- 1 Kasım 2019
- 2.676
- 4.677
- Konu Sahibi Bortecineee
Eşim gidemez. İşi gereği. Benimle bile doktora gelmiyor. Ben ya kendi annemle gidiyorum ya da kendim gidiyorum. Özele gittiğşm hastaneye götürürüm. Ama devlete gidemem. Evet heyecanım var, ama onlarda da şu var hamileliğimin ilk gününden beri durumumuz o zamanlar daha iyiydi, o zaman bile herşeyi eltimden almamı istediler, eltimden beşik vs aldım zaten, daha da eltimler alınıyor diye laf söz olmuştu. Sürekli eşimi masraf yapmayın yapmayın, kardeşinin bebeğinin kıyafetlerini giydirirsiniz diyordu hep. Zaten çok birşey almadım ki. Birileri gibi yok cinsiyet partisi, babyshower bile düşünmedim, bebeğime gittim ikinci el araba aldım sıfıra vereceğimiz para ile başka eksiklerini karşılarım diye. Hastane için anne bebek çantası vsleri bile öteledim doğuma yakın alırım diye, pijama bile pahalı diye almadım sıkıntıya giriyoruz diye. Pek birşey de almadım yani. Kendi annem alıyordu sıkıntı çekmeyeyim diye.Sizin anneniz hasta olsaydı gelme götürmem masraflarını karşılayamam yük oluyorsun diyemi düşünürdünüz?
Herşey hemen olmak zorunda değil, mesela parkeler. Parke kötü olunca cocuk uyuyamayacak mi nolacak sanki. Heyecanlanıyorsunuz haklısınız ama kendinizi bu kadar sıkıştırmanıza gerek yok, yavaş yavaş hersey olur.
Coronadan dolayı korkup istemiyoruz deseniz haklıydınız ama maddi olarak bize yük derseniz cok ayıp bir düşünce. Özel hastanede atla deve değil fiyatlar. Muayene ucreti + röntgen çekilir kan bakılır en fazla mr istenir onuda devlette yaptirirsiniz. Ayrıca siz değil eşiniz gider zaten.
Kaynanam gelmesin demiyoruz ki. Her zaman bütün masraflarını biz karşıladığımız için şuan sıkıntıdayken bize zor geliyor.