Merhaba hanımlar. Doğuma 2 ay kaldı. Bebek alışverişimizin çoğunu yaptık fakat bir takım eksiklerimiz var. Çocuk odası olacak oda tadilata girecek, tadilat dediğim de şöyle, karanlık kaldığı için açık renk aydınlık olacak bir renge boyanacak ve parkeleri daha önce su borularının patlamasından dolayı su aldığı için kabarıp kırılmış kötü bir vaziyette o yüzden değiştirilecekti bunları da maaş alınca maaştan hemen sonra izinli günümüzde yaparız demişti eşim. Ayrıca çocuk odası için dolap vs alacaktık, anne bebek çantası ve hastanede lazım olacak pijama vb. şeyler gibi ufak tefek görünen ama maddi olarak masraf çıkaracak eksiklerimiz var.
Gelelim asıl konuya. Kayınpederim emekli, ev borcu bitti, hiçbir masrafları borçları yok. Geçim olarak bizden daha iyiler, köyde yaşıyorlar. Kayınvalidemle para konusunda sıkıntj yaşıyorlar. Kayınvalideme harçlık vs vermiyormuş sürekli bundan eşime dert yanıyordu, eşimle kaynımdan para istiyordu. Kayınvalidem hastalanmış, bacakları dizleri çok ağrıyormuş. Biz yaşadıkları şehirdeki bir hastaneden randevu aldık oraya gitti göründü, ilaç vs vermişler ama iyi gelmedi iyileşemedim hala ağrılarım var diye sızlanıp durdu. Kayınvalidem bir yandan hasta ablasıyla da ilgileniyor. Ay içerisinde bir kaç haftada bir ablasını hastaneye kemoterapiye götürüyorlar fakat oraya gitmişken doktora görüneyim edeyim demiyor eşime bundan dolayı sızlanıyor.
Eşimde gitmişken doktora görünseydin dediğinde sen çok biliyorsun zaten, biz okumadık cahiliz filan diye laflar ediyor. Kayınpederim de ilgilenip götürmüyormuş heralde doktora.
Dün kayınvalidem eşimi arayıp hafta içi köyden yanımıza geleceğini. Onu doktora götürmemizi istiyor. Benim doğum kontrollerimş yaptırdığım özel hastaneye bacakları için çıkacakmış, birde devlet hastanesinden de randevu al oraya da dahiliyeye gideceğim diyor. Bu kız karnı burnunda hamile korona morona kapar hastane hastane dolaştırmayayım demiyor, kendimiz zor gidiyoruz hastaneye. Onu da geçtim kayınvalidemin hastane masraflarını da biz karşılayacağız. Eşim geçen ay eksiye girdik bu ay elimizxe bu kadar var ve bebeğin odasını yapacaktık edecektik, annem bize masraf çıkartacak yine eksiye gireceğiz ne yapacağız bilmiyorum diyor. Annesinşn gelip burada doktora çıkmasını istemiyor. Çünkü her türlğ masraf vs bize kalıyor. Destek olmuyorlar hep köstek oluyorlar. Çocukları olacak, masrafları olur vs demiyolar aman taksitle yaparsınız edersiniz doğduktan sonra zamanla yaparsınız diyolar, hep çocuklarını söğüşleme derdindeler. Memlekettte ev bakıyorlarmış, hala bizden medet umuyorlar para için, kaynım da onların çocukları olacak masrafları vs var benim de yeni çocuğum oldu bizden ekmek çıkmaz demiş onlara. Yani diyeceğim o ki çok düşüncesizler.
Bebek odası alacağız kv bana da yatak alın vs ben gelince çocuğun odasında yatarım vs diyor.
Çok tuhaflar. Eşim kenarda köşede duran gram ve çeyreklerimizden birazınj bozduralım bebeğin kalan eksiklerini öyle alalım diyor. Doğumda hastane ücretini taksit yaptırırız kartı doldurmayalım diyor. Ne yapacağız bilmiyorum. Bozdurunca da yerine koyulmuyor biriktirmesi zor oluyor. Ne yapalım sizce?