Tabiki Kayınvalidem ve sorunları :(

canım kaynanalarımız biz eşlerimizde kardeş galiba
öyle bir anlattın ki içime oturdu yaa
bu kadar olur
ama ben kayınpederimi rüyamda gördüm öyle bi kızım diye sarıldı ki dayanamadım gittim evlerine
hala rahat durmuyor biliyorum ama napalım ölür kalırlar sonra eşlerimizin içine otur
evine alma git evine sık git ama
benim eşimde babasını düşününce bi garip bakardı kıyamadım işte
vicdan var vicdan bizde
ben ayırmıyorum klimseyi oğlundan
böyle konularda hep topa tutulursun canım
iyi niyetinde takdire şayan yani
Benim eşimde babasını çok küçükken kaybetmiş ve çok anneci bir çocuk olarak yetişmiş canım..
Bende ona kıyamıyorum zaten ne günahı var insan annesini seçemiyorki
Eminim seçme şansı olsaydı o kadının oğlu olmak istemezdi benim aşkım :KK43:
Vicdan hem çok güzel hemde fazlası zararlı bir huy napalım vicdansız olmaktan iyidir :)

Olamazlar ben onların yaptıgını ailen yapaıo demedım sadece anne baba ne olursa olsun değişmio oda eşinin ailesi die dedim
Evt değişmediği için bu konuyu açtım canım çünkü yaşadıklarım ve bu gerçeğin arasında sıkışmış hissediyorum kendimi.

Benim eşimde babasını çok küçükken kaybetmiş ve çok anneci bir çocuk olarak yetişmiş canım..
Bende ona kıyamıyorum zaten ne günahı var insan annesini seçemiyorki
Eminim seçme şansı olsaydı o kadının oğlu olmak istemezdi benim aşkım :KK43:
Vicdan hem çok güzel hemde fazlası zararlı bir huy napalım vicdansız olmaktan iyidir :)

Evt değişmediği için bu konuyu açtım canım çünkü yaşadıklarım ve bu gerçeğin arasında sıkışmış hissediyorum kendimi.
aslında benim hep vicdan yüzünden neler geldi başıma
allah kötülerinden esirgesin canım
uzak tutsun kimse başına gelmeden bilemez
ben eşime hep git dedimde senin olmadığın yerden benm ne işim var dedi

ben olsam davet ederdim, sonrası için korkmana gerek yok kadının bi ayagı cukurda zaten olurda geri iyileşirse eski forsu zaten kalmaz.

kesinlikle davte et derim ben. hem vicdanını rahatlatmış hem de eşini daha çok kazanmış olursun. senin iyi niyetinden emin olacağından daha çok sahip çıkar daha dik durur. bence yani..

KIZLAR HEPİNİZE ÇOOOOKKK TEŞEKKÜR EDİYORUM VERDİĞİNİZ DESTEK VE ÖNERİLERİNİZDEN DOLAYI.
AZ ÖNCE KV DEMİ ARADIM VE DAVET ETTİM:KK52: YARIN GELİP 2 GÜN KALACAK BİZLE UMARIM HERŞEY GÜZEL OLUR. BU ARAD HEMEN EŞİMİ ARAMIŞ ODA BENİ ARADI SENİN YAPTIĞINI KİMSE YAPMAZDI BU YÜZDEN SANA AŞIĞIM DEDİ BEN ŞUAN PERTT :) MEST OLDUM RESMEN :21: UMARIM PİŞMAN OLMAM :KK20:

Bence de davet edip en güzel şekilde ağırlamalısın bakarsın kayınvaliden de yaptıklarından utanır, aranız düzelir hem sen hem eşin huzurlu olursunuz..

KIZLAR HEPİNİZE ÇOOOOKKK TEŞEKKÜR EDİYORUM VERDİĞİNİZ DESTEK VE ÖNERİLERİNİZDEN DOLAYI.
AZ ÖNCE KV DEMİ ARADIM VE DAVET ETTİM:KK52: YARIN GELİP 2 GÜN KALACAK BİZLE UMARIM HERŞEY GÜZEL OLUR. BU ARAD HEMEN EŞİMİ ARAMIŞ ODA BENİ ARADI SENİN YAPTIĞINI KİMSE YAPMAZDI BU YÜZDEN SANA AŞIĞIM DEDİ BEN ŞUAN PERTT :) MEST OLDUM RESMEN :21: UMARIM PİŞMAN OLMAM :KK20:

çok sevindim böyle yapmana, eşini de kayınvalideni de mutlu ettin emin ol, umarım her şey gönlünüzce olur

Arkadaslarin dedigi gibi bencede cagir sende kalsin bir kac gun, yada siz onda kalin. Hem vicdanen rahat edersin, hem esin sevinir hemde sevap!

