Eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?

biz size saldırmış mı olduk şimdi???
anlayışınıza hayran kaldım!
şimdi siz bizi böyle itham edince, acaba diyorum, "emrivaki" ve "laf sokma" diye değerlendirdiğiniz şeyleri de acaba bu şekilde mi değerlendirdiniz!
Siz alınmayın Şu sizde kayınvalide olacaksınız diyenler var onu kasdettim teşekkürler yorumlarınız için....

benimde eşim aynı şekilde ailesine toz kondurmaz..ben bu sorunu artık ailesi hakkında konuşmamakta buldum..tamam arada benim kayış gevşiyor söylüyorum sonra amaann diyorum yine tutamadım çenemi.kocam 5 senedir değişmedi biliyorum değişmicekte..artık bende kendi ailem hata yapsa dahi laf söylemiyorum ve söyletmiyorum..sende öyle yap..

Esinizde sifir ego ve size karsi buyuk bir saygı sevgi var. Bunu tuketmeyin. Adamı sıkmayin. Bırakın çay mi koymak istiyor koysun. Annesinjn lafina aldiris etmiyormus ne guzel. Benim eşim olsa bana kilibik demesinler diye iki de tersler beni.
Madem kendinizi anlatamadikca sivrilesiyorsunuz bu konulara hicc girmeyin. Esiniz sırf abisini gorebilnek icin yengesinin suratsizligini çekip evinde hizmet ediyor anne babasına size. Yapsin bu o kadar guzel bi hareket ki. Size emirler yagdirmasini mi tercih ederdiniz. Boyle düşünüyorsanız hata edersiniz.

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???
Eşinin senden önce alıştığı hayatı,tutum ve davranışları var.İlk 6 ayda hayatını değiştirmeye çalışma.İlk 6 ayda bu kadar eleştirisel yaklaşma.Hiçbir zaman anlaşılamazsın.Oluruna bırak.Önce siz kendniz aynı çatı altında aile lmaya çalışın.

Bırakın yapsın, ailesi size geldiğinde eşinizi de engellemeyin. Ne büyük yanlış yapıyorsunuz . Kim ne derse desin , bu sizin kurduğunuz hayat, insanların ağızlarına göre şekil vermeye çalışırsanız kendinize ve eşinize hep kaybeden taraf siz olursunuz.
Burada sizi haksız buldum. Koca adam ailesine çay vermek istiyorsa verecektir, bunu engellemeye hakkınız yok ki çok guzel bir hareket bence. Bunun erkeği, kadını, o evin hanımı diye bir kalıbı yok.
..

Eşinizle konuşma şekline gelirsek; eleştirmeyeceksiniz, az göreceksiniz. Konu ailesi olduğu surece neredeyse hiç konuşmayacaksınkz. Size zararları dokunduğu anda büyük açıklamalar yapmak yerine kısa ve öz hoşlanmadığınızı dile getirin.
Eğer bunu da yapamıyorsanız ve mutlaka bir yanlışı dile getirmek istiyorsanız" onlar senin ailen , sen daha iyi tanıyorsun, sence bunu soylerken/ bunu yaparken ne düşünmüş olabilirler, hoşuma gitmedi " v.s tarzında bir cümle kurarsınız. Hem haberdar etmiş olursunuz eşinizi hemde şikayet değilde fikir almak için sormuş gibi görünürsünüz.

Hele bu " ruhunda annelik varsa" cümlesi çok kırıcı çok itici.
Orada birinin çay doldurmasını bekleyeceğine kendisinin doldurması çok erdemlice. Bir erkek olmasına rağmen, ailesinin sözlerine aldırmaksızın bu kalıpları yıkıyorsa helal olsun ona.
Siz ısrarla eşinizden maço yaratmaya çalışıyorsunuz galiba.

Evde sana yardimci olmasi çok güzel ama ben olsam bende gittiğin evin hanımı beyi dururken eşimin çayı doldurmasina kızardım zaten sende yardım ediyormuşsun ama amelelafı biraz ağır kalmış bence düzgün dille konuş belki oda bi daha yapmaz

