Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Doğumdan sonra çiğ çiğ yerler bu kadıncağızı, kocasında da insaf yok , tam boşanılacak koca profili

. ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler.
Öyle olur zaten. Kendi kızları aman yorulmasın, gelin varken hizmetçi aramaya ne hacet
Yemek falan yapmayın ekmek peynir yiyin gitsin ya da kendinize kadar yapın önden siz yiyin onlara kahvaltılık bi şeyler koyun sonra da gidin uyuyun. Oturmayın yanlarında. Yorgunum ben gidiyorum diyin. Çok istiyorlarsa oğulları ilgilensin siz bunları yapmak zorunda değilsiniz. Hatta kayınvalidenize buzdolabını gösterip benim hiç halim yok burdan sen bir şeyler koy ben gideyim yatmaya halim yok desen daha güzel olur.

Kus, hastalan, yatak döşek devril, halsizim de gelsin kendi yapsın toplasın, uyuyakal oturduğun yerde, sancı tutuversin bir şeyler olsun yani sen de …
Bugün de ablama/ kardeşine gidelim özledim de sen de görümcene yıkıl.

Keske once mutfak yapılsaydı, boyle planlama mı olur, gerci o zaman da daha b.ktan işler için geleceklerdi Eskilerde "yedi kaçtı olmayalım", diye bir olgu var, valla yesin kaçsın kimse kusura bakmaz bu zamanda:)
Oysa in evine, uzat ayagını, dizini izle, vallahı anneme bile gitsem evimi arıyorum,koşa koşa geliyorum, nasıl rahat ediyor millet.
Bir fikir veremedim konu sahibi, Allah ustalara gayret versin diyeyim bari

Doğumdan sonra çiğ çiğ yerler bu kadıncağızı, kocasında da insaf yok , tam boşanılacak koca profili
Evet yenidoğan bebeğim var çok uykusuzum.kaynana kayınpedere hizmet etmek ten dinleyemiyorum temalı konular açacak. Kendi hakkını savunamayan avukat hanım.

Onları yapamaz sanırım ama, o kız da ne güne duruyor, nasıl içi rahat ediyor, anne bana da gelin der, biraz sorumluluk paylaşır insan. Tamam tümden kıza da yıkılmasın fakat demek gidilebilecek mesafede..

Anladığım kadarıyla 2 aydır sabretmişsiniz ve mutfak neredeyse bitecek o yüzden biterayak kötü olmak istemiyorsunuz. Kayınvalidenize erken gelmesini rica edin zorlandığınızı söyleyin bari birlikte yapalım deyin. Anlayışlı bir insansa gelir zaten gerçi anlayışlı insan gelmez ya o da ayrı. Ben de hamileyim ve evdeyim küçük çocuğum da var ben de iş yapmıyorum kendi evim eşim için bile yoramıyorum kendimi. Bazen dışardan söylüyorum. Hayır çerez, çay çok mu zorunlu? Bence bir sonraki gün erken gelmelerini teklif edin üzerine çay, çerez ihtiyaç değil sonuçta vermeyin. Yemekten sonra gidin odanızda takılın belim ağrıyor uzanacağım deyin bunlar ayıp şeyler değil. Kendi kızını yormayan kadın el kızını hamile haliyle yoruyor asıl ayıp olan bu. Eşinizin de bayağı bi hatası var sonuçta kendi anne babası söyleyebilir eşim yoruluyor diye ama işte erkekler çok saçma insanlar ya

Çok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Yanlış yapıyorsun. Senin bu süreçte belli aralıklarla dinlenmen gerek. Yapamıyorum deyin, ağrım var deyin, kalkamıyorum vs bişeyler deyin yeter ki.
Bir de bana öyle geldi ki depresyonda olmanızın (başka bir sebep yoksa) asıl sebebi sürekli kv ve kb ağırlamak.
Kim olsa çekilmez.
Hani tamam mutfak tadilatta sürekli sizdeler. Ama en azından kvniz ve eşiniz size yardımcı olabilir. Kvnizden yardım isteyin. Eşinize işleri tek yapamadığınızı çok yorulduğunuzu söyleyin.

