı söyledi, doğuma kadar benimle konuşmadı, doğum yaptım yanımda kaldı ama yapmadığını da bırakmadı, oğlanı büyütürken her şeyime laf etti öyle ki çocuk hasta demeye bile korkar olduk çocuğun hasta olduğunu saklıyorduk, en son beni kendi babasının mirasının peşine düşmekle suçladı
öyle bir şey elbette ki yoktu aile ortamında öyle saçma sapan konuşunca ben de açtım ağzımı yumdum gözümü beş sene önce ve dört sene kendisiyle aynı sokakta olmama rağmen görüşmedim. Görüşmediğimiz süreçte sokakta sandalye kurup gelen geçen komşuya benim onu dövdüğümü yerde sürüklediğimi anlattı elbette yine öyle bir şey yoktu. Kayınpederimle boşanma davaları oldu beni tanık olarak yazmışlar tanık olarak dinlenirken hakime de aynı şeyleri söyledi ki ben avukattım o adliyede beni rezil etti yapmadığım şeylerle itham etti. Şubat depreminden sonra ramazan ayında aracı oldum eşimle annesini barıştırdım bir iki ay iyi gibiydi ki 8 yaşındaki oğluma beni kötülerken duyunca yine kavga ettik. 3 ay önce ikinci kez anne oldum. Aynı sokakta olmamıza rağmen hayırlısı olsun bile demedi bir sabah oğlum ve kangurudaki bebeğimle ekmek almaya çıkmıştık gördü geçmiş olsun dedi bakayım nasıl bir şey doğurmuşsun dedi ve aynı küfür eder gibi bu sana benzemiş deyip üstüm kirlidir almayayım kucağıma dedi ( zaten verme niyetim Yoktu) kızıma hamileyken eski doktor komşuma çocuğun karnımda vefat ettiğini
Söylemiş halbuki ki öyle bir şey yoktu doktor komşum da merak edip takip eden doktorumu aramış ve doktorumun da beni iki gün önce görüştük ne oldu bebeğe diye aramasıyla saçma sapan konuşmalar yaptığını öğrendim öyle yani hangi birini anlatayım ki ikinci hamileliğimde hastanede kaldım eşim söylemesine rağmen eşime bile geçmiş olsun demeyen bir insan