• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim ile sorunumuz

arkadaşlar merhaba.
4 yıllık evliyim 1 tane çocuğum var. Evlenmeden önce kayınpederim eşime düğün için kredi çekmesini söylemiş. Eşime krediyi sen çek ben ödeyeyim demiş. Eşimde çekmiş. Evlendik düğün için çekilen krediyi ödemediler evimiz kiraydı hiç sormadılar eşim tek çalışıyordu çok zor zamanlar geçirdik icralık olduk başınızın çaresine bakın dediler. Oğluma 8 aylık hamile iken yine kredi borcu yüzünden icra geldi para bulamadık eşim kayınpederimi arayıp söylediğinde söyle versin karın altınlarını öde demiş. Eşimde bana bahsetti bende vermeyeceğimi söyledim. Kayınpederim ilerde yaparım geri dedi yapmadı hala yapmadı ve şimdide kabul etmiyor borç ödediğimzi bu söylediklerini kabul etmiyor altınlarıda vermiyor. Hazmedemiyorum bu haksızlığı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz mahkemeye versem nasıl kanıtlayablirim .
Haksızsınız, evlenen sizsiniz. Borç sizin borcunuz, kimse size paranız varken yardımcı olmak zorunda değil. Kendi altınlarınızla kapatırsınız borcunuzu olur biter. Yardım edip etmemek onların insiyatifinde olan bir şey. Öz babanız dahi olmayan birinden nasıl maddi talebiniz olabiliyor ben anlayamadım. Bende evlendim krediyi kendimiz çektik borcu kendimiz ödedik. Gidip kp benim borcumu ödesim gibi bir beklentim hiçbir zaman olmadı, hatta böyle yapanları da hiç anlamıyorum. İnsan kendi borcunu nasıl anasına babasına kitler. Adamın elinde hazır parası olsa verse neyse. Kaç yaşında insanlara kredi ödetmek çok adaletsiz. Olaylara tarafsız bakmanızı öneririm kendinizi haklı sanıyorsunuz ama tamamdn haksızsınız

Eşimde bana bahsetti bende vermeyeceğimi söyledim. Kayınpederim ilerde yaparım geri dedi yapmadı hala yapmadı ve şimdide kabul etmiyor borç ödediğimzi bu söylediklerini kabul etmiyor altınlarıda vermiyor. Hazmedemiyorum bu haksızlığı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz mahkemeye versem nasıl kanıtlayablirim .

Altınlarını vermemiş ki, ben mi yanlış anladım acaba, vermeyeceğimi söyledim demiş.
Vermeyeceğim demiş.
Sonra kp ben sonra altınları alırım ver demiş.
Konu sahibi de vermiş gibi anladım ben.
Çünkü şimdi inkar ediyorlar dava açabilir miyim diye soruyor😅
Ben öyle anladim

Anladığım kadarıyla kayın peder öderim ben diye kandırmış belki öderim demese nikah yapıp geçeceklerdi. Bu konuda konu sahibini çok haksız bulmadım. Ama altın konusunda geri öderim kısmına inanmak sizin hatanız. Ve kızına ne yaptığı verdiği de sizi ilgilendirmez
Bu kafada birinin nikah yapıp geçeceğini sanmıyorum ya. 8 bilezik felan istemiştir yemin edebilirim ama ispatlayamam 😀

Haksızsınız, evlenen sizsiniz. Borç sizin borcunuz, kimse size paranız varken yardımcı olmak zorunda değil. Kendi altınlarınızla kapatırsınız borcunuzu olur biter. Yardım edip etmemek onların insiyatifinde olan bir şey. Öz babanız dahi olmayan birinden nasıl maddi talebiniz olabiliyor ben anlayamadım. Bende evlendim krediyi kendimiz çektik borcu kendimiz ödedik. Gidip kp benim borcumu ödesim gibi bir beklentim hiçbir zaman olmadı, hatta böyle yapanları da hiç anlamıyorum. İnsan kendi borcunu nasıl anasına babasına kitler. Adamın elinde hazır parası olsa verse neyse. Kaç yaşında insanlara kredi ödetmek çok adaletsiz. Olaylara tarafsız bakmanızı öneririm kendinizi haklı sanıyorsunuz ama tamamdn haksızsınız
Arkadaşlar kimisi hak vermiş kimiside saçma sapan konuşmuş ama konu tek bundan ibaret değil düğün borcunu ödedik altınları verdik kayınpederimin fazladan evi olmasına rağmen oğluna geç otur demedi o ev boş durdu biz kirada oturduk her ay eşimin maaş günü şuraya para lazım buraya para lazım diye para istediler borç olarak ödemediler okadar borç ödenirken kızına ev aldı araba aldı hani diyorsunuzya adamın durumu olsa öderdi öyle değil işte ayrıca düşündüğünüz gibi eşyalarım yok düğün isteyende erkek tarafı kendisi eşya olarak aldıkları bi koltuk takımı bide L koltuk yatak odası ve mutfak masraflarını zaten benim ailem karşıladı.