Hele bu " ruhunda annelik varsa" cümlesi çok kırıcı çok itici.
Orada birinin çay doldurmasını bekleyeceğine kendisinin doldurması çok erdemlice. Bir erkek olmasına rağmen, ailesinin sözlerine aldırmaksızın bu kalıpları yıkıyorsa helal olsun ona.
Siz ısrarla eşinizden maço yaratmaya çalışıyorsunuz galiba.
Hayır kesinlikle aksine çok şanslı bir hanımım.Sanırım ona çok üzülüyorum kayınvalidem den örnekler verdim sık gitmemeye özen gösteririm gidince iş çıkışı gider akşam 8 de onlarda olurum demiştim yorgunluktan ayaklarım sızladığı halde sofrayı hazırlamak için bir çabası yoktur yer ve kenara kalkar çay hazırla meyve getir kurmalı oyuncak düşün .Hiç surat asmadan bunları bir vazife gibi yapıyorum eşim için bazen artık bir dolum noktası oluyo her insanda olur patlıyorum o amele kelimesi de birikmişliğe ait.Benim bu ezilmelerime o da katılınca iyice geriliyorum.Belki de beni çok kullanıyorlar bari eşim kullanılmasın diye düşünüyorumdur yoksa kesinlikle onu maço yaratmaya çalıştığım yok benim de erkek kardeşim var ona örnek alması gereken ilk kişi benim eşimdir diyorum

Kadınlar mı ikram etmeli sizce hanımefendi merak ettim. Eşin tabiki çay ikram edecek yardım edecek sen de ona yardım edeceksin. Ailesinede edecek . Bırakalım bu farklılıkları artık lurfen

Hem de günlerce insanı bunaltacak şekilde söylüyolar benim oğlum yapar o yapar o yapar Allah bin defa razı olsun 2 oğlu daha var onlar da eşim gibi yaparlar ama benimkine bi tuhaf davranıyor.İlk yemek davetimiz de ertesi sabah aradı ben odayı temizliyorum duyuyorum sesi çok yüksek telefonda net duyuluyor ben babandan bir kez görmedim sen dün akşam oturmadın çok şanslı kar suyu kaçırıyor anlayacağınız çok üzülmüştüm.

Sizin esas sıkıntınız ne? Sizin takdir görmemeniz mi? Bu olayda üzülecek ne buldunuz ben anlayamadım? Eşim öyle şeyleri yapmaktan hiç gocunmaz, ne misafirlikte, ne kendi evimizde, ne de ailelerin yanında. Çevremdeki kadınlar da aa nasıl yaptırıyorsun? derler, hiç de benim zorumla yapmaz, karışmam sadece, keyfi nasıl isterse öyle davransın. Ben yaptığı zaman takdir ederim, yapmadığı zaman da yaptıklarına sayarım, hiç ses çıkarmam.

Bu olay dahilinde yanlış anlaşılmadan konuşmak istiyorsanız, şimdilik susun daha iyi. Ne zaman ki yaptığı şeyleri takdir edip eline sağlık, dün akşam seni öyle içinden gelerek hizmet eder görünce daha bir mutlu oldum diyebilecek kadar değiştirirsiniz kendinizi o zaman bu konular hakkında konuşursunuz. Ruhunda amelelik lafına insanlar takılmış ve haksız değiller, fakat tatlı dille konuşamamak inanın çok daha acınası bir şey. Annesi o yüzden tek cümleyle istemediği kadar kadar çay hakkına sahip olur, eşinizin de aklına bir an ben enayi miyim? diye düşünmek gelmez, ikisi hallerinden memnunken bir tek sizin aklınıza gelir böyle bir şey.

Ne var bunda ya? Doldursun çayı, eline mi yapışacak? Yani bunu problem edip üzüldüğüne değmez. Hele ki ağlamak filan... :KK57: çok şaşırdım. Demek derdi olmayanlar da ufak şeyleri büyütüp dert ediyorlar. Kayinvaliden dalga geçiyorsa sana yardım ediyor diye, hiç bozuntuya verme de ki, evet annecim sa olsun benim kocam hep bana yardım eder, bitanedir o vs vs... de gül geç yahu

Hayır kesinlikle aksine çok şanslı bir hanımım.Sanırım ona çok üzülüyorum kayınvalidem den örnekler verdim sık gitmemeye özen gösteririm gidince iş çıkışı gider akşam 8 de onlarda olurum demiştim yorgunluktan ayaklarım sızladığı halde sofrayı hazırlamak için bir çabası yoktur yer ve kenara kalkar çay hazırla meyve getir kurmalı oyuncak düşün .Hiç surat asmadan bunları bir vazife gibi yapıyorum eşim için bazen artık bir dolum noktası oluyo her insanda olur patlıyorum o amele kelimesi de birikmişliğe ait.Benim bu ezilmelerime o da katılınca iyice geriliyorum.Belki de beni çok kullanıyorlar bari eşim kullanılmasın diye düşünüyorumdur yoksa kesinlikle onu maço yaratmaya çalıştığım yok benim de erkek kardeşim var ona örnek alması gereken ilk kişi benim eşimdir diyorum