Arkadaşlar öncelikle vereceğiniz cevaplardan ötürü şimdiden tşk ederm hepinize :)
4 yıllık evliyim ve oldum olası eşimin ailesi tarafından sevilmedim ve hiçbirini sevmiyorum.
Sevilmeme kısmı hiçbir zaman umrumda olmadı fakat kayınvalidem şuan çok hasta (yaş 65 ) ve muhtaç durumda.7 tane evladı olmasına karşın en küçüğü olduğu için eşime aşırı düşkün. Bana yapmadığı kötülük yuvamı yıkmak için demediği laf kalmadı. Kavgalarla geçen yıllarımdan ötürü evliliğimin tadına varamadım. Eşimde bende çalışıyoruz.Eşim annesine çok düşkün biri olmasına rağmen yaşanılan olaylardan dolayı annesine ve ailesine sırtını döndü.Ablalarıyla hiç görüşmüyor annesiyle ise ayda bir kez telefonda ya görüşüyor ya görüşmüyor. Aslında ben kazandım gibi görünüyor diyeceksiniz ki derdin ne :KK43: Derdim şu ki vicdanım rahat değil kadına bişey olursa pat diye ölürse falan eşim kendini onu ihmal ettiği için suçlu hissedebilir ve bu onun psikolojisini etkileyebilir. Uzun zaman üstüne dün kv deme uğradık çok hasta diye ve eşime bizime evimizi sordu nerde nasıl memnunmusunuz vs gibi sorular . Kendisi ben istemediğim için evimizi bilmiyor ve eşimin o an çok üzüldüğünü hissettim evet anne memnunuz falan diyerek geçiştirdi. Benden alacağı tepkiyi düşünerek davet edemedi. Şimdi size soruyorum bir tarafım bu hafta sonu kayınvalideni al evinde ağırla 2 gece misafir et diyor bir tarafım ise hazır rahata ermişsin hiç bulaşma diyor sizce ne yapmalıyım :KK43: Lütfen deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın benimle :KK43:

Canım seninle aynı durumdayım. Bırak eşin gitsin görsün. Önemli olan insanlık, ev mal mülk değil... Eğer bir anne oğlunu evladını seviyorsa, onun nerede yaşadığından çok görüş görüşemedikleri koymalı insana. Nedense insanlar hastalandıklarında, gelinlerine yapacaklarını yaptıktan sonra duruluyorlar.

Annesi vefat ettiğinde eşiniz kesinlikle sizi suçlayacak onunla vakit geçiremediği için, bu şuan eve de alsanız böyle olacak bence sırtını dönecek kadar ne yaşadınız bilmiyorum ayda bir ancak telde konuşmak evine bile gitmemek evini bile bilmemek ne olursa olsun bir anne için ve evlat için çok acı bence ayrıca kazanan ben oldum gibi birşey demişsiniz bence bu kazanmak değil

Annesi vefat ettiğinde eşiniz kesinlikle sizi suçlayacak onunla vakit geçiremediği için, bu şuan eve de alsanız böyle olacak bence sırtını dönecek kadar ne yaşadınız bilmiyorum ayda bir ancak telde konuşmak evine bile gitmemek evini bile bilmemek ne olursa olsun bir anne için ve evlat için çok acı bence ayrıca kazanan ben oldum gibi birşey demişsiniz bence bu kazanmak değil

Anlamadığınız daha doğrusu diğer cevaplarıma bakmadığınız belli kısaca şöyle söyleyeyim eşimin annesiyle görüşmemesi tamamiyle kendi kararı ben bunun aksi yönünde teşvik etsem de bu kararını bozmadı. Tabi yinede görüşlerinize saygı duyuyorum ama diğer cevaplarımı okursanız kafanızdan geçen tüm sorular aydınlanacaktır.

Aslında anlamışım bence birkaç cevap okumam yetti çünkü söyledmek istediğim buydu farkında olmadan veya bilerek o kadar tesir altına almışsınız eşinizi ki düşkün olduğu halde sırtını dönmüş evine bile bir kere gel diyemiyor evinin yerini söyleyemiyor adam daha ne olsun düşünsenize ki aslında nefret ederim gelinine dünyayı dar eden kıskanç kaynanalardan ama bu iş bu kadar da değil çok ileri gidilmiş sizde sonuçta anne ne derseniz diyin öldüğünde eşiniz içten içe suçlayacak sizi. siz belki bu kadar kötü bir kayınvalide olmayacaksınız ama oğlunuzun evinin yerini bile söylemeyecek kadar sizden uzaklaştığını bir düşünsenize

Adam kararını bozmuyor değil bozamıyor ne size ne annesine güvenemiyor hır gür çıkarmazlar diye..

