Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Kocan olacak hıyarto napiyor ? Sen neden izin veriyorsun ki buna

Kocan olacak hıyarto napiyor ? Sen neden izin veriyorsun ki buna
Canım her aile farklıdır bunlar öyle alışıklar bunu ancak kendisi mesafe koyarak durdurabilir Hayatta önce bebeğin ve kocan gelir diğerleri dış kapının mandalı olmak zorundalar yoksa huzurun kaçar kesin bilgi

Size çok üzüldüm. Kayinvalidenize yazıklar olsun gercekten. İnsan bu kadar hamile insana yük olur mu. İnsan evi bi köşesine alır ocağını malzemelerini yapar yavaş yavaş yemeğini. Oturur evinde yer. Tezgah yok diye yemek yapılamaz mı o evde. Kendinizi yıpratmayın. 2 ay çok fazla olmuş.
Bazi kayinvalideler kendini atacak yer arıyor sizin ki de onlardan. Yuz vermeyin. Benim ki de aynı. Allah tan kocası yatırtmıyor. Ayaklanıp hareket ediyor yine.

Ben bu devirde ,bu çağda halen bu tip kv ve kp lerin olmasına çok şaşırıyorum.Üstelik avukat, çalışan bir kadın konu sahibi ve bu konudan rahatlıkla başını kurtarabilecek seviyede iken ,onlara bu halde her gün iki ay boyunca yemek hazırlayıp hizmet etmenin mantığını ,kendisinin yeni evli ve eşine çok aşık olan, duygusal, duyarlı bir karakter olmasına bağlıyorum.Lütfen ama lütfen en kısa sürede ,yalandan bile olsa bir şeyleri mazeret gösterip odanıza çekilin.Ayaklarinizi uzatın,oram agriyo, buram şişti deyin.Yemek yapmayın, kv nize çok sinir oldum ki benim de oğlum var.Cok hissiz bir kadınmış. Nefret ediyorum bu tip aile terbiyesi görmemiş, duyarsız kadınlardan ,erkeklerden.Karşi tarafa empati yapamayan insan ,insan değildir benim gözümde.Lutfen avukat hanım,mesafe koyun, kurtulun bunlardan .Kadın asil bir kadın olsa ,koyar küçük tüpü bi kenara iki çorba karıştırır kenarda nolucak.Eşinize de ayrıca bilendim, ekstra olarak görümcenize de.Kültürsüz ,görgüsüz birileri bunlar.

Ben hamile olsam eşim dört döner eğilme kalkma hareket etme gibi gibi insan bilir eşini. Ki bir kez bile davet etmez hamileyim diye net eminim diyelim ki mecbur kalındı geldiler mutfağa girer yemekten salataya her detayı kendi yapar . Sizin eşiniz davar bence kusura bakmayın ama . Sizi önemsemiyor karnınızdaki çocuğu da önemsememesi garip . Evladı yaa önceliği ona ve sağlığına verecek. Kendisi yapsın yemekleri her şeyi ya da anası gelsin yapsın . Hamile bir insanın evine yemeği bırak normalde çok gelinmesi de garip. Bulantı olur uyku olur halsizlik olur. Aptal gibi susmayın kv ye söyleyin ben kaldıramıyorum kendin gel yap diye ne var bunda kv padişahın kızı mı ayıp olursa olsun

Ay hamile olmadıgım halde ben kendıme hergun yemek hazırlamaya üşeniyorum . Kendı gelsın hazırlasın siz dinlenin

X