Kayınvalidemin bizde kalma meselesi

Degil uc ay bir ay bile kabul etmem. Acikca da soylerim. Olum Allahin emri herkes kendini hazirlamali az veya cok. Kocasi oldu diye cocuklarina ayri duskun oluyorsa evlendirmeyecek kimse. Esimin benim aileme tavri da kendini baglar. Sirf karsilik beklemek icin benim ailemi arayip soracaksa hic yapmasin daha iyi. Uc ayda bir bir hafta gelse yine sorun ama bu kadar degil. Yilin iki ayi ben her sene o strese girecegim ne zaman gidecek diye dusunecegim korkunc bir stres yuku bana gore. Ekmek bicmek vs bunlar da cok cikarci bakis acisi. Sirf evlendim diye kimsenin ailesiyle yilin dortte birini gecirmek zorunda deglim. Esim isterse anasiyla istedigi kadar kalabilir dediginiz gibi anasiyla basbasa yasamaya devam edip eski esim olmayi tercih edebilir. Bunu fevrilik olarak da gormuyorum, lafi dolandirip ayni seyi soyleyeceksek net olmak iyidir. Ayrica emin olun bahane bulsaniz kendinizi anlatmak isteseniz anlasilma ihtimaliniz cok dusuk.

Ben yavaştan yavaştan ayağını sürüyor size doğru gibi hissettim sanki. Her yıl 1 ay 1 ay uzatıp sonunda da yanınıza kapağı atmak niyeti 🤦🏼

Eşinizle ciddi bir konuşma yapın fevriyim demişsiniz bende öyleyim o yüzden anlarım sizi ama sakin olmanız şart bu sefer. Sakin ve kararlı olmanız gereken bir durum.

İnsanlar neden hiç çocuklarının evliliğine zarar vermekten çekinmez gerçekten anlamam 🤦🏼 Yani kim olsa rahatsız olur evine 2-3 ay gelecek insandan kendi annesi olsa bile. Zira artık kendi hayatınız, çekirdek aileniz var. Şu kök ailenin kökleri ne dolanmış arkadaş iliğimize kemiğimize 😬 Cinsiyet farketmeksizin ailemde ailem diyoruz 🤷🏼

Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Konudan farklı olarak bu kaynanalar nasıl 45 yaşında yahu. Ben 46 yaşındayım. Bir oğlum 17 diğeri 6 yaşında. Bu arada haklısın. Bu yaşta kaynana kalıbına ne çabuk girmiş. Bak ben senin kaynanan olsaydım çocuğumun başında pinekleyeceğime doğa kamp karavan hayatına yelken açardım

Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Her yıl bı kaç ay idare edilir. Sizin yaşınız kaç?

Çağırılmadan yatılı gelmek yüzsüzlükte kaçıncı seviye ya?
Kendince yardım ederim faydam dokunur diye düşünüyor ama 3. Çocuğum yani sonuçta bide gece bebek ağlıyor diye yatak odasına gelmisti eşimde kızdı anne saçmalama napiyosun 3.cocuk bu tecrubesizmiyiz cik Allah aşkına dedi. 4.gunun sonunda evine gitti yani evimizde yakın ama yürüyerek uzak kalıyor araba ile 10dk bile sürmez. Yinede akşam evime bırak beni diyebilirdi hadi kırılmasın dedik ama 4.gunun sonunda eşim zaten dayanamadı götürdü

Vay canına altı yıl sonra kv olduğumu düşünemiyorum. Olsaydım da gelinime yatılı gitmek isteyeceğim son şey olurdu spor salonları, turlar dururken 😂 yaşadığı ülke uzaksa gelince iki ay kalması garip gelmedi

Ben istemem 2 ay 3 ay Cook uzun hastalik vs yoksa herkesin kendi evi var maksimum 1-2 hafta kalınır gidilir yani.
Valla bunu sadece eşinle konuşabilirsin tabi nasıl annesine söyleyecek muamma kırılır kesin bunu kendisi düşünmesi gerekiyor kadının ya amann.
Yada konuşurken orda ki düzenin bozulmuyor mu falan derim uzun süre farklı yerde kalmak vs. alttan alta mesaj vermek önemli politik kalarak😂

