Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

aslında kurmak istediğim mesafeli ilişki de tam böyle, hiç öyle sürekli aramalarım yoktur baktım 10 gün olmuş konuşmamışız bi ararım arayınca da çok güzel konuşuruz. Bazen ben aramadan kayınvalidem arar. Dediğiniz gibi kendim olarak gidiyorum içimden geldiği gibi davranırım. Herkesin yapısı fikri gerçekten farklı bu konuda ben de yaşayıp göreceğim

Kendi aileniz varken nasıl sıkılıyorsunuz.. Bi de bu kadar tereddüt içindeyken nefen gidiyorsunuz?

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim kesinlikle her kelimenize katılıyorum hiç zor insanlar değiller ve ben de iyi insanlara denk geldiğim için kendimi şanslı hissedip onlara da elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorum elimden bi kahve içtiklerinde bile mutlu olacaklar sonuçta bak gelinimiz gelmese gelmezdi çıktı geldi bize kahve yapmış diyebilecekler bu benim için küçük bir şey ama onları da mutlu etmiş olacağım ben de gidip gezmiş olacağım. Teşekkür ederim yorumunuz için

Çok kalmayacaksınız anladığım kadarı ile.İyi insanlarmış.Sofraya falan yardım edersin.Ev ve yemek için yapılacak bir şeyde varsa yardım edeyim anne dersin.Baktın seni kullanan yok bunlarda yapılır bence kv olarak yazdım.
Burada en önemli konu eşin.Ezdirmez diyorsun demek iyi bir aiede yetişmiş.Bunalr önemli.Kardeşi gelip sizi almayı teklif etmiş.Kahve yapayım nasıl içersiniz diye sorarsınız.Onlarda çok mutlu olur.Ne güzel işte.
Bazen gerçekten önyargılı oluyor gençler.Bu iyi insanların tadını çıkartın bence.Güleryüz açıksöz iyi niyet her zaman güzeldir.

Eşinin ailesi zaten onlar ben olsam giderim 2 3 gün zaman geçiririm baktınız olmuyor biner gelirsiniz ön yargılı davranmam eşimde mutlu olur ailem ile zaman geçiriyor diye . Hizmet bekleme kısmı bence karşılıklı beraber yemek yenilecekse tabi ki yarım ederim el gibi köşede oturup kaynananın yapmasını beklemem anne evinde nasılsam orda da öyle olurum . ben ilk nişanlı olduğum zaman evlerine gitmeye başladığımda kv istemezdi bir şey yapmayım bir şey olur diye ehehe dedim ne olacak ben evde de yapıyorum önemli olan saygı varsa arada sorunsuz geçer gider gelirsiniz olmazsa sıkıldım der geri gelirsiniz onlar gitme diye baskı yapacak halleri yok herhalde

bence insanlar gereken tepkiyi gereken zamanda vermeyip daha sevgiliyken- nisanliyken kendi sınırlarını ihlal ettirip - manyak kaynanayi göre bile evlenip sonra tüm kaynanalar kendilerininki gibi zannediyorlar
6 sayfa yorumlara şok oldum. belki yasanmisliklar sonrasi boyle olmuslardir ama bu tavir en duzgun es ailesini bile rahatsız eder. bilerek ondan kacmis gibi davranmak - benim ailem varken onlar kim kopek" modunda olmak. tabii ki kimse insanın kendi ailesinin tirnagi edemez ama onlar da bir cesit ailen oluyor yani. neden biri kiz dogurunca melaike oluyor da erkek dogurunca bir anda deccal oluyor fazla ataerkil toplumlarda- ailede saygiyi erkek dogurarak anca gorebilen - kocasinin yapmadıgi kocaligi oglundan goren kaynanalar belki ama onlar da belli ediyordur elbet kendini. kör degil ya gözün manyak ailesini ve onlara ses cikaramayan ogullarini senin sinirlarini ihlal etmeye basladiginda terketseydin madem:)
ömür boyu savas yasamaya ne gerek var ki?
bence kimsenin gazina gelme. git o eve, mutfaga gir "yardima ihtiyac var mi" de, yok derse sen de salatayi yap falan. anne evinde nasilsan orada da oyle davran. sonucta bir ömür defalarca bir arada olacaksin. iyi gun var kötü gün var. aranizdaki muhabbeti guzel tutmakta yarar var

Ay bu kadar kasmayın yaa öcü mü insanlar. Kv daha bişey yapmadan kurulmak falan bana çok abes geliyor. Tek gitseniz ne olacak sanki. Sizin anne babanız da kv kpno zaman. Onlar kötü mü. İki gün gittiniz diye ne tavizi. İnsanlar sizi niye üssünki eşiniz üzülmenize izin vermesin. Hayatı bu kadar kara kalpli yaşamayın. Az emek verin insanlara.

