Eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?

Herkesin görgü anlayışı çok farklıdır.
Ama onca kadın otururken bir erkeği ortalarda çay doldurmak için gezmesi hele de kendi evi dışında bir yerde bence hoş değil.
Eşe aileye elbet yardım edilir ama onu beyefendi gibi yetiştiren kv nin bu durumda eşe yardım ediyor diye dalga geçmemesi gerekir değil mi?

konu sahibinin çok taraflı anlattığını düşünüyorum.
Bizim konumuz olmadığı için cevaplar uzayıp gitmesin .
sizin görüşünüz farklı benim farklı ,görgülerimiz farklı,farklıyız yani.

terbiyesizlk yapmamak sevmek değil. bir kişiyi sevmeyince diyaloglar yapay kalıyor. sevmeyi dene. aradaki buzlar erir... en azından insan olduğu ve eşini dünyaya getirdiği icin...

Eşine amele gibi bir kelime kullanarak olumlu bir sonuç beklemen çok komik:)
Ayrıca adam ne güzel demiş aileme anneme, babama hizmet etmekten mi gocunacam diye haklı.
Bak onlara böyle kendini yırtsa da seni ezse, hiç yardımcı olmasa sana haklısın sinirlenmekte derdim.

Ama adam eşine de yardım ediyor ne güzel.

Ailesi takılıyor bilmem ne diye onların yanında bana yardım etme demen de çok saçma.
Evliliğini, eşini milletin şakasına, takılmasına göre şekillendiriyorsun resmen.

Ben bir gün kv yanımızdaydı eşimin elinde gırgır mı ne vardı.
Oğlumu çalıştırıyorsun demek diye takıldı bana.
Ben de tabii artık böyle eline de yakışıyor ama dedim espriye devam ettim.
Hiç de rahatsız olmam. Onların ne düşündüğü değil benim neyle mutlu olduğum önemli.

Bende konu sahibine yorumumu yazarken herkesin görgüsü aynı değil ki yazdım. Özellikle buradan birisini seçip yazmadım.
Burada anlatılan konuya göre yorum yazdım...
Taraflı anlatıp anlatmadığını bilemem, anlatılan bir olaya bakış açımı yazdım...

Dilerseniz siz de konuya yorum yapabilirsiniz, ısrarla neden benim yazdığıma takıldınız anlamış değilim. Herkesin fikri aynı.

Diğerlerinde haklı olduğunuzu düşünüyorum ancak ilk madde beni rahatsız ediyor.

Aileler o kadar kötü şeyler yapıyorlar ki, bence söylenir böyle durumlarda. Ortada bir haksızlık varsa muhatabı kim olursa olsun söylenebilir. Üslup ayarlanabilir ancak haksızlık görmezden gelinmek zorunda değil.

Yani aklı başında bir insan da mantıklı ve gerekli(bu kısım önemli) bir eleştiriye, ''Sen benim aileme nasıl laf edersin!'' diye cevap vermez. Veriyorsa o onun problemidir.

Haksızlıklar karşısında susulduğunda birikim oluyor ve illaki patlama oluyor.
Sıcağı sıcağına , kelimeler seçilerek soylenmeli. Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Fakat bazı kişiler her an her hareketi şikayet kavgaya çeviriyor. Böyle yol almak çok güç.

