Ben Suriyeli ile evlenen hiç görmedim çevremde ya. Eşim Azeri-Türk kökenli olmasaydı direkt yabancıyla ben de evlilik düşünmezdim.Hem mesafe hem kültür diyince aklıma direkt Suriye geldi,malum ülkemizde çok sayıda varlar ve çoğu da tc kadınlarıyla evleniyorlar
Öyle bir şey mümkün değil, öyle bir maddiyatımız yok. Biz kiradayız, ikimiz de çalışıyoruz anca yani.Yerleşirse ayrı bir ev açıp yerleşmeyecek mi ?
Öyle bir şey mümkün değil, öyle bir maddiyatımız yok. Biz kiradayız, ikimiz de çalışıyoruz anca yani.
Hayatında hiç çalışmamış.Kayınvalideniz kendi geçimini sağlayamaz mı ?
Hayatında hiç çalışmamış.
Yılda bir kere geliyorsa her yıl gelmesi normal değil mi tamam 3 ay süre olarak uzun bir süre ama her yıl kadının gelmesi normal bence sonuçta çocuğunu gormeye geliyor sinirlenerek bir durum değil bence uzak mesafeden geldiği için 2 hafta az olabilir ama bir orta yolu vardır illaki.Beni de en çok sinirlendiren şey bunun her yıl olacak olması. Hani 1 kere 2 kere değil ki.
Haklısın mesela ben değil 2 ay 2 hafta dahi idare etmek istemem herkes evinde sağolsun yani yatmadan kıyafete kadar herşey sorun olacak ne gereği var keşke gelmeseUmarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Hayır kesinlikle konu gelmesi değil. Yazdım hatta 2 haftaya falan okeyim. Sorun 2-3 aya uzaması.Yılda bir kere geliyorsa her yıl gelmesi normal değil mi tamam 3 ay süre olarak uzun bir süre ama her yıl kadının gelmesi normal bence sonuçta çocuğunu gormeye geliyor sinirlenerek bir durum değil bence uzak mesafeden geldiği için 2 hafta az olabilir ama bir orta yolu vardır illaki.
Siz ailenizle yakin oturuyorsunuz galiba,eğer eşiniz gibi uzak olsaydınız yılda 1 kere gelmelerine sinir mi olacaktiniz.
Yeterli değil maalesef. Kızı da çalışmıyor,enişte beyin durumu iyi kendi iş yeri var. Kayınvalidemin çalışma gibi bir fikri kesinlikle yok.Geliri Türkiye'de yaşamaya yeterlidir belki. Çok gençmiş, belki farklı planları da vardır. Kızı kaç yaşında ? Kızı çalışıyor mu ? Kızının kendine ait işyeri vb mi var ? Beraber çalışmaya yönelik bir planları olabilir mi ?
Uçak biletleri çok pahalı sürekli git gel yapamıyor bu sebeple.3 ay çok uzun ama ya.
Yılda 2 3 kez gelse 2 hafta kalıp gitse olmuyor mu
Daha ılımlı yaklaşmayı ben de isterim ama o zaman da idare ediyor izlenimi vermiş olurum .3 ay cidden çok ben de dayanamam. Ama eşinize daha kibar davranırsanız belki bu konuyu annesiyle halleder.
Benimki de habersiz çıktı geldi beş kuruş faydası yok. Sadece 5 gün kalacak diye sesim çıkmadı. Bir daha olmasın dedim eşime.Daha ılımlı yaklaşmayı ben de isterim ama o zaman da idare ediyor izlenimi vermiş olurum .
5 gün müBenimki de habersiz çıktı geldi beş kuruş faydası yok. Sadece 5 gün kalacak diye sesim çıkmadı. Bir daha olmasın dedim eşime.
Yanlış anladınız sanırım. Bu yıl 3 ay kalacak. İkamet alırsa yerleşme fikri olur diye çekiniyorum, o sebeple aldırmayacağım ikamet falan. Oğlunun evini hane olarak gösterebilir.
Türk değil Azeri filan sanırım öyle miAblası var eşimin, yakın oturuyorlar sık sık gidip geliyorlar birbirlerine. Hayır hiç sanmıyorum evlilik, vatandaşlık vs. derdi olduğunu. Maddi durumu orta halli, eşim de her ay para gönderiyor ve geçiniyor rahatlıkla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?