- 3 Şubat 2018
- 6.216
- 24.286
- 348
- 27
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Düğün için derken evlilik hazırlığında yapılan tüm masraflardan bahsediyor..eşyalar da dahilBu arada başta kredi çektik diyince ev satın alındı onun için kredi çekildi sandım. Düğün için kredi çekmek nasıl bir olaydır haykırdım
Yooo borç gayet sizin borcunuz. Kayınpederin borcu olsa icra onun evine giderdi.Borç benim ve eşimin borcu değil kayınpederimin borcu altınlar ben
Neden kayınpederimin borcunu altınlarımı vererek ödüyorum ve geri istiyorum bu benim gözü açıklığım mı oluyor kayınpederimin mi anlayamıyorum kendi kızına araba alıyor ev veriyor ben borcunu ödüyorum normal bişeymi sizce
Eminim çeyiz adı altında abartı ne varsa alınmıştır hani şu instagramda gördüğümüz bir oda dolusu damat bohçalarından falan… Evlenmeyi eşya alımından gösterişten ibaret sananlara hiç üzülmüyorumDüğün için derken evlilik hazırlığında yapılan tüm masraflardan bahsediyor..eşyalar da dahil
Birincisi madem paranız yoktu evlenirken millete ispat için düğün yapmak zorunda degildiniz.Gayet nikah kıyarakta evlilik sağlanabilirdi.arkadaşlar merhaba.
4 yıllık evliyim 1 tane çocuğum var. Evlenmeden önce kayınpederim eşime düğün için kredi çekmesini söylemiş. Eşime krediyi sen çek ben ödeyeyim demiş. Eşimde çekmiş. Evlendik düğün için çekilen krediyi ödemediler evimiz kiraydı hiç sormadılar eşim tek çalışıyordu çok zor zamanlar geçirdik icralık olduk başınızın çaresine bakın dediler. Oğluma 8 aylık hamile iken yine kredi borcu yüzünden icra geldi para bulamadık eşim kayınpederimi arayıp söylediğinde söyle versin karın altınlarını öde demiş. Eşimde bana bahsetti bende vermeyeceğimi söyledim. Kayınpederim ilerde yaparım geri dedi yapmadı hala yapmadı ve şimdide kabul etmiyor borç ödediğimzi bu söylediklerini kabul etmiyor altınlarıda vermiyor. Hazmedemiyorum bu haksızlığı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz mahkemeye versem nasıl kanıtlayablirim .
Oldu, başka? Borç içinde sürün, icralık ol ama hâlâ "altınlarımı vermem" kafasında ol, bir de milleti suçla, bu nasıl zihniyet ya Rabbi? Kendi borcun için elindeki altınları vermiyorsun, kayınpederin neyi varsa vermesini istiyorsun, Allah sizin gibilerle sınamasın gerçekten.Borç benim ve eşimin borcu değil kayınpederimin borcu altınlar ben ve eşimin altınları
Altınlarını vermemiş ki, ben mi yanlış anladım acaba, vermeyeceğimi söyledim demiş.Birincisi madem paranız yoktu evlenirken millete ispat için düğün yapmak zorunda degildiniz.Gayet nikah kıyarakta evlilik sağlanabilirdi.
İkincisi kayınpeder size ödeme yapmak zorunda değil. Eşiniz evini geçindirmekle yükümlü.Eğer kendine güvenmiyorsan evlenmeseydi.
Üçüncüsü siz altınları eşinize vermişsiniz. "sizin düğün masraflarınızın karşılığında" kayınpeder ödeme yapmak zorunda değil. ayrıca altın olmuş bin küsur lira nasıl ödesinler.
Tefeci gelin mantığından kurtulun
Kayınpederin "ben öderim" deyip sonra kıvırması hoş olmamış, sana katılıyorum bu konuda ama icralık olurken konu sahibinin hâlâ "ben altınlarımı vermem" kafasında olması çok irrite edici. Yani kelime bulamıyorum şu zihniyetin çirkinliğini anlatmaya.Kayınpederiniz söz verdiği için bunların hepsi size haksızlık olarak geliyor.
