Kayınvalidemin bizde kalma meselesi

Hem mesafe hem kültür diyince aklıma direkt Suriye geldi,malum ülkemizde çok sayıda varlar ve çoğu da tc kadınlarıyla evleniyorlar
Ben Suriyeli ile evlenen hiç görmedim çevremde ya. Eşim Azeri-Türk kökenli olmasaydı direkt yabancıyla ben de evlilik düşünmezdim.

Hayatında hiç çalışmamış.

Geliri Türkiye'de yaşamaya yeterlidir belki. Çok gençmiş, belki farklı planları da vardır. Kızı kaç yaşında ? Kızı çalışıyor mu ? Kızının kendine ait işyeri vb mi var ? Beraber çalışmaya yönelik bir planları olabilir mi ?

Beni de en çok sinirlendiren şey bunun her yıl olacak olması. Hani 1 kere 2 kere değil ki.
Yılda bir kere geliyorsa her yıl gelmesi normal değil mi tamam 3 ay süre olarak uzun bir süre ama her yıl kadının gelmesi normal bence sonuçta çocuğunu gormeye geliyor sinirlenerek bir durum değil bence uzak mesafeden geldiği için 2 hafta az olabilir ama bir orta yolu vardır illaki.

Siz ailenizle yakin oturuyorsunuz galiba,eğer eşiniz gibi uzak olsaydınız yılda 1 kere gelmelerine sinir mi olacaktiniz.

Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Haklısın mesela ben değil 2 ay 2 hafta dahi idare etmek istemem herkes evinde sağolsun yani yatmadan kıyafete kadar herşey sorun olacak ne gereği var keşke gelmese 🥴

Yılda bir kere geliyorsa her yıl gelmesi normal değil mi tamam 3 ay süre olarak uzun bir süre ama her yıl kadının gelmesi normal bence sonuçta çocuğunu gormeye geliyor sinirlenerek bir durum değil bence uzak mesafeden geldiği için 2 hafta az olabilir ama bir orta yolu vardır illaki.

Siz ailenizle yakin oturuyorsunuz galiba,eğer eşiniz gibi uzak olsaydınız yılda 1 kere gelmelerine sinir mi olacaktiniz.
Hayır kesinlikle konu gelmesi değil. Yazdım hatta 2 haftaya falan okeyim. Sorun 2-3 aya uzaması.

Geliri Türkiye'de yaşamaya yeterlidir belki. Çok gençmiş, belki farklı planları da vardır. Kızı kaç yaşında ? Kızı çalışıyor mu ? Kızının kendine ait işyeri vb mi var ? Beraber çalışmaya yönelik bir planları olabilir mi ?
Yeterli değil maalesef. Kızı da çalışmıyor,enişte beyin durumu iyi kendi iş yeri var. Kayınvalidemin çalışma gibi bir fikri kesinlikle yok.

Ben takilmam, 2ay-3ay kalabilir, evimde yerim ortamim var, mevcut durumumu, colugunu, cocugumu, gurultumu vb. de kabul ediyorsa buyursun basimla beraber. Velakin evin gunluk sureclerine de dahil olacak o kadar.
Ikamet tezkeresi alacak ise o zaman 1+0 1+1 bir ev de bakacak kendine o kadar da degil...

Yanlış anladınız sanırım. Bu yıl 3 ay kalacak. İkamet alırsa yerleşme fikri olur diye çekiniyorum, o sebeple aldırmayacağım ikamet falan. Oğlunun evini hane olarak gösterebilir.

Yok ben ikamet olayini tam bilmedigimden aslinda durumu anlamaya calistim zaten.

Ama tamamen yerlesirse ve kendi evi de olursa yasi da gencmis size degilde kendi evine yerlesir diye dusundum.

Esiniz muhtemelen Iran Azerisi, isiniz zor, kayinvalide gelir her sene aylarca da kalir 😬

Biz kayinvalidemlerle de kendi ailemle de farkli ulkelerdeyiz. Ne esimin ailesini ne kendi ailemi o kadar uzun sure kabul etmem. Ama ben ilk evlendigimden beri ustune basa basa yatili misafiri ne kadar sevmedigimi hep soyleyip yerini haptim bunun, kimse teklif edemiyor 🙈

Eşiniz babasını kaybetmiş. Cidden böyle olunca insanın aklı annesinde kalıyo. Bende babamı çok küçük yasta kaybettim lardesimde evlendi annem yanlız kalıyo. Aklım hep onda. Eşiniz türkiyede yasamayı sizin için mi istedi bişmiyorum ama aklı eminim onunda annesinde kalıyordur. 1 yılda 2 ay görüşmek hakkı bence. Eşim aileme karşı saygılı demişsiniz 12 ayda 2 ay bence zorda olsa sizde eşinizin hatırı için idare edilmesi gereken bir durum gibi geldi. (kültürlü ve iyi bir kadın dediğiniz için) rahata alıştıgımız için konfor alanımızdan bazen vazgecmek zor oluyo benim içinde öyle ama evlilik malesef böyle. Oturum alıp yerlesmekse niyeti ayrı bir ev tutulmasını istemekte özgürsünüz bende böylesini isterdim

Ablası var eşimin, yakın oturuyorlar sık sık gidip geliyorlar birbirlerine. Hayır hiç sanmıyorum evlilik, vatandaşlık vs. derdi olduğunu. Maddi durumu orta halli, eşim de her ay para gönderiyor ve geçiniyor rahatlıkla.
Türk değil Azeri filan sanırım öyle mi
Neyse vay arkadaş ya tüm dünyadaki kaynanalar oğlanlara takmış 😂 herkes oğluyla yaşayacak illa

Back