Yemek yetişmek zorunda gibi hissetmekten kurtulun önce..Teşekkürler, haklısınız... eşime yemeği bırakmıyorum çünkü çok yavaş hazırlıyor malesef...onun dışında arada tabi çayları dolduruyor çerez fıstık kaselere dolduruyor filan
İnsanlara gelmeyin gidin denmez tabiki yapicak cok bisey varmis gb durmuyor. Fakat siz anltrken ben yasadim ve cok uzuldum. Sizin en rahat etmeniz gereken hos tutulmaniz gerekn donemde bi de ustune bu cikmis. Ben hatrliyorum hamileligmde esim dgru duzgn yemek yaptrmazdi meyveler balli sutler ayagima gelirdi. Ki simarik bi hamile de degildim hc bir saglik sorunum olmamisti ama esim cok ozenmisti ben de tadini cikarmistim. Simdi sizin yasamak zorunda kaldiginiz hamilelik donemine bakiyorum size haksizlik gb geliyor. Bunu onlarin buyuk olarak dusunmesi gerekiyor. İnsanlar nekadar dusuncesiz ya.. valla bikac gun ust uste kendimi kotu hissediyorum yemek hazrlayamadim cok halsizim agirlastim artik falan deseniz acaba ise yarar mi kizlarina gtmeyi tercih ederler mi diye dusunuyorum. Hizmetten yoksun kalinca islerine gelmeyebilir. Cirkin bi tavsiye oldu kinsanlari kandirmak gb ama Allah affetsin arttikBu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Hamileliğimin 28. Haftası içerisindeyim.
Orta düzey depresyonda olabilirim.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Misafirlik kavrami 3 gun sonrasi biter ki bence tadilat disinda gelen biri ama eski kafaliysa iste soylesense de anlar mi anlamaz mi bilemiyorumKonu sahibi çok ama çok sabırlı ben olsam ikinci günden sonra bu ne böyle her gün mü gelecekler diye kavga ederdim. Annemi babamı maksimum 7 gün ağırlayabildim ben misafir misafirdir valla kim olduğu ne olduğu üçüncü günden sonra hiç fark etmiyor. Siz bence laf edecek yer arıyorsunuz. İç güveysi mi gitti bu kız ? Aile apartmanı mı ne yani bu ? İki ay birilerine karnı burnunda hizmet etmek ne demek hem de çalışan bir kadından bahsediyoruz. Kv yapacak olsa zaten kadının hamileliğini falan bilerek ikinci günden başlardı yardım etmeye onun aklına gelmediğinden değil baya baya hizmet eden eskilerin adeti gibi bir gelin bulmuş tepe tepe kullanıyor.
Konu sahibi hem kv leri hem de kocayı dehlerdim ben olsam. Büyük bir kavga kocayla tüm sorunu çözer çözmeli o da kendine gelmeli ne bu böyle. At salona gitsin yerde mi uyur ne yapar bilmem. Sonra kv niz bakar ki oğlu da bulaşık yıkıyor çay servis ediyor anca o zaman oğluşuna kıyamaz anlar da kalkar.
Cok dogru da iste her taraftan empati yapmaya calistim ki hamilelik cok cok hassas bir donemAma kimse kimsenin düşüncesizliğini çekmek zorunda değil değil mi? Bir çay almaya erinen insanları ben evimde ağırlamazdım şahsen hamile halimle. İki ay olmuş artık misafirlik bitti yani.
Hamilesiniz üzmek istemem ama bizim kızlarımızın bu ayıp olur el ne der sevdası neden bitmiyor ya? Ananız babanız sizi büyütmüş okutmuş, gidip bencil ve düşüncesiz insanlara hizmet edesiniz diye değil. Gerçekten anlamıyorum ya. Eşiniz de bostan korkuluğu herhalde. Yavaş yaparsa yapsın size ne, siz oturacaksınız bundan sonra onlar yapacak. Ayıp olur ne demek asıl onlar size ayıp ediyor. Ağrım var deyin acınızı yüzünüze yansıtın biraz oflayıp poflayın çekinmeyin.
Çocuğunuz doğduğunda onun da hakkını savunmanız gerekiyor, biraz dik durun kendinizi ezdirmeyin artık.
