Kayınvalidemin bizde kalma meselesi

Sizi kendime çok benzettim. Yurt dışında yaşayan kayınvalideyi uzak şehirde yaşayan yaparsak birebir aynı sorunları yaşadım.Ve evet insan böyle şeyleri duyduğunda fevrileşiyor maalesef.2 ay, 3 ay bunlar uzun süreler ve bir kerelik değil ömrümün sonuna kadar her yıl bunu mu yaşicam ben diye sinirleniyo insan.
Beni de en çok sinirlendiren şey bunun her yıl olacak olması. Hani 1 kere 2 kere değil ki.

Evlenmeden önce enine boyuna konuşmadınız mı bunları? Buradan bakınca pek uyumlu bir çift gibi durmuyorsunuz.
Bu kanıya nereden vardınız? Kayınvalide konusundan eşimle uyumsuz olduğumu nasıl anladınız? Verdiğim tek detay benim fevri olduğum, eşimin de alttan alan bir yapıya sahip olması.

Bu kanıya nereden vardınız? Kayınvalide konusundan eşimle uyumsuz olduğumu nasıl anladınız? Verdiğim tek detay benim fevri olduğum, eşimin de alttan alan bir yapıya sahip olması.
Varırım hanımefendi, farklısınız işte.Brn böyleyim diyip, fevri çıkışlar yaparsanız zor yürütürsünüz bazı şeyleri.Daha önce eşinizle enine boyuna konuşup, hoşlanmadığınızı söylemeniz gerekiyordu.

3 ay misafirlik için çok fazla. Ben de kabul etmezdim. Eşinizle açık açık konuşun durumu.
Birkaç kere açtım konuyu ama yılda 1 kere geliyor idare edelim, o da tek sıkılıyor falan değişiklik olsun ona da dedi. Çok üstüne gitmek istemedim daha.

Varırım hanımefendi, farklısınız işte.Brn böyleyim diyip, fevri çıkışlar yaparsanız zor yürütürsünüz bazı şeyleri.Daha önce eşinizle enine boyuna konuşup, hoşlanmadığınızı söylemeniz gerekiyordu.
2 yıldır gayet bu şekilde yürütüyoruz hanımefendi :) Çok tartışan bir çift falan değiliz. Daha önce konuşmadım evet çünkü bu şekilde olacağını düşünmedim hiç.

Bir ay sizde 1 ay kızında kalsın
Damat rahatsız olmasın ama gelinimin canı çıksın yok öyle
2 aydan 1 aya indirin en azından. 2 ay ben kimseye tahammül edemem valla yazık sizs

Kabul etmezdiniz peki nasıl yaklaşırdınız bu konuya? Mesela eşinize veya kayınvalidenize ne derdiniz?
3 ay kendi annem dahi olsa aynı evde kalmak rahatsız ediyor derdim. Bu kadar uzun misafirligin beni rahatsiz ettigini, evlilikte taraflarin birinin rahatsiz oldugu koda oburunun israrinin gereksiz oldugunu. Idare etmenin kendi ruh sagligimi ve iliskimizi bozdugunu soylerdim. Ama Azeri ile falan mı evlisiniz onlar bir acayip düşkün bu işlere.

2 yıldır gayet bu şekilde yürütüyoruz hanımefendi :) Çok tartışan bir çift falan değiliz. Daha önce konuşmadım evet çünkü bu şekilde olacağını düşünmedim hiç.
O da sizin öngörüsüzlüğünüz, bana ne ayrıca.Eş sizin, kayınvalide sizin.Mutluluklar dilerim.

Birkaç kere açtım konuyu ama yılda 1 kere geliyor idare edelim, o da tek sıkılıyor falan değişiklik olsun ona da dedi. Çok üstüne gitmek istemedim daha.
Yılda bir geliyor ama zaten yılın 4 de birini sizde geçiriyor. Gelip 1 hafta kalıp dönmüyor yani.Bana sorarsanız üstüne gidin. Bu sürenin misafirlik için çok uzun bir süre olduğunu, kendi evinizde rahat edemediğinizi bu sebeple hem eşinizle hem de annesiyle aranızın bozulabileceğini ifade etmeye çalışın. Kim olursa olsun insanların evine 3 ay çökülmez.

Oturma iznini bizimle kalmak olarak görüyorum zira başka kalabileceği yer yok.
Eşim benim sivri dilime alıştı alttan alıyor geçinip gidiyoruz ya :KK70:
Ama haklısınız keşke biraz daha sakin kalabilsem bazı konularda.
Eşinizin Sabri tükenirse diye hiç düşündünüz mü? İnsanlar alışmıyor, canına tak diyene kadar idare ediyor. Ben olsam kendime çekin düzen veririm, 'söz var insanı vezir eder, söz var insanı rezil eder' diye boşuna dememiş büyükler.

Bir ay sizde 1 ay kızında kalsın
Damat rahatsız olmasın ama gelinimin canı çıksın yok öyle
2 aydan 1 aya indirin en azından. 2 ay ben kimseye tahammül edemem valla yazık sizs
Kızında da kalıyor ama yakın oldukları için haftada 1 gün, 2 haftada 3 gün falan kalıyor.

Eşinizin Sabri tükenirse diye hiç düşündünüz mü? İnsanlar alışmıyor, canına tak diyene kadar idare ediyor. Ben olsam kendime çekin düzen veririm, 'söz var insanı vezir eder, söz var insanı rezil eder' diye boşuna dememiş büyükler.
Yahu konu bu değil ki. Benim kişiliğim hakkında yorum yapmayın lütfen, ben farklı bir konu için fikir danıştım.

Back