- 24 Ocak 2021
- 11.733
- 26.562
- 548
45 yaşındaki kadının evli oğlunda ne işi var 3 ay , bence amaç size yerleşmek, kabul etme en baştan tepkini koy ..Umarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
3 ay çok esiniz tek çocuksa ve yabancı ülkeden gelecekse anne idare edin diyebilirim yada Türkiye'de yaşamak istiyorsa yakınınıza yerleşebilirUmarım linç yemem diyerek başlıyorum. 2 yıllık evliyim, eşimin babası düğünden 1 yıl evvel vefat etti kayınvalidem tek yaşamaya başladı. Kendisi yurt dışında yaşıyor. Mesleğim çevirmenlik, mesleğim dolayısıyla eşimle tanıştık yani eşim de yabancı. Tanınmamak adına ülke vermeyeceğim ama yakın kültüre sahibiz. Tek farkımız eşim misafire,gelene/gidene aşırı aşırı düşkün. Benim ailemi kendisi her hafta arar davet eder, 3 günde bir annemi arar hal hatır sorar vs. Ben de tam zıttı, kimse beni aramasın, bana gelmesin, ben de aramayayım, gitmeyeyim. Gelelim konuya; Kayınvalidem bu zamana kadar bana en ufak imada dahi bulunmamıştır, çok kibar, kültürlü bir kadın. Onunla ilgili tek sorunum her yıl bizde gelip kalmak istemesi. Geçen yıl geldi 2 ay kaldı. Bu yıl da gelecek ve daha uzun kalacak, tahminim 3 aya yakın. Fakat ben kesinlikle bu kadar uzun süre çekemiyorum kimseyi. Gelsin 2 hafta kalsın gitsin kafasındayım. Çalışıyorum haftada 1 gün iznim var, hafta sonu yayılıp tv karşısında uyuklamak istiyorum haliyle. Hatta geçen gün eşimle telefonda konuşurken duydum, kayınvalidem eşime bana ikamet alır mısın falan dedi şok oldum. Noluyor dedim eşime, hani sizin beraber yaşama fikriniz mi var eğer öyleyse buyrun ikiniz yaşayın diye çıkıştım. Ben annemle yaşamak istesem evlenmezdim dedim. Eşim de öyle bir şey yok heves etmiş(?) dedi geçiştirdi. Kayınvalidem 45 yaşında gencecik kadın. Yurtdışında yaşayan kayınvalidenin her yıl 2-3 ay gelip kalması idare edilmeli mi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Güzelce hem eşe hem kv ye ben bu şekilde yaşayamam diyeceksiniz ve net sınır çizeceksiniz, kv ye orda küçük bir ev kiralayın bence...Elbette o boyuta asla getirmem. Gerekirse kendim oturur konuşurum ama çocuk gibi zırlamam gelmesin diye. Yalnız ben bu konularda tecrübesizim nasıl söylenir, edilir vs. O sebeple konu açtım zaten. Konu benim fevri oluşuma dönüştü
Sağol canm. Öyle gerçekten başkasının annem dahi olsa bırak kaynanayi yani şu şöyle olsaydı bu böyle olsaydı şunu böyle yap öyle tutma öyle yatırma ayyy valla lohusadan çok lohusa gibi bide trip yapıyorlar hiç çekemem dedim valla . En sonki cocugumda kayinvalidem kendine bavul yapıp geldi bana büyük olan 7 yaşındaydı kızım babaanne çüş bu ne bizemi taşınıyon dedi. İlk beş gün bebeğin kontrolleri oluyodu onun için geldim dedi bende 4.gunu çoluğu çocuğu toparlayıp gezmeye gittim ben iyiyim herkes evine gitsin diye esimede dedim bebeği sevmeye gelsinler tabi ama sonra herkes evine gitsin yani ne bu başka evde yatma kalkma merakı anlamıyorumBen de aynen böyleyim bir doğum yaptım kimseyi istemiyorum diye bastırdım ama kesinlikle olmaz deyip geldiler. Vardır bir bildikleri dedim. Bir daha çocuğum olursa asla asla istemem kimseyi. Başımın çaresine bakarım. İnsan kendini tanıyor aslında ama daha fazla dik duramadım. Keşke dursaymışım. Sizi tebrik ediyorum
Çağırılmadan yatılı gelmek yüzsüzlükte kaçıncı seviye ya?Sağol canm. Öyle gerçekten başkasının annem dahi olsa bırak kaynanayi yani şu şöyle olsaydı bu böyle olsaydı şunu böyle yap öyle tutma öyle yatırma ayyy valla lohusadan çok lohusa gibi bide trip yapıyorlar hiç çekemem dedim valla . En sonki cocugumda kayinvalidem kendine bavul yapıp geldi bana büyük olan 7 yaşındaydı kızım babaanne çüş bu ne bizemi taşınıyon dedi. İlk beş gün bebeğin kontrolleri oluyodu onun için geldim dedi bende 4.gunu çoluğu çocuğu toparlayıp gezmeye gittim ben iyiyim herkes evine gitsin diye esimede dedim bebeği sevmeye gelsinler tabi ama sonra herkes evine gitsin yani ne bu başka evde yatma kalkma merakı anlamıyorum
Suriyeli de olabilirBize yakın bir kültür demeniz ve misafire aşırı düşkün olduklarını belirtmeniz Azerbaycan seçeneğini sıralamada yukarılara çıkarıyor gibi geldi. Kayınvalideniz çalışıyor mu ?
