Kayınvalide kayınbabayı her akşam yemeğe ağırlama

Hamile halinizle bu kadsr yükü niye sırtlandınız? Yapamıyorum edemiyorum diyip kenara çekilmediğiniz sürece devam edecek. Tamam evleri tadilat olabilir ama gelip size yardım etmeleri lazım ne ayıp hamile kadına bu kadar işkence yapılır mı

Ya siz önce kendi hakkınızı savunsanıza Kendi söküğünü dikemeyen terzi

Bu günden itibaren artık hamileliğiniz ağırlaşıyor. Sürekli uzanmak zorundasınız. Yemek mi yenecek, mutfak orada. Bulaşık mı yıkanacak, eşiniz ne işe yarıyor. Çay çerez yemese ölecek hastalığına da kimse yakalanmıyor.

Bu arada bizde bir laf var. Hamilenin elinden yemek yemek haramdır diye. Yanlış anlaşılma olmasın bunun anlamı hamileye hizmet ettirmenin ne kadar yanlış olması. Kayınaileniz görgüsüz ve insafsız. Böyle insanlara yağmurlu havada su vermeyeceksin.

Aaa avukat misiniz? Daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz ama?
Okumamış, mesleği olmayan, çalışmayan bir kadın canlanmıştı gözümde konuyu okuyunca. (Eşine söz geçiremeyen, herseye mecbur evet diyen)
Biraz kendinize gelin bebeğinize yazık. Ne siz ne eşiniz bebegi hiç düşünmüyorsunuz. Bugün akşam konuşun onlarda gitsin artık yemeği kızında yesin bi zahmet. Ne biçim düşüncesiz bi aile bu böyle herseyi geçtim eşinizde de iş yok.

Siz her şeyi yapmış hem de normallestirmissiniz. Kendine acımayana kimse acımaz. 2 ay her gün gelen misafirin yanında yatarım da gezmeye de giderim. Çok şaşırdım gerçekten. Avukatmissiniz bir de. Bebeğinize acıyın lütfen canınızın kiymetini bilin. Suistimal ediliyorsunuz.

Güzel mesajlar ve destek için teşekkür ederim. Bu akşam ağrılarım olduğunu, yemek yapamayacağımı söyledim kayınvalideme. akşam eşimle baş başa yemeğe çıkacağız. Yüksek ihtimalle de, birkaç gün sonra ailemin yanına gideceğim uzaklaşacağım biraz bu atmosferden teşekkürler

Hamilesin ayıl bayıl kötüyüm fenayım diye kayınvalide niye yardım etmiyor hamile insandan da dört dörtlük sürekli sofra beklemek mantıklı değil

Teşekkürler ama bu içeri geçip yatma meselesi çok ayıp değil mi yaa.. yeminle utanırım yapmaya...
Seni çok üzerler beybi daha çok depresyona girersin böyle. Hamilesin uykun da gelir kusabilirsin de doğurmadan gezmek de isteyebilirsin. Sen hürmet ikram yap tabi de her Allahın günü de bayar yani

Kaç kurtar kendini, kocan da aklını başına alsın hamile eline ne diye böyle eziyet ediyor. Bebek doğmadan ona bir ayar vermen gerekiyor

Ne dedi kayınvalide peki?

Siz kendinize acımazsanız, saygı duymazsanız kimse size acımaz, saygı da duymaz. Kayınvalidenizin "Biz de hamileyken büyüklerimize çok hizmet ettik nolcek" diye düşündüğüne eminim. Eşinizi de zaten yapamaz, edemez, eli yavaş diyerek tembelliğe alıştırmışsınız. Hamile olmasanız bile normal değil yaşadığınız bu durum. Önce bunu bir kabullenin derim, ayıbını sonra düşünürsünüz.

teşekkürler

Size çok üzüldüm. Ben 31 haftalık hamileyim 28 haftadan sonra insan gerçekten ağırlaşıyor üstelik. Ben kayinvalidem ve kayinpederim bize geldiğinde mutfak sizin ne isterseniz yapın bile diyorum bazen. Hele şimdi hamileyim. Geçen eşimin abisi ailesiyle geldi. Onlar da hiç yerimden kaldırmadi beni. Onların düşünmesi gerekiyor öncelikle. Ama düşünmüyorlar mi? O zaman siz kibarca bu zamana kadar yaptım ama gerçekten artık ağırlaştım yemek yapamıyorum, siz yapın birlikte yiyelim diyeceksiniz. Akşam da sırtım ağrıyor uzanmam lazım deyip odanıza gideceksiniz. Geçen eltim bizi evine çağırdı günübirlik gittik orada bile bana sen yoruldun geç odada biraz yat dediler. Üstelik bir şey de yapmadım ona rağmen yoruldum. Kendinize lütfen iyi davranın. Bebek doğunca zaten bir süre dinlenmeniz bile zor olacak. Artık sizin gerçekten mesul olduğunuz ve bana yardım et deyince size yardım edemeyecek bir bebekten sorumlu olacaksınız ve herkes bir yere kadar yardım edebilecek size. O yüzden şu anda onlar anlamıyorsa yardıma ihtiyacınız olduğunu kendiniz ve bebeğiniz için hiç çekinmeyin söyleyin.

Mesajınızı şimdi gördüm, sizin adınıza çok sevindim.

Peşinizden gelmezler umarım

anne sizin mutfak bitsin sira bende, zaten hamileyim iyice agirlasirim, sizde yeriz artik de

Evde tadilat yapılırken kayinvalideniz başlarında mi bekliyor ustalarin? O da sizin evinize gelsin yemek hazırlasın, hem size de destek olmus olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…