- 16 Haziran 2011
- 14.825
- 61.910
- Konu Sahibi Pelinimben
Aslında benim burada açtığım konuda neden abisinin evinde çay servisine kalkıyor gibi anlaşıldı ,Abisinin evi ,bir erkek iş yapmamalı mı gibi algılandı benim verdiğim çok komik bir örnekti dedim de zaten komik takılmayacak kadar komik sadece konuşamamızı dile getirmekti.Konuşmaktan kasıtta yanlış olan bir durum hakkında eşine karşına alıp uygun bir dille nasıl izah edilir bunu danışmak istedim.Kadınlar klubünde açılan konuların bir çoğu kayınvalide elti ve görümce üçgeninde.Benim sorunumsa bazı kişilerin anladığı şu 6 aylık gelin aile içine karışılmaz ama bilinmiyor sizin bahsettiğiniz gibi nelere nelere ve daha nelere karışıldı zamanında.Her neyse diyorum anladığım kadarıyla herkes melek herkes haksızlık karşısında yutabiliyor dünyalar iyisi.Konumu şu başlıkla açsaydım"Kayınvalidem eşimi dolduruyor"sanırım ancak o zaman anlaşılırdı .
Konuştuğunuz konuda ortada bir yanlış ( eşinizin çay doldurması ) olmadığı için durumu süslü kelimelerle anlatsanız da sonuç genel olarak değişmeyecekti. Sadece seçtiğiniz kelimelere özense idiniz eşinizi bu denli kırmamış olacaktınız.
İnsanların en büyük yanılgısı karşısındaki kişiyi değiştirebileceklerini sanmaları. Hiç birimiz oyun hamuru değiliz. Karşımızdaki insanların bizi yoğurup yeni bir şekle sokmaları kişisel irademizden vazgeçmediğimiz sürece mümkün değil.
Kayınvalideniz eşinizi doldurmuyor bence. Konunuz boyunca sergilediğiniz genel üslubunuzdan önyargılı olduğunuzu hissediyorum.
Göz ardı ettiğiniz temel nokta ; insanların geçmiş tecrübeleri ve yaşanmışlıklarını göz ardı etmeniz.
Eşiniz , zaman zaman size çocukluğuyla ilgili anılarını anlatmış. Siz de bunlardan yola çıkarak bir kanaate varmışsınız. Gerçekte neler yaşandığını bilmeniz pek mümkün değil. Dışarıdan bakan bir göz olarak böyle olmamalıydı demek kolay ancak o zamanın şartlarında neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz sadece varsayıyorsunuz.
Geçmişteki yaşanmışlıkları eşinizin bugünkü karakterini oluşturdu. Ailesi ve çocukluğuna dair eleştiri yapacak birisi var ise o da eşinizdir. Muhtemelen sizden beklediği de onu dinlemeniz ve yanında olduğunu hissettirmenizdir.
Hepimizin hayatına ve çocukluğuna dair değiştirmek istediği yönler olabilir. Geçmişe dönüp değiştirmemiz mümkün değil maalesef ve geçmiş birikimlerimizle geleceğimizi inşa ediyoruz.
Biraz empati yapmayı deneyin ve insanları olduğu gibi kabullenin. Kayınvalidenizin evine dair anlattıklarınızda ben maddi olarak kendilerine yetmeye çalışan ve gücü yetmediği için bal dök yala bir ev sağlayamayan bir aile algıladım. Anneler babalar yaşlanır çocuklar büyür. Hayatın acı gerçeği. Evlatların onlara yardım etmesi benim gözümde normal olanı.