Taviz vermek istemiyorum derken el el üstünde oturup hizmet bekleyeceğim der gibi bir mana cikiyor . Bu şekilde davranacaksaniz gitmeyin ayıp edersiniz . İki çay bir yemek sofrası kurup bir ev supurmekle pek taviz olmaz . Bu zaten taviz değil görgü kuralıdır . Gittiğin misafirlige ölçü dahilinde yardımcı olunur, kv kp evi ise biraz daha fazla yardımcı olunur zira ailenin kızı olmuşsunuz . Kv ve kp sorunlu tipler değil diyorsunuz e daha ne istiyorsunuz . Misafirliğe hayatınız da hiç gitmediniz sanırım far görmüş tavşan gibi olmuşsunuz . Fanustan çıkıp evlendiniz galiba herşeyden bı haber gibisiniz. Yazık .Üzüldüm .

Herkes kalmaya karşı çıkmış ama ben karsı değilim gider kalırım şuan .
Başta kalmasaydim alisamazdim asla onlara çok utanıp cekinmistim ilk kaldığımda .
Kaynanamla iyi anlasiriz herşeyi beraber yaparız.
Çayı biter kalkar doldurur gözümün içine bakmaz ben rastladikca doldururum çayını .
Ne bileyim her konuda öyleyiz .
Bulaşıkları da beraber yıkarız . Yemeği birimiz karisitiiryorsa birimiz malzemeleri doğrar .
Aynı şekilde arkadaşımın evine de gitsem böyle yardımcı olurum.
Gezmeye gideceksek sen hazırlan ben yaparım der ben gider hazırlanırim saç ,makyaj .
Hepsi için soylemiyim ama onlar seviniyorlar gönülleri de oluyor .
O aramızdaki bağlar güçleniyor.
Birbirimize daha fazla alışıyoruz ve seviyoruz .
Uzaktan uzağa birini ne kadar sevebilirsin ki? Tanıdıkça sevebiliyorsun.
Gelmemi isteyen insanlar da ona göre iyi ağırlar .kötü bir davranışı olsa gitmezdim .
Tabi herkes iyi niyetli değil . Tanımadan da bilemezsin

Yani bir misafirliğe gittiniz yatılı kaldınız diyelim yardım etmiyor musunuz? İnsan bı zahmet verdim deyip en azından bulaşıkları dizer

Eşim bir ay şehir dışına gitti başka şehirde ki kv de beni çağırdı aslaa gitmem gitmedim Çalışıyorum işim gücüm var dedim. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Aranız iyi bile olsa ne gerek var tek uzun süreli gitmeye kalmaya.

Kendi aileniz varken nasıl sıkılıyorsunuz.. Bi de bu kadar tereddüt içindeyken nefen gidiyorsunuz?
Ben bu mantığı anlamıyorum açıkçası...kendi ailesi olunca sıkılmaz mı insan? Ben remote çalıştığım için çok sık annemdeyim, bir süre sonra kavga etmeye başlıyoruz

Esim yokken cok gittim gayette evin kizi gibi davrandim çunku iyi insanlar ben bi fenaliklarini gormedim. Beni ve cocuklarimi sever sayarlar. Birkac yil once çocuklar İstanbul'u gezmek istedi, e eşimin 4 kardeşi orda yaşiyor gittik orda kaldik. Bir hafta gezdik onlarda bizle gezdi. Simdi ben bu insanlara niye kendi ailemden farkli davranayim. Mesafe candir amenna ama bu kadarda degil... adamlar "yorulmasin ozel arabayla alalim" diyorlar buna ragmen oyle mi boyle mi diye soruyorsunuz. Kusura bakmayin ama bazi insanlar gercekten iyiligi hic haketmiyor.

Size destek veren birini bile daha anlamiyorsunuz evinizde oturun bence

Yani bir misafirliğe gittiniz yatılı kaldınız diyelim yardım etmiyor musunuz? İnsan bı zahmet verdim deyip en azından bulaşıkları dizer
Hayır canım tabiki yapıyorum eşimle gittiğimde de kayınvalidemin evinde yaptım bulaşığı topladım masayı hazırladım kendi yattığımız yeri temizleyip öyle gittik eşimle falan oturup hizmet beklemem tabiki. Ama yaptıklarına yardım etmek dışında elimden çok fazlası gelmez onu demek istiyorum yemek yapacaksa ben malzemeleri yıkar doğrarım yemeği karıştırırım ama yemek yapmayı istemem mesela zamanla benim elim de iyice alışınca tabi seve seve yaparım derdim gocunmak değil

bence aranız iyiyse gidin. Değişiklik olur
sizin arkadaşla falan buluşmalarınıza bişey diyecek surat asacak tipler değiller dimi?
aman sakın orada izin falan almayın ben bugün şu arkadaşımla buluşacağım birazdan çıkıyorum falan demeniz yeterli

iyi niyetliler bide kaynınız alayım falan diyor

Hayır hayır asla demezler arkadaşımla da görüşeceğim tabiki oraya kadar gitmişim, evet samimiyetlerine ben de inanıyorum teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…