Arkadaşlar kimisi hak vermiş kimiside saçma sapan konuşmuş ama konu tek bundan ibaret değil düğün borcunu ödedik altınları verdik kayınpederimin fazladan evi olmasına rağmen oğluna geç otur demedi o ev boş durdu biz kirada oturduk her ay eşimin maaş günü şuraya para lazım buraya para lazım diye para istediler borç olarak ödemediler okadar borç ödenirken kızına ev aldı araba aldı hani diyorsunuzya adamın durumu olsa öderdi öyle değil işte ayrıca düşündüğünüz gibi eşyalarım yok düğün isteyende erkek tarafı kendisi eşya olarak aldıkları bi koltuk takımı bide L koltuk yatak odası ve mutfak masraflarını zaten benim ailem karşıladı.
Kayınpederinizin fazladan evinden size ne? Birlikte mi aldınız da hakkınız oluyor. Burada tek sorun kayınpedere para vermeniz. Orada da tek suçlu eşiniz. Siz yanlış kişiye kızıyorsunuz.

Oğlu bunu sorun etmiyorsa geline hiç laf düşmez.
Ben kendi adıma gidip gelmem dedim zaten...maddi durumu elvermiyordur konusu bile geçmez hatta evlat olarak ona destek olmak kapımızı açmak boynumuzun borcu ..ama diğer evlatlarına ev araba alabilecek gücü ve isteği olup eşime gelince laf cambazlığı yapan adama ben bir bardak su vermem

Ben eşinizin ailesinin davranışı doğru demiyorum, adam bugün borç diye alır sizden parayı ama yarın nasılsa aileyiz deyip ödemez. Sizin kendi emeğinizle çalışıp biriktirdiğiniz parayı borç verseniz onu bile ödemeyebilirlersi. Aile ile bu tarz para işlerine girerken geri dönüşünün olmayabileceğini düşünerek davranmak gerekiyor, ben kendi babamın karakterini bilirim borcuna sadık oldugunu bilirim. Ama karşı tarafı bu kadar tanıyamam, o yüzden de borç ilişkisini doğru bulmuyorum aile ile. Sonradan kötü olunacağına baştan kötü olsaydınız keşke madem bu kadar kafanıza takacaktınız. Ama sizin durum şöyle farklı her şekilde borç sizin evinizin borcu yani siz onların borcunu değiş kendi kredinizi icranızı ödediniz. Adam milyoner olsa size zırnık koklatmasa bile yapack bişey yok. Para onun parası. Kızına yardım ediyor dediniz ya o konuda da yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü o malda sizin emeğiniz yok. Aile içinde halledecekleri bir mesele. Adam tüm malını oğlunun üzerine geçirse yada beklentiniz gibi size bir ev verip al oğlum bu evde otur dese kızın hakkını düşünecek miydiniz. Hiç sanmıyorum. Anne babaların bu konudaki tercihlerini sorgulamak üzgünüm ama gelinlerin ve damatların haddi değil. Biri rahatsız olacaksa ve konuşacaksa bu kişi eşiniz olabilir ancak, siz olamazsınız. Eşimin ailesiyle ilgili mal mülk olayına ben karışmam, kendi babamın malıyla ilgili de eşimi karıştırmam. Doğru olan aile içinden olmayanların karışmaması

Eve icra geleceğinde kp demiş ki siz altınları bozun ödeyin ben size o altınları öderim demiş bunlar öyle yapmış ama kp altinlari ödememiş o yüzden mahkemeye vermek istiyor Allahım ya

Ha tamam tesekkür ederim. Ama mahkeme burda onlari zor hakli görür. Üstüne mahkeme masrafi ve avukat parasi öderler

Bir cok kisi aile icinde verilen parayi borc olarak görmüyor. Borc olarak aliyorlar sözde ama geri ödeyen cok az insan oluyor. Yani akrabaya para vermek camdan atmak gibi birsey. Sizin yerinizde olsam bundan sonra mesafe koyardim..