bence esinizin kiymetini bilin ve ailesine de esinizi sevdiginiz icin saygi gosterin,kendi dogrularinizi esinize kabul ettirmeye calismayin boylece yanlis anlasilma ortadan kalkar.
herkesin hijyen anlayisi farkli kaldi ki esiniz sizin rahatiniz icin ugrasiyor.
bana göre ise "görgü"lü insan eşine ailesine her konuda yardım eden insandır.Annesinin evini misafirlik olarak görmeyen evlattır,candır, beyefendidir.
Konu sahibi kayınvalidesine gidip böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim demenizi tavsiye ederim.
Gittiğimiz ev annesinin değil yengesinin evi 4 bayanın 3 ayda bir gittiği bir ev gerçi annesinin evinde daha fazlasını da yapıyor eşim maalesef annesi o evladı yetiştirmedi 3 tane pırlanta gibi kadının oğlu var ama Allahtan diyelim(not bunu 2 abisi diyor gerek okul hayatlarında gerek büyümelerinde)Küçük bi anımı anlatayım size ilk bayramımızdı eşimle buluştuk dışarıda daha aileyle tanışmamıştım ama beni biliyorlardı eşim benimle buluşacağını söylemiş kayınvalideme ister inanın ister inanmayın her 10 dk bir aradı gel ev dolu misafir ben yetişemiyorum gel çaya tatlıya yardım et diye yetiştiren böyle biri hepimizin annesi var kaç yaşında kadın lütfen biraz düşünün

Gayet açık ve net ve anlatmadığım niceleri düğün dönmelerine girsem işin içinden çıkılmaz.Neye göre çok taraflı olduğumu anladınız?

Gittiğimiz ev annesinin değil yengesinin evi 4 bayanın 3 ayda bir gittiği bir ev gerçi annesinin evinde daha fazlasını da yapıyor eşim maalesef annesi o evladı yetiştirmedi 3 tane pırlanta gibi kadının oğlu var ama Allahtan diyelim(not bunu 2 abisi diyor gerek okul hayatlarında gerek büyümelerinde)Küçük bi anımı anlatayım size ilk bayramımızdı eşimle buluştuk dışarıda daha aileyle tanışmamıştım ama beni biliyorlardı eşim benimle buluşacağını söylemiş kayınvalideme ister inanın ister inanmayın her 10 dk bir aradı gel ev dolu misafir ben yetişemiyorum gel çaya tatlıya yardım et diye yetiştiren böyle biri hepimizin annesi var kaç yaşında kadın lütfen biraz düşünün

Kim yetiştirmiş peki bu kaç yaşında "kocasından yardım görmemiş" kadının pırlanta gibi oğullarını yan inşaattaki ameleler mi? Düşününce bulunamıyor, söyleyin de böyle saçma şeyler çıkmasın ortaya.

Küçük anınızda evet buluşma gününüzle, misafir gününün denk gelmesi kötü olmuş. Bayram günü sevgiliyle buluşulunca aile evlerine misafir gelmesine engel koyulamıyor ne yazık ki. Ben hadi git annenin gününe yardım et, bayramdan sonra tatlı kalırsa getir de yiyelim derdim.

ya aşırı saçma kocanın verdiği cevaba hayran kaldım eğer hep böyleysen abuk subuk şeyleri bu şekil ortaya koyan biriysen çekilecek gibi bi dert değilsin

Hayır kesinlikle aksine çok şanslı bir hanımım.Sanırım ona çok üzülüyorum kayınvalidem den örnekler verdim sık gitmemeye özen gösteririm gidince iş çıkışı gider akşam 8 de onlarda olurum demiştim yorgunluktan ayaklarım sızladığı halde sofrayı hazırlamak için bir çabası yoktur yer ve kenara kalkar çay hazırla meyve getir kurmalı oyuncak düşün .Hiç surat asmadan bunları bir vazife gibi yapıyorum eşim için bazen artık bir dolum noktası oluyo her insanda olur patlıyorum o amele kelimesi de birikmişliğe ait.Benim bu ezilmelerime o da katılınca iyice geriliyorum.Belki de beni çok kullanıyorlar bari eşim kullanılmasın diye düşünüyorumdur yoksa kesinlikle onu maço yaratmaya çalıştığım yok benim de erkek kardeşim var ona örnek alması gereken ilk kişi benim eşimdir diyorum

eşinin için üzülmeyin,o annesi babası için yapıyor.siz kendi ailenize gidince,bir şeye yardım etmiyor musunuz?siz yaptığınızda,eşiniz ah yazık ailesi karımı çalıştırıyor diye mi düşünüyor?hiç sanmam.

bir cümleniz dikkatimi çekti."hiç surat asmadan,bunları bir vazife gibi yapıyorum"zaten sık gitmediğiniz,arada iş çıkışı gidip 2 bardak çay verdiğiniz,eşinizin anne babasına yaptıklarınızı, vazife olarak görüyorsunuz.

