Kaynana kıskanclıgı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir esin gozden dusmesi icin vurmasa bile o elini kaldirmasi bile yeter...surekli siddete basvuran biri degil ne demek 1 kere vurmasiysa olay biter nokta koyulur...şunu cok merak ediyorum sadece sizin icin sormuyorum...acaba kocasindan siddet goren kadinlar ayni yataga nasil giripte o koca kılıklı adami yatakta rahatlatiyolar ve acaba nasil yemeklerini ve diger islerini nasil yapiyolar...şiddete o kadar karsiyim ki benimde 4 evladim var babam hayatta degil esim elini kaldirsa bir kere en son yuzumu mahkemede gorur sanirim..
Herkes olayı makul biçimde yorumlamış, bazı arkadaşlar ayrıntılı olarak çözüm de önermişler. Karşılığında da elbette bolca atar ve beddua işittik, buna benzeyen her konuda olduğu gibi. Döngü tamamlandı sayılır, bence artık dağılabiliriz.
Bay canm😂szde bana elti gbi cevap veriyorsunuz mübarek

Başıma gelse mutlu olur aynı kaynanan gibi kıs kıs güle güle izlersin değil mi? İşte kaynananla aynı olduğun nokta burası.
Sen iyimisin bana kaynana elti görümce frsatlıgı gbi cevap vermene gerek yok yanı nu kadar abartmanıza benı sonuna kadar haksız suçlu görmeniz sarstıcı 👏🏻

Bir esin gozden dusmesi icin vurmasa bile o elini kaldirmasi bile yeter...surekli siddete basvuran biri degil ne demek 1 kere vurmasiysa olay biter nokta koyulur...şunu cok merak ediyorum sadece sizin icin sormuyorum...acaba kocasindan siddet goren kadinlar ayni yataga nasil giripte o koca kılıklı adami yatakta rahatlatiyolar ve acaba nasil yemeklerini ve diger islerini nasil yapiyolar...şiddete o kadar karsiyim ki benimde 4 evladim var babam hayatta degil esim elini kaldirsa bir kere en son yuzumu mahkemede gorur sanirim..
Valla sizin için o kadar kolaysa umarım yapmak zorunda kalmazsınz ne diyeyim hayat herkese esıt davranmıyor

Valla sizin için o kadar kolaysa umarım yapmak zorunda kalmazsınz ne diyeyim hayat herkese esıt davranmıyor
Oncelikle sunu belirtmek istiyorum en kısa zamanda gidip bi piskolojik destek almalisiniz çünkü siddeti siradanlastirir gibi konusuyosunuz ve millete firsat vermemek icin dayak yemeyi tercih ediyosunuz bunlar normal seyler degil...ciddi bi piskolojik sorun yasiyosunuz...bosanirsam kaynanamgil sevinir cumlesi bir tek bana değil herkese tuhaf geldi çünkü mutluluk oyunu oynuyosunuz ve sadece kendinize yapıyorsunuz...sadece kadina degil hic bir canliya varliga el kaldirilmaz...millete laf vermeyim diye bir ömür cehennem gibi bir evde yasamayi dayak yemeyi hakareti kaldiracak kabiliyet var sizde demekki...kendinize deger verin kendinizi onemseyin...herseye imtihan başa gelen cekilir gozuyle bakmayin....ornek veriyorum mesela rabbim bi tane engelli cocuk verdi bana demi bu cocuk benim imtihanim ama rabbim demiyor ki bu engelli cocugu yedir icir uyut demiyor doktor var hekim var tedavileri var napim yani rabbim ihtihan diye engelli bi cocuk verdi diye çaresini aramayim mi...yada cocugum olmuyor rabbim bi cocuk vermiyor bana imtihan deyip oturayim mi neden derdimi veren dermanida verir diyip arastirmayim...evet başımıza gelen cogu sey imtihan ama akil vermis allah aklimizi kullanip kullanmamayida bize birakmis...kocaniz imtihaniniz diye her sinirlendiginde dovsun sizi nasıl olsa imtihan bu ne sacma bisey...allah sana kocandan dayak ye otur mu diyor...insanlara kotu ornek olacak kabiliyete sahipsiniz sizin yeriniz kadinlar klübü degil piskolojik polikligi canim ihmal etmeyin ugrayin bi derim

Konu sahibi dayak yemişsin, zoruna gitmemiş affetmişsin ama kaynananın seni engellemesini hazmedememişsin. Aman o kocaya sıkı sıkı yapış kaçırma. Yurtdışı diye tanımadığınız etmediğiniz insanların pisliğini temizlemeye sakın geç kalmayın. Hayırlı olsun ilk çocuğunuz, her sene dayak aralarında birer tane daha yaparsınız. Niye hemen çocuk yapma derdine düştünüz, dil kursuna yazılıp lisan öğrenmeyi gereksiz buldunuz değil mi? Az çok derdinizi anlatacak kadar dil öğrenir temizlik işi falan yapıp kendinize gelir sağlardınız. Çocuk yardımı parası varken ne gerek var.

