Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Teşekkürler, haklısınız... eşime yemeği bırakmıyorum çünkü çok yavaş hazırlıyor malesef...onun dışında arada tabi çayları dolduruyor çerez fıstık kaselere dolduruyor filan
Yemek yetişmek zorunda gibi hissetmekten kurtulun önce..

Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
İnsanlara gelmeyin gidin denmez tabiki yapicak cok bisey varmis gb durmuyor. Fakat siz anltrken ben yasadim ve cok uzuldum. Sizin en rahat etmeniz gereken hos tutulmaniz gerekn donemde bi de ustune bu cikmis. Ben hatrliyorum hamileligmde esim dgru duzgn yemek yaptrmazdi meyveler balli sutler ayagima gelirdi. Ki simarik bi hamile de degildim hc bir saglik sorunum olmamisti ama esim cok ozenmisti ben de tadini cikarmistim. Simdi sizin yasamak zorunda kaldiginiz hamilelik donemine bakiyorum size haksizlik gb geliyor. Bunu onlarin buyuk olarak dusunmesi gerekiyor. İnsanlar nekadar dusuncesiz ya.. valla bikac gun ust uste kendimi kotu hissediyorum yemek hazrlayamadim cok halsizim agirlastim artik falan deseniz acaba ise yarar mi kizlarina gtmeyi tercih ederler mi diye dusunuyorum. Hizmetten yoksun kalinca islerine gelmeyebilir. Cirkin bi tavsiye oldu kinsanlari kandirmak gb ama Allah affetsin arttik 😄

Misafirlik 3 gündür, 3 günün sonunda ben ne yersem onu yerler. Her allahın günü çorbalı salatalı sofra kurmak akıl kârı değil. Ömce yemek çeşidini azaltın, bu gün bu kadar yapabildim deyin, çayı da alın ocaktan koyun sehpaya, çayı biten kendi doldursun. İşinizi de yapın, odanızda da yatın, bu misafirlik değil artık doğal ve ihtiyaca göre davranmanın sakıncası kalmamış. 2 ay misafirlik mi olur ya, herkes işin ucundan tutmuyorsa siz kendinize uyan şekilde davranacaksınız. Kayın aile ile birlikte yaşayanlar hep hazır olda mı bekliyor, elbet normal yaşıyorlar. İsteyen yatıyor isteyen kalkıyor. Ha eğer öyle değilse kölelik bu.

Konu sahibi çok ama çok sabırlı ben olsam ikinci günden sonra bu ne böyle her gün mü gelecekler diye kavga ederdim. Annemi babamı maksimum 7 gün ağırlayabildim ben misafir misafirdir valla kim olduğu ne olduğu üçüncü günden sonra hiç fark etmiyor. Siz bence laf edecek yer arıyorsunuz. İç güveysi mi gitti bu kız ? Aile apartmanı mı ne yani bu ? İki ay birilerine karnı burnunda hizmet etmek ne demek hem de çalışan bir kadından bahsediyoruz. Kv yapacak olsa zaten kadının hamileliğini falan bilerek ikinci günden başlardı yardım etmeye onun aklına gelmediğinden değil baya baya hizmet eden eskilerin adeti gibi bir gelin bulmuş tepe tepe kullanıyor.

Konu sahibi hem kv leri hem de kocayı dehlerdim ben olsam. Büyük bir kavga kocayla tüm sorunu çözer çözmeli o da kendine gelmeli ne bu böyle. At salona gitsin yerde mi uyur ne yapar bilmem. Sonra kv niz bakar ki oğlu da bulaşık yıkıyor çay servis ediyor anca o zaman oğluşuna kıyamaz anlar da kalkar.
Misafirlik kavrami 3 gun sonrasi biter ki bence tadilat disinda gelen biri ama eski kafaliysa iste soylesense de anlar mi anlamaz mi bilemiyorum
Burada ese cok buyuk rol dusuyor iki canli birinin psikolojisi surekli degisir ben de hamileyim her taraftan empati yapmaya calistim o yuzden kayinvalide ne dusunuyor ya da dusunemiyor diye o taraftan da bakmak istedim 😔
Bir an once giderler ya da esi duruma el atmali da pek umrunda gibi durmuyor sanki

Ama kimse kimsenin düşüncesizliğini çekmek zorunda değil değil mi? Bir çay almaya erinen insanları ben evimde ağırlamazdım şahsen hamile halimle. İki ay olmuş artık misafirlik bitti yani.
Cok dogru da iste her taraftan empati yapmaya calistim ki hamilelik cok cok hassas bir donem
Sorun ortadan kalkar ve evlerine giderler umarim
Ve insallah dogum sonrasi da hizmet bekleyen olmazlar

Hamilesiniz üzmek istemem ama bizim kızlarımızın bu ayıp olur el ne der sevdası neden bitmiyor ya? Ananız babanız sizi büyütmüş okutmuş, gidip bencil ve düşüncesiz insanlara hizmet edesiniz diye değil. Gerçekten anlamıyorum ya. Eşiniz de bostan korkuluğu herhalde. Yavaş yaparsa yapsın size ne, siz oturacaksınız bundan sonra onlar yapacak. Ayıp olur ne demek asıl onlar size ayıp ediyor. Ağrım var deyin acınızı yüzünüze yansıtın biraz oflayıp poflayın çekinmeyin.