İşte, eşinize üzülmeyin. Bırakın ne yapmak istiyorsa yapsın , yoksa bu size eksi olarak geri döner.
Siz kendinizi düşünün. Eşinizi kendi ailenizin içinde düşünüyorsanız düşünürsunuz. Orada buyumuş, onların her nabzını bilen eşinize böyle yaparsanız , evliliğimizin ileri zamanlarında kotu sonuçlar alırsınız.
Ailesinin içinde serbest bırakın. Gozlemleyın. Ne yapıyorsa sizede yapabilecek kapasite taşıyor demektir.

1- Eşlere ailesiyle ilgili bişey söylenemez, ailesi şikayet edilmez. Bu bir kuraldır. Uygulamazsanız kavgalı girültülü bir eviniz olur, huzurunuz kalmaz.

2- siz de anlattığınız kadar masum değilsiniz. Eşinizle konuşma tarzınız, iletişiminiz olması gerektiği gibi değil.

3- Birileriyle arasında sorun olan bir insan önce kendi içşne dönmelidir, ben ne yaptım da böyle oldu diye düşünmelidir. Sizde bu da yok malesef.

Diğerlerinde haklı olduğunuzu düşünüyorum ancak ilk madde beni rahatsız ediyor.

Aileler o kadar kötü şeyler yapıyorlar ki, bence söylenir böyle durumlarda. Ortada bir haksızlık varsa muhatabı kim olursa olsun söylenebilir. Üslup ayarlanabilir ancak haksızlık görmezden gelinmek zorunda değil.

Yani aklı başında bir insan da mantıklı ve gerekli(bu kısım önemli) bir eleştiriye, ''Sen benim aileme nasıl laf edersin!'' diye cevap vermez. Veriyorsa o onun problemidir.

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???

Herkesin görgüsü bir değil ki... Bence bir erkek misafirliğe gittiği zaman geçer köşeye oturur beyefendice. Neresi olursa olsun kalkıp çay doldurmamalı... Ama sen yanlış yerde söylemişsin. Madem annesi dalga geçti, bunu da söyleyecektin. Sen ailem diyorsun ama bak onlar dalga geçtiler bu konuda hemde kendi evinde bana yardım etmene rağmen. Onlara dalga malzemesi verme deseydin. Bazı erkekler çok saf. Ama bir dayanak göstermeden konuşursan sen suçlu olursun. Burada yazdığın gibi eşine de söyleseydin. Eltinin kocası size gelince hizmet ediyor mu mesela?:KK53:

Herkesin görgüsü bir değil ki... Bence bir erkek misafirliğe gittiği zaman geçer köşeye oturur beyefendice. Neresi olursa olsun kalkıp çay doldurmamalı... Ama sen yanlış yerde söylemişsin. Madem annesi dalga geçti, bunu da söyleyecektin. Sen ailem diyorsun ama bak onlar dalga geçtiler bu konuda hemde kendi evinde bana yardım etmene rağmen. Onlara dalga malzemesi verme deseydin. Bazı erkekler çok saf. Ama bir dayanak göstermeden konuşursan sen suçlu olursun. Burada yazdığın gibi eşine de söyleseydin. Eltinin kocası size gelince hizmet ediyor mu mesela?:KK53:
İçime su serptin derler ya yorumun aynen öyle.Hayır canım ben ve büyük eltim dışında hiç kimse kılını kıpırdatmıyor aynı dönemler evlendiğim eltim var benden ayca küçük yer tek bir bardak dahi kaldırmaz ve eline telefonu alır geçer ve kimse onur görmez.Ki eltilerimiz eşleri de evde çok yardımcıdırlar ama ne hikmetse benim eşim her evdeee buda Allahın bir hikmeti sanırım rahatsız oldum ve konuşmaya çalıştım anlatamadım kendimi sinirlenince de ruhunda amelelik var dedim:KK25:

İçime su serptin derler ya yorumun aynen öyle.Hayır canım ben ve büyük eltim dışında hiç kimse kılını kıpırdatmıyor aynı dönemler evlendiğim eltim var benden ayca küçük yer tek bir bardak dahi kaldırmaz ve eline telefonu alır geçer ve kimse onur görmez.Ki eltilerimiz eşleri de evde çok yardımcıdırlar ama ne hikmetse benim eşim her evdeee buda Allahın bir hikmeti sanırım rahatsız oldum ve konuşmaya çalıştım anlatamadım kendimi sinirlenince de ruhunda amelelik var dedim:KK25:

