Kayınvalidemin bizde kalma meselesi

Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Çok bence 3 ay.

Süre daha önceki yıl da bu kadar mıydı?
Şöyle oldu. Yıl sonuna yakın geldi, 2 ay kala. Ocağın başında da kendi annesinin ölüm yıl dönümüydü (1. yılıydı) o sebeple dönmek istedi, mevlüt vs okutmak istediler. Bu yıl ise daha erken gelmek istiyor, onu da daha fazla kalmak istemesine bağlıyorum. Hani 'ocak ayında tekrar yıl dönümü için döneceğim (her yıl okutmak istiyorlar), biraz erken gideyim de daha fazla kalayım' diyor sanıyorum.

Şöyle oldu. Yıl sonuna yakın geldi, 2 ay kala. Ocağın başında da kendi annesinin ölüm yıl dönümüydü (1. yılıydı) o sebeple dönmek istedi, mevlüt vs okutmak istediler. Bu yıl ise daha erken gelmek istiyor, onu da daha fazla kalmak istemesine bağlıyorum. Hani 'ocak ayında tekrar yıl dönümü için döneceğim (her yıl okutmak istiyorlar), biraz erken gideyim de daha fazla kalayım' diyor sanıyorum.
Her sene 1 ay 1 ay artacak mı bu? Ne saçma iş. Çocuklarını özlemesini anlıyorum ama herkes hayatını düzenini kurmuş. Düzeninizi bozmadan 1 ay sizde 1 ay kızında kalabilir. Sonra da döner ülkesine. Ben ilk evlendiğim yıl 3 ay kayınvalidem ile vakit geçirdim inanılmaz korkunç birşeydi. Rahat giyinemiyorum, misafirlerime vs surat asıyor o varken kimse gelmek istemiyor. Tüm sosyal hayatım bitti.

Her sene 1 ay 1 ay artacak mı bu? Ne saçma iş. Çocuklarını özlemesini anlıyorum ama herkes hayatını düzenini kurmuş. Düzeninizi bozmadan 1 ay sizde 1 ay kızında kalabilir. Sonra da döner ülkesine. Ben ilk evlendiğim yıl 3 ay kayınvalidem ile vakit geçirdim inanılmaz korkunç birşeydi. Rahat giyinemiyorum, misafirlerime vs surat asıyor o varken kimse gelmek istemiyor. Tüm sosyal hayatım bitti.
İşte benimkisi insan olarak çok iyi biri, yani asla beni kıracak bir şey yapmaz ama diyorum ya bunlar benim 3 ay aynı evde yaşamam için geçerli sebepler değil, hiçbir sebep de 3 ay kalması için geçerli olamaz bence. Seviyorum ama 3 ay kalmasını istemiyorum.

Yeterli değil maalesef. Kızı da çalışmıyor,enişte beyin durumu iyi kendi iş yeri var. Kayınvalidemin çalışma gibi bir fikri kesinlikle yok.

sizi gaza getirmek istemiyorum ama bu ana ogul size sorun cikartacak. fevrilk yapmadan bi sekilde yonetmeyi ogrenmeniz gerekiyor. 45 yasinda kadin hayatinda calismamis, calismayi da dusunmuyor, bu kadin tabi ki dusunur yaslaninca ne olacak. ilerde gelin engellerse hayatimi nasil idame edecegim diye, bi sekilde size yerlesir zaten. aslinda en mantiklisi kadinin evlenmesi ama orta yasli kadinlar cakal oluyor, elin adamini cekecegini sizin yaniniza gelir iste.

sizi gaza getirmek istemiyorum ama bu ana ogul size sorun cikartacak. fevrilk yapmadan bi sekilde yonetmeyi ogrenmeniz gerekiyor. 45 yasinda kadin hayatinda calismamis, calismayi da dusunmuyor, bu kadin tabi ki dusunur yaslaninca ne olacak. ilerde gelin engellerse hayatimi nasil idame edecegim diye, bi sekilde size yerlesir zaten. aslinda en mantiklisi kadinin evlenmesi ama orta yasli kadinlar cakal oluyor, elin adamini cekecegini sizin yaniniza gelir iste.
Valla haklısınız ama kimse bana sorun çıkartamaz bu konuda, kabul etmeyeceğimi net şekilde söyledim. Eğer ısrarcılarsa buyursunlar beraber yaşasınlar, bunu da söyledim zaten eşime. Ben olduğum sürece beraber yaşama fikri konu bile olamaz. Umarım evlenir de bu konu kapanır.

Back