Kim yetiştirmiş peki bu kaç yaşında "kocasından yardım görmemiş" kadının pırlanta gibi oğullarını yan inşaattaki ameleler mi? Düşününce bulunamıyor, söyleyin de böyle saçma şeyler çıkmasın ortaya.

Küçük anınızda evet buluşma gününüzle, misafir gününün denk gelmesi kötü olmuş. Bayram günü sevgiliyle buluşulunca aile evlerine misafir gelmesine engel koyulamıyor ne yazık ki. Ben hadi git annenin gününe yardım et, bayramdan sonra tatlı kalırsa getir de yiyelim derdim.
Kendi kendilerine yetişmişler hanımefendi sütunu bile kayinvalidemin eltisi vermiş 3 kardeş ilkokul 3.sınıf da kayınpederi m çalıştırmaya başlamış eşim 1 sene okula ara verip çalışıp abisini okutmuş.Nişan günümüzden bir akşam önce esimle tel konuşurken ne yapıyorsun diye sorduğumda iyiyim annemin babam in abimin nişan da giyeceklerini ütü luyorum demişti her iyi evladı anne baba yetistirmez hanimefendi

"hunter7, post: 40023623, member: 155023"]eşinin için üzülmeyin,o annesi babası için yapıyor.siz kendi ailenize gidince,bir şeye yardım etmiyor musunuz?siz yaptığınızda,eşiniz ah yazık ailesi karımı çalıştırıyor diye mi düşünüyor?hiç sanmam.

bir cümleniz dikkatimi çekti."hiç surat asmadan,bunları bir vazife gibi yapıyorum"zaten sık gitmediğiniz,arada iş çıkışı gidip 2 bardak çay verdiğiniz,eşinizin anne babasına yaptıklarınızı, vazife olarak görüyorsunuz.[/QUOTE]
Maalesef anne ile kayınvalide arasindaki farkı artık ne yazık ki bende yapabiliyorum( iyiside var)Annem 55 yasında babamla ayrı emekli ve hayata tutulabilmesi için çalışıyor hem de zor şartlar altında hafta içi 9 da isden gelir ve gittiğim de mutfaktan çıkartır sen yeterince yoruluyorsun diye keşke eşimin ailesi de birazcık merhametli olsa da onlara kul köle olsam.

Ben size inanamıyorum. 3 evlat kendi kendine büyümüyor. Uykusuz geceleri de mi hiç olmadı ? Sütünü bile eltisi vermiş derken siz o zamanki şartları bilmiyorsunuz ki oyle konuşuyorsunuz. Beş altı yaşına kadar okul öncesi eğitimi annesinden almış o çocuklar. Anne baba hak etmeseydi o çocuklar oyle olmazdi.
Ne mutlu ki o anneye oğluna " paşa oğlum sen otur suyunu ben sana getiririm" nidalarıyla buyutmemiş.
Evlendikten sonra o tip adamlar ne büyük problem oluyor biliyor musunuz ?

Ütü yapmak kadına ait bir iş mi ki utu yaptığında garipsiyorsunuz ?

Kendi kendilerine yetişmişler hanımefendi sütunu bile kayinvalidemin eltisi vermiş 3 kardeş ilkokul 3.sınıf da kayınpederi m çalıştırmaya başlamış eşim 1 sene okula ara verip çalışıp abisini okutmuş.Nişan günümüzden bir akşam önce esimle tel konuşurken ne yapıyorsun diye sorduğumda iyiyim annemin babam in abimin nişan da giyeceklerini ütü luyorum demişti her iyi evladı anne baba yetistirmez hanimefendi

Hanımefendi dediğiniz zaman düşüncelerinizin ne olduğu karşı tarafa göre değişmiyor :KK51:

Kayınpederiniz (sebebini bilemiyorum) ya para/geçim için ya da hayata hazırlamak için küçük yaşta çalıştırmış. Eşiniz de helal olsun okuluna ara verip ağabeyinin eğitimine destek olmuş. Umarım ağabeyi (pırlanta dediğinize göre) kıymetini biliyordur, bu kadar fedakar işleri birbirleri için zamanında yapmışlarsa zaten 6 aylık gelin olarak onların arasındaki takılmalara, ühü eşimle dalga geçiyorlar diye anlayabilmek için ne kitapları okuduğunuzu ayrıca merak ettim.