İşte görmüyor görmüyor... Mesela benim eşimde arkadaşlarına gidince fotoğraf çekilecek diyelim hepimiz topluca oturuyoruz ve çift olmayanlar da var. Yani bekar kız erkek vs... Eşim hemen atlar ben çekerim ben çekerim... Bir sinirlendim iki sinirlendim, ne işin var ya dedim. Bekarlar bile kılını kıpırdatmıyorum neden biz aynı karede olmuyoruz dedim. Sonra bir kere yine yeltenince dur bakayım sen yanımda geç kolumun altına dedim insanların içinde, kalkıp birisi çekti... Huyundan vazgeçeti ama istemediğim birşey yapacaksa kaş göz yaparım hemen, hayırdır dercesine? Ama siz de de suç var, hadi hanımlar yardım edin de kolaylayalım deseydiniz. Bence diğer eşlerden örnek verip, bak filanca ne güzel evinde yardım ediyor ama misafirlikte efendice geçip oturuyor, önüne çay koyarsan içiyor koymazsan içmiyor, sende öyle davran lütfen rahatsız oluyorum de. Ailenin evi olduğu için değil kimsenin evi olursa olsun davranış hoş değil sonuçta biz de karı koca olduğumuza göre birbirimizin hoşuna gitmeyen şeyler yapmamalıyız değil mi falan de bence :KK66:

Herkesin görgüsü bir değil ki... Bence bir erkek misafirliğe gittiği zaman geçer köşeye oturur beyefendice.

bana göre ise "görgü"lü insan eşine ailesine her konuda yardım eden insandır.Annesinin evini misafirlik olarak görmeyen evlattır,candır, beyefendidir.
Konu sahibi kayınvalidesine gidip böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim demenizi tavsiye ederim.

bana göre ise "görgü"lü insan eşine ailesine her konuda yardım eden insandır.Annesinin evini misafirlik olarak görmeyen evlattır,candır, beyefendidir.
Konu sahibi kayınvalidesine gidip böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim demenizi tavsiye ederim.

Herkesin görgü anlayışı çok farklıdır.
Ama onca kadın otururken bir erkeği ortalarda çay doldurmak için gezmesi hele de kendi evi dışında bir yerde bence hoş değil.
Eşe aileye elbet yardım edilir ama onu beyefendi gibi yetiştiren kv nin bu durumda eşe yardım ediyor diye dalga geçmemesi gerekir değil mi?

Teşekkür ederim cevabınız için sanırım cümlelerimi dikkat etmem gerekiyor buradaki hanımlar konuyu farklı yerlere şekti anlatmak istediğim o değildi.Belki yanlış örnek seçtim şöyle diyim kayınvalidemin evi sobalı aşırı kirli lavaboları afedersiniz sümükten gözükmüyor abdest dahi alamıyorum ve her gittiğim de o buz gibi evde mutfaktan emir vaki cümleleriyle 1 dk oturtmaz işten çıkıp akşam 8 de gittiğim halde .Evime döndüğüm de günlerce grip öksürükle uğraşırım bilir ama umursamaz.Ve bir hafta sonumuz olduğu halde her gün arayıp kalmamızı ister kalmayınca küser.Mesela bir kaldım 2 kaldım baktım yapamıyorum eşimle konuştum yine anlamadı geçti tuvaleti yıkadı ben kullanayım diye bunun gibi vs...Anlatabildim mi?Soğuktan evleri sobalı mutfakta iş yapmaktan hasta oluyorum mesela geliyor herkes oturuken o bulaşıları diziyor bana bunun gibi ona da üzülüyorum

bence esinizin kiymetini bilin ve ailesine de esinizi sevdiginiz icin saygi gosterin,kendi dogrularinizi esinize kabul ettirmeye calismayin boylece yanlis anlasilma ortadan kalkar.
herkesin hijyen anlayisi farkli kaldi ki esiniz sizin rahatiniz icin ugrasiyor.

eşin ailesi hakkında yanlış anlaşılmadan kötü eleştiri nasıl soylenir diyorsan, söylenmez.
sadece erkeğin eşinin değil kadının da yani.
ben kendim babamı da annemi de kardeşlerimi de yerden yere sokarım ama eşimin hık demesine katlanamam.
onun ailesi hakkında da konuşmam.

X