Çocuğunuz doğduğunda onun da hakkını savunmanız gerekiyor, biraz dik durun kendinizi ezdirmeyin artık.

Ve sunu da ekleyelim: Hamilelikteki stres hem dogumu hem lohusaligi etkiler. O yüzden kimse kusura bakmasin kendilerine usak tutsunlar. Esi de masallah kasselere cerez dolduruyormus. 🤔 yine yalnis bir eş ve baba secimi

Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Nasıl vicdansız insanlar bunlar pes doğrusu. Gelsin kendisi pisirsin yemeğini. Çaylarını da eşin versin.

Okurken sinir krizi geçirdim.
Hem hamilesiniz, hem çalışıyorsunuz hem de 2 aydır akşamları hizmet ediyorsunuz.
Kızları varmış. Ona niye gitmiyorlar?
Eşinizle konuşun. Artık çok yorulduğunuzu söyleyin. Biraz kardeşin ağırlasın deyin.
Gidin uzanın, yatın. Ben rahatsızım bu ara deyin, gelmesinler. Bu nedir böyle. İnsan gelir kendi yapar yemeği, yardım eder. Çayını kendi doldurur en azından. Siz çok iyi niyetlisiniz, yapmayın. Az kullanın hamileliğinizi. Çok bulantım var yemek yapacak durumda değiliö deyin gidin yatın. Çok istiyorsa gelsin kv kendi yapsın yemeği.

Hastayım deyin yatın, isleri kv ye bırakın. 28. Haftamda kendime yemek yapamıyordum bu ne ya huuu, konu sahibi sen kendine acımazsan kimse acımayacak, acilen eşine ültimatom verme zamanı gelmiş de geçiyor, yat kalkma çok kötüyüm iyi değilim de , biraz uyanık olun ...

Suclu sizsiniz hala ayip olur diyip duruyosunuz. Esinizle konusun artik daha fazla boyle devam edemiceginizi soyleyin kizlarina gitsinler. Ayip diye kendinize zulmediyorsunuz kendi gunahiniza giriyorsunuz. Yemegi kayinvalideniz yapsa bile bu saatten sonra kabul etmeyin.

Vallahi ben hamile değilken de uzun zamanlı gelen koca tarafı ya da kendi tarafım misafirlerime misafirlik 3 gündür sonrası herkes ev sahibi diyorum ve yardımlarını talep ediyorum.
Şimdi de hamileyim, haftaya okullar tatil oluyor diye görümcemler ve ablam plan yapmışlar beni görmeye geleceklermiş ama diyorlar ki sakın bir hazırlık filan yapma, biz sadece seni görmeye geliyoruz, biz hal ederiz her işi diyorlar. Zaten bunu demeseler bile ben derdim kendin pişir kendin ye yapacaksanız gelin diye. Çünkü hamilelik yoruyor insanı. Karşı tarafın da anlayışlı olması gerekiyor. Kayınvalidenizden çekiniyorsanız eşinize söyleyin, o söylesin ailesine-size yardımcı olsunlar.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, var mı bir öneriniz. Yorgunluk hissiyatını geçtim. Kafasal olarak rahat değilim. Kalksalar da diğer işlerime odaklanayım diyorum. Avukatım. Dilekçe işlerim oluyor vs
Ben şok, sizi ev hanımı, işi olmayan , kocasına muhtaç bir kadın sanmıştım, daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz siz 🙄 lütfen silkelenip kendinize gelin avukat hanım...

Avukatmışsınız, hazırlamam gereken evraklar, okunmayı bekleyen dosyalar var deyin ve yemek yapmayın. Cahil bir insan olsanız anlayacağım da onlara muhtaç değilsiniz. Tepkinizi şimdi belli etmezseniz doğumdan sonra yardım bahanesiyle iyice yerleşirler evinize. Siz de bebekle ilgilenmek yerine kayınvalide pohpohlarken bulursunuz kendşnşz.

Konudaki herkes nasıl haksız olabilir, şaşkınlıkla okudum.

Siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez. Hamilelik bi hastalık değil elbette ama çoğu zaman günlük gülistanlık bi evre de değil. Ben kendime zor yemek yapıyorum dışarıdan ev yemeği söylüyorum çoğu zaman, nefes nefese kalıyorum çünkü. Bırakın ki başka birinin ayağına dolanıp 5 çeşit yemek üstüne çay servisi yapayım. Gece ağrıdan sızıdan uyuyamayacaksam ne anlamı var?

Eşinizin bi dur dememesi de hayret verici bi şey gerçekten.

Çok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Tebrikler en kıymetli gelin ödülünü hakettin 🏆 kocan nerde yapmana gerek yok falan demiyormu dicem ama kendine acımayan insana kocası kaynanası kayınpederi niye acısın. Doğumdan sonra kayınvaliden sana yardımcı olacakmı. Hiç o potansiyeli göremedim. Sen böyle çayını çorbasını eksik etmeden devam et.

X