Eşinizin ütü bilmesi de çok güzel bir şeydir ayrıca, mendil bile ütülemeyen/ütüleyemeyen erkeklere ibret olsun. Elinden her iş geliyormuş. Burası çok pis abdest alamıyorum diye şikayet edip başkasına yıkattırmazdı muhtemelen. Onu da temizleyiverirdi. Veya zor geliyorsa kendi temiz evine gitmeyi beklerdi. Bence de bazen anne baba ne kadar iyi olursa olsun evlat aynı olmaz. Sebebini her zaman bilemiyoruz tabi.

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???
Eskiden biz böyleydik ama ben çözümü ailesi hakkında hiç yorum yapmamakta buldum.Bir baktım larşı taraf benim hakkımda olumsuz konuştukça eşim beni savunmaya başladı. Boşver ne hallederi varsa görsünler boşuna sıkma canını :KK50:

eşlerinizin aile ilişkilerine neden karışırsınız anlamam.:KK43:
ayrıca ben de aileme laf söyletmem:KK59:
ayrıca ailesine çay vermenin nesi amelelik.çay verdiği yerde el değil abisinin evi.insan abisinin evinde el gibi misafir olup baş köşede mi oturur.sen kendi ailenin evinde el gibi misafir mi oluyorsun..

Konu önemli ama takıldığınız şeyler basit. Haklısınız ama görmezden gelip geçebilirsiniz.
Benim yaşadıklarımı yaşasanız çıldırırdınız herhalde. Uzun uzun anlatmayacağım, bilen bilir önceki yazdıklarımdan. Sadece örnek veriyorum. Evlendiğimiz gece kayınvalide bizde kalmaya kalktı eşimle konuştum suçlu oldum, evlendiğim 3. gün eşimin işyerine yardım etmeye gittim kv eve girmiş onu düzeltmiş bunu düzeltmiş vs. eşime söyledim suçlu ben oldum, ben işteyken hep girdi çıktı kadın bir şeyler yaptı eşime her söylediğimde suçlu ben oldum, ben yokken küveti fırçaladı, süpürge çöplerini boşalttı vs. eşime söyledim suçlu ben oldum, daha birkaç günlük evliyken annesi çay içmeye geldi kal demeyi teklif etmeden kadın ışıkları söndürdü uyudu eşime söylendim suçlu ben oldum, kadın siz ayrılın çocuğuma başkasını bulurum seni unutur felan dedi eşime anlattım sen de suçlusun dedi, kadın ben ve ailem hakkında hep eşime olumsuz şeyler anlattı eşim hep ailemi kötüledi daha neler neler yaşadım 5 ayda anlatsam roman olur. İnsan gibi konuşmaya çalıştım hep alttan aldım ona rağmen ben hep suçlandım. Çünkü onun gözünde annesi hep iyi kadın, kötü ve anlayışsız olan benim. Eşim iyi eğitimli biri olmasına rağmen cahil ve ruh hastası annesini haklı buldu hep. Sizce anlattığım şeyler normal miydi? Ama kadın kendi fikirlerini oğluna öyle bir aşılamış öyle bir inandırmış ki ben ne yaparsam yapayım hep haksızım. Tamam zaten benden yana olmasını beklemedim hep objektif olmasını istedim. Ama olmadı çok yoruldum çok yıprandım. Kadın resmen benle yarışa girdi fesatlık yaptı ama eşim bunları göremedi. Hayatımızı evliliğimizi de mahvetti. Bu kavgalar hep iş hayatımız, cinsel hayatımızı etkiledi. Haftaya psikiyatriye gideceğiz.

