• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan varmı?

Yok cnm kötü değil..Ama çok özenir herşeyi cebinde parası yokken bile gezmeye kalkar.Ben farklı şehirden gelin geldim.Annemlere giderken hep benimle gelir kalır 1 harta:40:

:1:ah ah sen benimkini gorsen naparsin dusman basina keske seninki bende olsa diyorum

aklıma gelmedimi sanki ama malesef kapının iç tarafındaki iki kilitte kendiliğinden anahtarlı.sabit yani.çevirip gitliyorsun çevirip açıyorsun.içerden kilit takma imkanım yoktu.dışardanda anahtar yokmuş gibi anahtarla açılıyordu.üzmek istemediğim için bikaç kere güzellikle uyardım korkuyorum falan diye.ama dinlemedi bende güvenlik kilidini takmaya başladım.hersefer kapıyı açmaya çalıştığında başaramayınca mecbur zile basıyordu.niye böyle yaptığımı sorunca kırılmasın dıye hırsızdan korktuğumu söyledim.bikaçkeredaha açamayınca artık üşendi anahtarı çıkarıp takmaya ve sürekli zile basmaya başladı:):)hem kalbini kırmadan bi çözüm buldum hemde benim istediğim oldu....

Etki tepki meselesi :66:

Başta da dediğim gibi çok hafif benim yazdıklarım buraya..Bazı arkadaşlara aaa böyle dedirten bu davranışlar bazı arkadaşlara bu neki dedirtebilir.Allah Herkese yadımcı olsun.Allahtan korkan insanlarla karşılaştırsın inş.:97:

Benimde kayınvalidem alt katta oturuyor ama anlatsam inanmazsınız,
1-Ayda yılda bir gelir evime
2-Hasta olsam gelir yada ben ona giderim bakar bana
3-Hamileyken hiç çamaşır astırmadı bana ipe uzanmayayım diye
4-Yine hamileyken geldi camlarımı sildi
5-Misafir gelece zaman ben sadece evimi temizlerim tüm ikramlıkları o hazırlar getirir ben işim bitince yardım ederim
6-Ben tatildeydim bi baktım halımı yıkamış
7-Haftada 2-3 sefer pasta börek kek yapar getirir
8-Biz istemediğimiz sürece orda yemeyiz
9-Ramazanlarda iftar yemeğini hazırlar ben iftar zamanına doğru inerim sofrayı hazırlarım
10-Bana hiç iş yaptırmaz,bayram temizliği için falan yardım edeyim diyorum elimi sürdürtmüyor
11-Her akşam kayınpederim ekmeğimizi alır getirirdi.Malesef geçen yaz kaybettik artık kendimiz alıyoruz.
12-Doğumumda ben hastanedeyken temizlikçi tutup evi temizlemişler
13-Lohusayken yemeklerimi yapıp getirdi
14-Pazara gittiğinde aldıklarının yarısını bize getirir
15-Hiç para istemez ben onun faturasını falan ödediğimde hemen bana geri öder almam ama zorla verir

Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey
Tabi bunlar iyi yönleri bir de asık suratlı,herşeye söylenen,hep laf sokan biri olmasa süper olacak ama inanın mahallede komşuları sayılıdır doğru dürüst kimse sevmez herkesle kavgalı hiç geçinemez görümcem bile annesini sevmez eşim benim annem çok lanettir farkındayım biliyorum ama napayım huyu öyle diyor bir kere yanımıza yeni komşu taşındı kadın benden hortum istedi bende yok ama kayınvalidemde var ister veririm dedim ama vermedi naptıysam vermedi komşunun oğlu bizim ağaçtan bir incir kopardı diye kıyameti kopardı
Fırsatını bulsam taşıncam ama kendi evimiz taşınma imkanımız yok o kadar iyi yönüne rağmen istemiyorum hiç sevmiyorum kayınvalidemi şimdiki aklım olsa üst kata gelmezdim ne kadar uzak olursa o kadar iyidir

sağ gösterip sol vurdun yahu :9::9:

allah herkese böyle kv nasip etsin diyecektim ki lafı nasıl geri alacağımı şaşırdım. :9:

Son düzenleme:
Benimde kayınvalidem alt katta oturuyor ama anlatsam inanmazsınız,
1-Ayda yılda bir gelir evime
2-Hasta olsam gelir yada ben ona giderim bakar bana
3-Hamileyken hiç çamaşır astırmadı bana ipe uzanmayayım diye
4-Yine hamileyken geldi camlarımı sildi
5-Misafir gelece zaman ben sadece evimi temizlerim tüm ikramlıkları o hazırlar getirir ben işim bitince yardım ederim
6-Ben tatildeydim bi baktım halımı yıkamış
7-Haftada 2-3 sefer pasta börek kek yapar getirir
8-Biz istemediğimiz sürece orda yemeyiz
9-Ramazanlarda iftar yemeğini hazırlar ben iftar zamanına doğru inerim sofrayı hazırlarım
10-Bana hiç iş yaptırmaz,bayram temizliği için falan yardım edeyim diyorum elimi sürdürtmüyor
11-Her akşam kayınpederim ekmeğimizi alır getirirdi.Malesef geçen yaz kaybettik artık kendimiz alıyoruz.
12-Doğumumda ben hastanedeyken temizlikçi tutup evi temizlemişler
13-Lohusayken yemeklerimi yapıp getirdi
14-Pazara gittiğinde aldıklarının yarısını bize getirir
15-Hiç para istemez ben onun faturasını falan ödediğimde hemen bana geri öder almam ama zorla verir

Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey
Tabi bunlar iyi yönleri bir de asık suratlı,herşeye söylenen,hep laf sokan biri olmasa süper olacak ama inanın mahallede komşuları sayılıdır doğru dürüst kimse sevmez herkesle kavgalı hiç geçinemez görümcem bile annesini sevmez eşim benim annem çok lanettir farkındayım biliyorum ama napayım huyu öyle diyor bir kere yanımıza yeni komşu taşındı kadın benden hortum istedi bende yok ama kayınvalidemde var ister veririm dedim ama vermedi naptıysam vermedi komşunun oğlu bizim ağaçtan bir incir kopardı diye kıyameti kopardı
Fırsatını bulsam taşıncam ama kendi evimiz taşınma imkanımız yok o kadar iyi yönüne rağmen istemiyorum hiç sevmiyorum kayınvalidemi şimdiki aklım olsa üst kata gelmezdim ne kadar uzak olursa o kadar iyidir

ohh maşallah cnm benimkide birazseninkine benziyo...Ben kaynanayım işlerimi yap olayı yok onda..Birisi gelirse hizmet ediyorum sadece..ikramlıklarımı kendim yaparım onlarada indiririm..ama bizimkinin biraz yalancılık huyu var ,çok gezmek istiyo,hergün beraber olmak istiyo ona sinir oluyorum...
Dün de gelmiş işte yok komşudan borç almış da oğluna yansıtmıyomuş..Bende dedim dolabın üstündeki faturayı gördünmü kaç gündür bekliyo falan dedim her evin kendine göre eksiği gediği var dedim..Yansıtma eşime dedim..

yeni evli olduğum dönemlerde kaynanamla aramızda 2-3 sokak olmasına rağmen bu misafir geldi hadi gelin güzel yemek yaptım gelin beraber gezmeye gitme durumum çok vardı.eşim vardiyalı çalıştığı için zamanımın büyük bölümünü onlarda geçiriyordum zaten evim sözde ayrıydı ama kendi evimde kalamıyordum ki:19:eşime en ufak itirazımda bile kavga gürültü çıkıyordu
sen yine şanslısın canım en azından eşin anlayışlıymış :31:

yeni evli olduğum dönemlerde kaynanamla aramızda 2-3 sokak olmasına rağmen bu misafir geldi hadi gelin güzel yemek yaptım gelin beraber gezmeye gitme durumum çok vardı.eşim vardiyalı çalıştığı için zamanımın büyük bölümünü onlarda geçiriyordum zaten evim sözde ayrıydı ama kendi evimde kalamıyordum ki:19:eşime en ufak itirazımda bile kavga gürültü çıkıyordu
sen yine şanslısın canım en azından eşin anlayışlıymış :31:

Evet yaa hergün hergün bıktırırlar insanı..Sabah kahvaltıya da gidiyordum ilk evlendiğimde sağolsunhazırlar.Ama baktım bi süre sonra telefonla uyandırmaya başladı hadi gel kahvaltıya diye.Kayınpederim ben olmadan kahvaltı etmez.Dedim sonra benim ne zaman kalkacağım belli olmaz siz yapın diye...Sonra kurtuldum sabahlardan.Ne bu ya sabah akşam aynı..Eşimintoplantısı olduğunda veya başka nedenler geç gelecekse de gelirdi eline örgüsünü alıp.Son zzamanlarda tek duruyorum.Eşimde gelince annem bizde mi der ben de yok alıştım artık korkmuyorum diye gülerim.

Eşim anlayışlı ama kesinlikle sıkıldım aşağıya inmekten demedim.Ama senin ki gibi olsa.Hiç dışarı çıkmaya halim yok vs çok yoruldum falan derim başlarda.Sonra da seyrekleşir.Ama benimki öyle değilki 10 merdiven :)

Sen ne kadarlık evlisin cnm..Eşine nasıl tepkiler veriyosun?

Bu grupda olmayı istemezdim ama bende altlı üstlü oturuyorum..Güzel yanları olduğu kadar hatta 5 misli kötü yanları da var ne yazık ki..

Senin için güzel yada kötü yanları neler cnm

Çok anlatmak isterim inş. yazarım da oğluşum vızıldanıyor yanına gitmem gerek yarın 40 ımız çıkıyor =))

Ufaktan anlatayım kötü yanı herşeyine müdehale ediyorlar..Herşeyin ama herşeyin içinde bulunmak istiyorlar..Kayınvalidem kıskanıyor bazen yalan bile söylüyor iftira atıyor bu derece yanı..

Güzel yanı hımmmm düşünüyorum da yok denecek kadar az :9::9::9::9::9::9: tırnaktan amelyat olduğumda ve doğumdan sonrasında çok yardımcı oldu hakkını yiyemem =))

Evet yaa hergün hergün bıktırırlar insanı..Sabah kahvaltıya da gidiyordum ilk evlendiğimde sağolsunhazırlar.Ama baktım bi süre sonra telefonla uyandırmaya başladı hadi gel kahvaltıya diye.Kayınpederim ben olmadan kahvaltı etmez.Dedim sonra benim ne zaman kalkacağım belli olmaz siz yapın diye...Sonra kurtuldum sabahlardan.Ne bu ya sabah akşam aynı..Eşimintoplantısı olduğunda veya başka nedenler geç gelecekse de gelirdi eline örgüsünü alıp.Son zzamanlarda tek duruyorum.Eşimde gelince annem bizde mi der ben de yok alıştım artık korkmuyorum diye gülerim.

Eşim anlayışlı ama kesinlikle sıkıldım aşağıya inmekten demedim.Ama senin ki gibi olsa.Hiç dışarı çıkmaya halim yok vs çok yoruldum falan derim başlarda.Sonra da seyrekleşir.Ama benimki öyle değilki 10 merdiven :)

Sen ne kadarlık evlisin cnm..Eşine nasıl tepkiler veriyosun?

ben 9 yıllık evliyim canım.şimdi kayınvalidem yaşamıyor o dönemler geçti bitti ama ben o zaman tepki verdiğimde iyilikle bile konuştuğumda eşim hemen işi sen ailemi istemiyorsun boyutuna getiriyordu.halbuki hiç öyle bir düşüncem yoktu ama o da çok toydu hemen olay tartışma boyutuna taşınıyordu.ben evde tek kalmaktan korkmazdım eşime derdim yok genç gelinsin tek kalma hırsız var arsız var olmaz vs gibi klişe laflar duydum yani çocuğum olana kadar mecburen hemen hergün gitgel yaptım.:97:yani eşim beni anlayamadı:50:
kısacası asıl önemli olan eşin anlayışlı olması sen yine şanslısın hiç huzurunu bozmadan araya bir sınır çizebilirsin çünkü eşin sana destek.:31:

ben 9 yıllık evliyim canım.şimdi kayınvalidem yaşamıyor o dönemler geçti bitti ama ben o zaman tepki verdiğimde iyilikle bile konuştuğumda eşim hemen işi sen ailemi istemiyorsun boyutuna getiriyordu.halbuki hiç öyle bir düşüncem yoktu ama o da çok toydu hemen olay tartışma boyutuna taşınıyordu.ben evde tek kalmaktan korkmazdım eşime derdim yok genç gelinsin tek kalma hırsız var arsız var olmaz vs gibi klişe laflar duydum yani çocuğum olana kadar mecburen hemen hergün gitgel yaptım.:97:yani eşim beni anlayamadı:50:
kısacası asıl önemli olan eşin anlayışlı olması sen yine şanslısın hiç huzurunu bozmadan araya bir sınır çizebilirsin çünkü eşin sana destek.:31:

Allah rahmet eylesin..Anlayışlı sağolsun ama bende rahatsızlığımı dile getirmiyorum cnm.Niye sürekli beraber yiyoruz,vs görmekten sıkıldım,Her zaman gitmek istiyorum dersem belki biz de tartışöalar yaşardık..Valla ayda bir yada iki ayda bir ben çağırıyorum bizde yiyoruz.Pazarhları hariç hergün beraber yiyoruz..iniyorum genelde hazırlanmış oluyo yemeği yedikten sonra topluyorum Ayda yılda bir de bulaşığını yıkıyorum..Uğraşamam vala..Onlarda sürekli beraber olmak istemesinler.:52:

Ama bırak anlayışlı olsun :)Geldiğim ev 25 senelik ev olduğu için çok tadilat yaptık ve herşeyi benim istediğim gibi yaptırdı annesine babasına siz karışmayın herşey onun istediği gibi olacak dedi :16:
Onun için İstanbul gibi yerden buraya küçük bir ile geldim.Güzel mesleğim vardı istifa ettim burada şubesi olmadığı için...Şimdi iş araştırıyorum..

Çok anlatmak isterim inş. yazarım da oğluşum vızıldanıyor yanına gitmem gerek yarın 40 ımız çıkıyor =))

Ufaktan anlatayım kötü yanı herşeyine müdehale ediyorlar..Herşeyin ama herşeyin içinde bulunmak istiyorlar..Kayınvalidem kıskanıyor bazen yalan bile söylüyor iftira atıyor bu derece yanı..

Güzel yanı hımmmm düşünüyorum da yok denecek kadar az :9::9::9::9::9::9: tırnaktan amelyat olduğumda ve doğumdan sonrasında çok yardımcı oldu hakkını yiyemem =))

Allah analı babalı byütsün cnm.BEn müdehale ettirmiyorum.EtmiyorlardaValla karışırlarsa da güzel bir dille söylüyorum...BEnimkinde kıskançlık yok da yalan var :)Bi torun istiyorum diyodu arasıra.Sonra da milletin yanında istediği zaman yapsınlar.Yatak odalarına karıuşmam diyo..Bende valla müsait bi dönemde bu karar eşimle benim aramda olan bi karar dedim.Başka kimse karışmasın diye laf çarptım...Sırf sevmek için çocuk yapılırmı..İnan şu an olsa bezine bile zor para yetiştirizki ,hali hazırda bi odası yok..

Bırak olsuncnm doğum yaptın sonunda :)

Son düzenleme:
bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum..

her akşam yatana kadar orada oturmamızı,orada yemek yememizi,onun evini temizlememi bekliyor..

ama ben çalışıyorum,ki çalışmadığım zamanda yapmadım,daha 45 yaşında ve maaşallahı var çünkü..

kapının dışına anahtarı takacakmışım istediğinde çatkapı girebilsin diye,ama tabi ki takmadım..

gelmek isteyen kişi kapıyı çalsın canım :33:

misafir gelince hemen çağırır ki misafiri hiç eksik olmaz!!!

kapanmamı istiyorlar ama ben kapanmadım,çünkü bu tür şeyler başkasının zoru ile olmaz...

daha yazacak o kadar çok şey var ki...

şuan ki aklım olsa eşimden ayrılmak pahasına bile olsa orada oturmazdım!!!!

Back