Kayınvalıdem eşimin sorumluluk kazanmaması için elinden geleni yapıyor

Yorumları okumadım ama eşiniz sorumsuz değil cimri..

Mesleği yada işi hasta/yaşlı bakımı olan için evet normal bir durum.
Kv evinze karışıyor ama kendi ailenizde karışıyor farkındaysanız. Babam iyilim için diyeceksiniz mutlaka, evet kesinlikle öyledir. Ama kv de iyiliğiniz için karışıyor. Çünkü oğlunu biliyor, küçük çocuk gibi olduğu için onu koruyup kollamaya çalışıyor kendince.
35 yaşına gelmiş, sorumluluk nedir bilmiyor. Kısacası olmamış eşiniz. Üzgünüm.

Aynı benim eşim şuna ne gerek var buna ne gerek var der söylenir alasım gelmez ki ben çalışıyorum. Ona rağmen bin laf işitiyorum. Allah yardımcımız olsun

Konu sahibi içinde bulunduğun durumu çok algilayamıyorum yani empati yapamadım.benim ailemde abime verirler ama bağımlı olsun diye değilde aile bütçesine katkı mahiyetinde.fakat abim yinede düzenli alışverişini yapar.esi pek istemiyor acaba odamı boziluyor ailem verdikçe bilmiyorum.tasima suyu ile değirmen dönmez ki aylık mutfağa para ayirmamasi gerçekten sorun.yalniz sen listeyi ver kayınvalideden getireceklerini getirsin madem.kayinvelidenizin yerine koyuyorum kendimi oğlum istese nasıl hayır diyebilirim veririm yani.birde durumu elveriyor heralde.sen çok icselleştirip büyütmesende oluruna bıraksan olurmu? Yani bir dene bakalım ne olucak.

eşinizin maaşını oraya attığını söyledi O yatırım hesabı var ya ondan ne kadar eminsiniz siz onu gördünüz mü yani o hesabı biliyor musunuz bana sanki öyle bir hesap yok da parasını annesine veriyormuş gibi geldi bilmiyorum

Buna katiliyorum gel iste diyecegine direk birakmasi lazim
Ilk mesajını zi guncelleseniz her seferinde tek tek demek zorunda olmazdiniz

.Bu defa kendımı kayınvalıdemle evlı gıbı hıssedıyorum:)

En iyisini yapmis
Bu arada mesut enistenin sozu ile okudum sanki

Az degilmis bunlar kv ile gorumcen

Nerden alıyorsa alsın. Bunlar lazım al gel deyin. Annesi düşünsün.

Aynı benim eşim şuna ne gerek var buna ne gerek var der söylenir alasım gelmez ki ben çalışıyorum. Ona rağmen bin laf işitiyorum. Allah yardımcımız olsun
Amin canım..Kısa bir dönem çalışmıstım o zaman da öyleydi..Ailenin herseyı önüne hazır sunmasıyla ılgılı dıye düşünüyorum

Siz evlenmemişsiniz eşinizin var olan kolonisi e dahil olmuşsunuz. Bir cinnet çözer bu işi
O da oldu bu defa sesimize görümce geldi üstüme yürüdü ondan sonra görümcemle konuşmadım kayınvalıdeme kavga sebebımızın bu oldugunu söylesem de vazgecmıyor..Ben de liste yapıyorum artık bu,bu lazım dıyorum nerden alıyorsan al dıyorum gıdıyor annesınde olanları alıyor getırıyor..Artık gamsız olcam :/

Canım arada vermek çok insani bir durum..Benim annem de abıme verir ama hiçbir zaman almayın bende var diye alıştırmaz evini sorumluluğunu bilsin diye..Kayınvalıdem öyle bir alıstırmıskı artık markette lısteye bakıp evde bu var dıyor en basıtı bır kulak çöpüne bıle evde var dıyor..Ev dedıgı de annesının evı..Ben gidip kimseden de bıse ısteyemem bu defa ben alırım dıyor ama ne gerek var yanı..Herkesin evi ayrı,ıhtıyacları ayrı..Sürekli herseyı almak bana çok tuhaf gelıyor kendı annem bıle olsa ben ısteyemem alamam..Bu defa aile oldugunun farkına varamıyor

Keşke benimde seninki gibi imkan olsa yapar listeyi veririm eline oh miss.. Para biriktirir keyfime bakarım....

Öncelikle "ev" dedigi yerin artık onun kök ailesinin evi olduğunu ve onun evinin sizin birlikte kurdugunuz yuva oldugunu anlamasi lazim. Diger konu da bu sorun aşılınca kendiliğinden çözülür gibi geldi bana
Annesi sagolsun size acik kapi birakmis ama.bence evde ne yoksa liste yapın ve bu listedekiler alinacak diye diretin. Biraz mizmiz da geldi bana esiniz. 35 yasindaki adama evliliği öğretmeye calismak istemezdim şahsen.
Kv ile altli ustlu oturmaksa zaten ev arama kriterime bile ters (ev sahibi ile ayni binada olmaz derim.hep).

Seni çok iyi anlıyorum.. yazarak nasıl anlatabilirim nerden başlamalıyım bilmiyorum ama deneyelim....
Öncelikle hiç kafana takma (bende takardım aynı şeyi) yani şöyle düşün sadece kendi çıkarınızı düşün +++ yanınıza kalan birikim yaptığınız para sizin faydanıza
Onlar ayrı bir ev ayrı bir aile olduğunuzu kabullenmiyorlar ve saygı duymuyorlar ama sen tek birşeye bağlama bu konuyu sen ve eşin bilin. Sahip çıkın yeter. Eşler çok zor bu konuda biliyorum ama illaki olur. Alışverişinizi kv yapsada olur.. uzatmadan kesiyorum nasibin nerden geliyorsa al ( almakta zorlanıyorsan çalış bu konuya herşey bir denge alma verme dengeni gözden geçir derim)

çok iyi bir kvniz var valla imrendim.
ayrıca görümceye inat çalışmamak da ne biliyim...
valla seslenmeyin ordan getirsin
alışverişe harcayacağınız paraya da siz altın alın

Yok hayır o konuda eminim hesabını bılıyorum..Çünkü yenı evımız yapılıyor ordan harcıyoruz..Annesı Allah için bızden para ıstemez almaz verici bir kadın ama fazlası zarar verıyor bıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…