• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan varmı?

valla eşimde bende çalışıyoruz aramızda bi minibüslük yol var ama yok 3 yıl oldu hala hep oradayız ilk zamnlar dah çoktu bu beraber yeme merakı ben pazara giderdim bi ton laf ne gerek var bizim ayrımız gayrımız yok bilmem ne. şükür şimdi daha az gidiyoruz haftanın 2-3 günü az demek doğrumu bilemiyorum ama demek hepsi aynı offff offff

Ayrı gayrı yok ta belki cnn bişey istedi de gittin..bence çokta yakın değil en fazla haftada bir gitmeniz gerekir..Senin ne kadar oldu evlilik..

kaynanayla altlı üstlü oturmanın aynı evde yaşamaktan bı farkı yok. sadece gecelerı ayrılıyorsunuz. cevremden gorduklerım duyduklarım kadarıyla altlı üstlü çok zor.
arkadaslar benım durumum bıraz karışık sizce ne yapmalııym.
ben kayınvalıdemnın evine gelin gittim.
tek kaynanam var evde gorumce eltı kayın yok kayınpeder yok.tek kardeş eşim tek çoocuk.
kaynanamın evi var.
şimdi benım ailemden bana miras kalıcak.üstüne 10 mılyar kredi çekıp evimiz var onu alıcaz.
yalnız alacagımız ev küçük. 2 odalı. seneye evlerı ayırmayı kendı evıme cıkmayı ıstıyorum.
bana yeter şimdilik 2 oda. ev ucuza gelıcek bana cunku.çoocuk olunca orayı satıp 3 odalı bır yer alabılırım.
bunu eşimle paylaştııgmda okey demişti.
fakat şimdide annesi yanlız bır kadın (dul) oldugu ıcın bırakmak ıstemıyor.
annesinin evıyle yenı alacagımız ev yakın bırbırıne bu arada..
bu evı satarız dıgerınıde satarız yada kıraya verırız dubleks alıırz dıyor sımdıde.
gırışlerı ayrı olacak ama altlı üstlü olmuş olcaz.
önce kucuk eve gec sonra yıne tasın buyuk eve geç zor olur dıyor.
bende hazır duzenı bozmuşken kaynanadan ayrılıyorken nıe gene dibdibe olalım kı. demı.
imkanım varken bıraz uzak olıyım..
tasaınmak zor oldugu ııcn degıl annesı yanlız oldugu ııcn istemıyo fazla uzaklasmak bunu seziyorum ben.. off istemıyorum ben altlı üstlü..sesimizi duyacak bırı geldııgnde kapıyı dınleyecek hemen oda gelecek.çocuk aglasa sesını duyuyorum gece çocouk nie aglıyo felan dıyecek. uyuz edecek beni. gidişler sık sık olacak. hep asagıya evıme inecek.mısafır gelmışmı acaba dıye kapıyı dınleyıp ayakkabılara bakacak. marketten gelıcez hemen ne aldınız dıye soracak.ayy benım evım daha guzeldi daha sıcaktı burası çatı soguk oluyo deyıp ikide bırde sızlanacak. hazır ımkanım varken yıne neden dindibe oturayım ki dimi kızlar..
yanlışmııym??

ona benzer bir durum bende de var.. kayınvalidem dul eşimin birde abisi var beraber kalıyolar ikimizin de evi var 1 sokak var aramızda
şimdi biz evi eşimin işi dolayısıyla satıyoruz kayınvalidem herkese bizde satacağız biz beraberiz ayrı gayrı yok diyormuş maalasef eşimde aynı fikirde...

şimdi tek korkum altlı üstlü falan alacaklar ben kafayı yiyeceğim..zaten hep bizde..

kelin ilacı olsa başına sürer arkadaşım..

anlamadığım başka birşey daha var... kayınvalideler neden gelinleriyle dipdibe olmak ister?. el kızı değil miyiz el olalım kardeşim uzak olalım azıcık yahuuuuuu.
bu işte bir terslik var. onların da gelinleri istememesi gerekmiyor mu??