İranÇalışmıyor. Azerbaycan değil ama Azeri kökenliler, ülkelerinde Türk olarak tanınan bir memleketliler.
Çalışmıyor. Azerbaycan değil ama Azeri kökenliler, ülkelerinde Türk olarak tanınan bir memleketliler.
Yabancı deyince direkt Suriyeli oluyor dimiSuriyeli de olabilir
Maaşı var, evi var. Eşim 28 yaşında evet erken yaşta anne olmuş.İlgili ülke şartları ve koşullarını bilmediğim için soruyorum. Kayınvalidenize eşinden kalan bir maaş veya gelir var mı ? Yaşadığı ülkede kendisine ait bir evi var mı ? Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsa, diğer ülkedeki evi kapatıp Türkiye'ye yerleşecek imkanı var mı ?
Kayınvalideniz 45 yaşındaysa, eşiniz kaç yaşında ? Çok küçük yaşta mı anne olmuş ?
Yanlış anladınız sanırım. Bu yıl 3 ay kalacak. İkamet alırsa yerleşme fikri olur diye çekiniyorum, o sebeple aldırmayacağım ikamet falan. Oğlunun evini hane olarak gösterebilir.Kayinvalideye ikamet alinmasiyla sizde 3 ay kalmasini nasil bagdastirdiniz? Zaten sanirim ayri bir hane olmasi gerekiyor ikamet icin.
(Bildigin kadariyla var olan yabancinin ikameti sadece es ve çocuklarına yariyor, yanlis biliyorsam dogrusunu bilen duzeltsin)
Kayınpederin yaşasaydı bu kadar gelip kalamazlardı zaten. Tek kaldığı için gelmek istiyor. Teşekkürler fikrinizi belirttiğiniz için.Yani eger benim esim bu kadar anlayislj olsaydi ailemi bu kadar arar sorar davet etseydi ben senede uc ay cekerdim galiba. İnsanlik merhamet eşte bitiyor.trilyonluk adam olsa merhamet olmasa sifir.biliyosunki basina biseu gelse ailene bisey olsa ilk kosturacak adam bu. Bizimki saglikta kosmuyor hastalikta ugrasmaz bile. Dolayisiyle ben seneler sonra onun huyunu cozdugum icin herseylerine ailesine kosturan ben tamamen cizgiyi cektm misafir gibi gidiuorum misafir gibi geliyorum.ama gine diyorum esiniz cok iyi bir adam. Zaten Türklerden biriyle evlenseydiniz zor denk gelirsiniz boylesine kayinvalidenizde bu kadar kibar olmazdi. Gelin ikiniz yasayin dediginiz an adam hemen kapiyi gosterirdi. Bizim kulturun adamlarinda nadirdir bu kadar anlayislisi.kadin geldigi zaman yiyin icin gezin uzanin. Kayinpederde olabilirdi onun yerinde. Uani bir bakima daha rahat olmaniz lazim.
Valla al benden de o kadarÇok haklısınız,bende senede 3 ay evimde annemi de kayınvalidemi de istemem.
Tamam gelsin kalsın illaki görüşelim ama maximum 2 hafta falan dayanabilirim,fazlasını istemem şahsen.
Dünya iyisi olsa farketmez,insanın düzeni bozuluyor. Ayrıca ben gelip kalana da ayrıca hayret ediyorum,nasıl rahat edilir başkasının evinde 3 koca ay? Tatile gidiyorum uhd otel seçiyorum yediğim önumde yemediğim arkamda,yemek,çamasır derdim yok ama gel gör ki onda bile ki kalacağım 1 hafta maximum 10 gündür,eve dönmek istiyorum son bir kaç gün, kaldı ki başkasında kalmak.
Bilemiyorum ben olsam kızında kalsın derdim birazda,oğlunu da ozlüyorsa onu tatillerde yallah annene diye göndermek de bir seçenek tabi
Hem mesafe hem kültür diyince aklıma direkt Suriye geldi,malum ülkemizde çok sayıda varlar ve çoğu da tc kadınlarıyla evleniyorlarYabancı deyince direkt Suriyeli oluyor dimi
hahahhhaha klasik kk üyeleri şaşırmıyorumBurdaki çoğu insan da adamına göre yargı dağıtıyor muamele ediyor. Kv ye akıllı kültürlü diyince herkes geline saldırmış jsdjksd
Yanlış anladınız sanırım. Bu yıl 3 ay kalacak. İkamet alırsa yerleşme fikri olur diye çekiniyorum, o sebeple aldırmayacağım ikamet falan. Oğlunun evini hane olarak gösterebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?