Maalesef Mutfak tadilatları uzun sürüyor.

Komşumuzdan biliyorum 3 ay sürmüştü.

Ama sizinki hemen hemen bitmek üzere.

Artık siz bir ailesiniz.

Kayınvalidenizden rica edin diyet yemeğini o hazırlasın.

Yemekleri salataya kadar her şeyi 2 günlük yapın.

Çay saatinden sonra geçin odanıza dinlenin. Onlar gitmeye yakın kalkın uğurlayın. Çünkü gönlünüz razı değil o zaman böyle yapacaksınız..

Ha ben olsam, benzer şeyleri de yaşadım.
Biraz daha dişimi sıkardım. 2 ay her şeyi yapmışsınız bir iki hafta için bütün emeklerimi çöp etmezdim.

Sadece arada kalkar gider yatağıma uzanırdım.

Onları yapamaz sanırım ama, o kız da ne güne duruyor, nasıl içi rahat ediyor, anne bana da gelin der, biraz sorumluluk paylaşır insan. Tamam tümden kıza da yıkılmasın fakat demek gidilebilecek mesafede..
Yapabilir ya. İki aydır hamile hamile nasıl yemek hazırlar şaka gibi. Kesmesi lazım. Çok istiyorlarsa eşi yapsın

Valla ne hamileyim ne de kocamın ailesini ağırlıyorum. Kendi evimde bile limitim var. Dün evi temizledim, yemeğe elimi bile sürmedim. Yemek yaptığım gün de temizlik yapmam zaten. Ha bir de iki gün üst üste zaten yemek pişirmem.
Kendi aileme, ev halkıma bile tavrım bu.
Neyi düzenli yaparsan o senin görevin olur. O yüzden iki ayda bir veya iki kez yemekli alacaktınız. 60 gün boyunca her akşam restoran hizmeti verirseniz onlar da hep gelirler tabi.
Size tavsiyem restoranı kapatın artık. Yemek kokusuna dayanamıyorum, midem aşırı bulanıyor, belim ağrıyor artık yapamayacağım deyin ve çekilin. Hamilelik gibi bir bahaneniz varken neden kullanmıyorsunuz ya?

Onların iki ay sizi hizmetçi etmeleri ayıp değil de sizin hamile halinizle dinlenmeniz mi ayıp?
Babaannemın muthıs lafı "ayıp yatakta olur ustunu ortersın bıter, koyver gıtsın" cekınılcek ne var kendı evın kendı duzenun canını ve bbegı dusun

Dışarıda yemek yeseler ölürler mi niye hergün sizi rahatsız ediyorlar? Eşinize söyleyin ben dayanamıyorum artık hem misafir gibi ağırlamak hem yemek yapmak zor geliyor, yapamıyorum yoruluyorum diye. Annenler ablanlara gitsin pilim bitti deyin. Ama net konuşun ki anlasın artık ağırlamayacaginizı.

Uzun zamandır bir konuyu okurken bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Gerçekten sinirlerim tepeme çıktı. Lütfen kendinize gelin iyiyseniz de çıkmayın odanizdan. Dilekçe evrak işlerini halletme yatıp uzanma gibi bir dünya bahane var. Normal zamanda bile sosyal pilim bitince ben bir 5-10 dk ortaliktan kayboluyorum bir de hamilesiniz. Hiç ayıp değil esas onların düşüncesizliği ayıp. Koca koca insanlar biraz da hazır yemek yesinler piknik tupunde çaylarını da evde yapsınlar hiç zor değil.

Eşin ne işe yarıyor pardon da. Yani hiç mi acımıyor sana. Benim eşim böyle bir durum olsa asla kabul etmezdi. Ayıp ya gerçekten. 2 ayda mutfak banyo bitmezmi sanki binayı yıkıp tekrar yapiyor. Postu sermişler sana bu böyle devam eder .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…