aslında kurmak istediğim mesafeli ilişki de tam böyle, hiç öyle sürekli aramalarım yoktur baktım 10 gün olmuş konuşmamışız bi ararım arayınca da çok güzel konuşuruz. Bazen ben aramadan kayınvalidem arar. Dediğiniz gibi kendim olarak gidiyorum içimden geldiği gibi davranırım. Herkesin yapısı fikri gerçekten farklı bu konuda ben de yaşayıp göreceğimNiye gelinin bacakları filan mı yok? Uygun vasitaya binip gidebilir. El pençe divan mı beklemeli kayin ailesi geline karşı? Gelin gidecekse onlar da misafir edecekler. Evlerinde yemek yatak ayarlayacaklar. Burda insanlar en ufak bir misafir bahsinde ayy ben yatılķ misafir kabul etmem moduna girip misafirlik olgusunu öldürdüler bile çoktan.
Konu sahibi herkesin ilişkisi farklıdır. Doğruyu sorarak bulamazsınız. Ben girdiğim ortamda ev benim gibi iş yaparım. Neticede daha dinç haldeyiz. Kv kişisine de anne diyosam onun evinde de öyle. Konusurum sıcak kalnlıyımdır. Sohbetim iyidir. Ama sormam genelde günlük işlere dertlere dair sorular. Üzerime düşen olduğunu düşündüğüm varsa hallederim yanlarındaysam. Yokken pek aramam sormam eşim görüntülü konuşurken arada görünür hello derim. Eşim görevdeyken ben de kaldım. Canımı sıkmazlar. Mesafemi hep korurum. Büyük şehirde olsalar daha mutlu olurdum ben de daha çok gezerdim. Çok çok samimi insanlar görüyorum eş ailesiyle Allah mesut etsin. Ben zaten herkesle bir yere kadar samimi olabilirim. Yapı meselesi.
Kendi aileniz varken nasıl sıkılıyorsunuz.. Bi de bu kadar tereddüt içindeyken nefen gidiyorsunuz?Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim kesinlikle her kelimenize katılıyorum hiç zor insanlar değiller ve ben de iyi insanlara denk geldiğim için kendimi şanslı hissedip onlara da elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorum elimden bi kahve içtiklerinde bile mutlu olacaklar sonuçta bak gelinimiz gelmese gelmezdi çıktı geldi bize kahve yapmış diyebilecekler bu benim için küçük bir şey ama onları da mutlu etmiş olacağım ben de gidip gezmiş olacağım. Teşekkür ederim yorumunuz içinherkesin esinin annesi seninki gibi deccal degildir belki
adamlarin bir yanlisini gormemis ki. hep nazik ve kibarlarmis hatta yorulma diye arabayla almayi teklif etmisler.
bazi insanlar icin esin annesi burhanin konu actigi sekliyle ilk andan "kaynana olacak"tir, gorumcesi "gormeyeyim omrumce"dir. genelde kendi annelerinin erkek ailesi tarafından ezildigini göre göre büyüyen kizlarda böyle bir önden gard alma oluyor. ya da kaynanasinin manyak oldugi ilk andan belli olanlarda - daha nisanliyken bile nisanlisinin dengeyi kuramayip kizi magdur ettigi evliliklerde.
ama herkesin es ailesi kaynana olacak degil ya.
nice tatli erkek ailesi var oglunun eşini aileden gören. benim arkadasim kaynanasiyla yurtdisi tatiline cikmisti - kaynananin yesil pasaportu, arkadasimin bos vakti vardi. gittiler gezdiler bol bol story attilar. simdi coluk cocuga karisti kadin gayet guzel bakiyor. aksamlari esi aliyir cocugu- neredeyse her gun annesi yaptığı yemeklerden küçük tencerelere koyup veriyor - ugrasmasinlar evde yemekle diye.
konu sahibinin yerinde ben olsam giderdim. sonucta artik onlar benim de ailem. Burnu onlara benzeyen cocuk doguracagim, soyadlarimiz ayni, daha yaslandiklarinda belki hastanede gecelerce refakat edecegim. ailedir benim gozumde es ailesi.
benim babam da bayilmaz ama annemin ailesine anne baba der- gereken ozeni gosterir. Annem de babamin kardeşlerine kendi oz kardesleri gibi davranir, o samimiyettedir.
ben olsam konu sahibinin yerinde zaten gezmesi de keyifli bir yermis. cumartesi sabahindan giderim, beraber kahvalti yapar beraber toplariz oglen kahvemi de icip gezmeye cikar aksam yemegine gelirim. ertesi gün öğlen kahvesinde oper cikar "ben birkac arkadasa ugrayip öyle kendim otogara giderim. yorulmayin" der keyifle gezer gece de evime donerim.