Daha önce de yanlız oturuyoduysa sonuç değişir.Denildiği gibi ev üstüne ev olmaz..Kayınvaliden nekadar iyi olursa olsun bi süre spnra gözüne batmaya başlar.Ama sninki fenaymış bide..İnş herşey gönlünce olur.Çok taze daha evliliğin.

mahalledekı herkes kendi arkadasları dahıl helal olsun o geline baska kımse onla oturmayı kabul etmezdı valla ne kadar iyibir gelınmış felan herkeısn dilinde ben varım mahallede hıç abartmıyorum yemın ederım. gecınılmesi çok güç o kadınla.hazır elımde fırsat var e ayrı evim de var. sık sık ugrarız işyerımızde yakın evıne. iş çıkısı falan ugrarız haftada 3 kere gorusuruz.hasta olursa gelsin kalsın isterse 1ay ama benım evımde kalsın.kendi evı oldugu için bazı şeylere karışma hakkı oluyo.eve neler alınacak ney nereye konulacak gibi..ama gelinin evınde karışamaz..
hemde çok yüz göz olmamaış olurum..

ona benzer bir durum bende de var.. kayınvalidem dul eşimin birde abisi var beraber kalıyolar ikimizin de evi var 1 sokak var aramızda
şimdi biz evi eşimin işi dolayısıyla satıyoruz kayınvalidem herkese bizde satacağız biz beraberiz ayrı gayrı yok diyormuş maalasef eşimde aynı fikirde...

şimdi tek korkum altlı üstlü falan alacaklar ben kafayı yiyeceğim..zaten hep bizde..

anlamadığım başka birşey daha var... kayınvalideler neden gelinleriyle dipdibe olmak ister?. el kızı değil miyiz el olalım kardeşim uzak olalım azıcık yahuuuuuu.
bu işte bir terslik var. onların da gelinleri istememesi gerekmiyor mu??

oğluna yakın olmak için.Sana geleni gideni merak etmemek için:10:

bu işte bir terslik var. onların da gelinleri istememesi gerekmiyor mu??[/Q
vallahı dogru soyluyorsun.benım kendı annem uzak olalım tatlı ollaım dedi. istese aynı bahçedekı evını verırdı.yakın olmak istemedi. çarsıdan ev kıraladık onlara.5 km var aralarında.kıracımız var onlar alıyolar kırayı. annem' kırayı onlara vermeyıpte ben alııym onlar yanımda otursunda dıyebılırdı..
ama çok içli dışlı olmasınlar dıye ayırdı evlerını. neden tüm kaynanalar böle duusnmuyor.
şimdi 2 sene oldu.yengemle araları ve benım aram çok iyidir...çok tatlııdr.
senın kaynın da var..yaşlandııgnda dönüşümlü bakabılırısnız.bende oda yok tek eşim...

Ay,Allah sabır versin.İstemediğiniz şeyleri yapmayın,depresyona girersiniz sonra,yazık değil mi size?:43:

vallahı dogru soyluyorsun.benım kendı annem uzak olalım tatlı ollaım dedi. istese aynı bahçedekı evını verırdı.yakın olmak istemedi. çarsıdan ev kıraladık onlara.5 km var aralarında.kıracımız var onlar alıyolar kırayı. annem' kırayı onlara vermeyıpte ben alııym onlar yanımda otursunda dıyebılırdı..
ama çok içli dışlı olmasınlar dıye ayırdı evlerını. neden tüm kaynanalar böle duusnmuyor.
şimdi 2 sene oldu.yengemle araları ve benım aram çok iyidir...çok tatlııdr.
senın kaynın da var..yaşlandııgnda dönüşümlü bakabılırısnız.bende oda yok tek eşim...

aman ne olacak sonumuz bilmiyorum valla.. bazen kaynım evlense de kurtulsam diyorum en azında sürekli biizmle beraber olmak istemeyecek..başka gelini de var..
ama bazı insanlar eltin olunca daha çok başın ağrıyacak diyor valla bilemedim yaşayıp göreceğiz...

aman ne olacak sonumuz bilmiyorum valla.. bazen kaynım evlense de kurtulsam diyorum en azında sürekli biizmle beraber olmak istemeyecek..başka gelini de var..
ama bazı insanlar eltin olunca daha çok başın ağrıyacak diyor valla bilemedim yaşayıp göreceğiz...

