- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
Merhaba, benim ufak bi sorunum var belki burada yazılanlara göre çok hafif kalacak ama olsun.
6 ay önce evlendim.Altımda oturuyor kayınvalidem.Ben şuan çalışmıyorum.Başka şehre gelin geleceğimden işimden ayrıldım.Akşamları sürekli beraber yiyoruz.Çoğunlukla k.validemlerle bu durum beni rahatsız ediyo belli etmesemde.Ne biliyim ben evlenirken sürekli hayal ederdim işte eşim işten gelince şöyle yemek yapıcam böyle sunucam yemekleri falan diye.Ama olmuyo işte.2 hafta öncesine kada pazarlarıda beraber yiyoduk artık ayrı yiyoruz.Biz ayrı yiyince içlerine sinmiyomuş da vs...
Bi de misafir gelince arıyo şu geldi sende gel.Bi yere giderken hadi gidelim.Beraber gidelim ki millet aa bak geliniyle geziyo sürekli diye onu övsünler.Bi yere giderken bileziklerimi takacakmışım.Ama inanın başlarda hepsi yaşımdan bi hayli büyük insanların bulunduğu günlerine giderdim.bilezikleri takardım..Orada da anlatır işte çocuğu evlendirdik çok borç var ama olsun onları ödüyoruz işte diye ..inanın bi doğalgazı yaptırdılar gerisini ve biçok şeyi hatta onların bazı borçlarını eşim ödedi...
Patik örmüşde hiç beni giyerken görmemiş..Yüzük verdi takmıyomuşum..O öyle deyince hiç takasım giyesim gelmiyo valla sırf millete gösteriş olsun başka bişey değil...
Bende artık bi yere gitmeyeceğim zaman gitmicem diyorum..Bilezikleri takmıyorum ..İnanın her dediklerine evet derseniz başınız bir süre sonra ağrır..Ama eşim sağolsun anne bi yere gideceksen gidermisin diye sor ısrar etme diyor..ondan da şanslıyım..
acaba altlı üstlü oturan arkadaşlar siz neler yaşıyosunuz.
CANIM aynısını bende yaşadım... ben annemle bile gezmiş insan değilim... ama kaynanam bana hergün emrivaki yapıp zorla götürdü 2 sene heryere... kadının 6 tane günü vardı ya.... 6 tane... dile kolay.. 2 gün arka arkaya evde kalamıyodum. evimi özlüyodum valla... sabah biçıkıyoduk 12 de eve geliyoduk. ve aynen dediğin gibi.... 50 yaş ve üstü kadınlarla beraberdim akşama kadar... ama artık uyandım. işe başladım.. kaynanamda taşındı benden uzağa... bi rahatım bi rahatım sorma..
aynısı ya.. her misafir geldiğinde gitmek zorundaydık yakındie... benim hiç akrabam yok burda.. onların akrabalrı komşuları bilmem neleri köylüleri bıkmıştımartık...hep gösteriş için aman gelini yanında gezio desinler diye valla....
ama malesef gözü hep bizim oralarda ya... yine gelecek kesin kafasına koydu... bide hamileyim şimdi torum merakına gelecek eminim... napsam ben ondan önce taşınıp başka yere mi gitsem