Ben 2- 2,5 kat fazla kira ödüyordum yeter ki çocuklarım sizin gibilerle aynı ortamda yetişmesin diye.

Arkadaşlar isteyen kızsın isteyen kabul etmesin ama %99 gurbetçi tayfası böyle işte. Ne bir eksik ne bir fazla. Ya durumu iyi olmayan iç güvey bir damat seçer eziklerler ya da gariban bir gelini köle gibi kullanırlar. Cahillik paçalarından akar. Adamlar sosyal devlet diye neredeyse oturdukları koltuklarına kadar eğitim getirirler ama bunlar gram faydalanmaz. Hiç bir kursa katılmazlar hobileri olmaz ki bunların rakamları 5-10 €'yu geçmez. Ne kitap okurlar ne sosyal hayata katılırlar. Tek bildikleri her gün ev gezmesi her gün dedikodu iftira. Devleti nasıl kandırırız da sosyal yardım alırızın derdindeler. Aynı kabile gibi yaşıyorlar, bir evde 10 kişi. Kızlarını yüzme kursuna göndermezler, konu sahibi gibi kapan diye baskı yaparlar ama başkalarının kızlarına kadınlarına hayvan gibi bakarlar. Hepsi gavur or...u dur onlara göre.

Geçen burada kuzeniyle evlenecek gurbetçi konusu vardı, aynı grup aynı zihniyet işte. Kendilerine gram faydaları olmadığı gibi çocuklarını da kendilerine benzetirler. Küçük çocukların ettikleri küfürleri duysanız yüzünüz kızarır, o kadar bel altı konuşuyorlar ki belli evde duyuyorlar. Yabancıların çocuklarını hafta sonları asla sokakta göremezsiniz, hava sıcak soğuk demezler çekirdek aile olarak mutlaka bir aktivite yaparlar. En yakın ormana giderler veya şehir dışında yürüyüş yaparlar ailece bisiklete binerler, evde sinema günü yaparlar. Bizim gurbetçi tayfanın çocukları da sabahtan akşama kadar bağır çağır küfür ağlama sokaktan içeri girmezler.

Yurtdisinda hamile kadini nasil dovuyor ya?Sinir disi olmaasi gerekmiyor mu?Ona takilmadiniz kvdenin engeli mi agiriniza gitti🤦
Polis eve geldiği zaman şikayetçi olmuyorlar çünkü. Ödleri kopuyor kocalarını polis götürür diye. Halbuki adamı alır götürürler ve kadına da gereken tüm desteği verir devlet. Tercüman, psikolog, dil kursu, meslek edinme kursları...Hatta varsa çocuğun bile tüm ihtiyaçlarını karşılarlar.
Koca daha önemli kocasız olmaz.

Ailem yok babam öldü annem beni istemez boşanmamı sadece allahtan yardım bekliyorum bunlara bir şey yapsın artık
Telefonunuza tercüme programı yükleyin ve en yakındaki resmi kuruma gidin. Almanca konuşulan ülkedeyseniz gemeindeverwaltung olarak arayın. Gidin satır satır yazın telefonunuza ve gösterin oradaki memurlara. Bakın bakalım sizi kurtarıyorlar mı yoksa bize ne mi diyorlar. Başta kocayı sonra da size şiddet uygulanmasına göz yuman engellemeyen herkesi tek tek sorguluyorlar mı görün.

Adım gibi eminim ne gidersiniz ne de şikayetçi olursunuz. Allah büyük der der oturursunuz aşağı. Ele avuca gelince de tüm hıncınızı çocuğunuzdan çıkarırsınız. O kadar çok var ki sizin durumunuzda olan, polisler de bıkıyorlar bir noktada. Kadın şikayet bile etse sonradan geri çekiyor şikayetini, kocamdır başımızda dursun diye. Ya da sizin gibi, boşanıp ta kaynanayı görümceyi mi mutlu edeyim kafasındalar.