Eğer tamamen size ait deseydi onların önerdiği değil kendi bütçenize göre davranırdınız. Ama olmamış. Yanlış davranmışlar. Bundan sonrası için yapılacak tek şey başkasından beklentiniz de minnetiniz de olmadan yaşamaya devam etmek.
Ben hâlâ şeydeyim, mahkemeye vermeyi düşünmesiŞu da olabilir kp ödeyecek diye bol keseden harcadılar sanırım , eğer kendilerinin ödeyeceğini bilselerdi öyle harcayabilirler miydi acaba ?
Öyle demiş..sanırım eşi babası ile konuşmaya gitmiş sonrasında ..kayınpeder E eda1809 altınlarını versin haciz kalksın ben edaya altınlarını geri yaparım zaman içinde demiş..konu sahibi de bunsöz üzerine altınını vermiş kayınpeder sözüne güvenilmez birisi de bizim kız da sanki eve haciz gelmişken başka yapılabilecek birşey varmış gibi altınımı vermem diyorAltınlarını vermemiş ki, ben mi yanlış anladım acaba, vermeyeceğimi söyledim demiş.
Altınım da altınım kafası işte, kayınpeder ödese bile konu sahibi tatmin olmazdı bence, adamın öz kızına verdiği eve paraya bile karışma hakkını kendinde bulacak bi zihniyet.Öyle demiş..sanırım eşi babası ile konuşmaya gitmiş sonrasında ..kayınpeder E eda1809 altınlarını versin haciz kalksın ben edaya altınlarını geri yaparım zaman içinde demiş..konu sahibi de bunsöz üzerine altınını vermiş kayınpeder sözüne güvenilmez birisi de bizim kız da sanki eve haciz gelmişken başka yapılabilecek birşey varmış gibi altınımı vermem diyor
Olan olmuş mahkemelık bıraey yok, esınle agız tadını bozmaya degmez,gorusmessin onlarla ıstersenarkadaşlar merhaba.
4 yıllık evliyim 1 tane çocuğum var. Evlenmeden önce kayınpederim eşime düğün için kredi çekmesini söylemiş. Eşime krediyi sen çek ben ödeyeyim demiş. Eşimde çekmiş. Evlendik düğün için çekilen krediyi ödemediler evimiz kiraydı hiç sormadılar eşim tek çalışıyordu çok zor zamanlar geçirdik icralık olduk başınızın çaresine bakın dediler. Oğluma 8 aylık hamile iken yine kredi borcu yüzünden icra geldi para bulamadık eşim kayınpederimi arayıp söylediğinde söyle versin karın altınlarını öde demiş. Eşimde bana bahsetti bende vermeyeceğimi söyledim. Kayınpederim ilerde yaparım geri dedi yapmadı hala yapmadı ve şimdide kabul etmiyor borç ödediğimzi bu söylediklerini kabul etmiyor altınlarıda vermiyor. Hazmedemiyorum bu haksızlığı ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz mahkemeye versem nasıl kanıtlayablirim .
Vallaha bana da saçma geliyor (15 sene önce evlendim) ama benim de eşim tarafı pek meraklılardı..mobilya içinde vitrin almayacağım dedim "kristal bardak setini nereye koyacaksın?" dedi eşim "benim kristal bardak takımım yok ki!!" demem üzerine eşim "annem ister almalısın" demişti Ben niye koşarak evime gidip kapıyı kilitlenmedim kiEminim çeyiz adı altında abartı ne varsa alınmıştır hani şu instagramda gördüğümüz bir oda dolusu damat bohçalarından falan… Evlenmeyi eşya alımından gösterişten ibaret sananlara hiç üzülmüyorum
Ben de “düğün sizin, borç sizin” dememe rağmen “hayır kayınpederimin” demesindeyimBen hâlâ şeydeyim, mahkemeye vermeyi düşünmesi
Ama açıkçası o olayda ben de bozulurum.. büyük olasılıkla evi ilk alınışında kızının üstüne yaparak mirastan devre dışı bırakmış oğlunu.Oğluna babalık yapmayan adam benim kayınpederim filan değildir ne giderim ne gelirim.Altınım da altınım kafası işte, kayınpeder ödese bile konu sahibi tatmin olmazdı bence, adamın öz kızına verdiği eve paraya bile karışma hakkını kendinde bulacak bi zihniyet.