Aslında anlamışım bence birkaç cevap okumam yetti çünkü söyledmek istediğim buydu farkında olmadan veya bilerek o kadar tesir altına almışsınız eşinizi ki düşkün olduğu halde sırtını dönmüş evine bile bir kere gel diyemiyor evinin yerini söyleyemiyor adam daha ne olsun düşünsenize ki aslında nefret ederim gelinine dünyayı dar eden kıskanç kaynanalardan ama bu iş bu kadar da değil çok ileri gidilmiş sizde sonuçta anne ne derseniz diyin öldüğünde eşiniz içten içe suçlayacak sizi. siz belki bu kadar kötü bir kayınvalide olmayacaksınız ama oğlunuzun evinin yerini bile söylemeyecek kadar sizden uzaklaştığını bir düşünsenize
Tesir altına almakmı :KK48: gerçekten büyük bir yanılgı bu heleki benim eşim gibi kararlı ve sabit karakterli bir insandan bahsediyorsak tesir altına almak imkansız gibi bir şey..
Annesine bekarken çok düşkünmüş evet çünkü annesinin veliahtı bir tanecik oğlu oğlununda bir tanecik annesiyken durumlar farklıymış. Kadın oğlunu paylaşamayınca iç dünyasındaki canavar ortaya çıktı o kadar kin ve nefret dolu olduğunu belli ettiki oğlu tereddütsüz çok sevdiği biricik annesini hayatından çıkardı (buda onun kararı ).
Eşimin ilerde içten içe beni suçlayacağı düşüncesi beni korkuttuğu için böyle bir başlık açıp destek istedim bunun haricinde yazdıklarınız asılsız ama bu doğru ne olursa olsun annesi kaybedince beni suçlayabilir.(suçlamayadabilir ). Ama ben böyle bir risk almak istemiyorum ve istemeye istemeye son görevimi yapıcam .
Bir gün bende oğluma ve gelinime bana yapılanları yaparsam benden uzakta çok daha mutlu oluyorlarsa inan hak veririm yaşadıklarımdan ötürü. Şuanki huzurum mutluluğum benim için herşeyin üstünde.

Adam kararını bozmuyor değil bozamıyor ne size ne annesine güvenemiyor hır gür çıkarmazlar diye..
Bunada cidden güldüm çünkü hiçbirşey bilmeden eşimi yıllardır tanıyormuş gibi saçma bir yorum olmuş :)
Ama cevabını vereyim keşke herkez eşimin bana olan güveni kadar birbirine güvense inanın bir çok evlilik kurtulmuş olurdu . Güvenemediği ben değilim ANNESİ ... Çünkü ikimizinde iç dünyasını biliyor :)

Evet tabi buda bir seçenek fakat eşim asla evinden başka bir yerde kalmıyor. Ve farkında olmadan o kadar tesir altında bırakmışımki benden çok o görüşmek istemiyor ve kendisi benim anneme kardeşlerime o kdar saygılı ve sevgi doluki korkuyorum annesine bişey olur diye .

Buna da güldünüz mü tesir falan....:))) Hayatta hep gülmenizi dilerim..

Buna da güldünüz mü tesir falan....:))) Hayatta hep gülmenizi dilerim..

Evet peki siz devamından bişey çıkardınızmı ??
Bu benim tahminimm ama bu demek değilki ben görüşmeyeceksin gitmeyeceksin vs gibi cümleler kurmuyorum aksine teşvik ediyorum kendi annesinden o kadar nefret etmişki yapacak pek bişeyim yok buna rağmen ölürde ölüsü başıma dert olur diye korkuyorum hepsi bu :)
Sizede hayatta bol şans :)

Bir kere yapmayı başarabilirsem umarım devamıda gelecek :)

Kadınla hiçbirşeyin ortası yok. İlk evlendiğimde dibinden ayrılmıyordum anne şöyle anne böyle ama ne yaptıysam olmadı inanıyorum ki benimde hatalarım vardır yoktur demiyorum ama benden hariç 3 eltim var hiçbirimi görüşmez hiç kimsemi istemez ve 3 kızı var anne diye saymıyorlar hepimiz mi suçluyuz anlamadım ki :KK43:

Allah korusun ben bunları düşünürken ölür fln :KK43:

Ölümcül hastalık denemez klasik şeker tansiyon ilerlemiş durumda işin içine yaş faktörüde girince haliyle biraz ağır oluyor .
yapacagin şey onu sevmek değil zaten biraz esin için saygı göster bakımını yap yeterli gelir eşin için yapmalısınız günün birinde yapmadıklarını değil yaptıkların kalır herkesin aklinda

X