Bende şahsen kayınvalidem o 3 ay çekemem ama.burda farklı noktalar var,kadın yurt dışında ikidebir zırt pırt gelemez .eg geldigindede herhalde 1-2 hafta kalmaz yani burası kesin ve net .kadın gelin istemiyor diye ikidebilir gelip gitsin mi o kadar para verip. He diyelim ki yaptı her ay gelip 1 hafta kalsa zaten aynı hesap oluyor yani.yilda 12 hafta😆

Eg kadın genç kültürlü vs diyorsunuz o gezip tozuyordur burda, zaten size ayak bagimı oluyor anlayamadim. 🙄

Ve en önemlisi o sizin ailenize iyi ılımlı yaklasiyorsa sizde bı zahmet o şekilde yaklasicaksiniz ( farklı geçerli sebepler hariç) .
Yani her ailenin kendi dinamikleri şartları vardır.sizinkine bakınca senedebir gelipte 2-3 ay kalması bence normal.

Böyle uzak mesafede olunca kayın ailesi böyle bir sıkıntı oluyor. Gelinip gidildi mi uzun kalınıyor. Benim KV'dem de bizde her sene 1 ay kalır. Her ne kadar sevsem de insanın düzeni değişiyor, ona göre hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Yakın olsanız istediğiniz kadar görüşürsünüz, hergün bile görüşseniz gün sonunda herkes kendi evinde. Valla zor bir durum sizi anlıyorum. Maddi olarak imkanınız varsa ona sizin semte vs bir ev tutabilir misiniz 1+1 kısa süreli 3 aylık falan?

45 yaşında kayınvalide mi olur ya, ben oradayım, şoktayım :KK45: :KK75:

Yakın bir şehirden gelmiyor sonuçta, uzaktan geliyorsa değerlendirmek istiyordur tabii uzun kalarak.

45 yaşında kayınvalide mi olur ya, ben oradayım, şoktayım :KK45: :KK75:

Yakın bir şehirden gelmiyor sonuçta, uzaktan geliyorsa değerlendirmek istiyordur tabii uzun kalarak.

16-17 yas evlendi ise anaanne bile oluyor ondan zamanın da doğurmak daha iyi. 20den sonra yani.

Böyle uzak mesafede olunca kayın ailesi böyle bir sıkıntı oluyor. Gelinip gidildi mi uzun kalınıyor. Benim KV'dem de bizde her sene 1 ay kalır. Her ne kadar sevsem de insanın düzeni değişiyor, ona göre hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Yakın olsanız istediğiniz kadar görüşürsünüz, hergün bile görüşseniz gün sonunda herkes kendi evinde. Valla zor bir durum sizi anlıyorum. Maddi olarak imkanınız varsa ona sizin semte vs bir ev tutabilir misiniz 1+1 kısa süreli 3 aylık falan?
Benim de kesinlikle kişisel bir problemim yok. Diyorum ya, bu kadar zamanda (3.5 yıldır hayatlarındayım) bırakın kötü bir sözü, imada dahi bulunmadı hakkını yiyemem. Olay tamamen benim yatılı misafir sevmemem. Maddi olarak imkan olsa bile öyle bir şeyi eşimin kabul edeceğini, daha doğrusu teklif edebileceğini sanmıyorum.

Nekadarda abartmışsın.
Eşin fazla anlayışlı.
Kadın gelip sizde yıllarca kalayım dememiş.
Onu bu yaşa kadar getirmiş büyütmüş. Üstelik size karşı hiçbir saygısızlığı yok. 3 ay kalsa birşeyiniz eksilmez.
Ben tavrınızı aşırı çocukça buldum.

Nekadarda abartmışsın.
Eşin fazla anlayışlı.
Kadın gelip sizde yıllarca kalayım dememiş.
Onu bu yaşa kadar getirmiş büyütmüş. Üstelik size karşı hiçbir saygısızlığı yok. 3 ay kalsa birşeyiniz eksilmez.
Ben tavrınızı aşırı çocukça buldum.
Abarttığımı düşünmüyorum. Yılın 4'te 1'i oluyor 3 ay dediğim. Saygısızlığı olmaması benim 3 ay aynı evde yaşama mecburiyetimi doğurmuyor bence.

Back