Çağırmayın kendileri hallettsin kızları var nasılsa. Bu nedir ya yaz yaz geçmiyor sinirimHaklısınız. Yani o kadar ağırdan alıyor ki kayınvalidem mutfak tadilatını.. bitmek bilmedi cidden. Bu kadar uzayacağını asla tahmin etmezdim. Ve artık alışkanlık oldu. Çağırmadığımızda suçluluk duyuyorum. Buna ek olarak hastayım sinüzit oldum halen atlatamadım... her şey üst üste geldi
Tebrikler. En yalaka gelin madalyasını hak ettiniz.Çok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Sorun kayınvalide, kayınbaba mi? Hamile karısını bir soluk oturtmayan ,her işe koşturan errrrrkek koca nerelerde??????Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Kız sen hamilesin iki canlısın naz et biraz arada midem bulandı de yapamiyorum yorgunum eşine de vücudum kaldirmiyor artık sende bana yardım edermisin gibisinden güzellikle şöyle vay zamanida otur belim koptu çayları doldurursumusun hatta o ara kendi bardağını uzat sana zahmet benimkinide de bak o zaman oğlu yapıyor diye yardıma da kalkar gelmezde hem bugün sana geldiyse yarın kızına gitsin ha tabi birde eşinde ve ailesinde erkektir yaparmi erkek o olmaz gibi düşünceleri varsa eşine de bir kacgun de gorumceye gitmelerini şöyle dahaynamiyorum hasta numarası yap birde yarın birgün en ufak birşeyde yüz çevirip burun kivirmaya musaitler ebnufak biseyinde işleri bitene kadarBu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
E siz diğer işlerinize odaklanın onlar oturacaksa otursun kalkacaksa kalksın. Bu iş misafirlikten çıkmış. Hergün misafirlik mi olur. Zorunluluktan geliyorlar madem kendi evlerinde ne yapıyorlarsa öyle yapsınlar, kendi çaylarını kendileri koysun vs, muhabbet edeceklerse kendi kendilerine etsinler, "işlerim var" deyin, "ağrım var yatıp uzanacağım" deyin. Valla ben de eskiden sizin gibiydim misafir gelince söyle ağırlamak lazım böyle ağırlamak lazım diye kendimi paralardım, oysa misafiri hiç sevmem gerçekten de. Benim eniştem böyle bir adam, evde en ufak işe elini sürmez, bir bardak su içecek onu da önüne ister gidip kendi almaz. Bir kaç hafta üst üstte bizim ilçede işi olduğu için birer gece bizim eve yatıya geldi, valla üçüncü gelişinde "kusura bakma abi çok işim var" dedim. Çay demledim kendin alırsın dedim, televizyonu da açtım adamı salonda yalnız bırakıp gittim kendi işlerimle ilgilendim. Hiçbir şey de olmadı. Deneyin yani tavsiye ederim, canınıza yazık. Kendinizi paraladınız diye kimse madalya takmıyor. Bir de ironiktir ama bencil insanlar daha çok seviliyor. Biraz bencil olun.Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, var mı bir öneriniz. Yorgunluk hissiyatını geçtim. Kafasal olarak rahat değilim. Kalksalar da diğer işlerime odaklanayım diyorum. Avukatım. Dilekçe işlerim oluyor vs
Ee kızı da yakınmış, eşinle konuş hamilelikten dolayı artık zorlanıyorum birazda kız kardeşin mi destek olsa bize diye.Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Kendi oğulları popişini devirip hizmet beklerken hamile kadını köle gibi çalıştırdıkları için böyle olmuş olabilir miyiz acaba? Konu sahibinin annesi asla kaynana gibi koltuğa tüneyip hamile kızından iş beklemezdi çünkü.Kayinvalideniz kaç yaşında bilmiyorum size yardim etmedigi icin yas durumunu goz onunde tuttum ama ben şuna eminim kendi anne babamız gelse böyle davranmayız of demeyiz. Bir sure sonra onlarda yorucu gelebilir agirlama kisminda ama esimizin anne babasi soz konusu olunca neden boyle oluyoruz?
Acikcasi uzun suren bir tadilat olunca rica eder "anne yardimci olur musun yoruluyorum" diye kayinvalideme soylerdim.
Belki dusuncesiz,belki o boyle seyleri anca dile getirince anlayam biridir.
Hamileligin vermis oldugu agirlik yorgunluk bitkinlik tabii var ama ben yerinizde olsam acik acik yardimci olmasini teklif ederdim
Bazi esler maalesef tam bir "okuz". Aileden gormemis pohpohlanmis hamile esini de dusunmez. Bu konuda yazilan her yorum cok doğruKendi oğulları popişini devirip hizmet beklerken hamile kadını köle gibi çalıştırdıkları için böyle olmuş olabilir miyiz acaba? Konu sahibinin annesi asla kaynana gibi koltuğa tüneyip hamile kızından iş beklemezdi çünkü.
Ama kimse kimsenin düşüncesizliğini çekmek zorunda değil değil mi? Bir çay almaya erinen insanları ben evimde ağırlamazdım şahsen hamile halimle. İki ay olmuş artık misafirlik bitti yani.Bazi esler maalesef tam bir "okuz". Aileden gormemis pohpohlanmis hamile esini de dusunmez. Bu konuda yazilan her yorum cok doğru
Ama kayinvalide biseyler soylemeden yapmayan biri mi diye dusunmeden edemedim
İki canli birini ancak boyle birisi dusunmez cunku
Konu sahibi çok ama çok sabırlı ben olsam ikinci günden sonra bu ne böyle her gün mü gelecekler diye kavga ederdim. Annemi babamı maksimum 7 gün ağırlayabildim ben misafir misafirdir valla kim olduğu ne olduğu üçüncü günden sonra hiç fark etmiyor. Siz bence laf edecek yer arıyorsunuz. İç güveysi mi gitti bu kız ? Aile apartmanı mı ne yani bu ? İki ay birilerine karnı burnunda hizmet etmek ne demek hem de çalışan bir kadından bahsediyoruz. Kv yapacak olsa zaten kadının hamileliğini falan bilerek ikinci günden başlardı yardım etmeye onun aklına gelmediğinden değil baya baya hizmet eden eskilerin adeti gibi bir gelin bulmuş tepe tepe kullanıyor.Kayinvalideniz kaç yaşında bilmiyorum size yardim etmedigi icin yas durumunu goz onunde tuttum ama ben şuna eminim kendi anne babamız gelse böyle davranmayız of demeyiz. Bir sure sonra onlarda yorucu gelebilir agirlama kisminda ama esimizin anne babasi soz konusu olunca neden boyle oluyoruz?
Acikcasi uzun suren bir tadilat olunca rica eder "anne yardimci olur musun yoruluyorum" diye kayinvalideme soylerdim.
Belki dusuncesiz,belki o boyle seyleri anca dile getirince anlayam biridir.
Hamileligin vermis oldugu agirlik yorgunluk bitkinlik tabii var ama ben yerinizde olsam acik acik yardimci olmasini teklif ederdim
Yazık ediyorsun tabi. Yemekte yardım iste çayı demle kusura bakmayın yabancı değilsiniz biraz ağrım var ben dinleneceğim dersin. Kendini geri plana atma eşinden yardım iste kimse madalya vermeyecek sonuçta yemek hazırlığında da kayınvalidenden rica et. Misafirliği kalmamış bu işinÇok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Yemekleri kayınvalide yapsın. Ben yapamıyorum diyin. Hamile hamile kimseye yemek hazırlamak zorunda değilsinizBu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.