Konu önemli ama takıldığınız şeyler basit. Haklısınız ama görmezden gelip geçebilirsiniz.
Benim yaşadıklarımı yaşasanız çıldırırdınız herhalde. Uzun uzun anlatmayacağım, bilen bilir önceki yazdıklarımdan. Sadece örnek veriyorum. Evlendiğimiz gece kayınvalide bizde kalmaya kalktı eşimle konuştum suçlu oldum, evlendiğim 3. gün eşimin işyerine yardım etmeye gittim kv eve girmiş onu düzeltmiş bunu düzeltmiş vs. eşime söyledim suçlu ben oldum, ben işteyken hep girdi çıktı kadın bir şeyler yaptı eşime her söylediğimde suçlu ben oldum, ben yokken küveti fırçaladı, süpürge çöplerini boşalttı vs. eşime söyledim suçlu ben oldum, daha birkaç günlük evliyken annesi çay içmeye geldi kal demeyi teklif etmeden kadın ışıkları söndürdü uyudu eşime söylendim suçlu ben oldum, kadın siz ayrılın çocuğuma başkasını bulurum seni unutur felan dedi eşime anlattım sen de suçlusun dedi, kadın ben ve ailem hakkında hep eşime olumsuz şeyler anlattı eşim hep ailemi kötüledi daha neler neler yaşadım 5 ayda anlatsam roman olur. İnsan gibi konuşmaya çalıştım hep alttan aldım ona rağmen ben hep suçlandım. Çünkü onun gözünde annesi hep iyi kadın, kötü ve anlayışsız olan benim. Eşim iyi eğitimli biri olmasına rağmen cahil ve ruh hastası annesini haklı buldu hep. Sizce anlattığım şeyler normal miydi? Ama kadın kendi fikirlerini oğluna öyle bir aşılamış öyle bir inandırmış ki ben ne yaparsam yapayım hep haksızım. Tamam zaten benden yana olmasını beklemedim hep objektif olmasını istedim. Ama olmadı çok yoruldum çok yıprandım. Kadın resmen benle yarışa girdi fesatlık yaptı ama eşim bunları göremedi. Hayatımızı evliliğimizi de mahvetti. Bu kavgalar hep iş hayatımız, cinsel hayatımızı etkiledi. Haftaya psikiyatriye gideceğiz.
Aslında benim burada açtığım konuda neden abisinin evinde çay servisine kalkıyor gibi anlaşıldı ,Abisinin evi ,bir erkek iş yapmamalı mı gibi algılandı benim verdiğim çok komik bir örnekti dedim de zaten komik takılmayacak kadar komik sadece konuşamamızı dile getirmekti.Konuşmaktan kasıtta yanlış olan bir durum hakkında eşine karşına alıp uygun bir dille nasıl izah edilir bunu danışmak istedim.Kadınlar klubünde açılan konuların bir çoğu kayınvalide elti ve görümce üçgeninde.Benim sorunumsa bazı kişilerin anladığı şu 6 aylık gelin aile içine karışılmaz ama bilinmiyor sizin bahsettiğiniz gibi nelere nelere ve daha nelere karışıldı zamanında.Her neyse diyorum anladığım kadarıyla herkes melek herkes haksızlık karşısında yutabiliyor dünyalar iyisi.Konumu şu başlıkla açsaydım"Kayınvalidem eşimi dolduruyor"sanırım ancak o zaman anlaşılırdı .

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???
sen neden hizmet etmek istiyosun ki bu kadar?
eşin ne güzel yardımcı olmuş, ev sahibi yapma demediği sürece bence eşiniz size jest yapmış orada. (bazı ev sahipleri evlerinde başkasının işine karışmasından hoşlanmazlar bilirsiniz)
sizin de hizmet etmek zorunda kaldığınız bir ortamda eşinizin çay vs. doldurması misafirlere değil size yaptığı bir jest sanki..

X