Kayınpeder sözünde durmamış ama zaten borç size aıt.
Parası olmayıp düğün dernek yapan insanları anlamıyorum. Yapın kardeşim nikah, oraya da gelip zaten altın takılıyor. Millete gösteriş yapicam diye bu devirde sırf bu işler için kredi çekilmez. Sonunda borç evlenen çifte kalıyor cunku .

Sözünde durmamanın cezası yok 🤷‍♀️
Altınları satın ve borcunuzu ödeyin.

Ha tamam tesekkür ederim. Ama mahkeme burda onlari zor hakli görür. Üstüne mahkeme masrafi ve avukat parasi öderler
Kendine güvenmeyen evlenmesin.
Asalak gibi anne babaya yaslanarak evlilik mi olur.
Evi kp versin, borcu kp ödesin, altınları kp alsın ee sonra.
Mahkemeye ne diyecek ayrıca kredi eşinin üstüne borç eşinin borcu altınları da kpye vermemiş eşinin kredi borcu için eşine vermis

Kendine güvenmeyen evlenmesin.
Asalak gibi anne babaya yaslanarak evlilik mi olur.
Evi kp versin, borcu kp ödesin, altınları kp alsın ee sonra.
Mahkemeye ne diyecek ayrıca kredi eşinin üstüne borç eşinin borcu altınları da kpye vermemiş eşinin kredi borcu için eşine vermis

Kp derin ipiyle kuyuya binilmez belli ki. Sasirtici olan konu sahibinin bunu bilememesi degil, esinin bunu bilmemesi. Sonucta herkes annesinin babasinin huylarini biliyor

Ben kendi adıma gidip gelmem dedim zaten...maddi durumu elvermiyordur konusu bile geçmez hatta evlat olarak ona destek olmak kapımızı açmak boynumuzun borcu ..ama diğer evlatlarına ev araba alabilecek gücü ve isteği olup eşime gelince laf cambazlığı yapan adama ben bir bardak su vermem
Aynen bende öyle yapıyorum görüşmüyorum

Kp derin ipiyle kuyuya binilmez belli ki. Sasirtici olan konu sahibinin bunu bilememesi degil, esinin bunu bilmemesi. Sonucta herkes annesinin babasinin huylarini biliyor
Aslında en başında madem para yok kredi çekip düğün yapmak kadar saçma bişey yok.
Evlilik için düğün şart değil.
İmkanı olan yapar olmayan gayet nikah ile evlenebilir

Aslında en başında madem para yok kredi çekip düğün yapmak kadar saçma bişey yok.
Evlilik için düğün şart değil.
İmkanı olan yapar olmayan gayet nikah ile evlenebilir
Düğün için ne ben ne ailem ısrar etmedik kayınpederim kendisi bitane oğlum var herşey dört dörtlük yapıcam başka oğlum yok dedi başta konuşulanlar ve olanlar çok farklı ben buna kızıyorum hani diyosunuzya düğün sizin borç sizin başta bu şekilde konuşulmadı asıl lükse kaçan kayınpederimdi oğlumda oğlum dedi herşeyi al etti tuttu ama sonra caydı her lafından

Bir akrabamın oğluda yoksulluk nafakası davası açtı iki yıl önce. Karı koca çalışmıyorlar, mahkemeye sundukları gerekçeler arasında, bir yere oturup rahat rahat yemek yiyemiyoruz, bilgisayarımız eskidi değiştiremiyoruz, gözüme lensi bile kendim almak zorunda kaldım gibi şeylermiş. Asgari ücretli ailesinden yoksulluk nafakası istediler, onlar da daha yirmili yaşların ortalarında. Yeni jenarasyondan çok orijinal fikirler çıkıyor. Siz de böyle bir şey deneyebilirsiniz. Dava dediniz diye söylüyorum. 2000 tl para istediler aileden.Yalnız kötü haber mahkeme bağlamadı.

Back