sendemı kaynananla beraber oturuyosun.. yoksa kaynınla kaynanmı oturuyo..valla kaynın evlenınce belkı eltın bakmayacak senın ustune kalacak belkıde eltin bakacak ama aran iyi olmayacak .bu işler adamı geriden şişler :9::9:

sendemı kaynananla beraber oturuyosun.. yoksa kaynınla kaynanmı oturuyo..valla kaynın evlenınce belkı eltın bakmayacak senın ustune kalacak belkıde eltin bakacak ama aran iyi olmayacak .bu işler adamı geriden şişler :9::9:

bizim evimiz ayrı canım.. kaynım evlenince gelen gelinle beraber oturmak istiyor sürekli de söylüyor.. ben de eşime gerekirse annene küçük bir ev alın sürekli gider geliriz ama ev ev üstüne olmaz gelen gelin de aynı eve gelmek zorunda değil diye ince ayar çekiyorum..şimdi olmayan gelini bile koruduğumu bu konuda pek taviz vermeyeceğimi bildiklerinden bana pek teklif edemiyorlar ama kayınvalideme kalsa bayıla bayıla benimle yaşar..

ama ne bileyim yaa bazen hiç düşünmeyeyim boşuna gerilmeyeyim diyorum ama nasıl oluyorsa eşi ve eşinin ailesi topiğinde buluyorum kendimi..:9:

bende altlı üstlü oturuyorum.eşimden işinden dolayı arada şehir dışına cıkıyor.kendimi onlara evlatlık alınmış gibi hissediyorum:)herşeyine karışıyorlar.allahtan çalışıyorum da fazla görüşmüyoruz.iki tanede görümcem var.sürekli birşeylere laf sokuyorlar.küçükte abisini kıskanıyor.valla bende takmamaya çalışıyorum ne yapayım:)

bizim evimiz ayrı canım.. kaynım evlenince gelen gelinle beraber oturmak istiyor sürekli de söylüyor.. ben de eşime gerekirse annene küçük bir ev alın sürekli gider geliriz ama ev ev üstüne olmaz gelen gelin de aynı eve gelmek zorunda değil diye ince ayar çekiyorum..şimdi olmayan gelini bile koruduğumu bu konuda pek taviz vermeyeceğimi bildiklerinden bana pek teklif edemiyorlar ama kayınvalideme kalsa bayıla bayıla benimle yaşar..

ama ne bileyim yaa bazen hiç düşünmeyeyim boşuna gerilmeyeyim diyorum ama nasıl oluyorsa eşi ve eşinin ailesi topiğinde buluyorum kendimi..:9:

bence çok doğru düşünüyosun en mantıklısı o. 2, gelını yanına alacak. gelın bırakacak ıstemeyecek sonra ben kavgalııym al sen bak dıyecek sana. eşinde kabul edecek.ve bır bakmışsınkı hayat bitivermiş...:26:

bence çok doğru düşünüyosun en mantıklısı o. 2, gelını yanına alacak. gelın bırakacak ıstemeyecek sonra ben kavgalııym al sen bak dıyecek sana. eşinde kabul edecek.ve bır bakmışsınkı hayat bitivermiş...:26:

ayyy kız allah korusun...iyisi mi kaynım evlenmesin :9: biz iyiyiz böyle..

off ne dir bu kaynanalardan çektiğimiz yahu..evlenırken insanın baska bısey gözü görmüyor üstelik erkende evlenmedım 26 yasında evlendim.tek kaynana dedim tek çocuk dedim kabul ettım ama şimdi çok pişmanım.
yeni evlenecek olan kızlar ister tek kaynana olsun baştan kabul etmeyın aynı yerde oturmayı.
helekı kaynana dulsa oğulları çok kıymetlı oluyor
kocası olmadıgı için amaçları yok hayattan başka herşeye karışıyorlar.
benım kaynana, 2 gorumce, 2 elti, bir kayına eşit valla :9:
kaynatamda vardı ama 4 sene once öldü.. kaynatam sağken de kabul etmiştim oturuum ailenle demiştim
ayy ne kadar da salakmışım.. ne kadarda gözüm körmüş..

sizin yazdıklarınız tercüman oluyor bazen ''bunları yaşayan tek ben değilim benı anlamıyorsun ama bak ben senı bi siteye sokııym bak gör neler var herkes aynı dertten muzdarıp'' diyesim geliyor eşime :34:

çunku bana sen abartıyosun dıyor genelde..
abartmadıgımı herkesın benım gıbı sorunlar yaşadıgımı görsün bakalım..

off ne zormuş vallahi yaa.isterse melek olsun yinede kendı düzenin gibi olmuyor OLMUYOR OOLMUYOORR...:25:

ona benzer bir durum bende de var.. Kayınvalidem dul eşimin birde abisi var beraber kalıyolar ikimizin de evi var 1 sokak var aramızda

Kelin ilacı olsa başına sürer arkadaşım..