Arkadaşım sızın benle sorunuzun var neden insan gbi yazamıyorsunuz içimizde böyle eltı kaynana görümce hasetlıgı varsa hıc yazmayın ne kadar patavatsz insanlarsınız
Sizin derdiniz kocaniz bunu anlayın, annesi dayak yemediginden böyle diyorsunuz. Demek ki dayak yemek size göre güzel kadını eğiten bir şey .

28 yaşında 2. evlilik yaptığı halde böylesine cehalete şaşıyorum. Köyünden 18 yaşında çıkıp evlendirilen gözü açılmamış diye tabir edilen dünyadan bir haber kızcağız olsanız hak vermem ama anlarım. Ama bu yaşta daha önce de bir evlilik yapıp nasıl bu kafada olabiliyorsunuz şaşıyorum. Önceki eşiniz bu eşinizin yaptıklarından daha fazla ne yaptı da boşanabildiniz de bundan boşanamıyorsunuz? Hele böylesi bir koca ve aileye bu devirde Avrupada evlilik düzelsin diye çocuk yapmak gerçekten sinirlendirdi beni, yazık günah şu çocuklara. Siz böyle devam ederseniz daha çok Allah yardım etsin diye beklersiniz. Bir insan da nasıl kocasını gelininden kıskanır, eşiniz bu durumun farkında değil miydi? Böylesi sapık bir insansa nasıl aynı evde yaşatabiliyor?

Sen olsan sevinmezmsn acaba o kadar kötülük yaptırsın fitnelik hasetlık sonrada elini kokununsaallasın gezsin
Kimse kimseye zorla birşey yapamaz kocişinizin başına silah mı dahada,yoksa kendi iradesi ile mi bunları yaptı zahmet olacak ama bir düşünün.
Aslan kocanız evladının annesine el kaldırıyorsa bu kendi aklı ile yapıyordur

Sen olsan sevinmezmsn acaba o kadar kötülük yaptırsın fitnelik hasetlık sonrada elini kokununsaallasın gezsin

Ben biriyle hesaplasacak olsam faturasini kendim keserim. Esimin veya herhangi baska birinin gidip benim icin dövmesine gerek yok. Ha ben annesini döven birini de taniyorum. Hayati b* gectigi gibi ölümü de pek güzel olmadi. Öbür tarafini da düsünmek lazim. Dedigim gibi: Annesine dis bilegeceginize onun lafi ile hamile esini döven esinize dis bileyin. Bu konularda hep anneye saydirilir, ama asıl sorun esiniz. O sizinle nikahla bagli, annesi degil.

Kocanızın şiddetini onaylıyorsunuz resmen. Hiç eşimin ailesi denmesin adam gibi adam ne karısını ne annesini bir birine kırdırır. Siz alışmışsınız kocanızın dayağına. Size yol gösterdik kurtulun bu insanlardan diye ama kocam da kocam diye yapıştınız resmen. Kaynanam görümcem kazanır diye dayakçı adamı bırakmayın bence de. Avrupa'nın ortasında çocuğunuzla gül gibi yaşarsınız size mükemmel bakarlar ama derdiniz insanca yaşamak değil. Tek derdiniz kayınvalidenizin sosyal medyada engellenmesi ve oğlundan dayak yemesi. Bunlar olsun gerisi mükemmel olacak.

Herkesin de bir bahanesi var, babası hayatta olanın babası kabul etmiyor, olmayanın annesi kabul etmiyor boşanmasını. Şuna kimse çıkıp "ben evlilik ve koca meraklısıyım demiyor" Cahilsiniz ve sizden daha cahil tiplerin arasında yuvarlanıp gidiyorsunuz üstelik bir de günahsız çocuğu sürüklüyorsunuz peşinizden.

Hiç evden akraba gezmesinden kafanızı kaldırıp da bu insanlar nasıl yaşıyor, kültürleri nasıl diye merak ettiniz mi? Bir hobi edinmeyi düşündünüz mü? Mesela biçki dikiş kursu var, kadın göstererek anlatıyor yaptığını, her gün üç beş kelime kaparsınız. Ayrıca aynı yerde yan odada çocuklara bakılıyor anne kurstayken. Sadece bu değil göçmen entegrasyonu için her kursta kreş odası vardır. Bakıcılar ilgileniyor çocuklarla. Hiç mi gönlünüzden geçmiyor şöyle aktivitelere katılıp biraz kültürlenmek? Çocuğuma bir şeyler öğreteyim, insan içine karışayım, bu cahillerin arasında büyütmeyeyim diye düşündünüz mü hiç?