hem onlar mutlu olurlar hem muhabbet bagimiz genisler
Çok kalmayacaksınız anladığım kadarı ile.İyi insanlarmış.Sofraya falan yardım edersin.Ev ve yemek için yapılacak bir şeyde varsa yardım edeyim anne dersin.Baktın seni kullanan yok bunlarda yapılır bence kv olarak yazdım.Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
bence insanlar gereken tepkiyi gereken zamanda vermeyip daha sevgiliyken- nisanliyken kendi sınırlarını ihlal ettirip - manyak kaynanayi göre bile evlenip sonra tüm kaynanalar kendilerininki gibi zannediyorlarÇok güzel yazmışsınız teşekkür ederim kesinlikle her kelimenize katılıyorum hiç zor insanlar değiller ve ben de iyi insanlara denk geldiğim için kendimi şanslı hissedip onlara da elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorum elimden bi kahve içtiklerinde bile mutlu olacaklar sonuçta bak gelinimiz gelmese gelmezdi çıktı geldi bize kahve yapmış diyebilecekler bu benim için küçük bir şey ama onları da mutlu etmiş olacağım ben de gidip gezmiş olacağım. Teşekkür ederim yorumunuz için
Ay bu kadar kasmayın yaa öcü mü insanlar. Kv daha bişey yapmadan kurulmak falan bana çok abes geliyor. Tek gitseniz ne olacak sanki. Sizin anne babanız da kv kpno zaman. Onlar kötü mü. İki gün gittiniz diye ne tavizi. İnsanlar sizi niye üssünki eşiniz üzülmenize izin vermesin. Hayatı bu kadar kara kalpli yaşamayın. Az emek verin insanlara.Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Herkes kalmaya karşı çıkmış ama ben karsı değilim gider kalırım şuan .İnanın 1 aydır eşim yok ve belki kendi evimde toplasan bir hafta anca kalmışımdır annemlere damlıyorum hemeneş ailesine biraz da alışmak benim maksadım. Çünkü nişanlıyken de hep benim ailemle daha çok vakit geçirdik biraz da ben onlarla vakit geçireyim. Zaten kendim istediğim tarihte dönerim biraz kocamı da mutlu etmek de istiyorum o benim aileme çok iyiydi hep ben de onun ailesiyle iyi olmak istiyorum
Yani bir misafirliğe gittiniz yatılı kaldınız diyelim yardım etmiyor musunuz? İnsan bı zahmet verdim deyip en azından bulaşıkları dizerYa haklısınız aslında fakat anne evinde gerçekten yapmıyorum. Zorla mutfağa giren bir insanım elim alışsın diye evlendikten sonra biraz daha rahatladım bu konuda tabiki ama evin tek kızı olduğum için midir bilmiyorum annem evde değilse babam kahvaltı hazırlar erkenden kalkıp, kızmama rağmen, annemi hiç söylemiyorum bile elinden ben zorla alırım. Açıkçası sormamın sebebi de bu dengeyi bilmememden kaynaklıydı.
Ben bu mantığı anlamıyorum açıkçası...kendi ailesi olunca sıkılmaz mı insan? Ben remote çalıştığım için çok sık annemdeyim, bir süre sonra kavga etmeye başlıyoruzKendi aileniz varken nasıl sıkılıyorsunuz.. Bi de bu kadar tereddüt içindeyken nefen gidiyorsunuz?
Size destek veren birini bile daha anlamiyorsunuzNeye sinirlendiniz yakendi arkamı temizlemem asla hizmet etmem diye bir şey mi yazmışım oldu olacak ..çtığımı da temizlesinler ay çok güldüm eşim varken genelde ben masa hazırlamak bulaşık toplamak gibi küçük yardımlar yapıyordum gittiğimizde, elim de öyle çok yatkın değildir hemen her işi halleden elinden her iş gelen kadınlardan değilim, haliyle düşündüm acaba ben kaynanam ne yapıyorsa ona yardımcı olsam ne olur diye ortası bunun nasıl bulunur bilemiyorum tecrübem henüz yok o yüzden size sordum
Cevabınızda abartan sizsiniz bu arada cidden ülkece abartıyoruz
Hayır canım tabiki yapıyorum eşimle gittiğimde de kayınvalidemin evinde yaptım bulaşığı topladım masayı hazırladım kendi yattığımız yeri temizleyip öyle gittik eşimle falan oturup hizmet beklemem tabiki. Ama yaptıklarına yardım etmek dışında elimden çok fazlası gelmez onu demek istiyorum yemek yapacaksa ben malzemeleri yıkar doğrarım yemeği karıştırırım ama yemek yapmayı istemem mesela zamanla benim elim de iyice alışınca tabi seve seve yaparım derdim gocunmak değilYani bir misafirliğe gittiniz yatılı kaldınız diyelim yardım etmiyor musunuz? İnsan bı zahmet verdim deyip en azından bulaşıkları dizer
Ben de bunu yazacaktım üşendim sonraBen bu mantığı anlamıyorum açıkçası...kendi ailesi olunca sıkılmaz mı insan? Ben remote çalıştığım için çok sık annemdeyim, bir süre sonra kavga etmeye başlıyoruz
Hayır hayır asla demezler arkadaşımla da görüşeceğim tabiki oraya kadar gitmişim, evet samimiyetlerine ben de inanıyorum teşekkür ederimbence aranız iyiyse gidin. Değişiklik olur
sizin arkadaşla falan buluşmalarınıza bişey diyecek surat asacak tipler değiller dimi?
aman sakın orada izin falan almayın ben bugün şu arkadaşımla buluşacağım birazdan çıkıyorum falan demeniz yeterli
iyi niyetliler bide kaynınız alayım falan diyor