Anlamadığım başka birşey daha var... Kayınvalideler neden gelinleriyle dipdibe olmak ister?. El kızı değil miyiz el olalım kardeşim uzak olalım azıcık yahuuuuuu.
Bu işte bir terslik var. Onların da gelinleri istememesi gerekmiyor mu??

hakkaten yaaa. Hem kötü gelin olalım hem dibimizden ayrılmasınlar neden acep.... Artı eksi meselesi sanırım çekiyo birbirini... çekmez olaydı ya.... Keşke biri şu fizik kurallarını iptal etse... Yok böyle bişi dese..

off ne dir bu kaynanalardan çektiğimiz yahu..evlenırken insanın baska bısey gözü görmüyor üstelik erkende evlenmedım 26 yasında evlendim.tek kaynana dedim tek çocuk dedim kabul ettım ama şimdi çok pişmanım.
yeni evlenecek olan kızlar ister tek kaynana olsun baştan kabul etmeyın aynı yerde oturmayı.
helekı kaynana dulsa oğulları çok kıymetlı oluyor
kocası olmadıgı için amaçları yok hayattan başka herşeye karışıyorlar.
benım kaynana, 2 gorumce, 2 elti, bir kayına eşit valla :9:
kaynatamda vardı ama 4 sene once öldü.. kaynatam sağken de kabul etmiştim oturuum ailenle demiştim
ayy ne kadar da salakmışım.. ne kadarda gözüm körmüş..

sizin yazdıklarınız tercüman oluyor bazen ''bunları yaşayan tek ben değilim benı anlamıyorsun ama bak ben senı bi siteye sokııym bak gör neler var herkes aynı dertten muzdarıp'' diyesim geliyor eşime :34:

çunku bana sen abartıyosun dıyor genelde..
abartmadıgımı herkesın benım gıbı sorunlar yaşadıgımı görsün bakalım..

off ne zormuş vallahi yaa.isterse melek olsun yinede kendı düzenin gibi olmuyor OLMUYOR OOLMUYOORR...:25:

AYNEN canım ben eşime okudum bunların hepsini... bak işte tek sen değilmişsin herkesin başında varmış bu. demekki normal bişi dedi:44::44::44:

Burada anlatılan kayınvalidelerin yaptıkları cahil ve bencil olmalarından kaynaklanıyor.Oğlumuza sanki esir aldık biz ne dersek gelin onu yapsın biz neyi seviyorsak neyle mutlu oluyorsak onlarda mutlu olsun.Ya insan bir düşünür bakalım ben seviyorum ama bambaşka karakterde yapıda bir insan var karşımda o hoşlanırmı.Genç kadın benim yaşlı arkadaşlarımdan sıkılırmı. Saygı ve terbiyeyi bozmadan oturup kibarca konuşup derdinizi kayınvalidenize anlatın.Kendinizi ifade edin dırdır edip kocanızı evden kaçırmayın.Zor iş insan ilişkileri .Kendinizi kullandırmayın.Herkezin yaşayacak bir hayatı var.

bende altlı üstlü oturuyorum.eşimden işinden dolayı arada şehir dışına cıkıyor.kendimi onlara evlatlık alınmış gibi hissediyorum:)herşeyine karışıyorlar.allahtan çalışıyorum da fazla görüşmüyoruz.iki tanede görümcem var.sürekli birşeylere laf sokuyorlar.küçükte abisini kıskanıyor.valla bende takmamaya çalışıyorum ne yapayım:)

Allahtan görümcem yok ve bana karışmıyolar..valla niye laf sokuyolarsa onlarda el evine gelin gitcek..eşin şehir dışına çıktığında senin eve geliyolarmı

Back