Bu kadar soruyorum aldığım cevap "ama kocam, ama görümcem, ama kaynanam, ama beni dövdü kaynanamı dövmedi..." Bir de kınamayın, Allah sizin başınıza vermesin, oradan konuşmak kolay, başına gelmeyince bilmiyorsun, siz öyle yapın o halde bla bla bla.

Bu arada o sapık bakışlı kayınpedere dikkat edin, çocuğunuzu sakın yalnız bırakmayın.

Dövmesini isterdim açıkçası çünkü kadın kocasından yemıyo azmış ne yapacagınınsasrms sadece oda engellese ona yeterliydi
Bence sorun kayınvalidede değil sizde, edepsizsiniz. Umarım eşinize de annesi ve babası hakkında bu yazdığınız hakaretler tarzında konuşmuyorsunuzdur yoksa çok fazla dayak yersiniz

Egitimin durumun ne?
Meslegin var mi?
Yașadigin ülkenin dilini biliyor musun?

Baban yok, ayrilsan annen seni kabul etmez,
O kocan da güvenilmez bir tip.
O zaman simdi senin yapacagin,
kv'nin seni engellemesi,
kp'in sapikligi mevzulari degil;
öncelikle
Bulunduğun eger bilmiyorsan o ulkenin dilini ögren,
yaşadigin ulkedeki sosyal haklarini öğren,
Yapabilecegin ve egitimini alabilecegin meslekleri öğren.
Kimseden bekleme, kendi ayaklarin ustunde durmayi ogren, cabala ve dur.

Selamlar herkese benim içinden cıkamadıgım bir konu var sizlerin güzel fikirlerini almak isterim yorum yapan herkese teşekkür ederim
Arkadaşlar ben 3 yıllık evlıyım yurtdışına gelin geldim severek evlendik eşimin annesi beni istememsti ben açığım diye hepsı kapalı neyse bi şekilde evledk geldm ülkeye evimiz ayrı olsun dıye başta aıleler konuştu anlaştık geldım 1ay sonra kv kaynbb ve görümcem benım evime yerlestıler evlerinin kirasını ödemeynce devlet bunları evden atmış nyse bnde dedim misafir olarak olarak kabul ederim biraz kalsnlar bende yeni hamıleyymn4 ay kaldılar kaynana görümce is yapmıyo yemek yapmıyo Kaynbaba sapık gbi bakışları üzerimde çok rahtsz oldum eşimle her gün Tartstk esım aılesın yanında benı kaç defa dövdü ama onlar evimden gtmedi ky ve görümce bana diyordu burası onun babasının evi deil beğenmiyorsa gtsn hamıleyım bana bunları yaşattılar en sonda esım dedı abımlere gıdın bıraz kalın neyse olanlar oldu ben evımı bırakıp başka yere kıtaya tasındm çocuğum oldu bunları affetm geldık gıttık bayramda gttm dedim büyükler sonuçta arada tartışma oluyordu neyse son ıkı ay aramız çok çok iyiydi bana gel diyorlardı evlerine gittim mısralarını evıme yemeğe çağardım kaynanam hep bana soguktu çünkü etrafa benım dedıkodumu çok yaptı ve ben onun aöyledıklerıne utandırdım çok iyi oldum herseye rağmen neyse 2 hafta önceye kadar konusuyorduk arıyordu bir baktm numarası görünmüyor beni engellemiş ve ortada hiç sorunumuz yokken bu benım çok zoruma hattı esıme dedim birdaha görüşme onla bu yaptığı sacmalık çocukluk bı sebebı olmalı sormuş bi bahane bıle uyduramamıs ama neden ınsan küser kırılır konuşma aramaz yada söyler bırıne engellemek ne demek neyse esımde halen onla konuşuyor kaldıramıyorum artık esım bu yaptığına rağmen ona bir ders vermedi ne yapacam bılmıyorum
cok hakli olabilirsin kv kizmakla sen konusmazsan konusma ne diye oglunu annesinden ayirmaya calisiyorsun bu sana hicbir fayda getirmez begensende begenmesende kocanin annesi ve hic kimsenin evladlari ile konu ne olursa olsun aralarini bozmalarini hos karsilamiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X