Nasıl vicdansız insanlar bunlar pes doğrusu. Gelsin kendisi pisirsin yemeğini. Çaylarını da eşin versin.Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Her akşam kayınvalidem ve kayınbabam yemeğe geliyor yaklaşık 2 aydır. Evleri tadilatta mutfak ve banyo... aslında banyosu tamamen bitti . Mutfak da nerdeyse bitmek üzere. Sabrediyorum. Her akşam ne yemek yapsam(baba şeker hastası) nasıl yapsam yetiştirir miyim falan Yemek hazırlama masa toparlama bir yana dursun. Esas işkence yemek bittikten sonra başlıyor. 10 buçuk 11 e doğru kalkıyorlar evlerine doğru.... Çayıydı çereziydi çekirdeğiydi. Televizyonda dizi de açık tabii. Hele kayınvalidem susmaz sürekli kendi gündelik hayatından bahseder. Bugün ne yaptığından ve genelde hep aynı konulardır. Bugün kimlerle telefonda konuştuğundan, ev işlerinde nereleri temizlediğinden, hava durumunun ilerleyen günlerde nasıl olacağından gibi gibi. Yani gerçekten nerdeyse kendi babamla yaşıt ancak aralarında uçurum var muhabbet konusunda. Beni çok artık sıkıyor bu durum. Muhabbeti sarmıyor. Yemin ederim zulüm gibi dinlemek . Artık içimden gelmiyor muhabbete katılmak. Depresyonda olabilirim. Sorun bende de olabilir. Ortada böyle bir sıkıntı var. Her gün görüşmek zorunda değilim. Ya en yakın arkadaşla bile her gün 4 saat görüşsek sıkar ya. Akmıyor vakit. Yemin ederim sürekli saate bakıyorum. Kadının gözlerinden uyku akıyor belli esniyor. KayınBaba telefonda zaten oyun oynuykr ya da bön bön etrafına bakıyor. Kalkmıyorlar bir türlü. Çaylar zaten 2 dakika içinde hüpletiliyor. Her akşam en az 4-5 fincan çay içerler. Cidden depresyona soktu bu durum beni. Ha önceden bunun üzerine eşimle bazen kavgalarımız da ekleniyordu tuz biber oluyordu üstüne. Genel olarak çoğu şeye kızgınım. İnsanlarla iletişim kurmak istemiyorum. Çoğu zaman telefon aramalarını açasım gelmiyor. Zaten şuan yaşadığım ülkede doğru dürüst dışarı çıkmıyorum artık eve kapattım kendimi tüm gün uyuyorum akşam da işte rutinim belli 2 aydır. Bundan 1 ay evveline kadar bulaşık makinam da yoktu bu arada. Çorbasından salatasına anayemeğine pilavına yemek hazırladığım yetmediği gibi bir de bir ton tabak tencere yıkıyordum ellerimle hamile hamile... ha bu süreçte kendi kızının evine sadece 1 kez akşam yemeğine gitti kayınvalidemler. Ne yapmam gerekiyoe kayınvalidemi de kırmak istemiyorum. Yardımlarınıza açığım
Hastayım deyin yatın, isleri kv ye bırakın. 28. Haftamda kendime yemek yapamıyordum bu ne ya huuu, konu sahibi sen kendine acımazsan kimse acımayacak, acilen eşine ültimatom verme zamanı gelmiş de geçiyor, yat kalkma çok kötüyüm iyi değilim de , biraz uyanık olun ...Bu konu hakkında yardım almak için üyelik oluşturdum. Biraz uzun olacak şimdiden teşekkürler.
Yapma cnm benim , yat dinlen bırak onlar yapsın...Çok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?
Ben şok, sizi ev hanımı, işi olmayan , kocasına muhtaç bir kadın sanmıştım, daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz sizTeşekkür ederim güzel yorumunuz için, var mı bir öneriniz. Yorgunluk hissiyatını geçtim. Kafasal olarak rahat değilim. Kalksalar da diğer işlerime odaklanayım diyorum. Avukatım. Dilekçe işlerim oluyor vs
Ay gerçekten öyle, sinirlerim bozulduRıhannanın aldatıldıgı, avkatların ıkı canla es ailesine kole oldugu bu devırde senı harcarlar hatcceeeee
Burası kk daha neler okuyup şaşırıcaz acabaAy gerçekten öyle, sinirlerim bozuldu
Tebrikler en kıymetli gelin ödülünü hakettinÇok canım acıyor son birkaç aydır kaburgalarıma baskı yapıyor bebek. Bir kez ah etmedim. Geçip uzanmadım. Kendime yazık mı ediyorum?